Torrevieja

Stilla morgon – Och en bedrift – Torrevieja dag 17

Gårdagen var en riktigt stilla morgon. Och på vår tidiga morgonpromenad lyckades jag inte få med en endaste person på bild. Visserligen är jag i vanliga fall inte direkt morgonpigg, milt uttryckt. Men här i Torrevieja har jag  nu de flesta mornar vaknat strax efter sju och vi har då redan vid 07.30 gett oss ut på en morgonpromenad. Hurtigt värre. Men vid den tiden är det svalt och solen har knappast stigit upp. Värmen och den starka solen gör att jag undviker  de längre promenaderna när det är som varmast.

Förutom en morgonrunda blir det också ofta en kvällspromenad.  Och både morgon och kväll och ibland mitt på dagen söker jag mig förstås till havet. (Även hemma i Stockholm är jag van att gå ca. 7-10 km /dag och mår bra av det. Men även där ger jag mig sommartid ut mornar och kvällar när det inte är så varmt. )

Torrevieja. En stilla morgonoch solen döljer sig fortfarande bakom molnen- Klockan är 07.30 och det är en stilla morgon i Torrevieja. Här gömmer sig  solen fortfarande bakom molnen.

En stilla morgon är det

och på vägen ner mot havet möter vi en del äldre skolelever som börjar klockan 08. Här verkar många av dem nu ha gett upp att gå och cykla och kör dit med elsparkcyklar. Men tystgående är de ju.

Torrevieja. Fågelkviter och en och annan bil bryter tystnaden denna stilla morgon. Vacker grönska. Och  tystnaden är påtaglig-  Det är verkligen en stilla morgon. Då och då bryts den dock av diverse fågelkvitter och en och annan bil som passerar. Å andra sidan är vi i en storstad så att det är så tyst som det är förvånar oss.   

Innan vi når havet passerar vi ett läckert bostadsområde som heter Aldea del Mar. Här är husen influerade av den arabiska/ moriska byggnadsstilen och trädgårdarna som omger husen dignar av vackra växter. (ITorrevieja, precis som på de flesta platser i Spanien, köper man en lägenhet . Hyreslägenheter är en bristvara)

Grönskan är påtaglig  i Aldes del Mar och inte minst bougainvillean trivs och breder glatt ut sig

Ett annat kvarter i området.

Strax är vi nere vid havet

och stranden Los Locos.Här till stranden har de flesta besökare med sig stolar och parasoller som de drar ner på den ”dra maten” kärra. Tar man bort själva ”påsen”  så fungerar den bra att lasta på och man spänner ofta fast stolar och annat med band. Betydligt smidigare i många fall än att bära.

Torrevieja. En stilla morgon på stranden Los Locos. En stilla morgon även på stranden.

Stranden, här i motljus väntar, på sina besökare. Snart är de första på plats.

Lite längre bort ligger en yrvaken katt och sträcker ut sig på en bänk. Kanske har natten varit kämpig.

Torrevieja. Stranden Los Locos. Även vågorna rullar in mjukt denna stilla morgonVi slår oss ner en stund på stranden och möter vågorna som mjukt rullar in mot oss och njuter just av att det är en så stilla morgon.

Vi går en bit till innan vi lämnar havet.Och även ute till havs är det stilla.

Man kan fortsätta en bra bit till längs vattnet och kommer efter någon kilometer till nästa strand, Playa del Cura, som ligger mer inne i stan. Men det gjorde vi inte denna morgon utan drog oss hemåt.

Vi viker av på Avenida de las Habaneras och går hemåt. Och det är svag uppförsbacke.  Så smått har stan börjat vakna. Men i långsam takt.

Nästan hemma möter vi med ojämna mellanrum elever som är på väg till skolan.

En bedrift

Hemma blir det frukost på uteplatsen och när jag öppnar datorn och tittar efter mail så finns det några del i inkorgen. men det är ett jag tittar extra på. Och det kommer från ”Agua Med” som levererar vårt vatten. Mailet är skrivet på spanska och jag förstår hälften av innehållet. Något fel är det, möjligen en läcka ,men helt säker är jag inte.  Förstår dock att vattnet ska stängas av  klockan 17.50. (Översätter för säkerhets skull mailet till engelska) Eftersom jag är osäker på vad som hänt ringer jag det telefonnummer som finns angivet och hoppas få tala med någon på engelska.

Men icke. Här är det spanska som gäller. Lyckades på spanska läsa upp den info. jag fått. Och glädjande nog förstod damen i andra änden av luren vad saken gällde. Lika glädjande var att jag förstod vad hon svarade mig. Inte helt enkelt när någon talar spanska och gör det snabbt.

Klart var att det här på gatan fanns en vattenläcka så meddelande hade gått ut till alla hushåll som kunde vara berörda. Och vi var ett av dem. Maken laddade upp med vatten i dunkar eftersom vi inte hade en aning om hur länge vattnet skulle vara avstängt. Så vi var beredda.  Hur det gick? Tack bra. Vattnet försvann för fem minuter.

28 svar på ”Stilla morgon – Och en bedrift – Torrevieja dag 17”

 1. Vackra morgonbilder.
  Fin tid att promenera på om man tar sig ut….
  Kul du klarade av telefonsamtalet.
  När jag bodde i Spanien i mina yngre dagar blev jag riktigt bra på spanskan.
  Sitter till viss del kvar även idag.

  1. Tack! Här är det skönt att ge sig ut på en runda just morgon och kväll när solen inte sår så högt. Och ett annat ljus blir det ju också, plus att det är stilla. Jag är ju van att gå mellan 7-10 km /dag hemma och mår bra av det och vill gärna göra det här också. Och mitt på dagen är ju inte direkt ett alternativ.
   Jag jobbade ju några säsonger som reseledare i Spanien och hade då ganska bra kläm på språket och läste det även i gymnasiet men det är knepigt per telefon att höra tycker jag. Enklare då med våra spanska grannar när man dessutom ser dem. Och Men telefonsamtalet gick bra så en del måtte sitta kvar.
   Kul att din spanska finns kvar.
   Önskar dig en fin onsdag.

  2. Det var snabbt åtgärdat här är de inne på 4e veckan…..det berör bara mig då jag ska åka och handla för läckan är flera kilometer bort, men det stör bra i trafiken, man märker när gator är avstängda vilket tryck det blir på trafiken. Härlig morgonpromenad tack för att jag fick följa med.

   1. Jag är glad både för att det var snabbt åtgärdat och att jag förstod vad damen på vattenverket sa på spanska. Alla på den här delen av gatan hade fått ett mail men det visste inte jag eftersom det vara stod vårt gatunummer i mailet.
    Trist att det ska ta så lång tid hos er att få läckan ordnad men den kanske är stor.
    Våra morgonpromenader är så sköna och det är ju då och kvällstid som det är behagligt att vara ute och gå.
    Kul att du hängde med.

 2. Härliga bilder.
  Katter är verkligen förknippade med medelhavsländer, tycker jag. De flesta har nog en bostad med väljer att vara ute på natten.
  Gott att det ordnade sig med vattnet. Besvärligt om det är avstängt länge!
  Kram!

  1. Just här i stan finns väldigt många vildkatter och många hjälper dem med mat genom att ställa ut till dem. Vällovligt nog så finns också ett projekt här där man steriliserar och sedan märker vildkatter i öronen.
   Vattenfrågan löste sig och jag var stolt över att jag lyckades nå fram med min fråga och inte minst förstå vad damen jag hade konatakt med svarade.
   Kram och trevlig onsdag.

 3. Det var en klurighet som du klurade ut som en riktig bedrift 😀
  Duktigt att klara av telefonsamtal med snabbpratande telefonist på spanska. Tur att vattenuppehållet inte blev så långvarigt heller.
  Tack för fina bilder.
  Nu ska jag snart göra mig iordning för kvällens träff, så roligt!
  Stor kram!

  1. Jag var nöjd när samtalet var slut och fint att få veta vad det var frågan om, varför vattnet skulle stängas av. Spanska som talas snabbt i telefonen är knepig att förstå betydligt lättare då att förstå våra spanska grannar.
   Önskar dig en trevlig kväll. Kan tänka mig att det blir roligt att ses.
   Har varit på språng hela dagen med vänner så nu blir det en par timmar hemma innan nästa aktivitet.
   Stor kram

 4. Vilka underbara bilder från er promenad och så rofyllt att vara ute på morgonen.
  Det blev lite klurigt där med mailet på spanska men tur att du förstår en hel del och att damen visste vad det handlade om. Hur som helst så var det skönt att vattnet inte var borta så länge. Dricker ni kranvattnet?

  Kram

  1. Vi är nöjda över att komma ut en runda på morgonen innan det ännu blivit så hett. Lugnt är det också innan staden vaknat till liv. Är ju lite knepigt ibland detta med språk och kommunikation. Men det gick vägen och jag var riktigt stolt över bedriften-
   Vi dricker inte kranvattnet men använder det till matlagning. Vi köper ”flaskvatten”. En del har filter på kranvattnet så att det inte smakar klor. Ingen fara egentligen här att dricka kranvattnet men just kloret ger en bismak.
   Kram och trevlig kväll.

 5. Helt underbara bilder. Där ser man – morgonstund kan ha guld i mund. Första bilden är en höjdare, och de läckra blommorna är så himla fina. Även den yrvakna katten är en riktigt bra ”bildfångst”. Å bara fem minuter med avstängt vatten kan man väl stå ut med. Inte visste jag att spanjorer var så effektiva när det gäller sådana jobb;-)

  PS. Du såg väl 3-2 matchen mot Polen!? Vem hade trott att Sverige skulle vinna sin grupp. Å matchen var ju oerhört spännande. Gissar att ni hade riktigt roligt om ni tittade på spansk tv, då spanska kommentatorer lever in sig så mycket mera än svenska kommentatorer tycker jag. DS.

  1. Tack! Nu har vi varit bra på att ta oss ut på mornarna och det är ju då det är behagligt, i mitt tycke, att vara ute och gå.
   Att det bara var en kort avstängning av vattnet framgick ingenstans. Inte ens i telefonsamtalet och det stod inget i mailet om det. Men glada var vi. Maken hade laddat med att fylla vattendunkar så vi var beredda.
   Jaja men! Visst såg vi matchen- På spansk tv. Och det är extra roligt med de spanska kommentatorerna- Så kul att Sverige vann sin grupp. Verkligen.

 6. Skulle otroligt gärna gå med på din morgonpromenad. Fast jag är ju aldrig vaken så dags om inget oväsen väcker mig … men vackert är det, och visst är det smart att klara av motionen innan termometern rusat i topp.

  1. Det hade varit väldigt trevligt om du hade gått med. Jag är ju igen som i vanliga fall studsar upp på morgonen men har har det nu blivit en vana. Morgon och kvällspromenaderna känns bra då när det är svalare ute. Mitt på dagen blir det vanligtvis inga större utsvävningar vad gäller promenader .

 7. Imponerande med dina många och långa promenader varje dag, men det gör ju gott för kropp och själ. Ja, morgonstund har guld i mun, så fina bilder. Jag är ju inte ofta uppe vid den tiden, om jag inte har jobbat natt och är på väg hem förstås!
  De spanska barnen har inte sommarlov som de svenska, eller?
  Kul att du fixade telefonsamtalet på spanska, förvånande att de inte talar engelska? Skönt att vattnet bara var borta en kort stund.
  Å visst var det en spännande fotbollsmatch för Sverige ikväll, kul att de vann till sist!!
  Nu ser vi vidare på Portugal- Frankrike…
  Ha det fortsatt gott!
  Kram!

  1. Jag går ju gärna hemma också men här orkar jag inte när solen står som högst på himlen. Har mått bra av morgon och kvällsrundorna men det känns i ryggen att jag går mycket på asfalt. Den ogillar det-Men det är ju å andra sidan då ganska svalt så det får kompensera.
   Jodå, de spanska barnen har sommarlov men tror inte det börjar förrän i juli och då är det ju ännu varmare. Tror de börjar skolan igen i september.
   Jag var riktigt nöjd med mig själv efter att ha ringt samtalet och förstått vad damen på vattenverket svarade.Och något avbrott att tala om blev det inte för oss. Men flera på gatan som var berörda hade fått liknande mail men med sitt gatunummer på.
   Visst var det en spännande match mellan Sverige och Polen och vi såg den på spansk tv. Deras kommentatorer är så entusiastiska.
   Har också tittat på Portugal – Frankrike .
   Ha det fint du också.
   kram

 8. En ljuvlig morgon, sådana är sällsynta hos mig då jag är en riktig sjusovare. Tur man har kompisar som dig som kan visa vad man går miste om. Ja Medelhavet kan jag ju inte fixa, men morgonljuset är ju ljuvligt även på våra breddgrader nu i midsommartid. Slarvat med badandet också när det blev kallt och regnigt hos mig, hoppas komma igång imorgon igen. Jag är också förvånade över så snabb info om läckan. Man tror ju att spanjorer är Manana, manana med allt men har förstått att det nog inte stämmer särskilt väl.
  Kram från pörtet och tack för havsvyerna och blommorna

  1. Jag är inte morgonpigg hemma men här är det min chans att komma ut på en längre runda innan solen kommit så högt på himlen- Och på kvällen- Mitt på dagen är det ingen hit att ge sig ut för längs havet är det svårt att hitta skugga. Men strandserveringarna har ju så där sätter vi oss ibland. Men då blir det inte så långt-
   Kan sakna det svenska ljuset nu denna tid. Och i vanliga fall är vi ju inte här i Spanien sommartid- Men i år blev det så. Hinner ändå med den svenska sommaren och det känns bra-
   Här kan man vara väldigt rask och det var ju vattenverket både med infon och lagningen. Och damen gjorde verkligen sitt bästa för att förklara för mig på spanska. Och både hon och jag var glad över att jag förstod vad hon sa.
   Kram och hoppas du har det bra.

 9. Alltid härligt att vandra i tystnaden och stillheten på morgonen. Luften är krispigare. Gillar dina spanska promenader också…
  Trevlig midsommar i Torrevieja, själva drar vi åt Hälsingland…😊

  1. En tur till Hälsingland låter väldigt trevligt!Vi tar oss nu när det är varmt en runda på morgonen innan solen står så högt på himlen. Och ofta blir det en på kvällen också. Även här blir det promenader men valmöjligheterna är inte riktigt lika stora som hemma men bra ändå. Havet är ju nära.
   Önskar dig också en fin midsommar.

 10. Bästa tiden för promenader är morgonen … ja enligt mig då – fantastiskt fina bilder … motljus blir läckert och det där blomsterklädda huset är imponerande!
  Imponerande också att du lyckades med telefonsamtalet på spanska – och bra att det blev så kort tid utan vatten!
  Ha det gott!
  Kram

  1. Tack! Hemma är jag inte vanligtvis uppe så tidigt. Men här är det annorlunda då det blir för varmt att ta sig längre sträckor när solen står högt på himlen. Svårt senare på dagen med skugga.
   En bedrift tyckte jag det var att förstå vad damen på vattenverket berättade för mig på spanska. Men hon var tålmodig och jag fick repetera så att hon visste att jag förstått. Att sedan de hus på gatan som var berörda hade fått liknande mail visste jag ju inte alls. Men vattnet var snart tillbaka.
   Ha det gott du också.
   Kram

 11. En fin morgonpromenad! Fast nån sån har jag inte tagit sen vi fick våra slot-tider när vi blev utsläppta ur karantän och blev tilldelade vår kilometer-radie från hemmet.

  Snyggt jobbat med vatteninfon! Vi blev ju också av med vattnet (ett halvt dygn), men då kom det en farbror på kvällen och meddelade detta muntligt. Lättare att göra sig förstådd och att förstå då man ju har hela kroppen att ”prata” med 🙂

  Ha en fin dag!

  1. Vi tar oss nu gärna en längre runda på mornarna när det är svalare. Och ibland blir det en på kvällen också. Jag är ju van att hemma gå runt 7-10 km /dag och gör det gärna här också. Men mitt på dagen utan skugga får det bli kortare sträckor.
   Minns när ni hade era slot-tider och då var det ju inget att välja på.
   Visst är det enklare att tala med någon man ser. Jag var riktigt nöjd med mig själv efter samtalet till Agua Med och att jag förstod vad saken gällde. Och vattnet var borta kanske i fem minuter.
   Önskar dig också en fin torsdag.

 12. Ja, nu är det morgnar och kvällar som är bäst här. Fina bilder från er promenad. Och verkligen duktigt av dig att ringa till agamed.
  Stor kram

  1. Visst är det så! Kände mig riktigt stolt över att jag kunde få fram budskapet till Aqua Med och förstod vad damen svarade.
   Önskar dig en fin dag.
   Stor kram

 13. Tidiga morgonpromenader och promenader i kvällssol är något maken och jag försöker göra så ofta som möjligt när vi är på resande fot. Som du skriver så är det tiden då man orkar det för en promenad mitt på dagen är inget man orkar med. Så härliga bilder och jag kan riktigt känna lugnet. Ljuvligt vackert att vara med när allt vaknar och dagens aktiviteter tar vid. Allt gott till er!!

  1. Jag rör gärna på mig men just mitt på dagen när det är svårt att hitta skugga är jag gärna hemma på terrassen- Morgon och kväll är betydligt bättre och skönare för mig att vara ute- Dofterna, havet och ljuset blir ett helt annat. Och stillheten.
   Vanligtvis är vi inte i Spanien sommartid men i år, detta pandemiår, fick det bli så. Eftersom vi båda är vaccinerade kändes det helt ok att ta en tur och se till huset. Jag hade inte varit här på 15 månader. Alla på planet var också PCR -testade så någon oro kände vi inte. Och här är det noga vad som gäller och inga rekommendationer. Förhoppningsvis slipper vi munskydd utomhus f.o.m. lördag-
   Önskar er också det bästa och en fin midsommar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *