Allmänt Resor i Sverige

Sprakande hälsning från Karlstad

God morgon! Jodå, det blev en tidig morgon även denna nyårsdag. En tämligen grå sådan, för den berömda “Sola” i Karlstad verkar har rest på en välbehövlig semester. Nu är ju inte “sola” just en sol utan en person utan en kvinna. Och jag såg henne igår. I form av en staty just utanför stadshotellet, där vi bor. (Numer Elite hotell) “Sola” hette Eva Lisa Holtz och levde mellan 1739- 1818 och har blivit en symbol för Karlstad. Hon var servitris och ägde en krog i gamla Karlstad och var känd just för sitt glada och  strålande humör. “Sola” har också sedan 1985  använts som Karlstads logotyp och ritades av barnboksförfattaren och illustratören Lasse Sandberg som stora delar av sitt liv bodde i Karlstad. (Han avled 2008)

Nyårsafton blev väldigt lyckad med ett trevligt och varierat program. Besöket på Lars Lerins permanenta konsthall Sandgrund avlöstes av teater på Wermland Opera/Karlstad teater och senare nyårssupé på hotellet. Vi han inte mer än avsluta den så var det nya året på ingång med bubbel och fyrverkerier.

Nu väntar nyårsdagsfrukost och sedan en promenad här runt Stora Torget. Och kanske kan jag också locka fram några nyanser av blått på himlen. Känns lite tveksamt… Återresan mot Stockholm börjar fram på förmiddagen och avbrott för lunch och andra trevligheter blir det några mil norr om Örebro, på Loka Brunn. Och hemma  i Stockholm igen i kväll.

 

40 svar på ”Sprakande hälsning från Karlstad”

  1. Ja, det är tur att jag varit en bra sprinter en gång i världen. För full fart gäller hela tiden- och det är väldigt trelvigt och roligt.
   Önskar er också en bra start på det nya året och ett fint år i övrigt.
   Kram!

  1. Det är en väldigt trevlig jobbrelaterad resa och med stora variationer på unnehållet- .
   Även vädret!
   Önskar er också ett riktigt bra 2018.

  1. Jadå, klart jobbrelaterat men väldigt roligt och trevligt på alla sätt.
   Önskar er också ett riktigt Gott Nytt År.
   Kram!

 1. God fortsättning!
  Ett varierat program, full fart! Och Lars Lerin får sina besök, men det är han värd.
  Detta med Sola i Karlstad, har jag också hört, och visst, värmlänningar är trevliga!!
  Gott Nytt kram!

  1. Tack! Önskar dig detsamma. Har just kommit hem efter en väldigt trevlig helg och med mycket nöjda gäster.
   Full fart har det verkligen varit och jag trivs bra med det.
   lars Lerin besöker jag gärn aofta för det finns alltid ny konst att se och jag tittar även på de målningar som hägt ett bra tag. Man ser ofta nya saker i dem.
   Sola i Karlstad stod där vid hotellet, men idag kom det snö på henne. Men hon är ju en symbol för Karlstad.
   Önskar dig en trevlig kväll.
   Kram!

  1. God kväll! Har nu landat i soffan efter en väldigt trevlig och omväxlande helg. Så roligt! Och med en fantastisk grupp- Kändes bra att lämna 50 nöjda resenärer nu när vi kom hem.
   Önskar dig också en god fortsättning och ska titta in och hälsa på hos dig.
   Kram!

 2. Så härligt att bo på hotell och vara ute och se sig om. En härlig nyårshelg har ni haft då. God fortsättning på 2018 och stor kram till dig. ?

  1. Hela resan har varit väldigt bra och jag har haft med en fantastiskt bra grupp. Programmet var omväxlande och med ett bra upplägg, God mat och fint hotell gjorde det hela än bättre.
   Önskar också dig och de dina en god fortsättning.
   Kram!

  1. Hela resan med allt i programmet blev väldigt lyckat och mycket god mat har vo också ätit.
   Önskar e rockså en bra fortsättning på 2018. Och visst blir det ett bra år.
   Hoppas nu att Patrik piggnat på sig.
   Stor kram!

 3. Fin nyårshelg du har haft, även om du haft ett program att följa. Karlstad måste det bli till sommaren för mig, helt klart. Skulle blivit 2017, men blev inte så av olika anledningar. Bättre tur i år, hoppas jag.

  Konsthall, teater, nyårssupé – det låter absolut som en höjdpunkt!

  1. God afton! Är just hemkommen och har landat i soffan- Helgen har varit väldigt bra på alla sätt och med ett bra mixat program. Mycket god mat dessutom.
   Karstad i sommar blir nog bra och förutom Lars Lrein och Sandgrund finns så mycket annat att se och uppleva i närheten-
   Håller tummarnaför att det blir en tur för dig i sommar-

 4. Vilken toppen Nyårsafton, annorlunda, full fart och färgsprakande. Dina bilder är ju helt fantastiska och sprakar på olika sätt. Snyggt!

  PS. Skynda inte hem, här har det regnat i 24 timmar nu. DS.

  1. Tack!Det blev verkligen en väldans bra nyårsafton med full fart. Väldigt trevligt. Är nu hemkommen och har satt mig i soffhörnet för att tänka igenom helgen och pusta ut . Men det är en skön känsla att lämna 50 nöjda gäster som tycker att de haft en härlig helg.
   I Värmland var det en del snö och riktigt fint men ju längre österut vi kom desto sämre väder- Men idag ser jag över och bortom det.

 5. Det låter verkligen som en trevlig nyårsafton. Kul att även fler trevligheter väntar! Det var intressant att höra mer om Sola i Karlstad.

  Jag hoppas att du får ett riktigt gott nytt år 2018. Vill också tacka för all inspiration, vänlighet och värme du sprider omkring dig.

  Stor kram!

  1. God kväll! Tack! Jag vill också önska dig ett riktigt Gott Nytt År med en bra blandning av resor, jobb och fin samvaro med de dina. Jag är så glad för den inspiration du ger mig i mångt och mycket. Och du vet ju att N.Y. ligger mig varmt om hjärtat och där tittar jag ofta in. Har givetvis rekomenderat den till vänner och bekanta som har tankar på att åka dit. Hos “People in THet Street” hittar jag ockås så mycket som jag gläds åt.

   Har hamnat i soffan och samlar ihop mig. Jag har haft en väldigt bra nyårshelg i mitt reserelaterade jobb. Intensiva och väldigt roliga dagar med ett omväxlande program och med mycket god mat och trevliga resenärer. Karlstad har ju mycket att erbjuda.

   Stort tack Anna för att du ger mig en del av din entusiasm och kunskap i mycket.
   Stor kram!

   1. Åh, tack så mycket för de fina och uppskattande orden! Jag ska försöka bli lite mer aktiv i bloggvärlden nu på det nya året. Ja, Evas blogg uppskattar jag också mycket. Härligt att vi alla funnit varandra i cyberspace och även IRL. Det låter skönt att samla ihop sig i soffan. Sådana stunder ska man verkligen också prioritera! Stor kram tillbaka

    1. Du har ju mycket annat om dig och var sak har sin tid. Livet som pågår är viktigt. Jag uppskattar verkligen att jag “hittat” både dig och Eva och ni ger mig så mycket på olika sätt. Roligt att vi också träffats. Och det gör vi ju igen.

     Ha det gott! Många tankar och en stor kram till dig.

 6. God Fortsättning på det nya året! Vilken härlig nyårsafton du ser ut att ha haft! Vilket fantastiskt pepparkakshus, är det på hotellet?
  Önskar dej en fortsatt trevlig resa!!! Kram!

  1. Stort tack! Önskar dig detsamma. Pepparakshuset fanns på hotellet och är en nodell av just Stadshotellet i Karlstad. Stor på vägen in till den restaurang “Vinterträdgården”.

   Nu är jag hemma igen. Och resan har varit väldigt lyckad på alla sätt.
   Kram!

 7. Nej, så mycket sol och blå himmel hade vi inte att erbjuda. Vi orkade inte ens masa oss ut för att promenera i regnet till Sandgrundsudden utan nöjde oss med att skåla på balkongen och titta på de fyrverkerirester som orkade upp över hustaken. Kul att ni hade det bra i alla fall! Nu väntar jag med spänning på vad du tyckte om “Evig Jul”.

  1. Även Karlstads sol kan behöva en paus. Men trots solen lyste med sin frånvaro blev det et fint besök. Och fyrverkerierna såg vi från hotellet. Lite om föreställningen kommer i dagens inlägg.
   Ha det gott!

 8. visst säger man så, ang Karlstad *s* vilket trevligt firande o så fint där är 🙂 hoppas hemresan gick bra oxå o att nya året börjat bra stor kram

  1. Det blev ett väldigt lyckat nyårsfirande i Karlstad på alla sätt. Hemresan gick väldigt bra och det var också fint att se lite snö i de värmländska skogarna.
   2018 startade väldigt bra och med fina upplevelser redan på årets första dag.
   Kram!

 9. God fortsättning! Förstår du hade en trevlig resa. Jag har inte sett föreställningen för recensionerna har inte varit så så positiva. Men ni verkar haft det bra, vad kan man annars ha i Karlstad…..
  Själva lämnade vi Värmland för firande med bästisar i Stockholm. Nu hemma igen.
  Planering för våren har börjat med kik på flygbiljetter.
  Hoppas vi ses snart!

  1. God fortsättning önskar jag er också. Resan i sig var verkligen trevlig och lyckad på alla sätt. Och en bra start blev det att börja med Lars Lerin på Sandgrund. Satdshotellet i sig är ju både vackert och bekvämt så även boendet blev lyckat och så även den jättegoda supén.
   Sjlva teatern är väldigt fin, en upplevelse i sig och det var duktiga och bra musiker med i föreställningen. Men innehållet kändes spretigt och det roliga kom liksom av sig. Detta med äldreboende och alzheimer ligger för nära mig. Vet att många av våra gäster tyckte föreställningen var bra och rolig, mem man tycker ju olika.

   Trevligt för er med nyår i Stockholm.
   Ja, vi tar oss nog en tur i slutet av januari och sedan blir det nog pendlande under våren. Men visst måste vi få till en träff.
   Ha det gott.

 10. På resande fot ,-) I Karlstad, härliga bilder ,-))
  Intressant att få se Lars Lerins konsthall, han är otroligt begåvad, och teater ,-)
  Låter som ni avnjutit en härlig Nyårsafton!
  God Fortsättning till dig med familj!
  KRAM Primrose ,-)

  1. Jadå, på resande fot. Och en väldigt lyckad och trevlig resa blev det. Kars Lerin är en favorit och i år har jag haft turen att besöka hans konsthall flera gånger och alltid är det mycket som fascinerar. Han är så allsidig.

   Hoppas du har det bra. Ä rpå väg till dig nu…
   Kram!

 11. Vilken trevlig resa! Jag har faktiskt aldrig jobbat på nyårshelgen.
  Som du säjer reseledaren är där för gästerna, det är det vi har betalt för.
  God fortsättning!

  1. Det blev väldigt lyckat och med ett bra och omväxlande program, med “luft” i schemat. Och visst är vi där för våra gäster! Allra viktigast! Förra nyårshelgen var jag med en grupp till Göteborg och det blev också väldigt lyckat.
   Önskar dig god fortsättning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *