Resor utomlands

Stilla havet – På väg söderut längs Chiles kust

Gårdagen blev en dag till havs i strålande sol och med en del vind. Och vi har hunnit stifta viss bekantskap med Stilla havet utanför Chiles kust sedan vi i torsdags kom ombord och påbörjade kryssningen.

Stilla havet var inte direkt stilla. Här söderut längs Chiles långa kust. Stilla havet är stort och man känner sig själv väldigt liten. I alla fall jag. 

Lite land i sikte!  Land och land – en ö  kan urskiljas där i fjärran.  

Stilla havet

är nog sällan stilla och var det inte heller under gårdagen. Och med tanke på storleken på havet  är det lätt att förstå att det är i ständig rörelse. Nu är inte detta ett segelfartyg så lite mindre vind än de mellan 16 och 18 meter/sekund hade jag uppskattat men jag håller på att vänja in mig. Och sjösjuk är jag inte.
Vi ägnade dagen åt att lära oss hitta på fartyget och att få en överblick. Här är Maten ombord är viktig och vi lokaliserade de 12 restauranger som finns, alla med olika karaktär. Flera poolområden, olika”promenaddäck” och ett stort utbud av sportaktiviteter erbjuds, förutom all annan underhållning i form av föredrag, språkkurser, danskurser, yogaklasser, bridgekurser m.m. m.m.

La Piazza – fartygets nav och ett bra utgångsläge för det mesta ombord. 

Fartyget är stort ca. 300 meter långt, har 17 olika däck, varav de fyra översta är allmänna utrymmen med pooler, soldäck, barer, restauranger och mycket annat. Och efter att ha gått runt ett par varv med fartygskartan i högsta hugg känns Star Princess mer överskådlig än vid första anblicken i torsdags.

Ett av flera poolområden ombord. Här ett av de mindre. En stor utomhusbio finns också.

Puerto Montt

Efter ännu en natt till havs kom vi i morse till den staden Puerto Montt, som är porten till Chiles sjödistrikt. Här väntar nu en heldag och riktigt vad som väntar oss vet vi inte. Men vi vet att det här finns en hel del tyska influenser. Influenser som finns kvar efter de tyskar som kom hit under 1800-talet och vi ska ta reda på mer.

Kommentarer och svar.

Jag inser att jag  nu under resan inte kommer att kunna läsa alla trevliga och roliga bloggar som jag brukar göra. Men jag återkommer när jag är hemma igen.

Jag vill  också passa på att  tacka för alla fina kommentarer som jag läser med glädje. Tyvärr har några hamnat ute i rymden och det har även några av mina svar gjort. Eftersom jag har köpt internet och betalar per minut jag är uppkopplad försöker jag räkna ut hur många minuter jag kan använda per dag.  Just nu är det 30 minuter. Minutrar  som ska räcka till att klippa och klistra in inlägg som jag skriver ”offline”. Sedan läggs bilder in ”online”. Och det tar tid att ladda dem även om de är på mellan 100 och 350 kb.

26 svar på ”Stilla havet – På väg söderut längs Chiles kust”

 1. På tal om sjösjuka; jag var sjösjuk de tre första dagarna, när jag “seglade” från
  Göteborg till New York. Nord-Atlanten i slutet av oktober var inte särkilt välkomnande.
  Två dagar då vi inte fick gå ut på däck!

  Puerto Monti ! Det var där jag började resan med båt och minibuss till Patagonien.
  Så vackert! Ser fram emot foton.

  1. Din resa till USA förstår jag fick en början man vill undvika. Puerto Montt i sig känns ganska ruffig som stad men med fina omgivningar. Set fram emot resan i kväll söderut. Mer bilder kommer och än mer när jag är hemma i Stockholm igen. Internet är långsamt och inte pålitligt. Så roligt att du varit här.

 2. Så himla kul att se bilder och läsa din beskrivning av båten. Jag förstår mycket väl att ni kan må gott där. Många restauranger och välja på. Maten ingår den i biljettpriset så ni slipper betala maten där? Lära sig spela bridge ombord… haha, då bör man ha förkunskaper annars hinner ni inte lära er så mycket!

  Ha det fortsatt bra ombord, trots gungeligung, men idag har ni nog moder jordskorpa under fötterna vad jag förstår.

  Min kommentar till förra inlägget verkade ge sig ut i rymden, får se om den hittar hem till din blogg! Apropå att läsa våra blogga och att kommentera våra inlägg i din blogg, tycker jag gott du kan lägga åt sidan! Njut av resan och jag är väldigt glad att du tar dig tid och resurser att få iväg ett blogginlägg varje dag!

  1. Allt ingår i biljetten utom utflykter och vin/ öl/ drinkar. Nu i land i södra Chile. Och kommentarer har försvunnit. Och återkommit. Ha det gott. Så roligt att du är med på resan. ?

 3. Det är i alla fall väldigt roligt att få följa med på er resa så från andra sidan skärmen! Fartyget ser verkligen fint ut och verkar vara en hel flytande värld! Däremot så gillar jag inte sjögång så vindarna hade nog varit för bra för mig… Men det är knappast en insjö som ni är ute och kajkar på 😉

  Kram och ha det gott!

  1. Jag blir inte sjösjuk men vill helst inte ha sjögång. Men inser att det är svårt att undvika både här på stora havet som på Atlanten. Det är stora hav. Och det kan ju gunga rejält även på lilla Östersjön. Fartyget är jättefint och med fantastisk service och komfort. I mitt tycke alldeles lagom i storlek.
   Kram från södra Chile.

 4. Alltså är det inte samma båt som Ama och Anders var på när de gjorde resan runt Sydamerika? Tycker jag känner igen åtminstone poolområdet.
  Mycket att se och bekanta sig med ombord, åtminstone första veckan;-) Så roligt att läsa att Ruth har varit i Puerto Montt för så många år sedan.
  Precis som jag skrev igår tycker jag att du lätt kan låta bli att kommentera både hos oss bloggare och även svaren du får på dina inlägg. Det kan du göra sedan!
  NJUT säger jag bara, och den där Mojito såg härlig ut:-)

  1. Vi njuter och kan jag svara på kommentarer så gör jag det. Idag i land hade jag lite tid till godo. Vilade fötterna.
   Visst var det roligt att Ruth varit just här i Puerto Montt och börjat sin resa genom Patagonien just här.
   Dessa fartyg ser ganska lika ut, men jag tror inte det var detta fartyg Ama och Anders åkte med. Men resan och en längre sådan har de gjort. Har repeterat inlägggen för att lära mig mer.

 5. Ta det lugnt och satsa på att göra dina egna inlägg för minnets skull. Kul att i efterhand ha en dagbok under resans gång. Sen blir det såklart berättelser kvar till senare också 🙂

  Vi andra finns kvar här 🙂

  1. Vi tar det lugnt och jag har nu fått in snitsen med att skriva offline och det går ganska snabbt att sedan publicera och få in bilder. Och visst blir dte inlägg och bilder kvar. Och att just att skriva när man är på plats ger en själv också så mycket mer.
   Ha det fint! Vi njuter av allt.

 6. Så härligt det ser ut! Jag har kryssat en gång i mitt liv, i Medelhavet, men det var länge sedan. Jag tror att det kanske skulle passa vår familj med en kryssning eftersom vi numera har fyra olika viljor sedan barnen blivit tonåringar. Resa med kryssningsfartyg innebär ju en bra mix av att se mycket när man går i land, god mat, enkelt liv, sol och bad och ännu mer. Skall bli roligt att läsa dina inlägg från resan och titta och njuta av bilderna. Ha det fint, kram!

  1. Vi har kryssat i Medelhavet ett par gånger, upp i de norska fjordarna och från Kanarieöarna till Marocko och Madeira. Men denna resa är något helt annat. Så mycket att se och uppleva och med mycket djur och natur plus en del storstäder. Idag i södra Chile , Patagonien.

 7. Vilken härlig resa ni gör och kul att följa med. Jag förstår att det inte är så lätt att kunna kommentera , skriva och hinna läsa allt. Men jag hänger med. Ha en fortsatt fin resa och ta hand om dig. Kram.

  1. Helt fantastisk med så mycket att se och uppleva. Jätteroligt att du är med. Idag är vi i land i södra Chile, i Patagonien . Så vackert med natur som påminner om Norge men med regnskog. Kram

 8. Hola! Wow vilken båt! Tror att en sån här trip skulle passa mig utmärkt. Gillar att ha en ”bas” och tycker inte om att hålla på och byta boende hela tiden men gillar samtidigt att se nya platser.

  Kram till dig och Mr B! ❤️

  1. Här på fartyget har vi en perfekt bas! Och nu har Stilla havet varit lugnt. Kanske beroende på att vi är inne i fjordarna. Idag södra Chile-
   Kramar till er.

 9. Så blått och fint havet ser ut, men sjögång är inget för mig. Det har jag känt av att jag inte tål mer än en gång, inte behagligt.
  Jag tycker att på sådan stora fartyg borde det inte kännas så mycket, men det gör tydligen det ändå.
  Det ser ju ut som ett stort, fint innecentrum och även en bild, ett stort hotell. Vilken bildskärm, häftigt.
  Ja, det är roligt att få följa med dig.
  Ha det fortsatt härligt.
  Varm kram!

  1. Havet är verkligen blått och nu har det varit lugnt ett par dagar för vi har rört oss i fjordarna i södra Chile, Här ser det ut som lite av Norge.
   I morgon kommer mer natur från vackra omgivningar.
   Varm kram

  1. Fartyget erbjuder det mesta men är i hanterbart format i mitt tycke med 2500 passagerare. Vi har en fantastisk resa och är nu i land i södra Chile, Patagonien . Kram! ?

 10. Vilken tur att du inte blir sjösjuk. Det verkar inte som om de gr någon nöd på er där ombord. 12 restauranger bara det. Roligt att få följa med och att se alla bilder. Nu ska jag läsa vidare, ligger lite efter.

  1. Sjösjuk har jag inte blivit och nu närmar vi oss Urauguay och i kväll blåser det bara 8 m/sek så det är lugnt.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *