Foto Torrevieja

Tankar – Veckans ord i Gems Weekly Photo Challenge

Första veckan på det nya året 2019 är här och också  det första ordet att tolka i  i Sannas roliga fotoutmaning – Gems Weekly Photo Challenge.  Denna vecka är det ordet tankar som gäller. Utmaningen  i sig är att med bild /och/eller/ text – tolka det angivna ordet. Fritt fram för egna funderingar och tolkningar.

Många tankar kan tänkas på en bänk vid havet. Igår satt jag på den här bänken vid havet i Torrevieja och här var det många tankar som fladdrade i vinden.

Tankar

finns det gott om och just nu går mina till döttrarna som har födelsedag. (De är tvillingar) Stort grattis mina finaste på er dag.

Här är döttrarna snart ett år. Bilden är tagen julafton 1981. Liv till vänster (en kvart äldre än sin syster) och Helen till höger.

Och jag undrar verkligen var alla år tagit vägen. Men de lär inte komma tillbaka.

Här är de på besök i Torrevieja för några år sedan. Och vi hade verkligt fina dagar.

Igår under promenaden var det gott om människor som tankade sol och med fin havsutsikt.

Restaurangerna och barerna var tämligen fullsatta. Det är gott om njutbara dagar här.

Andra tankade sol och värme på bänkarna längs havet.

För egen del slog jag mig ner en stund på klipporna. Inte dumt det heller.

På hemvägen tänkte jag att jag kanske kunde se några bilar som vill fylla sina tankar. Men icke!

 

Titta gärna in här för att se fler av veckans  tolkningar vad gäller ordet ”tankar”.

50 svar på ”Tankar – Veckans ord i Gems Weekly Photo Challenge”

 1. Grattis till dina fina döttrar! Och visst går tiden fort….alldeles för fort!
  På bilden när de är små tycker jag att Liv i blått är väldigt lik William!
  Stor kram

  1. Tack, jag ska framföra hälsningen. Och fina är de och ger så mycket glädje. Har alltid gjort.
   Nu måste jag titta en gång till på bilden av Liv som liten. – Jo, visst kan jag se likheter med Willam. Har bara inte tänkt på det.
   Stor kram och trevlig kväll-

  1. Döttrarna har alltid gett mig så stor glädje och det gör de hela tiden.
   Och visst är det så att tankarna fladdrar extra åt olika håll just inför ett nytt år. Det känns nu som om 2019 är en bok med oskrivna blad och rade ocjh som jag kan fylla med mycket av det jag vill. Vissa saker rår en inte på eller över men i det jag kan påverka vill jag göra det till det positiva.
   Vi hade ett jättetrevligt nyårsfirande och det blev både god mat och dryck och en promenad till havet.
   Önskar dig också god fprtsättning och att 2019 ska bli ett riktigt bra år.

 2. Så härliga bilder på dina fina döttrar när dom var små. Synd att dom växer så fort dom små. Jag vet hur fort det går. Det är bara att glida med och njuta. Stor kram

  1. Tack! Ja, åren går och tiden rusar på. Snabbare och snabbare känns det som. Du vet ju hur det är.Jag försöker att glida med och ta vara på det fina som finns.
   Varm kram!

 3. Väldigt passande med ordet ”Tankar” just vid årsskiftet. Som jag tidigare skrivit så har jag inte gjort någon sammanställning, för det behöver förberedas. Men mina tankar har likaväl snurrat.
  Så söta och fina tvillingarna dina är här på kortet!
  Grattis till båda döttrarna på födelsedagen och grattis till dig som mamma, härligt! De är så fina som vuxna också.
  Man har ju tid att tänka vartefter som åren gått. Som ung så rullade allt på och det var fullt ös för att få ihop vardagen och familjens bestyr. Man förflyttar sig med tiden dit man är, just nu.
  God fortsättning och varm kram!

  1. Jag har inte heller gjort en sammanfattning annat än vad gällt resor. Resten behåller jag för mig själv. Men tankar finns ju hela tiden och vi omges av dem på olika sätt.
   Döttrarna har verkligen gett mig stor glädje och gör det än idag. Så glad för att de finns. Och jag är verkligen glad över att ha förmånen att få vara deras mamma.
   Önskar dig också god fortsättning och ett fint 2019.
   Stor kram!

  1. Tack! Ja, döttrarna har gett mig och ger mig så mycket glädje.
   Och visst är det bar med en tänkarbänk! Denna eller andra använder jag ofta när jag är här i Torrevieja.
   Trevlig kväll önskar jag dog också.

 4. Grattis till dina döttrar! Så fina de är! Tankar på att tanka sol och värme känns mitt i prick nu när stormen härjar här i krokarna. Hoppas vi får en kort vinter så att vi frusna nordbor kan börja tina upp igen!
  Ha det gott!

  1. Stort tack! Ja, döttrarna har gett mig så mycket och jag är glad åt att vara deras mamma. Här var det många igår som tankade sol. Kändes som om alla var ute och gjorde det. Har läst om stormen hemma och sett bilder och på tv. Illa. Och Sverige är ju Helle inte direkt van vid liknande.
   Jag satt också nere vid havet här igår både på ”min bänk” och på klipporna och att sitta här och tänka är behagligt. När det är fint väder vill säga.
   Ha det gott du också.

 5. Grattis till dina flickor, så söta. Tiden flyger fram, vi pratade just om tiden vid nyår. Om 1975 då jag slutade 9:an. Om hur vi tänkte då om 2000 talet. De var ju liksom längre bort än månen, men de gick fort dit 🙂
  Fina bilder, tankar och minnen.

  Kramiz

  1. Tackar!Och tack! Jag är så glad för dem och de har berett mig så mycket glädje genom livet. Jag ska gärna framföra din grattishälsning.
   Jag undrar också vad jag tänkte förr om 2000 -talet. Jag började jobba 1970 och då kändes framtiden avlägsen. Men jag minns inte riktigt hur tankar gick. Kändes nog väldigt avlägset.
   Kram!

 6. Jag kan tänka mig att man tänker väldigt bra när man sitter där och kan blicka ut över havet. Att många tankar gick till dina fina döttrar på deras dag var verkligen inte konstigt. Barn är en glädje och barnbarnen är verkligen ”livets efterrätt”!

  Kram och god onsdagskväll!

  1. Jag tycker dte är en ”lisa” för själen att sitta här vid havet på ”min ” bänk och tänka. Ohc här är det lätt att låta tankarna fladdra i vinden.
   Och igår gick det förstås många tankar till döttrarna. Ja, idag också – när de fyller år. DE har gett och ger mig så mycket glädje. Barnbarnen också.
   Önskar dig också en trevlig kväll.
   Kram!

 7. Stort GRATTIS till Liv och Helen! Bilden från 1981 är otroligt rolig, vilka glada tjejer. Å just glad verkar de fortfarande vara 38 år senare. Härligt att se:-)
  Japp, sol och värme är det väldigt smart att tanka. Du/ni kunde inte ha valt en bättre tid för att åka till Torrevieja. Du kan vara glad att du slapp stormen som har härjat här. Ja, du har säkert läst om Alfridas framfart på nätet. Åsså tajmade ni ju er Birka Line kryssning perfekt också, för vem skulle velat vara ”på en båt igår natt…
  En toppen tolkning av ”tankar”.

  1. Stort tack!Och tack för grattishälsningen till döttrarna. Jag ska hälsa döttrarna ditt grattis. Ja, denna gamla bild fick vara med. Ett fint minne och glada är de fortfarande. DE har gett och ger mig så mycket glädje.
   Igår när vi var ute så var det fullt av folk som överallt tankade sol,värme, mat och dryck.Och jag satt där och tänkte på min bänk och på klipporna. Ganska behagligt. Så kul att Sanna fortsätter med temat även detta år och det är roligt att se många olik atolkningar.

   Jag har läst om stormen och sett bilder och på tv och förstörelsen verkar stor. Har talat med släktingar på Åland och även där har stormen farit fram.Och att var på havet i denna storm är inget för mig. Idag klarar nog båtarna det hela men kanske inte så många passagerare. Och något nöje är det verkligen inte. Jag hade nog bokat av min resa…

  1. God fortsättning önskar jag dig också. Ja, döttrarna är fina och har gett och ger mig så mycket glädje. Så många tankar gick till dem. Men vi ska fira när jag är hemma igen.
   Har sett på tv hur stormen dragit fram och hoppas den nu har dragit vidare.
   Kram!

 8. Att sitta vid havet och fundera är rogivande. När det gäller tiden och åren så kan jag inte annat än att hålla med om att den går fort, jag tänker detsamma när jag tittar på mina vuxna barn…tiden bara springer.
  Grattis till dina tvillingar, hoppas att de får en fin födelsedag 🙂

  Ha det gott och god fortsättning på 2019!
  Kram Christina

  1. God fortsättning!
   Jag sitter gärna och ofta nere vid havet här och ”bara sitter” och låter tankarna fladdra i vinden. En del far iväg och andra kommer. Så det blir i alla fall viss variation.
   Igår när jag satt här på ”min” bänk tänkte jag på döttrarna och hur fort åren gått. Tycker inte alls det känns så länge sedan vi hämtade dem på Sri Lanka. Men jag vet ju att åren gått.
   Döttrarna får firas när jag kommer hem men jag hoppas och önskar att de haft en fin födelsedag idag.
   Kram!

 9. Det ser så härligt ut att kunna tanka sol och D-vitamin med utsikt över ett knallblått hav! Jag förstår att dina tankar går till flickorna när de fyller år. Grattis till dem båda, du har verkligen fina flickor! Han en fortsatt härlig vecka i solen!!

  1. Det var så fint att sitta vid havet och tanka tankar. Byta ut en del gamla och ta in nya. Och visst gick tankarna till döttrarna som idag fyller år.Åren har gått så fort och de har berett mig så stor glädje och gör det alltjämt.
   Önskar dig också en bra vecka och god fortsättning på 2019.

 10. Så kul att se dig och barnen på foto från 1981 och ett betydligt senare… Jättefina! Barn ger så mycket glädje, och jag förstår att du är stolt mamma till dem. Härligt. Härliga bilder också. Tror vi hade en likadan soffa hemma hos oss en gång i tiden… 🙂

  Nyår är en märklig tid, dagar precis som alla andra, egentligen. Men vår kalender säger något annat… nytt år… Tankarna far både framåt som bakåt, precis som du är inne på. I år har det faktiskt inte varit mycket sådant för mig. Dels p.g.a förkylningen, dels för att tankarna sysslar mycket runt vad jag ska ha med mig på min resa, vad jag måste fixa innan det är dags att dra iväg. Framförallt vill jag bli riktigt pigg igen, men det tror jag att jag fixar. Sedan kan jag nog också snart sitta så där på en bänk eller sten och bara njuta av behaglig temperatur 🙂 Det lockar!

  1. Ja, 1981 när bilden togs var jag 32 år. Och åren har rasslat på i rask takt. Visst ger barn stor glädje och jag är så glad över döttrarna. DEnna soffa var nog ganska vanlig på 70-80 talet. Och jag har sett att de nu börjar bli moderna igen. I nytillverkning.
   Ett nytt år! Visst far tankar åt många olika håll. Mina hoppade väldans igår när jag satt nere vid havet på ”min” bänk.
   Du har ju snart din resa.Så roligt! Förstår att du hamnar där i tankarna tämligen ofta. Men viktigast för dig nu är att bli pigg igen. Kanske också tanken på miljöbyte, sol och mer värme bidrar till att du piggnar på dig. Hoppas på det.

 11. Hola! Liv och William är ”como dos gotas” dvs “som två droppar” dvs på svenska ”lika som bär”.

  Tack för en trevlig njutflykt idag!
  Kram ❤️

  1. Hola! Stort tack till er för en jättetrevlig dag och njutflykt. Skrattmusklerna jobbar fortfarande och har en del efterarbete att göra.
   nu är det flera som skrivit att William är lik Liv som bebis och nu först har jag också tänkt på det.
   Kram och trevlig torsdag

 12. Vilken härlig och tänkvärd tolkning!

  Och stort GRATTIS till Liv och Helen! Lite i efterskott, men det är ju fortfarande rätt månad 😉

  Ha en fin dag! Dom hotar med regn, men just nu ser det inte ut så. Får väl se om dom får rätt i sina prognoser 🙂

  1. Tack! Och jag har framfört grattishälsningen till döttrarna. De hälsar och tackar.
   Hoppas regnet håller sig på avstånd och det fina vädret består. Önskar er en trevlig torsdag.

 13. Att tanka sol och värme i januari är inte helt fel! 🙂 Men vi norrbottningar härdar ut och ser ljuset i tunneln, varje dag blir lite ljusare och idag skiner solen. Det är redan skillnad mellan december och början av januari.

  1. Det är skönt att nu tanka både sol och värme och fint att sitta vid havet och tänka. Här är ju dagarna längre men skönt att de även blir det hemma. Och den vårvinter som kommer brukar vara så fin hemma. Önskar dig fina dagar. God fortsättning.

  1. Tackar! Ska framföra din hälsning. De har verkligen gett mig så stor glädje genom åren och gör det fortfarande. Tacksam över att vara deras mamma. Och idag är yngsta barnbarnet William väldigt lik sin mamma liv här på bilden där flickorna är små.

 14. Söner är härliga men sina döttrar har man kvar på ett annat sätt sedan sonen har hittat en egen ”mamma”. Jag älskar också mina två döttrar. Och tankarna går till dem varje dag. Tyvärr bor de båda i Stockholm så jag kan bara träffa dem ibland när jag åker upp. Jag vet ju att du har så fina och söta barnbarn också. Livets efterrätt med en sliten klyscha – men det ju faktiskt sant.
  Kram från Ingrid

  1. Döttrarna har berett mig så stor glädje genom livet och gör det varje dag. Så tacksam för att vara deras mamma. Och visst hamnar tankarna ofta där och särskilt när de fyller år. Och barnbarnen ger mig också så mycket glädje. Så fina.
   Kram!

 15. Nydeleg innlegg med mange slags tankar.
  Du er så kreativ og finn så mang svar på utfordringa.

  Godt nytt år til deg og dine.
  Klem frå Anne-Mari

  1. Tusen tack! Och många tankar blev det och av olika slag.
   Jag önskar även dig och de dina ett Gott Nytt År.
   Kram!

  1. Vad trevligt att du också tankat tankar här längs vattnet. Då känner du igen dig.
   Jag önskar dig också allt gptt inför det nya året som är här.
   Ha det gott!

 16. Fin bild på barnen, även om jag gillar vyerna över Torreveja mest så var det kul att du tolkade som mig i sista bilden.
  God Fortsättning.

  1. Ja, tankar och tankar. DE fladdrar förbi och på olika sätt. Spännande att se hur du tolkat ”tankar”.
   Önskar dig också god fortsättning på 2019.

 17. Härliga tankar och visst går även mina tankar ofta till barnen och andra nära. Att få sitta där och blicka ut över havet med sina tankar känns helt underbart när det nu är vinter och mörkt i kalla Norden. Att få vistas på den platsen och alla tankar, underbart.

  1. Jag sitter gärna här vid havet och här kan tankarna fladdra fritt med både vind och vågor. Nya tankar kommer och en del gamla byts ut. Och att ta en tur hit till den spanska sommarstugan kändes väldigt bra.

 18. Härliga bilder på era döttrar, både från då de var små och nu när de är vuxna. Våra döttrar förändrade mitt liv, de är det bästa som hänt mig. De är bara tolv och fjorton, men jag tänker ändå som du – vart tar åren vägen? Hur kan de växa upp så snabbt? Samtidigt som jag vill sakta ned och hålla kvar tiden är det ju fantastiskt att få hänga med och vara med om deras uppväxt. De var två månader respektive sex månader när de kom till oss, och redan då hade de sina personligheter. De är egentligen precis som så, samma temperament. Jag förstår att det startade tankar att sitta och se ut över vattnet, bara att se dina foton satte igång mina.

  1. Tack! Jag säger detsamma. Våra döttrar var dryga två månader när vi mötte dem för första gången på Sri Lanka och så små, så små. Och nästan då som er ena dotter var när hon kom till dig. Och åren går så fort. NU är jag mormor till två killar på 5 och snart nio år. Så mysigt det också.
   Minns när våra döttrar var i den åldern som dina och hur den ena ägnade sig åt dans flera gånger i veckan under flera år på Lasse Kulers showdanslinje och den andra simmade.
   Att sitta här på bänken vid havet drog iväg tankarna och det är befriande det också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *