Foto Stockholm

Stil – Veckans ord i Gems Weekly Photo Challenge

Stil är veckans ord att tolka i Sannas roliga fotoutmaning – Gems Weekly Photo Challenge. Utmaningen i sig är att med bild /och/eller/ text – tolka ordet. Här är det fritt fram för egna funderingar och alla är välkomna att vara med. Ordet i sig har många skiftande betydelser men lite  övergripande kan det sammanfattas som ett sätt att uttrycka något. Begreppet är brett. Det kan handla om mode, form, snitt, klädstil eller smak. Men det kan också vara en stilsort där kalligrafi, handstil, typsnitt eller skrivstil ingår. Eller sätt att skriva/uttrycka sig. Men gemensamt är ändå att stil uttrycker något. Ibland kanske mer eller mindre tydligt. För ett tag sedan tittade jag på lite olika stilar just i mina kvarter – vid, i och på vattnet. Roligt det också.

Visst vill denna Carnevalshusvagn som fanns på Nytorgsfesten säga besökarna något. Glatt kändes det i alla fall.

Stil

kan handla om mode, form, snitt, klädstil eller smak. Men det kan också vara en stilsort där kalligrafi, handstil, typsnitt eller skrivstil ingår. Eller sätt att skriva. Men gemensamt är ändå att stil uttrycker något. Och med väldigt fri tolkning.

I söndags besökte jag Nytorgsfesten här på Söder och dagens stiltema är hämtat därifrån med några olika stilstudier.

Avslappnad stil var det på NytorgsfestenAvslappnat!

Viss stil på listan över "smoothies"Drycker som är stilanpassade.

Många gäster på Urban Delis uteservering. Mobilstil blandas med annan.

Gott och blandat i stilväg.

Här får man uttrycka sig på olika sätt.Och bilen blev väldigt färgglad.

Utomhusfrisören lockade flera som ville ha en ny stil.Perfekt med en frisör på gatan. Bra tillfälle till en stilförändring vad gällde frisyren. Publik fanns det också.

 

Titta gärna in här för att läsa och se fler av veckans ”stiltolkningar”.

 

 

46 svar på ”Stil – Veckans ord i Gems Weekly Photo Challenge”

  1. Här finns många olika stilar och det är roligt att titta på dem. Hela festivalen var en stilstudie på sitt sätt och väldigt trevlig.
   Kram!

  1. Visst blev det! Och roligt att se sig om var det. Frisören här hade kö och visst var dte ett roligt grepp. Kanske de som klippte sig fick en ny stil också…
   Önskar dig en fortsatt fin tisdag.
   Stor kram!

 1. Du är en bra observatör och då får man också till sig många olika stilar. Perfekt tolkning av ämnet. Det finns mycket att tänka på vad gäller stil.
  Jag skrev mycket Kalligrafi förr, tyckte det var roligt liksom stenografi (även om det är snabbskrift, har tagit många stenogram inom mitt jobb).
  Man hör till en viss stil och den kan förändras beroende på vart man beger sig till för mål.
  Det blev många tankar här!
  Stor kram!

  1. Tackar!Stil är ju ett väldigt både vitt och brett begrepp och ordet kan förekomma på många sätt. Här blev det många olika bilder till temat “stil” men det beror ju på att jag tolkade det så. Det är just detta med dessa teman att tolkningarna blir så varierade och spännande. Ett ord och många tolkningar. Stenografi kunde jag också en gång och kalligrafi testade jag i Kina. (Blev inte så bra på det)
   Och att höra till en viss stil. ha en viss stil hemma – Ja, det finns mycket inom ordet stil.
   Stor kram!

 2. Vilket stiligt inlägg! 😀

  Jösses… Man ser verkligen mycket tydligt hur mycket mobilstilen har tagit över här i världen. Vad hände med att “samtala”? (Sa hon, samtidigt som hon kanske kastade lite sten i glashuset… 😉 )

  En härligt färgglad och stilfull tolkning!

  1. Tack! Ja, stilarna var många, färgglada och varierade. Men visst verkar samtalen människor emellan mer tillhöra en svunnen tid. Känns lite trist.
   Önskar er en fin tisdag.

 3. Ååå vilken härlig tolkning på stil! Ett riktigt färgsprakande inlägg =)
  Jag kommer från frissan, nu blev jag inte klippt ute på gatan och inte bytte jag stil heller =) Men himla tufft att våga sätta sig där och bli klippt ! Du ha en fin tisdag, nu står det lunch på schemat och sedan måste jag klippa gräsmattan. Ha det gott!

  1. Tack! Jodå, färgen sprakade och olika stilar var det. Jag tyckte också det var mofogt gjort att sätta sig här på gatan för att bli klippt men frisöern hade kunder i kö så det blev nog bra. Fön hade hon också…(Jag har en gång klippt mig på en gata i Peking och det blev helt ok. Var dock en vadslagning…)
   Önskar dig en god motionsrunda med gläsklipparen. Här har jag motionerat längs vattnet.
   Kram!

 4. Fantastisk fine og fargerike bilder i forskjellege stilarter.
  Godt tolka.
  Eg slit med å finne ut kva eg skal skrive denne gongen 😉

  God tysdag frå Anne-Mari

  1. Tusen takk! Ja, mycket färg blev det och många olika stilar. Här föll bilderna på plats när jag besökte festivalen och hade temat i huvudet.
   Ha det gott!

 5. Vilka härliga bilder och så många sköna stilar! Bilen blev verkligen festligt målad och även husvagnen var kanon. Bilder och stilar att bli glada över helt enkelt 😀

  1. Tack! Många olika stilar blev det och roligt att se dem var dte också. Hela festivalen kändes väldigt lyckad.
   Kram och trevlig eftermiddag och kväll.

 6. Oj, så många olika stilar och färgglatt. Mobilstilen känner jag igen hos många, även jag har den fast inte för jämnan som vissa har?.
  Jag skulle gärna byta frisyr, men går nog inte för tillfället.
  Har nu läst på Helsingforsprogrammet och det är inte Birka utan Silja Serenad.
  Ha det gott och kram/A-K

  1. Visst är det! Och mobilstilen verkar återkommande…Och hos en del mycket återkommande. Trist! Man missar ju mycket vad som händer runt om.
   Frisyrbyte ligger jag också lågt med för tillfället.
   Jättetrevligt med helsingfors och Serenad är en jättefint fartyg och stort.
   Ha dte fint du också.
   Kram.
   Mr B hälsar

 7. Den där husvagnen är ju i häftigaste laget, vilka färger. Smaken är olika, det syns tydligt. Det är duktigt ritat eller målat.
  Det är många olika stilar du har fått fram i ditt inlägg.
  Att sitta där på gatan och blir “fin i håret”, känns inte som någon höjdare. Bättre utan publik för min del.
  Trevlig kväll.
  Stor kram till dig.

  1. Visst pigggar husvagnen upp och det var mycket jag såg här i olika stolar som gjorde det.
   Vad gäller frisören var det flera som var i kö här för att bli klippta men jag är nog tveksam till att bli klippt offentligt. Har gjort det i Peking men då handlade det om vadslagning. Och jag vann vadet…Vågade bli klippt av en gatufrisör och dessutom blev det bra. Men det var där och då.
   Stor kram!

 8. Vilka härliga bilder! Färg och glädje! Jag tyckte att jag kände igen mig och googlade. Jag bodde en gång i tiden, för halva mitt liv sedan ungefär, på Skånegatan, jag tror det var nr 73. Jag minns bara vagt hur det såg ut då, men jag hade i alla fall utsikt ut över en park som antagligen var Nytorget.

  1. Tack! Ja, du hade säkert utsikt över Nytorget där du bodde. Du skulle se området idag. Trendigt så det förslår. Ska titta efetr Skånegatan 73 och trekterna där och fotografera hur det ser ut idag. Helt annat mot förr. Kul att du kände igen dig och har bott här. (Nåja, kankse då inte de roligaste kvarteren. Men idag är det väldigt annorlunda.

 9. Ett helt underbart bidrag till temat:-) Du kunde inte har visat Söders egen stil bättre än du gjorde med dessa härliga och färgglada bilder med så otroligt många stilar. Två dagar i följd som jag har dreglat här hos dig. Du får hemskt gärna fortsätta lägga upp ytterligare foton från Nytorgsfesten:-) Där finns ju allt:-)

  1. Tack! Det blev ju en visst stilstudie här och i variation. Nytorgsfesten är slut för i år och mina bilder också. Tyvärr så dog ju kamerans batteri när jag kom till “Plank 2018”. Men fler Söderbilder kommer. Och här finns mycket.

 10. Härlig kulturfest på Nytorget! Hade gärna varit där… jag tror jag missade den med knapp marginal i fjol. Härliga bilder och fin tolkning av ordet ‘stil’, ett ord som jag tyckte var svårt.
  Ha en fin vecka!
  Kram!

  1. Tack! Festivalen här missade jag öfrra året men i år var jag hemma och den äger ju rum “nästgårds”. Många olika stilar finns och allt är ok. Roligt är det också att se alla de andras olika tolkningar. Ett ord kan betyda så mycket och se så olika ut.
   Önskar dig också en bra vecka. Och en trevlig resa.
   Kram!

 11. Vilka spännande olika stilar du har hittat! För att göra det behövs nästan lite variation i omgivningen. Det är inte så lätt att finna olika stilar i skogen, hihi
  Frissan hade jag direkt bett ge mig en ny stil, barnen har alltid en underbar stil och att ha en handmålad bil, wow vilken stil!
  Jag får nog suga på denna karamellen med stil ett tag till, men jag var faktiskt inne lite på detta med handstil. Få se vad det blir till slut. Du fick iaf till det jättebra! Kram

  1. Jag tycker du har en hel del hos dig i skogen. Tänk alla stilar där – både på träd, stenar, växter och mycket annat.
   Här hamnade jag mitt i en blandning av stilar och Söder har många varianter. Handsil var jag också inne på men öndrade mig efter festivalen på Nytorget. Det är ju detta som är så roligt -alla olika tolkninge.
   Kram!

 12. Förgglatt stilinlägg! Att byta stil hos frisör på gatan har jag gjort! i Havanna. Jag passerade en liten frisörsalong och gick in för klippning av topparna på mitt då rätt långa hår. Tomt i salongen, men en kuban dök upp från gatan och sa att frissan snart komner. Han bjöd på litet
  rom under tiden. Efter en bra stunds
  väntan och ingen frissa dykt upp, tog han helt resolut fram en liknande fårsax och snabbt som sjutton hade han klippt av ett par dm.runt om! Hackigt, snett och taggigt! Ojojoj! Tala om ny stil! Kul minne, jag undrar fortfarande vem han var! Knappast frisör i alla fall.

  1. Jadå! Färg var det ingen brist på här och stilarna olika. Och ditt stilbyte vad gäller frisyr i Havanna måtte e ha varit mycket speciellt. Men vad gör man. Tur arr du fått lite rom innan. Behövdes kanske efter också. Vilket minne! Jag har blivit klippt på gatan av en gatufrisör i Peking men då handlade det om ett vad. Jag vann! Men resultatet blev helt ok. Den gången.

   1. Kul att du svarade Fia. Och att få håret gjort på Carnaby Street är nog speciellt. För egen del var jag där som 16- åring, men inget hår gjordes.
    Och andra tider är det nu.

 13. Heja dig Ditte! Vilket härligt och färgglatt inlägg på veckans temaord! Du har verkligen hittat många olika stilar i olika situationer och miljöer! Bra jobbat!
  Önskar dig en härlig dag!
  Kram

  1. Tackar! Ja, många var stilarna här på Nytorgsfesten och det är roligt att titta extra på vad som finns. Kul också att se andras tilkningar av temat. Tänk att ett ord kan ge så många härliga tolkningar.
   Önskar dig också en fin dag.
   Kram!

 14. Ditt inlägg är verkligen en provkarta på olika stilar. Utan dessa skulle världen omkring oss bli tråkig. Det är ju bara att se sig omkring som du visar i inlägget.
  Kram från Ingrid

  1. Stolarna är många och det är roligt att se. Visst piggar det upp att vi alla är olika.
   Kram och trevlig helg.

 15. Heisann, farverike, bohemaktige stiler er på vei inn igjen, og her har du jo flotte eksempler på det. Gøy med impulsiv hårklipp. Håper kunden ble fornøyd med den nye stilen ;:OD)

  1. Här på Söder i Stockholm är det en hel del som verkligen har sin egen stil. Och visst är det roligt och uppiggande. Minns själv hur jag var klädd i början av 60-talet…Visst är det roligt med klippningen på gatan och dte var flera i kö. Kunden verkade i alla fall nöjd.

 16. Vilka härliga bilder som visar en massa olika stilar, på både folk och annat! Mobilstilen är nog den jag gillar minst men vad vi ska göra åt den vet jag inte

  1. Tack! Ja, det var färgglatt här på Nytorgsfesten. Visst är mobilstilen är trist. Man kan undra var samtalen är. Men att åtgärda det är svårt. Värst är när föräldrar tycker att mobilerna är viktigare än sina barn, tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *