Stockholm

Stan är full av vatten och vackra blommor

Stan är full av vatten! Visst är det så-  Stockholm är ju en stad på vattnet och vatten av skilda slag finns nästane alltid närvarande. Så det passade perfekt att en strålande sommardag  kombinera en båttur i Stockholm med en vacker promenad ute på Djurgården. Och att olika båtturer är lättillgängliga i Stockholm, tycker jag är en klar fördel . Smidigt och trevligt med en båttur och fint att kombinera med promenader.

Visst är stan, Stockholm, full av vatten. Här Saltsjön och Hammarbykanalen. På väg från Barnängsbryggan på Södermalm ut till Djurgården.

Visst är stan full av vatten

och denna måndag var det extra roligt att ta båten  från Barnängsbryggan på Söder. Jag har  bloggvännen Gerd här på besök och jag får visa delar av mitt Stockholm och mina favoriter här i stan. Och då blev förstås en båttur.

Gerd på båten från Södermalm in till Djurgården. Vind i flaggan och i håret. 

Stockholms inlopp.

Sommartid ligger ofta flera stora kryssningsfartyg inne. Här är det Celebrity Cruises vi kajen.

Full fart på Gröna Lund. Längs in syns Nybroviken och Strandvägen.

Ute på Djurgården slog sommarens dofter emot oss och det blev många stopp för att ta in allt. Både dofter och allt vackert som blommade. Gigantiska  rhododendronbuskar i full blom kantade vår väg.

Ljuvliga rhododendron i jätteformat.

Och just denna vackra buske hade ett inre rum. Så klart måste detta besökas.

Gerd hittade tursamt vägen ut igen.

Och sedan kunde vi fortsätta vår väg kantad av blomster.

 

 

40 svar på ”Stan är full av vatten och vackra blommor”

 1. Åh, så trevligt att läsa om denna träff för två av mina bloggvänner. 🙂 Så perfekt utflyktsväder ni fick, med sol och blomsterprakt. Ja, Stockholm är sannerligen vackert beläget.

  Stor kram till er båda!

  1. Tack! Vi har haft jättetrevligt och gårdagens väder var verkligen gott. Fint med en båttur från Söder till vackra Djurgården var det.
   Stor kram!

 2. Så roligt med Gerd på besök, förstår att ni hade det mycket trevligt.
  Stockholm är en vacker stad, det ser man inte minst på dina tjusiga bilder. Det var länge sedan jag var till Djurgården men vet att det finns många vägar att vandra på där också. Mysingen och jag gjorde förr turer dit.
  Rhododendron, så vackert, precis rätt årstid för den att blomma nu och den finns i så många olika färger och färgnyanser.
  Vilket enormt stort kryssningsfartyg.
  Ha det fortsatt bra.
  Kram!

  1. Vi har haft två jättefina dagar och det fina vädret bidrog förstås. Huvudstaden visade sin bästa sida och att vandra på Djurgården och i stan, idag på Söder och i Gamla stan har varit så trevligt. Och du var ned oss i tankarna när vi passerade Bellmanhuset idag.
   Rhododendronbuskarna är så vackra och jag har aldrig tidigare sett så stora exemplar. Många vackra blommor kantade vår väg.
   Stor kram!

 3. Så trevligt att du har besök av Gerd 🙂 Och visst är Stockholm en vacker stad!
  Stor kram och ha det så trevligt!

  1. Vi har haft två fina dagar och många steg har det blivit och mysket har vi sett och upplevt. Stockholm visade sig också från sin bästa sida.
   Stor kram!

 4. Stockholm är lätt att tycka om, fantastiskt vacker stad.
  Kul också att träffa en bloggvän, själv har jag bara träffat en. Marina, på den tiden hon bodde i Singapore, mycket trevligt

  1. Visst är det så! Och i vackert väder är Stockholm än mer till sin fördel.
   Jätteroligt att träffa Gerd och få visa “mitt” Stockholm. Kul att du träffade Marina, kan tänka mig att det var trevligt.

 5. Vad vackert det är 😀 Har aldrig varit där mer i centrala Stockholm och där är det ju såklart annorlunda.
  – Men nu fick jag en helt annan bild (:

  1. Vad roligt att jag kunde ge dig en annan bild av Stockholm. Här finns många “godbitar” och det vill till att finna dem. Kanske hittade du några nu. Hoppas!

 6. Så roligt med Gerd på besök och trivsamma båtutflykter o annat kul ni fått göra ihop!
  Goda minnen och vänskap gör gott <3
  Stor kram!

  1. Det var jättetrevligt att Gerd kom hit till huvudstaden och jag hann med att visa några av mina “pärlor”. Och igår var det ju ljuvligt “njutflyktsväder”. Kuligare idag men +9 i morse och en kylig vind. Men inget regn…
   Stor kram!

 7. Vilket fint besök och trevligt verkar ni ha haft det! Fint väder dessutom så Stockholm visade sig verkligen från sin bästa sida! På torsdag åker yngsta fröken till huvudstaden så jag hoppas att sommaren stannar ännu några dagar!

  Kram och ha en god kväll!

  1. Vi har haft det jätttetrevligt och visst bidrog det fina vädret till att det hela blev extra lyckat.
   På torsdag ska det vara fint igen i huvudstaden. Idag var det kyligt, +9 i morse, så en extra jacka behövdes. Kalla vindar dessutom. Men torsdag bler bra. I all fall enligt prognosen. Så yngsta dottern kan nog få en dos vackert väder.
   Kram!

 8. Stockholm är så vackert! Och att ta en av båtarna ut någonstans i skärgården är en lyx som få städer kan bjuda på. Inte så som Stockholm kan i alla fall. Jag brukade ta mig ut till Fjäderholmarna för rätt många år sedan, sålde åländskt hantverk och andra produkter där. Ett härligt minne! Det är fint att träffa bloggvänner och ni hade det ju härligt bland alla blommor. Blommor bland blommor!

  1. Stockholm är verkligen en vacker stad och särskilt när vädret är så vackert. Från vår kaj kan man ta båten till Djurgården och det är fint med en båttur och få se lite av Stockholms inlopp och närma sig huvudstaden från sjösidan. Fjäderholmarna hann vi inte med denna gång, men det blir nog fler tillfällen. Jag brukar åka dit någon gång per sommar, men de har höjt priserna på båtbiljetten, vilket är lite synd, så det gör att det inte blir så många turer.
   Kul att du varit där och sålt åländskt hantverk.
   Visst är det fint att träffa bloggvänner och vi fick ett fint dygn tillsammans här..
   Och väldigt vackert med all blomsterprakt är dte också.

 9. Gerd kunde inte ha tajmat sitt besök bättre! Både igår och även idag var det ju fint väder, vilket ju är så mycket roligare att turista i eller hur!? Kul att du kunde visa upp dina pärlor för Gerd. En bättre guide än dig kan man ju inte få:-)
  Stockholm är världens vackraste stad sommartid, det har jag nog sagt många gånger, och det tål att upprepas. Hoppas att även Gerd var nöjd med besöket i huvudstaden.

  1. DEet blev ett väldigt lyckat besök och där gårdagens väder hjälpte till en hel del. Och Stockholm kan jag! En del “pärlor” hann jag med att visa. Visst är Stockholm en av världens vackraste städer sommartid!
   Gerd var supernöjd även om dagens lite mer kylslagna morgon krävde en extra jacka.

 10. Så trevligt med besök i den fina sommarstaden! Och bättre guide kunde hon inte fått! Trevlig nationaldag imorn förresten!

  1. Jättetrevligt har vi haft och extra bra blev det i och med att vädret var så fint. Och Stockholm kan jag tämligen bra och det är alltid roligt att visa “sin stad”.
   Önskar er också en fin sjätte juni.

 11. Men åh så mycket vackra blommor. Vi har ju vackra planteringar inne i stan, men annars är det bara häggmispel och syren som blommar här omkring. Har i och för sig inte orkat cykla runt så mycket än. 🙂
  Ha en fin Nationaldag!
  Kram!

  1. Det var verkligen så vackert med alla blommor ute på djurgården och dessa enorma rhododendronbuskar var en fröjd att se. Och mycket annat blommade också. En prefekt dag för en tur just till Djurgården.
   Roligt att få visa lite av “mitt” Stockholm.
   Kram och natti.

 12. Så kul med bloggväns besök, vackert med alla blommor och buskar o kul med en liten grotta, Gerd ser ut att trivas. Kul att ni kunde ses och gå och prata , mycket vackert i Stockholm.
  Båttur härligt.
  Ha det fortsatt fint
  STOR KRAM Primrose ,-)

  1. Det har varit väldigt trevligt att Gerd kom på besök och jag har visat henne några av mina “smultronställen” i Stockholm. Har ju många…
   Och visst är det jättetrevliggt att kunna ta en båt öfr att förflytta sig. Smidigt dessutom och vackert, särskilt igår i det vackra vädret.
   Stockholm är en fin väldigt stad och har så mycket.
   Stor kram! Men i morgon vidgar jag vyerna mot Uppsala.

 13. Såååå underbart. härligt, himmelskt – hemlängtan lite grann.
  Vatten behövs för att göra en stad vacker, och Stockholm har ju vatten runt omkring
  och i mitten med. Att kunna åka båt istället för buss och spårvagn är ju en stor fördel.
  Djurgården är obeskrivbar; så många ögonfröjder.
  Kan tänka mej att ni två hade det trevligt tillsammans. Önskar jag hade varit med.
  Kramar!

  Önskar också, att jag kunde kommentera hos Gerd, som jag kan hos dej,
  men hon och många andra har en “ej robot” som är f.n. ogenmtränglig.

  1. Vi har haft ett par fina dagar här och vädret igår var verkligen gynnsamt. Roligt att få visa gerd några av mina “smultronställen” i Stockholm. Ska berätta äfr henne att du inte kunnat kommentera hos henne och hälsa från dig- DEssa “robotdödare” är ju ett gissel. Visst är det fint att kunna ta båten runt om. DEt blev många steg för oss att gå ändå. Djurgården är alltid vacker och nu i dessa rhododendrontider finare än vanligt. Och du var med oss. I tankarna.
   Kramar!

 14. Ååh så trevligt ni ser ut att ha det! Så kul med besök av fina Gerd och så härligt att kunna njuta av både blommor och vatten i din stad 🙂
  Kul att få följa med så här … härliga bilder!
  Ha en fin Nationaldag!
  Kram

  1. Det blev trevliga dagar med mycket på agendan, men också njutfulla pauser bland blommor, vatten och blader.
   Trevligt att du också var med. Du ade tyckt om alla växterna ute på Djurgården. Ja, en hel del annat också tror jag.
   Önskar dig också en fin sjätte juni.
   Kram!

 15. Så trevligt att ses och åka runt i det sommarvackra Stockholm! Härligt väder och tur också att Gerd inte försvann där i buskagen 😀

  Ha en fin nationaldag!

  1. DEt blev ett par fina och trevliga dagar. Och STockholm har så mycket fint att erbjuda och extra vackert är det förstås när vädret är gynnsamt. Och det var det. Gerd hittade ut igen…
   Önskar er också en fin dag.

 16. Tusen tack, Ditte! Du är en suverän och trevlig guide. Jag fick mig riktiga “njutflykter” och mycket gott sällskap. SÅ roligt att träffas. En del bloggvänner, där funkar kemin direkt emellan.
  Ja, mitt huvud är fullt av intryck för allt det som är gott för kropp och själ.

  Jag tog time out ifrån bloggen men tänkte bloggvandra på resan hem. Men det funkade inte alls bra med mobilen varken på tåg eller buss. Så det fick vara. Instagram gick bra.
  Vet att Ruth inte alltid kan kommentera hos mig, men jag fick några rader på Facebook från henne i stället, det funkar bar.

  Ha det gott i Uppsala och stor kram och tack ifrån mig!
  Gerd

  1. Tack själv för fina och trevliga dagar. Jätteroligt att kunna visa dig lite mer av “mitt” Stockholm. Och visst blev det “njutflykter” på olika sätt i stan. Förstår att du har huvudet fullt av intryck som ska landa.Många blev det.
   Ruth har besvär ibland med att kommentera hos dig men du läste vad hon skrev till mig så hon hänger med oss.
   Önskar dig ocks en fin dag. Kanske en välbehövlig vilodag…
   Stor kram!

 17. Härligt med finbesök. Tänk att få visa upp sin stad när den visar sig från sin allra bästa sida! Läckert. Jag önskar dig en fin nationaldag! Kram

  1. Verkligen trevligt! Och dessutom hade vi tur med vädret.
   Önskar er också en fin dag, där ni nu är.
   kram!

  1. Vi hade jättetrevligt och extra roligt att visa några av “mina smultronställen”. Och Stockholm kan jag…

  1. Visst är det! Och alla blomster som också doftar så fint. Stockholm är verkligen en ljuvlig stad på så många sätt. Och med stora kontraster. Roligt att få visa några av mina favoriter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *