Resor utomlands Skyltar Spanien Torrevieja

Spontan resa till Alicante/Torrevieja i dagens ”Skyltsöndag”

Söndag och det innebär också ”Skyltsöndag” som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Denna vecka kommer mitt bidrag från gårdagens resa, Stockholm – Alicante/Torrevieja. En tämligen spontan resa. Och sträckan Stockholm – Alicante och Alicante – Stockholm har jag rest många gånger de senaste fyra åren och ändå blir varje resa speciell på sitt sätt. Helt oavsett om den är spontan eller planerad i god tid.

Tidig avgång men skönt att ta en ”liten frukost! i SAS lounge på Arlanda. Lungt och mysigt. 

 Spontan resa

Ofta blir det en spontan resa  till den ”spanska sommarstugan”och någon längre framförhållning behövs inte. Jag/vi kan ibland bestämma oss några dagar innan att det vore trevligt att ta en tur och då letas det lämpliga flygbiljetter. Men när det gäller flygbiljetter kan det ibland löna sig att boka i god tid. Bokas en biljett ca. sex veckor före avresa, eller än tidigare, är utbudet ofta större och priserna lägre. Men priserna varierar förstås för  även med flygbiljetter är det tillgång och efterfrågan som påverkar. (Vi har vänner som i stort sett bokar och köper biljetter för ett helt år, vilket brukar vara smart prismässigt. Extra bra om man vet när och hur länge  man vill vara borta.)  Jag har ju en del resejobb som utgår från Stockholm och även längtan efter döttrar, barnbarn, vänner och Stockholm i sig gör att jag snabbt kan bestämma mig även för att ta en tur hem.  Jag är bra på att leta upp prisvärda biljetter och  bokar alltid direkt via flygbolagens hemsidor.  Tycker det är smidigt och oftast är priserna bäst där. Och skulle man behöva boka om så är det också mer lättvindigt.

Det finns också en del resor vi gör som är planerade. Några sådana blir det under våren, så det blir en resevår med varierat innehåll. Känns väldigt trevligt.

Dagens bidrag till Skyltsöndag.

Inga ord behövs här. Skylten talar i sig. finns vid taxfreebutiken på Arlanda. 

Spontan resa till Alivante. Här är Stockholm under vingarna. Klockan är 07.15 och Stockholm ligger under vingarna.

En rejäl och god frukost serverades och allt förpackat i en liten låda. Praktiskt. Juice, bröd och kaffe kom separat.

Solen på väg upp och utsikten var njutbar. Men när solen, ett rött glödande klot, kom fram var fönstren fyllda av iskristaller och ljuset så starkt att de bilderna jag tog tyvärr blev ”spräckliga”.

Skylt från ovan molnen och solen på väg upp. 

Resan till Alicante tar strax under fyra timmar från Arlanda och viss skillnad var det vädermässigt. Från -4 och snö i Stockholm till +18 och med palmer och annan grönska som välkomnade.

Några spanska områden på landets östra sida.

Och den färgglada flygbussen går från flygplatsen i Alicante tilll busstationen i Torrevieja.(Kostanda 7 euro) En resa på 50 minuter. Väldigt praktiskt. Men sista bussen till Torrevieja går klockan 22 så anländer man efter den tiden så får det bli taxi. (Kostnad melllan 48 och 55 euro)

Bussen på plats i Torrevieja.

Fler söndagsskyltare finns här. Titta gärna in!

 

 

 

 

 

40 svar på ”Spontan resa till Alicante/Torrevieja i dagens ”Skyltsöndag””

 1. Visst är det smidigt att ta sig hit ner på så kort tid. Och skönt även att man kan ta en spontantirpp om man känner för det!
  Stor kram och trevlig söndag!

  1. En klar fördel är det verkligen att bestämma sig snabbt och hitta en bra flygresa. Snabbt går det ju att flyga hit.
   Lite tidigt på morgonen blev det men å andar sidan blev det nästan en hel dag här. Och sova kan jag göra i nästa liv.
   Ha det bra! Vi hörs och ses.
   Stor kram!

 2. Oh, då är vi i samma land! Välkommen!
  vilken underbart vacker och solig dag det är idag, en bra början för dej!
  Ha det så härligt i denna vackra del av världen!

  1. Tack! Fint att vara tillbaka! Även här är det en vacker sommardag och nu i på sena efetrmiddagen visar termometern på +23. Imorgon ska dte bli +25. Så behagligt
   Ha det bar du också!

 3. priserna är rätt ok ändå vet man i tid så är det ok, så skönt att komma ner i detta klimatet nu underbart o vacker flygplansbild 🙂 njut kram

  1. Jag är bra på att hitta resor till ”bra” priser och helst ska de också vara bekväma. Nu blev det SAS Plus, brukar ta det om vi åker SAS och då blir det mer gott om plats, mat och dryck på planet, tillgång till lounge på Arlanda, prioriterad säkethetskontroll (snabbt) och först ombord på planet.
   En fin resa blev det hit och skönt att mötas av värme och sol. Nu +23 och det är verkligen skönt.
   Kram och trevlig kväll.

 4. Vad härligt med en spontan resa till er sommarstuga. Här har det länge varit -12,9 på termometern. Nu mitt på dagen är det ”bara” -9 här hemma. Men mysigt med all snö ändå. Önskar dig en trevlig söndag!

  1. Visst är det fint med snö på vintern. Drt lyser upp. Men för mig som är ”gammal” innnebär det att jag har svårt att ta mig runt på långpromenaderna för att dte är så isigt. Är rädd för att halka och bryta något ben. Så har jag inte känt förr. Men nu så…
   nJuter av skön sommarvärme och nu på sena eftermiddagenn har vi +23. Behagligt.
   önskar dig en bra vecka och trevlig kväll.

  1. Riktigt fint att vara här igen. Och det blev tämligen spontant.Nu på sena eftermiddagen är det +23 här på terrassen och det är klart behaglig.
   Att resan hit var bekväm och smidig uppskattas extra
   Önskar dig en bra söndag eftermiddag och kväll.
   Kram!

 5. Från -4 grader till +18 grader, låter kanon! 🙂

  Litet längtan får jag, men våren är så inbokad så jag får hålla mig hemma. Får se till att ”bara” ha spanskakurs på programmet till hösten så är det lättare att göra som du om jag får längtan ut! Å andra sidan har jag en NY-resa litet på lut under året… får se hur det blir med det…

  1. Ja, det var skillnad och nu i sena efetrmiddagen är det +23. Har varit en ljuvlig dag på alla sätt.
   Låter trevligt med många inbokade saker under våren och det är säker sådant du vil göra. Och att ”bara” ha spanska kurs är ju inte så lute det heller. Här, som hemma, jobbar jag på med spanskan mellan 30 och 60 minuter/dag och det är roligt. Vissa framsteg blir det.
   Vad spännande med en ev. resa till N.Y. Jag bodde där ett år , 1978-1979 och har varit tillbaka många gånger. Dock nu länge sedan. Kanske snart dags för en resa. Men först väntar Peking.

 6. Så härligt att kunna göra en spontan tur till sommarstugan. Även idag söndag en härlig solig vinterdag . Vi tog en promenad och njuter nu framför brasan hemma.
  Kram

  1. Fint att kunna vara spontan i resandet hit. Passar mig bra.
   Låter skönt! Och vackra vinterdagar njuter en gärna av och mysigt med brasa.
   Njuter här av +23 nu i sena eftermiddagen på terrassen.
   Kram och trevlig kväll.

 7. Härligt att du är på plats, men synd att vi missade varandra när det var så nära!
  Nu njuter vi av, och promenerar i , ett vackert och soligt snölandskap ett tag!

  1. Jättesynd att vi gick ”omlott”. Men så blir dte ibland. Skönt att vara på plats igen. Idag har det varit en härlig sommardag och temperaturen är ni på sena eftermiddagen/tidig kväll +23 hos oss.
   Men ett vackert vinterlandskap är också fint. Hann ju få lite av det hemma innan jag åkte.
   Ha det bra och vi ses och hörs.

 8. Så nu är du där i värmen igen. Passande dag du reste, kantänka, för i morse hade vi minus 10 grader här och det kändes i kinderna.
  Måste kännas fint att kunna bestämma dag så där helt nära inpå utan en lång planering innan.
  Fina bilder.
  Ha det så bra i värmen och sköt om dig.
  Varm kram!

  1. Tack! Ja, det blev en spontan resa. Och mitt ansikte trivs inte när det är så kallt numer så visst blev det ett bra beslut.
   Jag behöver ju ingen lång ramförhållning, utan bestämmer mig och letar flygbiljetter och åker. Maken har varit på plats i en vecka och jag hade kansk etänkt stanna hemma till slutet av januari. Men ändrade mig…
   Idag har vi haft +23 och strålande sol och det var väldigt behagligt.

   Ha dte bra du också!
   Stor kram och tankar från mig.

 9. Du valde helt rätt dag att resa spontant till Torrevieja, för nio minusgrader just nu skulle ditt ansikte inte gilla, inte resten av dig heller. SAS har verkligen skärpt sig med sina måltider i lådor. Minns att Freedomtravel berättade om nyheten när bolaget började med dom. Extra plus för Brämhults!!!
  Ja, och skyltar fanns det ju massvis , och dom tackar jag extra för såklart:) Zlatan med ”vilt” hår gillar jag, då den står i stor kontrast till hans kalsongreklam, där han har håret uppsatt.
  Den glada Torrevieja bussen gillar jag också – man blir ”happy” direkt:-)

  Stort tack för en toppen skyltning och länken:-)

  PS. Man kan också boka en bil hos Viajes Alameda om man kommer till Alicante efter klockan 22:00. Det brukar vi göra. Till Benidorm kostar det 8 Euro, och där är det till dörren. DS.

  1. Jag har förstått att det blev ett bra sopntanval för med den kylan hade mitt ansikte inte gillat. Inte alls.
   Lådorna har funnits ett tag och är praktiska för stuvning ombord och även smidiga att packa ur. God frukost var det. Och nödvändigt tror jag det var att SAS gjorde något åt sin mat. (Har även testat lunch och middag i lådform och då var det större lådor, men bra mat)

   Hade inte tidigare sett denna Zlatanreklam men när jag såg den fick det bli en bild.

   Tack för tipset om att boka bil hos Viajes Alameda. Ska genast kolla upp om de även kör till Torrevieja.

   PS Kan nämna att vi idag haft strålande sol och +23. Tänkte extra på dig…

 10. Så skönt med sol och värme 🙂 så praktiskt att ha en sommarstuga i Torre 🙂 🙂 Har ännu inte provat flygbussen från Alicante, var går den ifrån?
  Ha det bra i solen!
  Eva

  1. Verkligen! Och idag har det varit +23 under dagen och verkigen skönt. Visst är det praktiskt med sommarstuga här och smidigt att ta sig från Stockholm. Fygbussarna till och fran Torrevieja går på samma plan där avgångshallen är och vid den entré som är längst norrut. (Ca 40 meter från Costa Coffee).
   Ha det bra du också.

 11. Ser ut som om du haft det behagligt på resan. Guld värt!
  Vaknade till minus 12 idag på hotellet i Stockholm. Nu är jag hemma och 10 grader varmare 😉
  Stor kram!

  1. Resan gick väldigt bra och bekväm och smidig var den också. Oj, så kallt i Stockholm! Då hde mitt skadade ansikte inte tyckt om att gå ut. Hoppas att resan hem gick snabbare än resan till Stockholm.
   Stor kram!

 12. Underbart att kunna åka till den spanska sommarstugan med kort varsel! En trevlig resa ser det ut att vara. Å så kul att du hann träffa Gerd i helgen, såg jag i ditt förra inlägg, superkul! Njut nu av lite varmare väder i Torrevieja! Kram och ha en trevlig kväll!

  1. DEt är verkligen en frihet att ta en tur när andan faller på och jag har ju kort startsträcka.
   Idag har vi haft +23 och strålande sol så det har varit en jättefin sommardag. Härligt.

   Jätteroligt att jag hann träffa Gerd trots kort om tid.
   Kram!

 13. Kul, jag känner igen den känslan med kaffe och macka uppe i luften. Frihetskänslan. Brukat köra en Bloody Mary på planet.
  Sen en ångestladdad svart kaffe på vägen hem 🙂

  1. Bloody Mary blev det här också- i SAS Plus är det mesta inkluderat och det gillas. Och visst är det en frihetskänsla att flyga iväg-
   Men för mig är det så även när jag åker hem. Jag åker alltid till något…I alla fall känns det så.

 14. Så bra att det går att vara spontan även när det gäller flygresor 🙂 Säkert behagligare temperatur hos dig än här, även om det nu bara är runt 6 minusgrader. Du fick ihop många bra skyltar också … bra jobbat!
  Kram

  1. Tack! Det fick bli skyltar från resan hit och det fanns en del. Nu på morgonen är det 19 och under dagen ska det bli +24. Tiktigt behagligt. Men en vacker och krispig vinterdag hemma är också fin. blir det alltför kallt så har mitt ansikte svårt och likaså om det blir alltför varmt. Så just nu är det bra här.
   Kram och trevlig måndag.

 15. Vilka fina bilder, de får mig att längta iväg. Vi planerar just nu att bila genom södra Frankrike när våra tjejer fått sommarlov. Jag gillar också de där boxarna som SAS börjat med, det är mysigt att öppna och plocka upp innehållet, och jag gillar hur det har smakat också. Vi brukar också flyga med SAS plus så ofta det är möjligt, ganska skönt att sitta i loungen och läsa och fika i väntan på planet. Och så bilden på Zlatan… vad skall man säga, det går ju inte att inte gilla den bilden. Ha en fin dag!

  1. Tack! Vad trevligt med en tänkt bilresa genom Frankrike när flickorna fått sommarlov. Har gjort liknande resa med våra döttrar när de växte upp och de tycker våra resor gett så mycket. (Idag är de 38 år)
   Visst är det skönt med SAS Plus, skönt med det där ”lilla extra”.

   Kunde inte motstå att ta bilden på Zlatan. Liet speciell men häftig.
   Önskar dig en fin måndag.
   Strålande sol och nu frukost på terrassen med +19 just nu.

 16. Visst är det smidigt att själv kunna boka resorna nu via hemsidorna – förr om åren var man typ i händerna på resebyråerna. Vilken skillnad! 🙂

  Härlig skyltning igen – en flygande röd tråd 😀
  Ha en fin dag – ser inte alls så dumt ut idag heller 😉

  1. Tack! En flygande röd tråd fick det bli. Var passande.
   Och visst är det bra numer att boka själv!Underlättar också vid ev. av och ombokning.

   En bara dag ser det ut att bli idag också!
   Trevligt att ses på bussen…
   Ha det gott!

 17. Det är ju helt perfekt, att kunna vara spontan och åka när man så behagar. Att byta klimat närhelst man tröttnat på det man för tillfället har. Lätt och smidigt är det förstås när man är van, som du.
  Hoppas du får en fin vistelse i ditt semesterparadis.

  1. Visst är det! Och resan har jag gjort många gånger så det blir mer som en utflykt. Just nu härliga dagar med sol och +23,
   som en svensk sommardag när den är som bäst.
   Tack, jag hoppas på många fina dagar.

  1. Tack! Kyla och snö kan också ge fin värme. Men på ett annat sätt. Och alla sätt är bra utom de mindre bra. Visst?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *