Resor utomlands

Storstad med småstadskänsla – Santiago de Chile. Följ med!

Viss trötthet infann  sig förvisso efter vår 18 timmar långa resa ;  Stockholm – Amsterdam – Buenos Aires och med delmålet Santiago de Chile. Men efter att ha vilat oss lite i form på hotellet så ville vi förstås bekanta oss lite med stan. Vi bestämde oss för  att titta mer på de kvarter där vi bor och njuta av folklivet och miljön. Och inte blev vi besvikna. Tvärtom. här mötte oss en storstad med småstadskänsla. Välkomna med i kvarteren där vi bor.

Våra kvarter runt hotellet verklig småstadskänsla i strorstade Santiago de Chile.

Storstad med småstadskänsla

är det verkligen. Och vi var inte sena med att ta in atmosfären . Påfallande många var lediga/arbetsfia denna onsdag eftermiddag och både barer och restauranger var välfyllda.

Utelivet blomstrar och barer, restauranger och caféer är välbesökta. Även en tidig onsdagseftermiddag.

Färgglada hus.

Och just här bestämde vi oss för att testa den lokala drycken pisco sour. 

en läskande drink som (Recept i länken) Det är en läskande dryck som påminner om “whisky sour” men inte har whisky som bas utan en sorts vin där mer alkohol är tillsatt.  Pisco sour är lite typisk för flera länder i Sydamerika och särskilt Peu där drinken lär komma från.

Maken testar pisco sour och verkar nöjd.

I närheten av vårt hotell ligger området Patio Bella Vista ett område med många restauranger av olika slag finns, barer, mindre butiker och caféer. Och hit söker sig många Santiagobor. Nu blev inte kvällen så sen för vår del för tidsskillnaden på fyra timmar gjorde sig plötsligt påmind.

En del av Patio Bella Vista.

Vårt mysiga hotell – Tinto Boutique Hotel ligger vid en liten fin gata och mitt i stan i distriktet Providencia och området heter Bella Vista som betyder vacker utsikt.

Vårt lilla fina hotell – Tinto Boutique Hotel.

Och gatan utanför.

Detta var gårdagen. Och idag är det en annan dag, torsdag den 14 februari och även “alla hjärtans dag”. Mer av Santiago ska det bli. Frukosten är avklarad och vi är reda för att se mer av Santiago.

 

30 svar på ”Storstad med småstadskänsla – Santiago de Chile. Följ med!”

 1. När jag var i Peru deltog jag i en bussresa, där hade vi någon sorts tävling, minns inte vad för slags. Jag vann, eller var en av vinnarna – och vann just en flaska Pisco. Den flaskan stod här länge oöppnad, men finns inte längre hos mig. Tom, bortkastad. Minns inte ens vad jag tyckte om smaken, mer än den var till belåtenhet!

  Sådana tävlingar finns inte i Sverige, det var ingen leasad buss just för oss. Tror den turen var riktad till “alla”! 🙂

  Önskar er en fortsatt fin resa!

  1. Pisco tyckte vi var gott och läskande men något inköp blev det inte för starksprit fick inte tas ombord på båten. Bra att du tyckte att innehållet i din flaska var till belåtenhet.
   Har inte noterat dessa kommentar förrän nu när jag är hemma igen. Fartygets internet via satellit var inte helt stabilt.

  1. Santiago var en väldigt trevig stad där den stundtals kändes som mycket mindre än den var.
   Kram!

 2. Så trevligt att få följa med på en promenad i kvarteren där ni bor. Staden påminner en hel del om Porto Alegre i Brasilien där sonen bodde. En titt på kartan visade att städerna ligger på precis samma breddgrad så det är nog inte så konstigt.

  Kram och ha en fin alla hjärtans dag <3

  1. Vi bodde i väldigt trevliga kvarter med fin småstadskänsla. Kul att du tyckte att Santiago påminde om Porto Alegre i Brasilien och kul att de ligger på samma breddgrad också.
   Har inte sett dessa kommentarer förrän nu när jag är hemma. Internet ombord var inte helt stabilt.
   kram!

 3. Hej Ditte!
  Så fint det ser ut, inte så storstadslikt där åtminstone. Vackra färger!
  Ha det fortsatt bra!
  Hjärtliga kramar till er båda! P ♥♥

  1. Hej P!
   Har just nu läst dessa kommentarer. Såg dem inte under resan. Santiago är en väldigt fin stad och en del hann vi med att se.-
   Kram från oss.

 4. 18 timmar lång resa, det tar på. Vi åkte en gång i 17 timmar. Nej vi åkte inte i 17 timmar men ihop med väntetider och så´nt så tog resan det. Att ni orkade gå ut och utforska staden efter det, inte dåligt.
  Fina bilder och roligt att få följa med och se och uppleva något nytt.
  Fortsatt trevlig resa. Nog är det väl sommar där denna tid?
  Varm kram!

  1. Resan var lång och det kändes i kroppen. Men när vi nu var på plats var det lika bra att ge sig ut. Har inte sett dessa kommentarer förrän nu. Men bättre sent än aldrig. Internet på fartyget var inte så stabilt.
   Varm kram!

 5. Hola, ska bli så kul och spännande att följa er på denna resan 🙂
  Kram från Götelaborg
  och Hälsa Mr B

  1. Resan har verkligen varit spännande på alla sätt och så rolig. Mr B hälsar tillbaka.
   Kram från oss.

 6. Vilket otroligt mysigt område du visar upp! Ni bor ju perfekt till! Åsså mycket ni orkade med efter den långa flygresan och tidsomställningen. Bra gjort där!
  När jag tittar på dina fina bilder så tänker jag faktiskt både på Torrevieja, där ju också restaurangerna nästan alltid ha gäster, och så på Peking när jag ser färgerna och “montrarna”.
  Fortsätt och njut!

  1. Vi bodde så bra här både vad gällde hotell och område. Och att vila är inget alternativ när man inte har så många dagar på sig att titta på stan. Just kvarteren där vi bodde är ju som en mindre stad i stora Santiago. Att det var så mycket folk ute berodde också på att det är sommar här och skolorna är lediga och många vuxna har semester.

 7. Men ursäkta, det gick för fort, ser att det var alldeles fel färg i glaset för att vara öl! Men läste receptet och det lät läskande o gott!. Valutan där är? Och hur är prisnivån jämfört med Sverige? Önskar nu en trevlig helg, kan säkert inte hålla mig härifrån…Kramen

  1. Nej, öl var det inte här utan “Pisco” som är fermenterat starkvin/sprit (ca 35-40%) och blandas ut citronjuice och socker. Valutan här i Chile heter peso och vad gäller priserna var de något lägre än Sverige men inte så där jättestor skillnad.
   kram!

 8. Hola! Skrev en kommentar i ditt förra inlägg men den tycks ha försvunnit… Hoppas på bättre tur här! Så kul att få hänga med på er tur. Även Jörgen läser din blogg nu under resan! ?

  Extrakramar idag på alla hjärtans dag till dig och Mr B! ❤️

  1. Har först nu sett dessa kommentarer…Tror att några försvann på vägen. iNternet med hjälp av satellit är inte så stabilt. Nu är vi ju hemma igen men har haft en fantastisk resa på alla sätt.
   Kramar!

 9. Det ser trevligt ut där i ett närområde … och jag är säker på att ni trivs 🙂 Blir kul att få följa med på när ni ser er omkring där i staden. 🙂
  Ha det gott!
  Kram

  1. Det var verkligen ett jättetrevligt område att bo i, som en småstad. Och Santiago hann vi också titta på.
   Kram!

  1. Eftersom det bara var fyra timmars tidsskillnad gick det fint att komma in i tiden. Och det vill till att falla in i rådande tid för att hinna med. Kvarteren runt vårt hotell var verkligen trevliga och hotellet också. Så bra!

  1. Jadå! Det har börjat väldigt bra. Och nu när vi är hemma så kan vi båda konstatera att resan i sin helhet blev väldigt lyckad . Än bättre än vi ens kunnat tänka oss.

 10. Så fint det ser ut! Och även om ni var lite trötta förstår jag absolut att ni ville ut och se er omkring.
  Spännande att prova drinken!
  Stor kram

  1. Lite trötta var vi men ingen idé att vila utan hoppa in i den tid som råder. Och vi bodde helt perfekt i alla avseenden.
   Stor kram!

  1. Ja, verkligen! Så roligt att besöka platser och områden dit inte så många åker till.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *