Stockholm

Stilstudier under ett par timmar – Vid och i vattnet

God tidig lördagmorgon.  Lördag och tidig morgon är det men om den är god vet jag inte riktigt. Men det känns väldigt bra. För egen del är jag snart på väg. En ny jobbrelaterad resa väntar och denna gång blir det en bit söderut från Stockholm. Östergötland väntar och med ön Harstena i Gryts skärgård. (Södra Östergötlands skärgård.) Gårdagen ägnades i stort åt “hemmapyssel”(utan klister och papper) och påläsning inför resan. Mellan varven blev det  pauser av olika längd och en promenad i närområdet längs vattnet. Både under promenaden och senare från balkongen blev det stilstudier av skilda slag. För vid och i vattnet finns en hel del att fästa blicken på.

En del stilstudier blev det. Här Sjöräddningen som snyggt lägger tillHär är det sjöräddningen som snyggt lägger till vid sin station vid Hammarbyslussen. 

Stilstudier

där saker händer vid och i vattnet kan vara en intressant sysselsättning. Bloggvännen BP skrev i en kommentar häromdagen att hon tyckte jag i sommar blivit mycket bättre på att ta “mammarazzibilder! Så kan det vara och övning ger färdighet. Eftersom värmen inte direkt varit till en fördel för mina lungor (  ännu inte helt pigga) så har de dagliga långpromenaderna oftas förvandlats till kortpromenader på kvällstid eller sen eftermiddag.  Och sedan har jag hamnat på balkongen efter att solen försvunnit bakom grannhusen och där har jag suttit kvar länge.

Båtar i Hammarbyslussen var en bland flera stilstudier denna dag. Hammarbyslussen. Båtarna är på plats för att slussa in i Mälaren.

Till restaurang Thaiboat kan man också komma per båt. Och att angöra en brygga kan vara en utmaning. Men här gick det bra. Bilden tagen från balkongen. Här blev det två stilstudier.

Stilstudie i att angöra en bryggaAtt angöra en brygga kan gå smidigt. Och på land ser tjejen måttligt road ut.

Sol/badbryggorna i Fredriksdalsområdet, tvärs över kanalen, var välbesökta. Och här blev det en stilstudie vad gäller huvudhopp i vattnet.

En lektion i dykning vid Fredriksdalsbryggan. Snygg stilstudie.Snygg dykning med sträckta vrister.

Utanför vårt hus blev ett elskåp en bra utsiktsplats.

En del att se för stora och små. Och telefonen är med…

När jag tittade bort mot restaurang Thaiboat fastnade blicken på något. Fram med zoomkameran. Vad pågår?

Hmmm…Ja, det regnar i varje fall inte. Mannen bakom ser också något fundersam ut.

Är det dans? Eller?  Det pågick i säkert 30 minuter.

Och sen

hörde jag en trumpet. Eller var det inbillning. Nej då, förbi kommer en båt med just någon som spelar trumpet.  Stycket kände vi igen. Louis Armstrongs – “What a Wonderful World”.

En trumpetbåt passerar nedanför hos oss.

 Strax efter “trumpetbåten” kommer en annan variant av båt. Lite platt, men kanske fyller den sin funktion. Hus+båt = husbåt. Och fram tar den sig. Kanske inte det snyggaste jag sett men denhär formen, lite fyrkantig, verkar förekomma både vad gäller bobilar och bobåtar.

En husbåt som är ute och ser sig omkring.

Mörkret sänkte sig snabbt. Och timmen var riktigt sen innan vi drog oss in för natten.  Ljuset från byggnaderna mitt emot speglade sig i kanalen. Men vem finns där? Här tycker jag att ljusen blir till en människa- Vad ser ni?

 

22 svar på ”Stilstudier under ett par timmar – Vid och i vattnet”

 1. Verkligen mycket att studera där vi kajen med omgivning – kul bilder! 🙂

  Jag ser ingenting där i speglingen – förutom väldigt fina färger i den läckra bilden. Förmodligen lite för tidigt, har nog inte fått upp ögonen ordentligt ännu 😉

  Ha en finfin jobbresa och en braig lördag!

  1. En hel del finns att fästa blicken på och det mesta är riktigt underhållande. Vad gäller figuren så kan det vara svårt att se en gubbe där och särskilt en tidig morgon . Jobbresan går bra och mycket att se och uppleva . Trevlig kväll! ?

 2. Hej Ditte!
  Hurra det är svalare i dag!!!! Regn hoppas jag på för att inte säga vad naturen vill ha 🙂
  Kul med dina stolstudier 🙂 Är det yoga damen utövar 😀
  Ha det så bra! Kram P ♥♥

  1. Svalare var det. Så skönt. Regn har jag inte sett till söderut men en del moln . Om det är yoga damen ägnade sig åt vet jag inte. Hade fokus på stilen. Kram!

 3. Trevliga bilder som vanligt … det finns mycket att studera där vid vattnet! Kul med kvinnan där som “dansar” eller vad hon nu gör … och ja, husbåten är väl inte den vackraste jag sett, men huvudsaken är ju att den funkar 🙂
  Härlig bild med ljuset i det svarta vattnet … påminner lite om kvinnan som dansade …
  Ha en fin dag på Harstena!
  Kram

  1. Tack! Visst finns det mycket att titta på!Vad kvinnan gör vet jag inte men hon såg ut att trivas . Tyckte också om nattbilden med sin spegling . Har haft en jättebra dag på Harstena. Verkligen lyckad! Kram!

 4. Ja du, var det en dans eller var det en yogaövning? Mannen verkade dock se till att avlägsna sig från den “mystiska” kvinnan 🙂

  Mammarazzibilder tycker jag var ett mycket bra uttryck. Du sitter på första parkett och jagar ingen, men har full koll ändå! Jag hoppas och tror att du får en fin resa nu, om inte åskväder stör er resa för mycket. Här har vi solsken och behagliga +22 grader C.

  1. Det var bloggvännen BP som kom på ”mammarazzi” och jag anammade det genast. Så bra! Jag får fortsätta att träna med kameran. Vad kvinnan ägnade sig åt vet jag inte men jag såg fler som undrade. Har haft en jättebra resa och inget regn. Harstena är ju så fint. Hoppas du haft en bra dag.

 5. Så intressant liv du har där på balkongen i kvällningen. Förstår att du njuter.
  Du har ju också förmågan att ta så fina fotografier. Klara och vackra färger och du måste ha en finfin zoom.
  Tjejen var ju rolig. Undrar om det inte är någon typ av yoga. Härliga färger på klänningen.
  Häftig husbåt.
  Så det är dags för dig med en ny resa. Hoppas att vädret är bra då och att du känner att du orkar.
  Ja, bilden visar en person som håller ett barn i armarna och dansar runt.
  Trevlig helg.
  Stor kram till dig.

  1. Här händer det mycket av det mesta.Och det är lätt hänt att ögonen fastnar på speciella saker. Min “zoomkamera” är väldans bra men om jag zoomar mycket måste jag ha ett stöd för att bilderna inte ska bli darriga.
   Vad gäller kvinnan i klänningen så såg jag först den vackra klänningen och först senare, men kamerans zoom, upptäckte jag att hon höll på med en sorts rörelser. Vilken typ vet jag inte.
   Jag tykcer resejobbet är väldigt roligt och idag blev det inte en längre resa men den blev väldigt trevlig. Och tur med vädret hade vi. INget regn och ingen kuling till sjöss.
   Nu när jag såg “nattbilden” såg jag också någon som håller ett bar och dansar runt men ockås en man.
   Önskar dig också en fin helg.
   Stor kram

 6. Vilka roliga, härliga och mysiga bilder! Du har fångat livet vid vattnet o där försiggår en hel del. Kul att få ta del! Var det nån typ av yoga, taichi el nåt annat kvinnan utövade? Inte undra på att mannen föreföll konfunderad! Haha, va roligt! Och så båten med trumpeten, så läckert! Önskar dig en fin jobbresa! Kram! ?

  1. Tack! Ja, det är roligt att vara ”mammarazzi” ibland. Och många olika stilar finns det. Vilka övningar kvinnan utförde vet jag inte. Studerade mest stilen . Jobbresan är jättetrevlig och skönt med lite svalare väder. Stor kram!

 7. Hej, under en period i mitt liv planerade dåvarande sambon och jag att bo i en husbåt. Nu höll inte kärleken så länge så det blev av, lite trist för jag hade gärna velat pröva på att bo ombord på en båt. Utseendet hade inte haft så stor betydelse, mer hur praktisk den är inuti. Kvinnan i långklänningen, höll hon kanske på med solbedjan? Klänningen var läcker, och hon syntes på långt håll, hihi
  Ha en fin lördagskväll, här blir det några kräftklor till fri-idrotten
  Kramen

  1. Här har vi månfa husbåtar längs kajen och de måste alla kunna flytta sig för egen maskin. Sedan kommer olika varianter av husbåtar förbi i kanalen och de flesta är ganska personliga. Och framåt går de. Och visst är det viktigt att både en husbår och en vanlig båt är praktiska. Vad gäller kvinnan i lång klänning såg jag först klänningens vackra färger och sedan zoomade jag in. Vilken typ av rörelser det var vet iag då inte.
   Trevligt med lite kräftor till fri idrotten. För egen del jobbar jag. (Resejobb)
   Kram!

 8. Hahaha! Du har verkligen blivit en fena på “mammarazzifotografering”. Å visst bor du ju på exakt rätt plats för att leka “övervakningskamera” som Emma skrev hos mig. Kan bara säga bingo här! Tjejen som höll på i 30 minuter praktiserade säkert nån konstig form av yoga. Älskar Söder, för där beter man sig precis som man vill. En drömbild, som jag aldrig fått till norr om stan. Mycket “stelare” här faktiskt, vad gäller sättet att bete och uttrycka sig alltså.
  Sedan lyckades du med att fånga simhoppet perfekt – nästan à la Sarah Sjöström;-)

  Undrar om du också upptäcker detaljer på de inzoomade bilderna efteråt, när du tar upp dom på datorn. För det gör jag faktiskt varje gång jag leker mammarazzi.

  Ett härligt inlägg! Tack för det och länken:-)

  Ha det så bra i Östergötland nu!

  1. Tack! Jag har tränat i sommar!Varit läge för det. Älskar ditt ord “mammarazzi”. Och visst bor jag på “rätt plats”. Här längs kajen och på vattnet händer det mesta. Vad gäller tjejen i den färgglada klänningen så sp jag öfrst klänningens färger och hämtade zoomkameran och såg då att det var en ung kvinna. TRor jag tog ett tiotal bilder av henne och hon höl på länge. Vad som försegick vet jag inte. Simhoppet var jag liksom med på, men det hade ju kunnat bli suddigt. Visst upptäcker jag detaljer på bilderna när jag ser dem i datorn. Riktigt roligt. Förstår att du också gör det.
   Och Östergötland var fint. En luckad resa på alla sätt och med väldigt nöjda gäster. Så roligt. Tur med vädret hade vi också.

 9. Då är du åt våra trakter då det låter kul det du gör. Man får se mycket och du är så duktig på att berätta saker. Fina bilder du tar både ute och från balkongen. Nu är det svalare här, tack gode gud för det. Jag mår inte bra av värmen hellre fryser jag lite. Jag ska aldrig klaga i vinter även om det blir 10 grader kallt och en meter snö. Jag lovar. Kram och trevlig söndag på dig.

  1. Jag tycker att mitt resejobb är så roligt och stimulerande och dessutom får jag samtidigt se och uppleva så mycket. Värmen har jag också tyckt varit kämpig och begränsande . Orken har inte funnits till att göra roliga saker under dagtid men kvällarna har varit desto skönare. Svalare här också nu och det trivs jag bättre med.
   Önskar dig också en fin söndag.
   kram!

  1. Jadå, visst gör vi. Och dessa varma dagar har det varit fint att sittta här på kvällen och låte sig inderhållas. Och underhållning är det.
   Önskar dig också en fin söndag.

 10. Vilka härliga bilder, och så mycket att titta på från er balkong! Ja, undrar var tjejen vid Thaiboat gör, en dans för sommaren kanske?
  Va mysigt med trumpet och den sköna låten!
  Idag kändes det dock som att hösten kom i ett huj! Borta är värmen och kallt i luften istället…så fort får sommaren inte försvinna!
  Kram!

  1. Tack! Ja, här finns mycket att titta på både längs kajerna och på vattnet. Bara att slå sig ner när solen sänkt sig och bli underhållen. (Har varit för varmt dagtid)
   Lite höstkänning var det men med frisk luft som var lättare att andas tycker jag.
   Men nog stannar sommaren ett tag till. Augusti är inte slut ännu.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *