Spanien Torrevieja

Strålande fredag

Strålande fredag och en härlig dag!  Inte ett moln så långt ögat kan se. Ser inga ens om jag tar på glasögonen. Fredag förmiddag innebär också marknadsdag här i Torrevieja. Än så länge är marknaden kvar inne i stan, på promenadavstånd från oss, så tillsammans med mina “marknadsvänner” (ja, vi är vänner alla dagar) blev det en trevlig runda där. Antalet besökande var större än vanligt, så även här på marknaden märktes det tydligt att påskveckan, Semana Santa, närmar sig och firandet inleds nu på söndag, palmsöndag och fortsätter fram till påskdagen den 16/4.

Precis som många andra städer längs de spanska kusterna fylls Torrevieja av semester och påskfirande spanjorer och även av många turister för påsken är den största högtiden i Spanien och många är lediga denna vecka.

Marknaden här i Torrevieja är stor och sträcker sig över och längs med många gator i centrum och även utbudet är stort, i princip allt finns. Med tanke på de soliga dagarna som nu kommer är det kanske dags att uppdatera hattförrådet. En hatt med brätten är praktisk när man vill skydda sig mot solens brännande strålar men jag har oftast keps eftersom hatten lätt blåser av när man går längs havet. Och fler än en gång har jag rusat efter en avblåst hatt. Dessutom är hatten inte direkt praktisk vid cykling. Men hemma, på terrassen och under markisen, passsar den ju bra.

Hattutbudet är gott men idag provade jag bara några varianter.

Utbudet av frukt, blommor, oliver och grönsaker är också stort och det blir alltid en del som får följa med hem. Prisbilden är också mycket gynnsam. Eller vad säjs om en knippe färsk och späd sparris för 1 euro.

Sparris, parmesangratinerad sådan, till förrätt i kväll blir bra.

Ett par uppiggande buketter med snittblommor åkte med hem av bara farten.

Att efter marknadsrundan slå sig ner, vila fötterna och prata igenom inköpen är alltid trevligt och hör liksom till.

God stämning är det hos oss; Christel, Ami och Carita med svärmor.

Hilmen fortsatte att vara blå även under eftermiddagen och en promenad längs havet är alltid lockande.  Och behöver man vila sina fötter finns det oftast bänkar inom synhåll att slå sig ner på. Ja, ibland är de upptagna och nu målas många om för även de ska bli fina till påsk. Men brist på sittplatser är det inte och dessutom finns det mycket gott om “pitstops”. Svensk sommarvärme råder och med +23 så är det ingen direkt brådska från havet. Dock avstår jag badet för jag vill ju helst ha +25, men några badande finns det.

 

34 svar på ”Strålande fredag”

 1. Vilken härlig och lugn fredag ni har haft hos er. Skönt att inte vara i Stockholm en dag som denna…

  Kram och ha en fin kväll!

  1. Många tankar har gått till Stockholm idag och särskilt innan jag visste att de mina var hemma och välbevarade. Vet att det tog någon nästan tre timmar att ta sig hem och då gällde det att gå från Solna/Ulriksdal till Hammarbyhöjden.
   Hoppas de dina i Stockholm inte är drabbade. Och hur lätt hade man inte kunnat vara drabbad. Jag är ju nästan dagligen i dessa trakter när jag är hemma.
   Men våldet och terrorn ska inte få vinna. SÄPO och andra har ju varnat länge för detta och fått ganska dåligt gehör och nu blev det alltså verklighet. Så hemskt! Men Stockholm är likväl som många andra städer utsatt.
   Kram och många tankar denna kväll. Följer nyheterna.

 2. vackert och såå trevligt du har det som alltid 🙂 vill oxå önska dig en super trevlig helg med maken din 🙂

  1. Vi har fina dagar här, likväl som hemma, men vädert är absolut mer gynnsamt. Sitter ite nu i sena kvällen och det är fortfarande +20.
   Klart behagligt.
   Stor kram och trevlig helg önskar jag er.

 3. Är det där nere du befinner dig igen. Undra om du ska fira påsk där. Usch för det otäcka i Stockholm. 🙁
  Jag föredrar också keps framför hatt.
  Helgkram Bosse

  1. Stockholm idag var hemskt och det tycker jag sällan. Inte alls staden var hemsk, men det som hände.
   Och öväntat var det ju inte heller direkt. Var orolig för de mina, men de var ok. Brukar ju nästan dagligen när jag är hemma vara i dessa omgivningar där attentate hände. Men vi är aldrig säkra var vi än är i världen eller hemma.

   Men Bosse, kanske skulle du prova en hatt…Förstår dock till fullo att du gillar keps bättre.
   Kram och tankar.

 4. Visst var det en solig och härlig dag! (Fast molnen hopade sig i sinnet när vi kom hem och kollade nyheterna… 🙁 )

  Kanske en idé att förankra en brätthatt med ett snöre under hakan? Då slipper du jaga den åtminstone 😉

  1. Visst svartnade det när nyheterna nådde oss också. Och jag var orolig tills jag fick kontakt med de mina, men de var helt ok. Skönt att veta. Men många har drabbats och tankarna går ju dit också.

   Snöre under hakan på en hatt har jag haft när jag ridit i Texas och Arizona men det känns inte optimalt här på paseon. Jo, om jag hade häst. Får nog ta till kepsen vid promenader och cykelturer. Tänk dig att cykla i bredbrättad hatt,nej-det går inte.

 5. Ett knippe sparris för en Euro. Jo, jag tackar. 29,90 för ett mindre knippe här hemma…
  Härligt med en solig och varm dag i Torrevieija. Perfekt för att strosa runt på marknaden. Ser att ni alla lämnade era män hemma – hahaha:-)
  Härliga bilder från havet:-)

  1. Männen har ledig tid! Det är vi “ladies” som tar oss vår tur. Väldigt trevligt. Sparrisen var verköligt god och jag borde ha köpt mer, men å andra sidan finns den för i princip samma pris på många ställen. Gott om goda primörer här nu.
   Och visst är det skönt med det fina vädret och fint är det ju hemma också.
   I kväll går tankarna extra mycket till Stockholm och det hemska som hänt. Illa,men inte alls oväntat.

 6. Den bruna hatten med det bruna prickiga bandet skulle jag kunna tänkt mig. 🙂
  Fina blommor och fina solstrålar som sitter och njuter av en glas vin. 🙂

  Kram ♥

  1. Hattar är roligt och jag har en del. Men mest blir det mina kepsar jag använder eftersom de passar bäst öfr cykelturer och promenader längs havet där det blåser. Hattarna har jag hemma på den spanska terrassen och där som alltid är jag bara i skuggan. Solskadorna vill inte vara i sol.
   Ett glas vin med vänner smakade bra i solens skugga.
   Kram!

  1. Jag har mina hudskador som är påtagliga i ansiktet så jag försöker skydda det så gott jag kan.
   Hemma på terrassen fungerar hatten bra men vid cykelturer och promenader är kepsen bättre. Tänk dig att cykla i hatt…Inte optimalt.
   Men jag är i rincip ändå bara i skuggan och måste så vara, men solen tar även där.
   Solskadorna visar sig liksom inte direkt , utan jag lider nu av att jag varit oförsiktig för sådär en 50 år sedan eller mer.

 7. Gokväll!
  Underbara bilder från marknaden havet och paseon. Vad jag saknar det.
  Här har nyheterna varit på hela em och kvällen.
  En tanke fick jag. Tack o lov att inte du var på promenad i ditt älskade Sthlm idag.
  Många kramar till er båda/A-K

  1. Tack! Ja, vi har haft en fin dag. Men visst förmörkades den av de hemska nyheterna om attentatet i Stockholm. Jag var riktigt oroad innan jag visst att de mina fanns välbevarade liksom mina vänneer. Jag är ju ofta i dessa trakter var dag jag är hemma …Du tänkte också så.
   Har också nyheterna på.
   Stor kram och många tankar.

 8. Vad härligt ni har det! Här var vi en aning oroliga innan tvillingarna hörde av sig, att de var i trygghet. Den äldste befinner sig i Kina och just nu är det ju lugnt där. Kram

  1. Vi har det bra! Och så fint och skönt väder.
   Förstår att ni vara oroliga och vi var det också. Ett telefonsamtal betyder mycket för att ta bort oron.
   Och skönt att det är lugnt i Kina.
   Många tankar och kramar!

  1. Det blev en väldigt trevlig början på fredagen men eftermiddagen och attentatet var så hemskt. Dock inta alls oväntat.
   SÄPO m.fl. har varnat för just detta. Men man kan aldrig skydda sig mot terror och ondska.
   Just i dessa kvarter är jag ofta när jag är i Stockholm och det är lätt att här bestämma träf med sina vänner. T-baneuppgången vid Åhléns är populär.
   Var orolig tills dess att mina nära och kära ringde och berättade att de var i säkerhet. Och efter detta blir inte Stockholm sig likt.

 9. Härliga bilder … ser att ni har det bra och njuter av vad livet bjuder där! Färsk sparris – såå gott och till det priset!
  Ha det fortsatt fint!

  1. Tack! Vi har det bra här men igår kändes det illa och vi följde hela eftermiddagen det hemska attentatet i Stockholm. Förfärligt!
   Var orolig tills “de mina” meddelade att de var i säkerhet.
   Den färska sparrisen smakade väldigt bra och det blir mer av den varan helt klart.
   Önskar dig en fin kväll och trevlig söndag.

 10. Alltid trevlig med en marknad och en hatt kommer väl till användning i solen, speciellt för dig. Lockande bilder!
  Skönt att du inte var i det hemska området i Stockholm igår. Vi fortsätter följa utvecklingen på tv idag här i lugnet i stugan.
  Ha en fin helg!
  Kram

  1. Vi hann med marknadsturen innan vi visste om det hemska terrordådet i Stockholm. Någon hatt blev det inte, har ett antal, och de är bra mot solen. Men de blåser lätt iväg. Kepsen är mer ofta på och särskilt när vi cyklar.
   Jag brukar vara i dessa trakter så gott som dagligen när jag är i Stockholm och det är här jag oftast bestämmer träff med vänner och det tänker jag fortsätta med. Vi får inte bli avskräckta och rädda för att leva.
   Vad mysigt med en lugn helg i stugan. Kan tänka mig att det är vackert där hos er.
   Trevllig helg!
   Kram!

 11. Vilka hattar! Om jag vore där så skulle jag allt köpa mig en. Det är bra skydd emot solens strarka strålar, mitt på dagen, att ha en sådan med stort brätte. Jag har ju visserligen stort huvud och har svårt att skaffa mig en, men skulle hoppats på det bästa. Köpte du någon efter det att du hade provat?
  Enormt vacker bukett. Förstår att du tog hem en sådan.
  Härligt blått vatten och himmel.
  Ha det fortsatt bra och sköt väl om dig.
  Varm kram!

  1. Hattutbudet är stort på marknaden och de är billiga. Du hade säkert hittat flera du velat ha.
   Jag har några, men om det blåser får man jaga dem för de blåser lätt iväg. Bra solskydd är de och jag ska inte ha sol i ansiktet.
   Denna gång blev det dock ingen hatt.
   Blombuketterna är så fina och de piggar verkligen upp och efter det hemska som hände i Stockholm så tittade jag på buketten och tänkte på de som drabbats och deras anhöriga.
   Även idag har tankarna varit många men mot ondska kan man inte skydda sig.
   Stor kram och många tankar.

 12. Idag hade inte varit någon lämplig hattdag såsom det blåser i Jerez. Kanske en keps hade varit mer lämpligt. Härligt att ni är ett härligt tjejgäng som brukar besöka marknaden tillsammans.
  All sorg går även till alla offer och anhöriga. En riktigt tragisk fredag eftermiddag
  Kram till dig

  1. Visst blev det en sorgens fredag och att Stockholm skulle drabbas var ju inte oväntat.Många städer i Europa har ju redan drabbats hårt.
   Tankarna gick givetvis till de drabbade och deras familjer. Men detta hemska får inte stoppa os att leva men jag tror att Stockholm inte kommer att vara som det var utan en ny aspekt har kommit till.

   Marknadsbesöket var ju innan attentatet så där var vi ovetande om det som hänt och hade det väldigt trevligt tillsammans. Hatt har jag mest i lä och när jag sitter still så kepsen är betydligt mer användbar för det blåser ju ofta en del.
   Kram!

 13. Fina bilder som vanligt. Hattnålar kan kanske vara något för att få hatten att sitta kvar. men då måste man förstås ha någon form av frisyr att fästa nålarna i :).
  Det var en omtumlande dag igår men inte helt oväntat att våldet och terrorn skulle dyka upp även här. Det goda var att Stockholmarna visade på medmänsklighet, solidaritet och hjälptes åt efter bästa förmåga i denna sorgens dag. Det tog en stund att ta sig hem men turligt nog var jag kvar på jobbet lite längre än jag tänkt, annars hade jag kunnat vara en av alla som promenerade drottninggatan fram.
  Man får lite perspektiv på tillvaron när det händer såna här saker.
  Kram och njut av sommaren.

  1. Tack! Ja, hattnålar kan vara en tanke, men jag har ganska kort hår så de får nog inget fäste.
   Visst var gårdagen omtumlande och vi följde sändningarna hela eftermiddagen.
   Men oväntat var det ju inte att Stockholm skulle drabbas. Förstod av de mina att det tog tid att ta sig hem men också att människor stöttade och hjälpte varandra och den känslan är fin. Skönt att du kom hem tilll sist men det var många som gick Drottninggatan fram såg jag på tv-
   Och detta med attentat lever många människor med dagligen. Hemskt! Visst blir det perspektiv man får.
   Kram och tankar.

 14. VAd mysigt du ser ut att ha det! Hattar som är så fint, blommor och gott sällskap – livets godbitar 🙂

  Förstår dock att dina tankar säkerligen varit i Stockholm. Läste i ovanstående kommentarer att dina nära och kära är i säkerhet. Skönt att höra, så många som varit oroligt för de sina.

  Känns som oroliga tider och då är det viktigt att se allt det där fina vi har omkring oss i livet.

  Må väl
  Kramar Christina

  1. Vi har det väldigt bra och nu i påskveckan är det många spanjorer som också kommer hit här, ledig vecka, för att fira påsk.
   Mina tankar var i Stockholm men när de ringde och berättade att allt var bra så kändes det skönt. Men visst hade jag också tankarna hos de son drabbats.
   Oroliga tider är det nu överallt i världen och Europa är inget undantag, inte Sverige heller.
   Stor kram och många tankar.

 15. Så många tjusiga hattar! “Spets”hatten skulle klä dig perfekt! Men det blev sparris och blommor. Inte fy skam det heller! Låter gott med parmesangratinerad sparris! Och de färgglada blommorna piggar upp. Behövs! Kram!

  1. Många fin ahattar finns det, men deflesta lämpar sig bäst för terassbruk. Vid paseon blåser de av och likaså går dte inte att cykla med hatt. Då kommer mina kepsar fram.
   Sparrisen var riktigt god och alldeles färsk.
   Blommor kan vi aldrig få för många av.
   Stor kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *