Foto

Tår – Ordet att tolka i Gems Weekly Photo Challenge

Tår är ordet att tolka i  Sannas roliga fotoutmaning – Gems Weekly Photo Challenge. Vad gäller utmaningen i sig så går den ut på att med bild /och/eller text tolka det angivna ordet. Orden vi får att tolka är homonymer, ord som stavas och uttalas lika, men som har olika betydelser. Här är det fritt fram för egna funderingar och tolkningar och alla är välkomna att vara med. Ordet tår fanns även med i augusti 2019 och min tolkningen då var betydligt mer varierad än den jag bjuder på idag. (Kikade på den innan jag publicerade det här inlägget så det inte alltför mycket skulle bli en repris.)

En liten tår kan komma fram i ögat när jag ser tillbaka på alla fina resor vi gjort. Här en strand i Brasilien. Kan lite lätt känna ögonen fyllas med en och annan tår, både av glädje och sorg, när jag tänker tillbaka på gjorda resor och att det nu ett tag är begränsningar som gäller. Men det kunde ju varit värre. Här i Brasilien och en ”caprinha”

Tår

Ja, mina egna stortår har jag haft bekymmer med alltsedan jag 2002 fick en av dem krossad. Jag bodde på Upplandsgatan i ett gammalt hus från slutet av 1800-talet. Och inte så många räta vinklar var den lägenhetens starka sida.  En lös garderob var placerad i en nisch ett par decimeter ovanför golvet. Men även där sluttade golvet så jag ville lägga något under för att får garderoben att inte luta. Garderoben var stor och tung och jag drog ut den en bit. Men den föll ner från sin nisch och hamnade på min ena stortå, den högra,  som delvis blev krossad. (Blodförgiftning och en del annat inträffade med tån och det förutom all smärta var besvärlig.  Något som fortfarande i många sammanhang rejält besvärar mig. Alla våra tår behövs och särskilt stortån är viktig för utan den kan vi inte hålla balansen.

En strand i brasilien. Och en krabba tittar intresserat på mina tår.En strand i Brasilien ett par år senare. Här tittar en krabba nyfiket på mina tår. Och stortån är inte pigg.

För min del räckte det inte med en krossad stortå utan även den vänstra hamnade i olycka– Något jag berättade om i augustt 2019 då temat också var tår.

Vi stannar kvar i Brasilien och jag tror detta är en silkesapa. I varje fall fanns det flera av dem  i vår hotellträdgård. Och de använder sina tår till att klamra sig fast när de förflyttar sig i och mellan träden.

Tår är nödvändiga även för en apa och gör att dne kan klamra sig fast i träden och vid hopp mellan träden. Tår är bra att ha även för en apa.

Från Brasilien blir det nu ett långt hopp till Oceanien och Fijiöarna och vår vigsel där 2005 i solnedgången på en strand. Och med tårna i vattnet.

Med onda tår så njöt jag varje vecka under de år vi bodde i Peking av att få dem ompysslade.

Fotvård i Peking med fotmassage. Här ler både mina tår och jag. Här ler både mina tår och jag. Så skönt att få dem ompysslade på alla tänkbara sätt. (Just här är det värme och oljeinpackning)

Trassliga tår

kan ställa till det.  Jag har väldigt svårt att hitta passade skor där tårna får plats. Och ett inköp av skor brukar bli tidsödande. Likaså är det väldigt knepigt numer när jag ska åka utför på skidor och ska hyra pjäxor. (Förr i världen när jag åkte mycket hade jag egna pjäxor som verkligen var bra. Men de har vandrat vidare efter lång och trogen tjänst.) Nu är det hyrpjäxor som gäller och det brukar bli många provningar och några byten innan jag är nöjd. Snarare det är tårna med tillhörande fötter som ska vara det.

Skid och pjäxuthyrningen i Vemdalen i mars månad. Jag kom i pjäxorna men när jag sedan kom hem till lunch behövdes det fyra man för att få dem av mig. Tursamt nog följde tårna med foten ur pjäxorna. Men  byte av pjäxor fick det bli.

Pjäxbytet är klart och mina tår kan både skratta och le. Pjäxbytet är klart och nu mår mina tår betydligt bättre.

Några glädjetårar fick jag i ögonen idag när Liv (ena dottern) skickade den här somriga bilden från Uppsala. Mina fina barnbarn har haft skolavslutning i Vaksalaskolan.   Max lämnar klass 3 och  och William lämnar sin förskoleklass och börjar klass 1 i höst.

Finaste killarna! Foto Liv Viberg.

 

Titta gärna in här för att se fler tolkningar av “tår”

48 svar på ”Tår – Ordet att tolka i Gems Weekly Photo Challenge”

 1. Som vanligt så blir det alltid personliga och trevliga tolkningar med fina bilder som du bjuder på. Jag kan tänka mig att din tå inte mådde så bra efter den händelsen och att det tog tid med återhämtningen. Ju äldre man blir desto viktigare med fotriktiga och bra skor tycker jag. Vilken fin bild på numera sommarlovslediga barnbarn. Här väntar vi tills på fredag.

  Kram och god tisdag!

  1. Tack! Lite knepigt var det eftersom vi hade ordet i augusti 2019. Och en repris vill jag helst undvika. Jag lider fortfarande av mina delvis krossade tår och naglarna är ett kapitel för sig. Ibland finns de inte alls. För mig måste skor få kosta men det är svårt ändå-
   Visst är killarna fina! Ska fira avslutning med dem på lördag.
   Önskar dig en fin tisdag.
   Kram

 2. Så fin bild på barnbarnen!!! En sån ljuvlig sommarbild!
  JA tår ska man vara rädd om, jösses så dina tår har varit utsatta! Det där med slalompjäxor som ska passa är verkligen viktigt, minns ju själv att jag fick byta pjäxor i år på vår resa till Järvsö.
  Men något man borde unna sig oftare är fotvård, det ser fantastiskt skönt ut på bilden där du får fotvård i Peking.
  Borde boka tid nu!
  Underbar bild också på det nygifta paret, skönt att kunna stå med fötterna i vattenbrynet.
  Snygg tolkning av alla tår!
  Ha en fortsatt bra dag!

  1. Tack! Visst är killarna fina! Hade gärna varit med i skolan idag men inga föräldrar/anhöriga var välkomna. Men vi ska fira på lördag i stället. Förra året hade Max med sig fotbollskläder + fotbollsskor och bytte bort sina ”finkläder mot dem. Så icke i år.
   Mina tår är ett eget kapitel- Så besvärliga.
   Jag borde betydligt oftare här hemma unna mig rejäl fotvård. Får satsa på det.
   I Peking var det i princip varje fredag. Vi hade ofta a.w. och gjorde fötter och naglar då och med något gott att dricka till.
   Bilden på oss här på stranden är ett minnesvärt tillfälle. Och med tårna i vattnet.
   Önskar dig också en fin tisdag.
   Kram

 3. Heisann, oj Ditte … her ligger jeg på sykehuset med infeksjon i foten fordi jeg fikk en jernovn over den i pinsa… hvilket sammentreff som vi gjerne skulle ha vært foruten. Jeg har ikke knust noe, tærne mine er hele, men fått bakterieangrep på vevet og huden rundt ankelen.

  Og en sånn kokosnøtt tår tok jeg på Cuba.. nå blir det nok en stund til vi får reise fra gamlelandet. Da er minnene gode å ha! Takk for at du deler ;:OD)
  Ha en fin uke!

  1. Stackars dig! Såg att du blivit opererad. Och jag vet ju att nerverna i tårna är många och att allt med tårna gör så ont. Opererade även min krossade tå. Jag fick blodförgiftning i min tå och det var i samband med att den skadades.
   Visst är det fint med minnen att ha med sig.
   Önskar dig nu en god bättring och att du snart är hemma igen.
   Många tankar och ha det så bra du kan.

 4. Hej Ditte!
  Fick en tår i ögat när jag såg bilden på dig och Bosse! Så himla fin den är! Tjusiga är ni!
  Jo jag vet ju om dina tår 🙂 Usch vad jobbigt! Ja jag har ju en också som inte ska se ut som den gör men jag får ha sandaler resten av livet hahaha…inget tak på vänster sko helst 🙂 Har ett par stora gympadojor när det är snö när man landar på Arlanda …Ingen elegans att tala om hahaha…
  Eleganta är småkillarna! Så gulliga!! Och så stora nu!.
  Min stora J hon har ju lånat en vit mössa och hade lite stident lunch med sin farmor Suz, en farbror, far och mor och nån kusin. Solstugan hette det visst…Så vuxen man blev fort då!!

  1. Hej P!
   Jag tycker också om bilden här och minns allt väldigt väl. Både vigseln här på Fiji och även vår jorden-runt-resa i samband med detta.
   Ja, mina tår är jobbiga och det är de oavsett var jag är- Tyvärr. Ja, sandaler hjälper mig ibland. Vet ju att du också har trassel med en tå.
   Visst är killarna fina. Och åren och tiden går.
   Tänk, J som student. Roligt. Och trevligt för henne med en lunch för att fira lite grann.
   Ha det bra!
   Många tankar till dig och I från oss.
   Kram

  1. Men så länge man förstår så går det väl bra. Jag har jättesvårt med mitt brytningsfel att se på skärmen . Men trycker jag ut på papper är det en helt annan sak.

 5. Ja usch för tår som inte fungerar som de ska och bara ställer till med trassel vid skoval! Det är inte utan att man får en tår i ögat när man trånande ser vissa skor …
  En tår i ögat brukar jag också få vid skolavslutning, särskilt sonens sista i Sverige. Den var lite jobbig.
  .
  Härligt med sommarlov för barnen nu!

  1. Båda tårna har krånglat länge och de lär göra det resten av min levnad också. Tyvärr. Men bra skor är nödvändiga och hittar jag några så köper jag dem utan att först fråga efter priset. Men det har hänt att jag också blivit överraskad för att de var billiga.
   Nu fick vi ju inte vara med i på killarnas avslutning men när jag fick bilden så blev jag tårögd. Men vi ska ses på lördag och fira in sommarlovet med en fest.
   Kan förstå att sonens sista avslutning i Sverige var jobbig. Men kanske kommer han att plugga vidare här senare i livet så ni kan få vara med då. Dock viss skillnad förstås .

 6. Ännu en underbar tolkning! Men fy vad otäckt med dom krossade tårna… Jag brukar spraka i tårna i tid och otid. Jag tror det är nån som går omkring och flyttar lite på möblerna under natten eller så, för om dom stod på samma ställe skulle man väl inte sparka i dom hela tiden väl? 😉

  Ha en finfin eftermiddag och kväll!

  1. Tack! Ja, mina tår är inte roliga och det blir ju inte direkt så mycket bättre. Och den jag krossade när garderoben föll 2003 är riktigt besvärlig för den har sällan någon nagel.
   Och sparkar jag i något med den skriker jag i högan sky.
   Var nu rädd om dina tår.
   Önskar er också en fin em och kväll.

  1. Den krossade stortån 2003 och den senare skadade stortån har orsakat mig mycket besvär på många olika sätt. Och kommer nog att fortsätta göra det. Och visst är tanken på både Brasilien och en läskande caprinha lockande. Men jag får numer hålla mig i skuggan.

 7. Inte roliga de där tåskadorna.
  Ja det är ju en hel del man kan skada på kroppen.
  Fina bilder, bröllop, så tjusig klänning, och skolavslutning. Fina killar.
  Härligt väder i norr.
  Plockat lite blommor i närheten, går bra även med krycka och medhavd sax!

  1. Nej, tårna har ställt till mycket besvär och gör det fortfarande,
   Bröllopet på Fiji, barfota i sanden i solnedgången och sedan med tårna i vattnet är minnesvärt. Och så även den jorden-runt-resa vi gjorde i sambands med detta. Jag ordnade den och vi var borta i nio veckor. Flexibla flygbiljetter gjorde att vi kunde ändra rutt och resmål om vi ville.
   Killarna är så fina och jag fick en tår i ögat när bilden kom. Men jag får vara med och fira in sommarlovet på lördag.
   Fin värme även här och skönt att den nu även kommit norröver. Härligt att du kan röra dig lite mer nu och att plocka blommor är ju alltid trevligt.
   Önskar dig en fin kväll.
   Här satsar vi på balkongmiddag i den sköna kvällen.
   Ha det gott.

 8. En underbar kavalkad av tolkningar, krabban där, ska man inte akta sig för sådana? 😉

  En krossad stortå kan man ju lätt och helst vara utan…hujeda mej.
  Har bara åkt skidor i fjällen en gång i mitt liv…pjäxor och skidor var inte min grej, miniskidor fungerade bättre, då ramlade jag åtminstone inte var 20 meter 😉

  Ha det bäst nu.

  1. Tackar! I vanliga fall hade jag nog aktat mig för krabban. Men den verkade väldigt slö. Dock hade den ett visst intresse för min skadade tå. Min krossade tå har orsakat mig mycket besvär genom åren och så lär det nog bli. Vill till att hitta bar skor. Och att hitta pjäxor för utförsåkning där tån får plats är svårt.
   Jag har åkt mycket utför under årens lopp och förr även på längden. Men nu är det bara utför. Dock inte så ofta. I vintras var det först gången på flera år som det blev av. Men jag satsar på nästa år igen.
   Ha det fint du också så här de sista dagarna på terminen.

 9. Men oj och aj!!! Jag förstår verkligen att det är besvärligt med skor och pjäxor när jag läser vad dina tår fått gå igenom…. annars är ju bilderna suveräna och man ser verkligen hur du njuter av fortvården <3
  Ha det fint nu Ditte <3

  1. Ont i tån och besvär av den har jag nästan dagligen. Bra skor är ju A&O.
   Detta med fotvård i Peking blev det mycket av. Och jag borde se till att få det gjort i alla fall var tredje vecka här hemma. I Peking blev det varje vecka. Men välbehövligt för tår och fötter.
   Ha dte fint du också.

 10. Jag bara ryser när jag läser om hur garderoben hamnade på din stortå. OUTCH! Det måste ha gjort helvetiskt ont. Å tån bredvid verkar också ha fått sig en törn. Inte att undra på att den olyckan innebar men för livet. Ryser även om jag tänker mig din fot i ett par pjäxor som är för trånga – usch nej!
  Bilden av ert bröllop är sååååååååå fin och så romantisk. Ett drömbröllop helt enkelt.
  Grabbarna ser såååå fina ut. Älskar återigen deras klädsel med likadana skjortor fast i olika färger. Din dotter är verkligen helt suveränt duktig på att välja coola kläder åt de fina grabbarna.

  1. Jag får själv rysningar och faktiskt ”ont” när jag tänker tillbaka på garderoben som föll ner. Jag bara vrålade av smärta. Jadå, tån bredvid är inte kurant den heller. Den fick också en släng-
   Vad gäller pjäxorna var det knepigt att få av dem men jag hade tursamt en ”stab” som var behjälplig. Och fick dem bytta, tack och lov fanns det de som passade mina fötter. Förr hade jag alltid egna pjäxor och då visst jag att de passade över tårna.
   Bilden och ögonblicket där vi står med fötter och tår i vattnet här på en av Fijis öar är minnesvärd. Och dte var ju ingen som alls visste att vi skulle gifta oss.
   Jag fick en tår i ögat idag när Liv skickade bilden på killarna. Så fina. Och det går ju nu inte att välja kläder utan att de är med och har synpunkter. Tänker på förra året när max gick snygg och prydlig till skolavslutningen men hade sina gröna fotbollsskor och fotbollskläder i ryggan och bytte om. Så var det inte i år. Liv vet ju nu vad killarna gillar så hon kan visa och föreslå. Och dte brukar falla i god jord. Jag tycker också att Liv hittar bra kläder till dem och även killarnas farmor brukar hitta kläder de gillar.

 11. Det fanns tårtendenser i detta inlägg vill jag lova 🙂 Ert bröllopp inte minst!
  När jag ser dina fina pojkar som skolavslutar blir jag rörd när jag tänker på de år jag följde Moas och Pontus fram tills de de flyttade.
  Stor kram!

  1. Visst är det så! Många tår och i variation.
   Jag fick en tår i ögat när Liv skickade bilden. Sommaravslutningen är ju lite känslosam men inga föräldrar eller anhöriga fick vara med idag i skolan.Men vi ska fira lite på lördag och det bli bra. Kan tänka mig att du har fina minnen från när du följde Pontus och Moa. Och de bär du fortsatt med dig
   Stor kram

 12. Din stackare du har verkligen inte haft tur med dina tår. Det är verkligen inte roligt när tårna spökar och värker. I allmänhet fötter är en viktig del av kroppen. Det gäller då att ta vara på sina 10 tår på foten och få omvårdnad. Så stora dina fina barnbarn blivit. Vad tiden går fort och skolavslutning allaredan.
  Godkväll och kram ❤

  1. Nej, vad gäller tårna så har det varit rejält trassligt och väldigt ont. I tårna finns också så många nerver som gör det extra knepigt. Bra skor är ett måste men inte alltid lätta att hitta. Många är så låga över tårna att de klämmer.
   Visst är killarna fina! Uppsala hade skolavslutning i går men inga föräldrar eller andra fick vara med. Men på lördag ska vi fira in sommarlovet i Uppsala tillsammans och det ser jag fram emot.
   Önskar dig en fin onsdag.
   Helt molnfritt i Stockholm så det ser ut att bli en bra dag.
   kram

 13. Så glada och nöjda leende killar! Annat var det för många studenter som tyckte det var pest och pina att inte få ha ett normalt avslut med utspring och släkt och vänner utanför. Men ibland kan man inte få allt, kanske lika bra att även de unga får lära sig det…
  Många tårar hade du att bjuda på, tyvärr också dina onda sådana. Satt senast igår och googlade på skor, men även om jag hittade snygga till bra priser så törs jag inte beställa hem för det är så jobbigt att sitta och returnera. Och jag litar inte ett dugg på att få tag på fotriktiga skor just till mina fötter utan att ha provat.
  Finaste brudparet där vid strandkanten, så romantiskt!
  Kram

  1. Pojkarna var glada och nöjda över att sommarlovet är här.Vi ska fira dem lite på lördag och det ser jag fram emot. Här i stan var det en del studenter som hyrt båtar och tog sig fram för att fira. Men egentligen är det ju att sluta skolan det är frågan om och idag krävs det ju inte heller att mån är godkänd för att ta studenten. Och vad man ”tar” vet jag inte direkt. Alla slutar ju helt oavsett. Kanske det i sig är värt att fira. Ibland kan man inte få allt, så är det ju.
   En del tår blev det. Även onda sådana och tårar i samband med det. Jag måste alltid prova skor och helst fler gånger. Å andra sidan har jag ju en del butiker nära så det är ju lättare än vad du har det.
   Vigseln här är minnesvärd och det var heller ingen som visst om den. Vi fortsatte sedan vår resa jorden runt och var borta i nästan nio veckor. Minnesvärt.
   Kram

 14. ”Kaffetåren den bässta är ….”
  Jag kommer ihåg din olycka med garderoben. Hemska saker.
  På gamla där har jag fått ”gout” i ena stortån. Vet inte vad det heter på svenska,
  men då och då gör det det så himla ont.

  Gifta sej barfota i varmt vatten slår verkligen högklackade skor och åtsittande
  klänning .På tal om klänningar – älskar din gula bröllopsklänning!
  (32 varmgrader idag)

  Dina pojkar är för gulliga. En härlig ålder just nu.

  1. Visst är kaffetåren den bästa! Den hade jag med i tolkningen jag gjorde av ”tår” i augusti så den lämnade jag därhän just nu. Men den finns med i tankarna. Båda mina skadade tår besvärar mig så det vill till att hitta bra skor.
   Trist att du har besvär i din ena stortå- Förstår och vet att det är ont.
   Vår vigsel, barfota i sanden på stranden och på Fiji i solnedgången är minnesvärd. Men det var väldigt varmt då minns jag. Min klänning var i siden och jag köpte den på Hawaii där vi hade stopp några dagar för att ”hämta in” tid” innan vi reste vidare. Vi reste. Stockholm – London – LA – Honolulu i sträck. Alltså inga övernattningar under vägen annat än i planet.
   Visst är barnbarnspojkarna fina! Och på lördag ska vi ses och fira in sommarlovet.
   Önskar dig fina dagar.

 15. En olycka kan verkligen komma blixtsnabbt. Episoden på Upplandsgatan är läbbig. Jag ser en inre film om hur det skulle kunnat gått till. Att du är en otrolig fighter har jag kanske skrivit förr. Men den passar bra att ta upp igen. Gifta sig vid havet hade jag mycket gärna kunnat tänka mig att göra. Min skildring av ordet TÅR.
  Onsdagskram från ett soligt Visby

  1. Jag kan fortfarande 17 år senare minnas tillfället och den otroliga smärtan i tån när garderoben föll ner på tån. Så ont! Och tån orsakar mig än idag en hel del besvär. Och nagel finns här sällan.
   En figthter har jag varit i livet och en del av det finns kvar. Men lite har jag nog tacklat av under årens lopp.
   Vigseln på stranden här på Fiji i solnedgången är minnesvärd. Och visst fällde jag även där en tår. Ja, det var nog flera.
   Strålande sol även i Stockholm idag.
   Kramar!

 16. Jag blir nästan också lite tårögd när du skriver om barnbarnen.
  Så fin strandbild av er på ert bröllop.
  Vilken hemsk olycka med din tå. Fy, så ont det måste gjort.
  Jag har lite konstiga tår, får skriva om dem någon gång. Svårt för vissa skor och framförallt skidpjäxor.
  Ha det bra!

  1. Jag blev så glad när bilden på barnbarnen kom. Och de var så fina när de gick till sin sommaravslutning. INga föräldrar eller andra fick vara med så vi ska fira in sommarlovet lite extra på lördag i Uppsala-
   Ja, mina tår är ett helt eget kapitel och ställer till det för mig på olika sätt- Och bra skor är A & O. Tänk att du också har tår som är lite ”konstiga”. Då behöver jag inte känna mig helt ensam-
   Vigseln här på Fiji i solnedgången på stranden är minnesvärd .
   Ha det fint du också.

 17. Ja lätt att fälla en tår när man tänker på alla resor som man gjort och även de man vill göra. Dina egna tår har fått stå ut med mycket stackarna. Sötast av alla är ju små grabbarna!
  Tack för grattis och kommentarer 🙂

  1. Visst är det trist att vi får vänta ett tag med att resa. Men det kunde varit värre och vi kan ju nu resa inom landet-
   Vad gäller mina tår så har jag också fällt en och annan tår över dem.
   Men en annan mer glädjande tår fick jag i ögat när bilden av barnbarnen kom.
   Vi ska ses på lördag och då fira lite sommarlov.
   Önskar dig en fin vecka.

 18. Sina tår ska man vara rädd om! De kan göra förfärligt om de blir skadade på något sätt! Det vet ju du som har råkat ut för en olycka. Jag fäller nog ingen tår över de resor jag inte kan göra nu i Coronatider men det är väldigt trist att hålla sig hemma. Men planera kan man ju göra trots allt.
  Ha det gott!

  1. Jag är väldigt ärdd om mina tår. Var det även innan olyckorna men det hjälpte inte. Garderoben var tung och föll ner ca. 10 cm och landade på tån. Illa!
   Inte fäller jag så många tårar heller för att jag inte kan resa. Var mer bildligt. Det kunde varit mycket värre.
   Ha det fint du också-

 19. Onda tår och glädjetårar. Fäller också en tår över reseläget just nu, men det går väl över någon gång. Fin bild på barbarnen.

  1. Just så! Ja, världen kommer väl att öppna sig igen. Men frågan är när.
   killarna är så fina och Max vill att vi tar repris på London. Så vi satsar på det. Någon gång…
   Men till Uppsala kan jag resa och träffa barnbarnen. Ska bli på lördag.

  1. Tänker också så! Så att göra det bästa av det vi har gör vi också- Och ser fram emot att ta oss turer inom Sverige till att börja med.

 20. Så jobbigt att ha trasslande tår, som du skriver så behöver vi dom så länge våra fötter och ben fungerar och bär oss fram i livet. Bilden på barnbarnen är verkligen jättefin, så fina pojkar och så härligt att de nu har sommarlov.

  1. Mina trassliga tår har orsakat mig mycket ont. Och så svårt med skor. Tårna har ju också så många nerver och är väldigt känsliga.
   Och visst fick jag en tår i ögat när jag fick bilden på pojkarna. De är verkligen så fina och godhjärtade. UNdrar om inte jag också ska ta lite sommarlov. Blir ju inga resejobb i sommar…. Tyvärr. Men det drar i min Höga kustentarm.

 21. Aj, så ont att få tån krossad av en garderob! Förstår att det är besvärligt att hitta skor som passar, för att inte tala om slalompjäxor, de är ju säkra som ett bankvalv att ha på fötterna. Det lät skönt att få fötterna ompysslade varje vecka.
  Härlig bild på barnbarnen!

  1. Det var en ohygglig smärta och just i tårna finns så många nerver. Jag ryser än idag bara jag tänker på det. Och det är ändå 17 år sedan. Knepigt är det med fotbeklädnad. Förr hade jag egna slalompjäxor som noga var utprovade . Men det var då det…Skönt att jag kunde få byta.
   Ja, detta att få fötterna ompysslade varje vecka kan jag sakna. Och jag lärde mig att på kinesiska tala om att tårna var extra känsliga så att inga större saker gjordes med dem-
   Och visst fick jag en tår i ögat när bilden av mina barnbarn kom. Så fina och godhjärtade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *