Resor i Sverige

Tällberg och Dalhalla

Gomorron! Jag befinner mig just nu på jobbresa med övernattning i Tällberg, Dalarna, och skickar en färsk skylthälsning härifrån. Mycket står på agendan, även idag, söndag , och Dalarna visar sig just nu från sin soligaste sida så frukost på hotellets terrass, en promenad i omgivningarna, förberedelser inför dagen och sedan avresa klockan tio. Vi har ett par besök att göra under dagen innan bussen på eftermiddagen åter ställer färden mot Stockholm och visst blir det en bra dag även idag.

Söndag är det och “skyltsöndag” som BP så förtjänstfullt förvaltar. Och mitt bidrag kommer idag just från Dalarna.

På resande fot. Bra buss och chaufför är viktigt och det har vi verkligen.

Ankomst till Tällberg och “First Hotell “, tidigare hotell Gyllene Hornet.

En huvudbyggnade med reception, matsal, sällskapsrum och hotellrum finns. Större och mindre stugor och härbren i gammal dalastil finns  runtom.

Lite frukt smakar alltid gott och fruktkorgar finns utplacerade lite här och var. Vatten, kaffe och te likaså.

Huvudbyggnaden och med vacker utsikt över Siljan från fönstren.

Från Tällberg gick resan  lördag kväll vidare mot Dalhalla och konserten med Malena Ernman och Helen Sjöholm. (Mer om det kommer i veckan, men en helt enastående föreställning var det.)

En fantastisk musikupplevelse blev det verklige i ett fullsatt Dalhalla. En regnfri kväll och 4000 personer i publiken gav en fantastisk stämning.

Helen Sjöholm och Malena Ernman.

Bild – “skylt”  från i morse strax före klockan sju. Jodå, jag var uppe för det är ju arbetsdag…En strålande vacker morgon i Tällberg.

 

 

28 svar på ”Tällberg och Dalhalla”

 1. Men va roligt o fina bilder 🙂 ja du ang buss o chaufför är det super viktigt som du säger och du ser ut att ha det gött 🙂 tack för rundan kram

  1. Tack! Ja, här är väldigt fint och Sverige har mycket vackert att erbjuda. KOnserten var helt fantastisk och en upplevelse attt få vara på plats. Dalhalla är ju unik som arena, det gamla kalkbrottet som gjorts till en amfiteater, och där man sitter långt nere och har en sjö intill.
   Och konserten med Helen Sjöholm och Malena Ernman var enastående.
   Kram!

 2. Kan tänka mig att det var en fantastisk konsert! Och så skönt att ni slapp regnet!
  Kram och trevlig söndag

  1. Konserten var så bra; allvar, humor, härlig musik och fantatsisla artister och detta kombinerat med Dalhalla som scen
   var magiskt.
   Stor kram och hoppas ni haft en fin söndag.

  1. Tack! Ja, vädret var med oss. Och konserten var verkligen helt fantastisk! Och Dalhalla som arena är ju en hit i sig. Helt fullsattär den ju något alldeles extra. Och artisterna….Wow!

  1. Verkligen inte! Och jag tycker också det är väldigt roligt med reseledar/guidejobbet. Det är ju för min del liet “nygammalt”.
   Dalhalla, det gamla kalkbrottet, är i sig är en fantastisk arena och att sedan se och höra Helen Sjöholm och Malena Ernman
   tillsammans är minnesvärt.

 3. Vilken härlig jobbhelg du har! Dalarna med Rättvik o Leksand är ju för underbart! Alltid lika härligt att komma dit. Konserten i Dalhalla måste vara av det imponerande slaget med två sådana framstående sångerskor. Och så Karlfeldtsgården med sin historia. Så många historier det finns runt om i vårt land. Önskar trevlig hemresa! Kram!

  1. Jag har haft en jättefin jobbhelg, verkligen. Långa dagar, visserligen, men jag är ju “ung och pigg”.Konserten slutade efter 23 och vi var inte på hotellet förrän vid midnatt och då vickning. Men en fantastisk dag och kväll var det.
   Konserten var otroligt bra och att på samma scen, framförallt Dalhalla, se och höra både Helen Sjöholm och Malena Ernman blev en minnesvärd upplevelse.
   Stor kram!
   Och visst är Sverige fantastiskt!

 4. Näe, nu får jag nostalgivibbar..
  Jag spenderade många somrar som barnsben i Darlana. Dock inte Tällberg. Så mysigt boende och typiska dalänskastugor och gemytlig miljö.
  Jag bara avundar dig att du har fått höra Helen Sjöholm live på Dalhalla?Älskar hennes röst??Tack för din resa!!

  1. Vad roligt att du varit mycket i Dalarna som barn. Jga har mest varit där vintertid och då för skidåkning,
   men Dalarna är fint alla årstider. Boendet var verkligt bra, gemytligt och med jättegod mat och perfekt service. Uppskattat av alla
   “mina resenärer”.
   Dalhalla är ju en fantastisk arena och att här höra och se både Helen Sjöholm och Malena Ernman tillsammans är verkligen en upplevelse.
   Kul att du hängder med!
   Kram!

 5. Det var då verkligen en skimrande grönskade skyltinlägg!
  Bedårande vackert alltihop och jag “hör” sången genom bloggen.
  Skyltsöndagskram!

  1. Dalarna är vackert och särskilt så här års i trakten runt Siljan.
   Musiken och atrtisterna var helt fantastiska och det blev en jättefin musikupplevelse.
   Skyltsöndagskram från “på väg”. (Paus fårn jobb)

 6. Underbart! Nu är det andra året i rad som jag missar Dalhalla och Malena Ernman – skamme mig…. Hoppas att du njöt för mig också. Kram

  1. Jag njöt även för dig, helt klart Och både Helen Sjöholm och Malena Ernmnan på samma scen är en så bra kombination. Varietar program men mycket glädje, lite sorg och allvar. Och musik!!!
   Kram!

 7. Det bidraget till Skyltsöndag gillar jag verkligen:-) Nytagna, pinfärska bilder från Dalarna – det kan liksom inte bli bättre!
  Å omgivningen är ju så otroligt vacker – en bonus liksom!

  Tusen tack för att du skyltar och länker trots att du jobbar. Snyggt jobbat:-)

  1. Tack! Ja, jag har jobbat en hel del – men skyltsöndag vill jag inte missa. Efter några få timmars sömn
   (vi var på hotellet vid midnatt, vickning m.m.) och sedan var jag uppe vid sjutiden i morse och gick promenad för att sedan “skylta”
   Och nya bilder är det. En vacker trakt har jag besökt och delar gärna med mig.

 8. Härliga vyer och härlig skyltning 🙂

  Kul också att vädret var på er sida. Här har vi haft fantastiska dagar – England överraskar! Sol och runt 30 varenda dag hittills 🙂

  1. Tack! Och tack! Ett vackert väder, “uppehåll” en kväll på Dalhalla ger det hela en mer njutbar konsert. Förra året sken också solen , men i år var vi nöjda med att det inte regnade.
   Skönt att ni kan njuta av fint ävder för det är ju inte Englands starka sida. Annars får ni stråla själva.

 9. Tällberg är verkligen ett jättefint ställe och om dessutom vädergudarna visade sig från sin bästa sida förstår jag att det var fantastiskt.

  1. Vi hade tur med allt och konserten i sig var verkligen jättebra. Solen ville inte direkt uppträda för oss, em det var +18 och uppehåll och dte duger långt

 10. Jag fick litet nostalgi, ja inte Dalarna, utan litet reseledarjobb jag gjort genom åren, bl a med bibliotekarier till Madrid, då jag även guidade en bussresa till Toledo. Kom bara över mig just nu, hade nästan glömt….ingen konsert men väl flamencouppvisning.

  1. Ja, reseledar/guidjobbet är roligt och jag kan tänka mig att du har ifna minnen. Och flamenco går ju lika bra som något annat.
   Och visst är dte roligt att minnas. Tänk så mycket vi upplevt. Och det fylls på här i förråden. Visst?

   Kram!

 11. Jag njuter av dina bilder, genom dej får jag ju se Tällberg igen! Faktiskt så bodde jag och maken på Gyllene hornet när vi skulle se Björn Skifs på Dalhalla, kände igen lite av relax avdelningen som ju låg i en annan byggnad, och man gick igenom en innergård till vårt rum,som låg i samma byggnad som poolen,så jag hann med ett dopp där faktiskt! Pappa dog samma år, och resan var bokad för att egentligen hinna med att åka och hälsa på honom i Falun, så jag minns att året var 2014. Minns att vi blev besvikna på middagen, maten var lite som på en vägkrog tyvärr, hoppas det har blivit bättre nu sen de har bytt namn, och kanske ägare? Men minns att frukosten var okey!
  Har sett Malena Ernman på Dalhalla också, så duktig, den gången jag såg henne stod hon på scenen med Tommy Körberg, som också kan sjunga! Förstår att er upplevelse med Malena och Helen på samma scen måste ha varit magisk!
  Kram och sovgott!

  1. Vad roligt att du bott här på hotellet. Men jag kan lova dig att det nu är ändring på maten. Mina gäster 48 stycken var alla supernöjda och ja också. Ingen vögkrog här inte utan kvalité hela vägen. Perfekt service och vi kommer nog alla minnas både maten; middag i bufféform med mängder av läckra alternativ vad gäller kalla och varma rätter liksom ett dessertbord som var magnifikt. Nyordning här alltså med First Hotell och ny VD.
   Kul att ni såg Malena och Tommy. Kan tänka mig att de var bra. Helen Sjöholm var enastående och hon och Malena var väldigt bra tillsammans.
   En njutning att vara på Dalhalla som i sig är unikt. Och inget regn.
   Tänkte faktiskt på dig idag när vi passerade Falun och jag berättade om stan. Minns att din pappa bodde här…
   Vi har haft en vldigt fin resa och med många upplevelser och det berikar.
   Kram!

 12. Låter som en härlig dag. Kan tänka mig deras föreställning vara bra!

  Och det är otroligt viktigt med bra buss och chaufför när man är iväg så. Hoppas hemresan gick bra!

  1. Föreställningen i Dalhalla var verkligen fantstisk och det gällde både artisterna och miljön. Hemresan gick jättebra och
   med ett par fina stopp längs den vackra vägen. Sommarsverige är verkligen vackert och särskilt i sol.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *