Torrevieja

Strålande dag – Och skön semesterkänsla.

En strålande dag var det igår. Morgon var det, men lite kylig. Allt är ju relativt. Termometern visade på +11 så frukosten intogs inomhus. Men dagen bjöd oss på genomgående fint väder och termometern steg till uppemot +18 under dagen. Långpromenad längs havet, restauranglunch utomhus och en stunds läsning på terrassen när vi kom hem.  Som extra krydda blev det också  lite reseplanering och där väntar trevligheter av olika slag.

Klockan är nio. Det är en strålande måndag morgon och jag är på väg till postfacket som ligger ett par kvarter bort. 

Dagen började strålande

och den fortsatte så. Visserligen var det lite kylslaget på förmiddagen men med en tjockare tröja satt jag mig ute med ännu en kopp kaffe och läste nyheterna på datorn innan det blev dags för ett blogginlägg, om Trettonhelgen. Och här på terrassen blev jag sittandes ett tag. Konstaterade att grannens högresta julstjärna strävade än mer uppåt och att den växt om både deras citron och apelsinträd sedan vi var här i november.

Grannens julstjärnan är mer ett träd och har växt rejält på höjden.

Bloggdags från terrassen. Med en tröja på så var det skönt ute i solen under förmiddagen. 

Som alltid lockar en rejäl promenad och gärna längs havet. Några molntussar har dykt upp men vi ser de som badar och några njuter av solens strålar i lä både på stranden, på restaurangerna och på bänkarna längs strandpromenaden. men lite smolk finns i bägaren . På många stolpar och väggar ser vi denna efterlysning.  En ung kille som är försvunnen sedan nyårsafton. Hoppas han kommer till rätta och är oskadd.

Gott i solen och med fin havsutsikt.

En strålande januaridag i Torrevieja. Här Playa del Cura, en av stränderna inne i stan. Några har slagit sig ner på stranden i lä längs muren. Andra valde bort sanden och satt lika bra på bänkarna ovanför stranden. 

En sen lunch blev det. Och tre av de tänkta restaurangerna hade stänkt. Ute ville vi sitta och helst i solläge så det började köra ihop sig. Ett säkert kort är  alltid restaurang  Alingui nere vid vattenfallen, i Centrum av stan.  Där var vi i fredags så vi tvekade lite. Men vi bestämde oss för ett bord här och även för att förnya delar av matbeställningen. Lätt hänt att välja det man brukar.

Gott och mysigt med utelunch i solen på restaurang.

Och att fortsätta promenaden längs havet efter lunchen kändes helt klart motiverat.

Svårslagen promenad längs havet.

Sakta vi gå genom stan och hemåt. Här gatan Caballero de Rodas .

38 svar på ”Strålande dag – Och skön semesterkänsla.”

 1. Härliga dagar! Visst är det skönt även om en kofta behövs i vissa lägen 🙂
  Hmm… Förnya matbeställningen? Tycker mig minnas att du tog den där skaldjurscocktailen även i fredags? 😉 Men varför ändra på en vinnare – den är ju jättegod 😀

  Ha en bra dag!

  1. Vi har haft fina dagar och väldigt trevligt. Men idag har jag återvänt till Stockholm och möttes av snöblandat regn. Mindre roligt. Men så är det-
   Jodå, skaldjurscocktailen tog jag men desan blev det ändring. Ravioli med gorgonzolasås och brownie med glass till dessert. Så radikala ändringar.
   Även B valde från ett nytt perspektiv. Dock inte förrätten- Den bestod.
   Önskar er en fin kväll.
   (Tyvärr fungerade inte internet hos Norwegian idag så jag får läsa bloggar i kväll.Illa! Har klagat. )

  1. Tack! Det var en jättefin dag och sådana får en minnas. Havet var också verkligen till sin fördel denna dag och glittrade så fint. Mysigt med lunch utomhus också.
   Kram!

  1. Vi har haft fina dagar och väldigt trevligt men idag har jag återvänt till huvudstaden. Möttes av snöblandat regn.Men så kan det ju vara den här tiden.
   Ska göra mitt bästa för att njuta här hemma. Får kanske sätta upp en sol och blå himmel.
   Kram!

 2. Vilka härliga bilder! + 18 grader låter helt underbart. Här snöar det och det skall fortsätta hela dagen och natten. Hoppas att det inte blir så farligt som det varnats för, särskilt för de tiotusentals i skärgården som fortfarande är utan ström. Själv skall jag förbereda lunch redan nu, så att vi får varm mat om det blir strömavbrott här under dagen. Hemskt med försvunna människor, som killen på bilden. I Norrtälje är ett par i sjuttioårsåldern försvunna sedan stormen. Väldigt obehagligt, hoppas att de hittas. Skall titta litet till på glittret i bilden på havet, och försöka intala mig att det inte är så lång tid tills det är vår här i Sverige. Ha det fint!

  1. NU får jag minnas den dryga vecka vi haft i den spanska sommarstugan. Har nu på eftermiddagen återvänt till Stockholm som mötte med snöblandat regn. Funderar lite på hur det ser ut hemma hos oss efter stormen. Men jag lär ju få veta det. Och en lägenhet i stan kan ju inte ha farit så illa.
   Jag tänker på alla de som är utan ström. Riktigt illa. Vet att Åland också drabbats väldigt hårt. Synd att det inte finns mer beredskap för detta…
   Vad gäller pojken som försvunnit så hoppas jag att man kan hittas och oskadd. Man vet ju inte alls vad som hänt.
   Hoppas ni klarar er från strömavbrott. Men visst är det osäkert.
   Har läst om paret i Norrtälje som är försvunna och önskar och hoppas att de snarast hittas. Men det har gått lång tid…
   Och visst kommer det en vår här hemma också.
   Ha det bra ni också och hoppas på att elen stannar kvar.

  1. Har nu sent på eftermiddagen landat på Arlanda och här mötte mig snöblandat regn. Men vädret är ju som det är helt oavsett. Är tacksam för de fina dagar vi haft i den spanska sommarstugan.
   Och nu väntar ett tag här hemma.
   Ha det så bra ni kan.
   Tänker på er och på alla andra som drabbats av stormen.

 3. Som du nog vet så ligger jag i startgroparna för Spanien. Förstår att det inte gör så mycket om jag är seg på morgonen. Det är mitt på dagen vädret och temperaturen är som bäst så här års!

  Att ta ett koncept du vet du gillar, ja, det är inte fy skam. Då vet du att du får en god middag. Andra gånger är det förstås spännande med nyheter.

  1. Du kommer att få det så bra. Mornarna är lite svalare men temperaturen jobbar snart upp sig under förmiddagen. Även nätterna är kyligare, men säkert finns det värme där du ska bo. (Ac:n brukar fungera som just det på sommaren och som värmare den kalla årstiden.)
   Nu valde vi ett säkert kort restaurangmässigt/matmässigt men bytte både varmrätten och desserten mot något vi inte brukar välja. Och det blev också jättebra.

 4. Underbart att se sol och blå himmel. Här har vi bara grått, grått och så lite grått 😀
  Skåne är ingen höjdare vintertid, men här finns ju annat i stället!
  Helt otroligt vilken stor julstjärna, det är verkligen ett helt träd!
  Stor kram!

  1. Vi har verkligen haft tur med vädret och fina dagar har vi haft. Skickar genast lite sol och blått till dig. Stor kram

  2. Vi har haft väldig tur med vädret och haft fina dagar här. Skickar genast lite blått till dig. Stor kram!

  3. Vi har haft tur och njutit av riktigt fina dagar. Skulle gärna skicka sol och lite blått till dig men har nu landat hemma i Stockholm.
   Och här är det snöblandat regn som möter. Jodå. Liv mötte mig också.
   Stor kram!

 5. Förstår att du njuter där ni är vem hade inte gjort det? mysig blogg plats <3 hemskt när folk försvinner hoppas de hittas verkligen kram å fin dag

  1. Vi har haft väldigt fina dagar och också väldigt trevligt. Och perfekt att vi kan pendla hit när vi så vill. Mycket utevistelse blir det förstås. Passar gärna på nu när det är fint väder.
   Har just nu landat i Stockholm igen och här möttes jag av dotter. Jättetrevligt.(Hon jobbar på SAS) men också av snöblandat regn. Mindre kul.
   Kram!

 6. Usch. läbbigt med den där efterlysningsskylten! Ser ut att vara i sonens ålder eller eller kanske några år till och det gör det ju inte lättare.

  Ja, julstjärnorna är ju stora träd egentligen. Så häftigt att se. Er grannes julstjärna ser lika spretig ut som vår grannes. De som växer i parken i Fuengirola brukar de klippa ned emellanåt så de ser lite frodigare ut när de väl kommer igång igen efter kalhuggandet.

  1. Läskigt tycker jag också men hoppas på att han blir hittad och oskadd. Man vet ju aldrig vad som ligger bakom. Grannens julstjärna har verkligen växt men den ser lite tanig ut. Tror den är rätt inklämd mellan apelsin och citronträdet. Och den skulle behöva ansas men de är här ganska sällan så det har nog inte blivit av.

  1. Vi har haft fina dagar men inte allt thailandstemperatur. Men skönt ändå. Man orkar röra sig och att promenera längs havet gillas.
   Kan tänka mig att det blev hett i Bangkok. Men en trevlig tur såg det ut att vara.
   Ha det bra ni också.
   Och jag har just landat i Stockholm. Snöblandat regn.

 7. Så du lämnade paradiset frivilligt för att mötas av snöblandat regn som sedan blev till snö och som ligger kvar. Tur att det inte blev så mycket. Lite synd bara, för snön hade ju tinat bort helt. Men vi pratar ju januari i Stockholm och inte försommar i Torrevieja.
  Välkommen hem!

  PS. En sådan gigantisk julstjärna har jag aldrig sett. Trädet ser aningen konstigt ut måste jag säga, lite halvnaket. DS.

  1. Tack! Mer eller mindre frivilligt fick jag komma hem. Har ett par viktiga läkarbesök här hemma i veckan så det fick bli så.Snöblandat regn när jag landade sent på eftermiddagen. Lite ovant men jag hade sol och blå himmel på näthinnan. Hjälpte inte mycket.
   Julstjärneträdet är inklämt mellan ett citronträd och ett apelsinträd och skulle behöva ansas ordentligt. Men grannarna är inte på plats så ofta så det är nog ingen som ansar den.

 8. Gokväll och välkommen hem till snöblasket. Härliga bilder och att få se blå himmel känns bra.
  Jag ska kanske våga mig att pröva på annan meny på Alinghi i vår.
  Ha det gott så hörs vi.
  Kram/A-K

  1. Gokväll! Tack! Ja, snöslask var det. Men jag har fortfarande den blå himlen och solen kvar på näthinnan. Skönt så.Men det lär väl snart försvinna.
   Vi satsade på lite “nytt” på Alingui mest ädrför att dte var så nyligen vi var där.-
   Vi hörs!
   Kram!

 9. Älskar dina färgglada bilder från Torrevieja! Välkommen hem till ett mindre färgglatt Stockholm, men vi går mot ljusare tider, bra så!
  Ha en trevlig kväll!

  1. Tackar! Och tack! Ja, snöblandat regn kändes inte så välkomnande men nu är vädret som det är. Sol och blått ifnns kvar på näthinnan . I alla fall i kväll.
   Kram!

 10. Vilken härlig dag ni hade och så fint vädret är! Rena våren hos er minsann. Här får vi nöja oss med beskare medicin men något annat var knappast att vänta. Hoppas att den saknade killen kommer tillrätta. Personer som försvinner i samband med storhelger skapar alltid oro.

  Kram

  1. Vi hade en jättefin dag och har överlag haft en väldigt fin vecka i Torrevieja. Jag kom hem idag på eftermiddagen och möttes av snöblandat regn så det var bra att ha sol, blå himmel och hav på näthinnan. Vad gäller killen som är försvunnen så hoppas och önskar jag att han hittas. Oskadd.
   kram!

 11. Läste här förut idag men glömde nog kommentera! Försjönk i de härliga vilsamma bilderna.
  Jag var bara till affären och handlade nödvändig mat, regn och rusk, och sen höll jag mig inne.
  Ha det gott där du är, stor kram!

  1. Jag kom hem sent på eftermiddagen och möttes av snöblandat regn. Men jag har fortfarande palmer, citron och apelsinträd på näthinnan, liksom sol, blå himmel och blått hav.
   Stor kram.

 12. Haha, nu är vi på olika planeter, eller hur! Men nu vet jag att du redan hunnit röra på dig och inte längre tittar på vintergröna palmer och vattenglitter i turkosa havet. Men bilderna bär du säkert med dig…
  Kramen

  1. Lite så. Men i kväll somnar jag med grönska och blå himmel på näthinnan. Säkert ett och annat apelsin eller citronträd också-
   Kram!

 13. Det är skönt hemma också. Även i snöblask. Här nere i Skåne har vi haft skapligt väder tycker jag nog. Vi slapp stormen. Det blåste inte mer än det brukar. Kram

  1. Visst är det! Och perfekt att ta sig snabbt mellan. Vi pendlar ju och trivs med det.
   kram och trevlig kväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *