Stockholm

Svalka vid vattnet – Behagligt en varm kväll i juli

Höga kustenresan är avslutad och jag är åter tillbaka i Stockholm. Varmt är det här också och orken för aktiviteter utomhus, under dagtid,  är för min del kraftigt begränsade.( Igår läste jag av +31 i skuggan på eftermiddagen.)Men de ljumma kvällarna, när solen dalat och skuggan infinner sig, är desto mer njutbara. Runt oss här på Söder finns flera ”vattenhål”- många längs vattnet, och vi bestämde oss för ett besök på  ”Boule & Berså”. En favorit som ligger vid vattnet under Danvikstullsbron och där det erbjuds svalka av skilda slag. Och fin utsikt.

Skön svalka vid Stockholms inlopp. Vacker kväll, solen sänker sig i väst och det svalkar behagligt. Kaknästornet och prins Eugens Waldemarsudde på andra sidan vattnet.

Behaglig svalka

fick vi redan på vår kaj då vi promenerade bort till ett av våra favoritvattenhål, Boule & Berså, (länk till dem) som ligger under Danvikstillsbron. Här möts Saltsjön (Östersjön) och Danvikskanalen, också en del av Saltsjön. Här passerar alla båtar som tänkt sig vidare genom Hammarbyslussen och in i Mälaren.

Stockholms inlopp. Djurgården till vänster och delar av Nacka till höger.

Vi hittade en plats med ett litet bord för två precis vid kanten och skön svalka kom både med svala vindar och en rejäl öl- Det passade extra bra med öl denna ”Ölens dag”. Och antalet sorters öl som finns är stort. Vill man heller ha något annat i glasen finns mycket att välja på.

Boule & Berså erbjuder skön svalka och mysig stämningInte helt fullsatt ännu. Men gästerna strömmade till.

Mycket att titta på. Färjan Emelie går från Hammarby sjöstad, via Barnängsbryggan, (vår brygga)  Henriksdalsbryggan, Masthamnen, (där kryssningsfartygen lägger till) Vasamuseet på Djurgården och har stopp vid Nybroplan inne i City. En fin båttur är det och som tar ca 25 minuter. Dock gäller inget SL- kort utan biljetter köps på färjan.

 

Broöppning.

Solen skymtar i väster mellan träden på andra sidan Danvikskanalen.

Här passerar Vikinglinjens Amorella som är på väg till Åbo.

 

Många lättmotionerade med att spela ”boule” och det finns flera banor för detta.

Ett par timmar försvann raskt här och det kändes som lite extra semester.  Och sakta gick vi hem till vår kaj igen.

Utsikt från Danvikstullsbron mot Hammarby sjöstad, Hammarby sjö (en del av Östersjön) och Globen. 

Hemma på vår kaj, Barnängsbryggan. Här slog vi oss ner en stund och fortsatte att njuta av den svalka som kvällen erbjöd. 

 

Och några fler inlägg från Höga kustenresan kommer…

30 svar på ”Svalka vid vattnet – Behagligt en varm kväll i juli”

 1. Vilka bilder. Så enormt vackra. Stockholm är verkligen en fin stad och du kan förmedla det så bra med din kamera.
  Förstår att det var njutbart att sitta och njuta av kvällen då den mesta värmen hade försvunnit. För det är verkligen varmt ute nu. Jag håller mig inomhus, utom att jag försöker ta en runda på morgonkvisten, innan det har blivit så varmt. Mornar är bättre än kvällar för mig. Kanske åldern, kanske något annat.
  Värmen inomhus är inte heller behaglig, men jag tar en kylklamp ifrån frysen, lindar in den i en handduk och det svalkar betydligt.
  Ha det så bra du kan.
  Kram!

  1. Det var stor skillnad att komma till Stockholm från vackra Höga kusten. Nästan lika varmt där men det svalkade betydligt mer. Jag är också mest inomhus dagtid men det är olikt mig. Vill gärna göra saker, men värmen begränsar- Kvällarna är däremot mer behagliga-
   Ska anamma ditt knep med kylklamp i hamdduk.
   Ha det så bar du kan.
   Stor kram

 2. Å, det är så fint där. Vi var och cyklade efter kajkanten och under Danvikstullsbron och tittade på båtarna som gled förbi, där du fotat Vikinglines båt, sen fortsatte vi vidare så vi kom ut vid båtterminalerna. Ni bor väldigt fint där på kajkanten med mycket att se på och som snabbt kan ta er i väg med någon färja, om ni känner för det.

  1. Visst är det! Vi cyklar också ibland där ni tog er en tur. Och fint att se båtarna, både de stora och små. Och att gå/cykla här längs kajerna är mysigt. Du får hojta om du ser mig.

 3. Vilken perfekt plats att sitta och njuta på en varm sommarkväll! Så fort man är i närheten av vatten så känns det som om det svalkar på ett annat vis. Vi har inte lika varmt här utan får nöja oss med 26 grader i dag. Både inne och ute kan tilläggas men det känns helt ok. I vattnet var det nog 23 grader!

  Kram och ha en härlig kväll i värmen!

  1. Verkligen! Här var det svalt. Även ifag har vi haft hett, +32 var det mesta jag såg i skuggan på vår termometer. Här ligger både balkong och delar av lägenheten i söder så värmen är påtaglig. Markisen hjälper bara lite. Även inomhus och med stängda fönster uppmätte jag +32 i eftermiddags. Puh! Låter som betydligt drägligare hos er.

   Vi har haft en härlig kväll hos ena dottern i Nacka strand med läcker middag på balkongen och havsutsikt inkluderad.
   Njuter även nu ute och på vår balkong. Fortfarande +25 och klockan är 22.
   Stor kram!

 4. Hola! Åh, nu längtar jag nästan hem lite. ? Då satt ni vid ”vårt” bord! ? Så mysigt med vattenkontakten. Och i år har de ändrat broöppningstiden: Vid minutslag 29 (cirka). ??? Måste vara några som har haft roligt när de skrev in det. Förra året var det ”vid minutslag 38 (cirka)”. ???

  Här har vi det härligt och en smula hektiskt de senaste dagarna med barn och barnbarn. Men vi hänger inte med på allt – de får klara sig en del själva också. Vi har ju trots allt semester vi med! ?

  Kram och hälsa Mr B! ❤️

  1. Hola! Från balkongen och +25 nu när klockan snart är 22. Kul att vi satt vid ert bord. Men det måste lagas…Bosse gjorde ett försök för det glider isär. Vi skrattade också gott åt broöppningstiderna. Humor!
   Förstår att ni har det bra, men skönt med lite egen tid mellan varven. Njut av semestern!
   Mr B hälsar.. Hälsningar till dig och Mr J får oss.
   Kram!

 5. Riktigt den hettan har jag inte i Lidköping. ”Nöjer” mig med 26 grader. Imorgon ser det ut att bli 27 och det är varmt. Otroligt. I detta läget funkar min balkong perfekt. Inga vindskydd utan bara svalka.

  Vilka fina bilder från Stockholm! Känner igen några. Min äldsta dotters familj är just nu på en tripp till Stockholm och beser sig. Mysigt.

  Ha det gott och stor kram!

  1. Alltför hett är det i mitt tycke. Idag +32. Inte ork för några direkta aktiviteter dagtid. Men sen aeftermiddagar och kvällar är ljuvliga på balkongem och att besöka några av de ”vattenhål” vi har i närheten. Vi har söderläge på balkongen och det är oftast bra och vi kan ju använda balkongen från april till långt on på hösten- Men nu är det dagtid alltför hett. Skönt att du kan använda din. Förstår att du känne rigen några bilder. Kul att din äldsta dotter med familj är här, men det är varmt så svårt att orka med så mycket aktivt
   Ha det fint du också.
   Stor kram!
   Kram!

 6. Förstår helt och hållet att Boule & Berså är en av era favoriter. Har varit där några gånger och gillat den avslappnade atmosfären och mixen av besökarna skarpt. Där känns alla välkommen!
  Fantastiska bilder av ett Stockholm som verkligen visat sig från sin allra bästa sidan den här sommaren.
  Precis som du är jag också aningen handlingsförlamad under dagarna. Inte mig emot, då jag föredrar att ta det ”coolt” – inte i dubbel bemärkelse – i stället för att bryta ut i svett vid ”ofrivilliga” rörelser, typ promenader alltså;-)

  1. Tack! Boule & Berså är verkligen en favorit och vi går hit på 30 minuter längs vattnet- Och den avslappnade stämningen gillar vi verkligen. God öl i stor variation finns liksom annan dryck. Extra plus för att alla ska känna sig och vara välkomna. Så är det ju inte överallt i Stockholm. Dessa heta dagar blir det inte mycket aktivt för min del. dEssutom har vi söderläge så det är hett på balkongen och i lägenheten under dagen- Men denna värme är ju extrem-
   Och det vill till att ta det ”coolt”. Jag gör det också i dubbel bemärkelse.

 7. Jätteläckra bilder från din kväll, och makens, antar jag. I Jönköping har vi haft ett par svalare dagar, mulet och till och med litet regn, med betoning på litet. Men idag hittade solen till oss igen och det kändes väldigt varmt. Jag instämmer i dina tankar om att det är ”för varmt” dagtid, men ljuvligt kvällstid. Snart ska jag ge mig ut på en kvällspromenad.

  1. Tack! Jodå, det var jag och maken som säkte oss till Boule & Berså på kvällen. Så mysigt att sitta här i skuggan och med fin utsikt över båtar och inloppet till Stockholm- Skönt med lite regn hos dig. Här har det idag varit +32 som mest och inte orkar jag göra något aktivt dagtid. Men kvällarna är helt ljuvliga och de blir gärna sena.
   Vi har också varit iväg i kväll och kombinerade det med en skön kvällspromenad.

 8. Kvällarna är bäst just nu, då svalkar det lite, jag vill inte gå in från balkongen! Den här extremvärmen är inte skön! Boule och berså har jag hört talas om, men inte varit där, så mysigt det ser ut! Ja, alla dina foton ser fantastiska ut, Stockholm är verkligen vackert, och så kul att få se lite bilder från ställen som jag inte är så bekant med!
  Kylklamp i handduk, tack för tipset Wiolettan!!
  Kram och hoppas du får lite sömn i värmen!

  1. God sen kväll. Sitte kvar på balkongen och det är +25. Skönt! Vi har lägengeten till största delen i söderläge och det gör den extra varm. Även balkongen är i söder. Går bara att sitta här nu tidig morgon och kväll. Markisen hjälper föga. Boule &Berså är verkligen trevligt och med fin stämning. Mest ett ”vattenhål” men lite mat finns. Rekommenderas. Och de öppnar på eftermiddagen. (Hemsidan har öppettiderna.) Här är det heller inte så hett.
   I natt blir det kylklamp i gandduk som får komplettera fläkten.
   Kram!

 9. Det blir så himla kontinental känsla i dina Stockholmsbilder. Det märks sannerligen att jag inte bott där på så himla länge, alla nya områden, nya båtturer, nytt det mesta. Förmodligen skulle jag bara känna igen mig i city, Östermalm, Södermalm till en viss del, Norrmalm där jag jobbade. Men lika vacker är stan även när det byggs nya områden. Jag tror minsann jag ska tipsa semesterlediga barnbarnet att ta med sin flickvän på båttur i Stockholm skärgård! Kram

  1. Nu är det ju verkligen kontinental värme här i Stockholm och alltför varmt för mig. Idag +32 som mest- Så jag söker svalka. Visst skulle du känna igen dig. Mycket nytt men mycket ”gammalt” finns kvar. En båttur här i skärgpreden ger viss svalka och är en fin upplevelse.
   Kram från balkongen i sen kväll.

 10. Ingen människa orkar vara ute i den här värmen. Undrar hur det är med de som har utomhusarbete… parkarbetare, byggnadsarbetare och de stackars vägarbetarna… tänker på dem i värmen. Många har ju semester nu förstås.
  Skönt att det blir svalare på kvällen så man kan går ut. Jättefina bilder som vanligt på Stockholm. Emelie åkte jag med till Barnängsbryggan när Raoul bodde i Hammarby Sjöstad. Annars var det tvärbanan som gällde.
  Ha det bra i värmen! 🙂
  Kram!

  1. Dagarna blir sega och att vara ute och röra på sig under dagen känns övermöktigt. Läste nu på morgonen om de som jobbar med banbygget i Stockholm och de har det rejält hett och jobbar under tidspres dessutom. Kvällarna är behagliga och det är då en orkar ta sig ut.
   Emelie är bra att ta sig in till stan med och en båttur är alltid trevligt.
   Ha det så bra du kan du också.
   Kram!

  1. Höga kustenresan var verkligen fin och mer svalka där än hemma i Stockholm. I STockholm står luften stilla och det är svårt att orka göra något. Och värmen fortsätter. Kvällarna är ju sköna.
   Hoppas du har det fint och kanske lite svalare.

 11. Underbara bilder … och så mysigt det ser ut där vid ert ”vattenhål” 🙂 Härligt att kunna njuta av svalkan vid vattnet när det är så varma dagar.
  Kram

  1. Tack! Riktigt varmt är det så skönt att söka skugga och svalka på kvällarna. Vi har haft dryga +30 grader ett ar dagar och det är alltför varmt i mitt tycke.Orken för att företa mig någort är väldans liten.
   Önskar dig en fin fredag.
   Kram!

 12. Så härligt ni har. Och det är ju fantastiskt att det fina vädret håller i sig!
  Och boule är så kul att spela!
  Stor kram och trevlig fredag
  I dag tar vi fredagsvinet borta vid musiken…saknar dig!

  1. Här är det väl varmt på dagarna men kvällarna är desto skönare. I går kväll var det + 24 vid midnatt. Trevligt med fredagsvin med musik. Ta ett glas för mig också. Saknar dig också. Ha en fin fredag. Stor kram?

 13. Turister som besöker Sverige denna sommar måste verkligen vara förvånade! Inget regn. Inget rusk. Inga 20 grader. Nästa sommar kommer det komma ännu fler turister för alla kommer säga att det var så fantastiskt!

  1. Sverige och Stockholm tar emot väldigt många turister och antalet kyyssningsfartyg till Stockholm ökar markant . Sverige och Stockholm är ju idag en ganska förmånlig stad att semester i och euron ger många kronor.
   Sverige har ju en varierad natur och den lockar också många. Visst är Sverige fantastiskt!

 14. Underbara Stockholmsbilder! Det är ju bland det bästa med Stockholm, det fantastiska läget vid vatten.

  Mysigt ställe ni var på! Där har jag ännu inte varit. Men i går, efter ett besök på Blockhusudden, åkte jag med SL-färjan till Nacka Strand och sen (efter en stund på restaurangen där) tillbaka till Nybroplan. Mycket aktivitet på vattnet var det!

  Stor kram!

  1. Tack! Visst är det mycket som händer i Stockholm och längs vattnen. Var hos ena dottern i Naack strand igår men vi tog bussen. Båtturen är fin och du passerade då nästan ”Boule & Berså”.Blockhusudden är också så mysigt och särskilt att ta sig hit med båt. REstaurang J i Nacka strand är riktigt bra och har ett perfekt läge. Är där då och då…
   Ha det fortsatt bra,
   Stor kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *