Allmänt Stockholm

Test – Och premiär med utsikt och insikt

Idag är det premiär och tillika test på att publicera ett blogginlägg jag skrivit  “offline” i ordbehandlingsprogrammet “Pages.” Min vän, Mr MacBookAir, har varit hjälpsam och tillmötesgående och hjälp har jag också fått genom kommentarer på bloggen. Stort tack! Uthållig och tämligen envis är jag men det hjälpte  mig inte här för att  kunna kopiera in bilderna. Så jag får helt enkelt “gilla läget”.

Jag gör ett test och skriver mitt öfrsta blogginlägg offline. Fin utsikt över Hammarbykanalen ger inspiration. Morgonens utsikt  från matbordet. Hammarbykanalen och på andra sidan ligger  Södra Hammarbyhamnen/Hammarby sjöstad.Klockan är nio och solen kämpar för att ta sig upp.

Test

Lite ovant känns det att skriva ett blogginlägg “offline”. Men skillnaden mot att skriva direkt i WordPress är att klippa ut och klistra in texten när den är klar. Får se om det fungerar idag när det är premiärinlägg på detta sätt Å andra sidan lär övning ge färdighet och det gäller säkert här också-

Lite blå himmel skymtar strax efter klockan nio.

Molnen rör sig snabbt och det blåser en kraftig och kylig västlig vind. Även mina tankar rör sig. Har mycket att titta på här vid matbordet och hamnar  i packningen inför tisdagens resa. Något som är ovant. Jag funderar sällan på vad som ska packas. Det går på bra rutin. Denna resa känns “svårpackad” beroende på de stora temperaturskillnaderna. Jag såg att Santiago de Chile idag har +32 under dagen och Falklandsörana  + 10 så lager på lagerprincipen verkar gälla för besök i land. Ombord på fartyget  behövs också en del ombyten och några mer “formella dressar” ska också med.

Jag vilar ögonen ett tag på Hammarbyslussen. Just nu stängd. Men ofta är den öppen för att vatten från Mälaren ska rinna ut i Östersjön. (Jämnar ut vattennivåskillnaden.)

Zoomar in och ser lite mer vad som händer vid Hammarbyslussen och Sjöräddningen brygga.

Kanske är det även en test på Globen att köra upp båda gondolerna samtidigt. Rakt framför mig ser jag Globen, rejält inzoomad. Avståndet hit fågelvägen är ca 700 meter. Båda gondolerna är ute på en tur. men inga passagerare med.

I kanalen simmar en grupp sjöfåglar och en av den ville vara med på bild. (Är detta månne en sothöna?) Och apropå bad så ska jag försöka hitta bad och sommarkläder idag. (Mina är i Spanien) Kan tänka mig att det kräver viss envishet för det är ju inte direkt rådande säsong för shorts eller badkläder just nu.

 

Får se nu hur premiären av testinlägget blir.

 

22 svar på ”Test – Och premiär med utsikt och insikt”

  1. Tack för fin feedback! Antar att får bli så här under resans gång eftersom det där mestadels är uppkoppling via satellit. Och i land finns det mycket djur och natur och annat att titta på så då vill jag inte lägga tiden på att leta internetcaféer. Nu ska jag nog klara av det.

 1. Det ser bra ut tycker jag. Lite snopet att det inte löste sig med bildfrågan men det är trots allt mycket bättre att skriva i pages och sedan klistra in. Ibland fixar man inte allt. Som vanligt bjuder du i alla fall på väldigt härliga bilder.
  Med tanke på temperaturskillnaderna så gäller det att ha en varierad garderob med sig förstår jag. Kul dessutom att klä upp sig lite extra vid något tillfälle.

  Kram och god kväll!

  1. Tack för stöd! Jag har verkligen försökt att få med bilderna när jag klipper och klistrar men inte lyckats. Vet att bloggarna Ama, Cathinka och Freedom gör likadant.
   Ja, packningen blir ett pyssel denna gång men jag är snart inne tankemässigt på upploppet vad gäller den. Bra så. Men skorna blir knepigt. Lite shopping blev det idag för en del av sommargarderoben är i den spanska sommarstugan.
   Trevlig kväll.
   Kram!

 2. Det gick ju bra det där! Och man vänjer sig. Lite stressigt blir det då när man ska koppla upp och göra saker on-line och minuterna tickar iväg, men sen blir det nästan som en sport 🙂

  Packningen är ju lite knepig när det är så stora temperaturspann…

  Ser fram emot många härliga rapporter från resan!

  Ha en fin kväll!

  1. Tack för fin feedback! Nu har jag fått det att fungera. Och sedan kommer ju när jag ska skynda på också. Du har ju tränat en del men jag är ju novis på området. Packningen klurar jag på men det går framåt med tänkandet. Gott så.
   Säkert kommer du att känna igen dig i det jag skriver för du har ju upplevt allt detta vi har framför oss.
   Vi glädjer oss massor.
   Trevlig kväll.

 3. Visst är det roligt att vi alla är olika och bloggar inte alls på samma sätt. Jag skriver alltid mina inlägg i Word först och låter programmet göra en första stavningskontroll. Sedan klipper jag ut texten och klistrar in i blogspot, där de kontrolleras ytterligare en gång med “rödkrull” om nåt är felstavat. Sedan monterar jag in bilderna, vilket måste ske online. Det kan hända att jag enstaka gånger skriver bildtexter direkt i blogspot.
  Då har du börjat nedräkningen rejält. Du är väldigt tidigt ute med din packning. Duktig tjej:-) Fantastiskt fina bilder med enstaka stycken blå himmel. Kändes nästan som vår när det var 6,5 grader idag. Åtminstone tills det började regna. Men allt sådant slipper du ju snart. Ser verkligen framemot dina rapporter från kryssningen.

  1. Word har jag inte men “Pages” är Macs motsvarighet. Jag har nog inte ens tänkt på att skriva inläggen där först. Men nu lär jag väl få lite rutin på det. Vad gäller bilderna så har jag också nu förstått att de måste placeras in online och det går ju bra.
   Detta är nog första gången jag varit i så god tid med packningen. Att fundera på vad som ska med. Men den stora temperaturskillnaden gör det extra knepigt. Har nog inte varit på en resa tidigare med temperaturskillnader på mellan +32 och +6.
   Här var det ju hyfsat fint på morgonen, dock kraftig blåst, innan det mulnade på och regnet kom. Idag kändes det här som om vårfloden var på gång. Jag saknade både kragstövlar och “galonisar”.
   Och rapporter från resan räknar jag med att få till.

 4. Du fixade det, det funkar! Vilka härliga bilder du visar, jag tror inte vi sett minsta tecken på att solen finns idag. Tur att ni i Stockholm har koll på den!

  Lager på lager låter bra när temperaturen skiftar ordentligt. Badkläder… det finner du säkert, annars kanske du får chans att köpa det i Chile! För visst ska ni gå iland ibland? Tror ni får en toppenresa och ska bli väldigt spännande att följa er.

  1. Nu har jag tränat och bör få till det även under kryssningen. Hoppas på det bästa. Här var dte lite sol på morgonen och även tendenser till blå himmel. Men så långvarigt var det inte.
   Vi kommer att ha mycket tid i land på olika platser så saknas något så går det säkert att komplettera. Men det är nog bara de första dagarna och de sista som det är varmt. Ju längre söderut vi kommer desto svalare. Men efter Kap Horn går vi ju norrut och det blir så småningom varmare igen.
   Vi är väldigt förväntansfulla och mycket djur och natur blir det.
   Roligt att du följer med.

 5. Det ser bra ut! Det är mycket att klura på och klura ut nör det gäller det digitala livet.
  Och visst ser det ut som sothöna. Lycka till med packningsplanerandet
  hälsar Pettas-Karin

  1. Tack för uppmuntran! Nu har jag testat och fick till det. Jag vill gärna blogga från resan men förstår att jag måste skriva inläggen offline och sedan koppla upp mig och publicera och då också lägga in bilderna och de kan jag ju redigera i förväg-
   Packningen blir lite knepig för det är hu stora temperaturskillnader. Men jag är på gång.
   Ha det gott och jag önskar er en fin helg.

 6. SÅ duktig du är med det tekniska, det hade jag aldrig grejat! Bilderna måste alltså läggas in online, men texten kan du skriva off line och sen klippa in? Imponerande!
  Detta inlägg blev hur fint som helst!
  Kram!

  1. Tack för uppmuntran! Jag har kämpat på och fått bra tips i kommentarerna så nu vet jag hur jag ska göra. Alltid något.
   Kram!

 7. Hej! Tänk va mycket nytt du lär dig! I wp som jag kör tack vare dottern går det utmärkt att skriva inlägg som ligger o väntar på publikation. Jag kan också välja ett specifikt tillfälle när det ska publiceras, datum och tid. Detta utnyttjar jag redan nu med vissa inlägg, t.ex söndags.-smakbiten och skyltsöndagen. Ska jag göra något annat en dag när vissa temainlägg ska in så är det ju så bekvämt. Usch så det såg ut på vissa pingvintrottoarer i Stockholm! Vi ska också får snöblask/regn i helgen, tur man kan ta sparken och få extra stöd. Ha en finfin helg med sistaplaneringsdagarna! När åker ni? Kram

  1. Jadå! Och jag är också väldigt nöjd med wp. Visst är det bra att förbereda inläggen men om jag ska göra det direkt i wp måste jag vara online och det kan jag inte alltid vara på resan. Så då är det fint att skriva i “Pages” offline – (motsvarar word) och sedan klippa ut och klistra in texten när jag är uppkopplad.
   Här är det så isigt och idag har mycket snö smält så man behövde både kragstövlar och galonisar för att vara torr. var rena vårfloden på sina ställen.
   Vi åker på tisdag. Så det drar ihop sig.
   Kram!

  1. Nu har jag i alla fall tränat. Och jag får skriva kortare inlägg och ta med färre bilder.
   Trevligt att du följer med via bloggen.
   Önskar dig en fin helg.

 8. Ojoj, vilka härliga minnen från en fantastiskt tid. Himmel så duktig du är med offline och annat. Vi ska ju på en långresa senare också. Jag får väl pausa bloggen då eller hitta en lösning! Kram och packa lugnt!

  1. Ja, detta var fantastiska år på alla plan. Och det var ju när vi bodde i Peking vi första gången kom till “Chackpong”. Minnnesvärt tiden vi haft där också. Vad spännande mer er långresa. Och jag följer förstås väldigt gärna med. Kanske kan du också skriva inlägg “offline” och sedan klistra in dem. Lite bökigt men man får kanske ta varannandagsprincipen.
   Jo, jag ska packa lugnt och fundera över vad som ska med. Har aldrig förr packat när det varit så stora temperaturskillnader som från +32 till +6 och kanske svalare.
   Kram!

 9. Nu har jag börjat det stora “arbetet” med att läsa ikapp bloggar, mina tankar har varit fokuserade på annat i och med svärmor och jag har så klart mest spenderat tiden med mina föräldrar. Det är ju trots allt det viktigaste.

  Alla bloggar är ju olika men till Blogger finns det en (egentligen rätt värdelös) app och där kan man skriva sina inlägg offline med foton och allt. Sedan rä det bara att koppla upp sig och publicera. Man måste dock kolla att de verkligen publiceras för annars hänger sig hela skiten. Kanske har de fixat det för det är många år sedan nu sedan jag använde appen egentligen. Vi reser ju inte så mycket. Appen saknar många funktioner men just det där gör det ju i alla all möjligt att förbereda offline.

  Men faktum är att egentligen borde man ta för vana att skriva mer i Word/Write/Pages eller helt vanliga textdokument som man sparar. Vet inte hur många gånger jag har fyllt i formulär eller kommentarer online och så hänger det sig och så får jag skriva om allt. Känns ju alltid trist när man varit nöjd med en formulering.

  Förstår att jag har mycket spännande att se fram emot att läsa och vackra bilder att se på hos dig.

  1. Nu, ombord, skriver jag inläggen i “pages” och klistrar in men bilderna får jag ladda separat. Jag har datorn med mig och det är lättare att använda den. WP har också en bra app men då måste jag vara uppkopplad och när det via satelitinternet kostar 4kr/min så blir det datorn.
   Resan är fantastisk på alla sätt.
   Jätteroligt att du uppskattar bilderna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *