Skyltar Torrevieja

Spanskt bidrag till Skyltsöndag – Och Torrevieja levererar

Söndag! Och dags igen för en trevlig och rolig ”Skyltsöndag”som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det ”skyltar” av olika slag som gäller och med väldigt fri tolkning. Visserligen är jag tillbaka i Stockholm sedan i torsdags kväll men det blir ändå ett spanskt bidrag till Skyltsöndag. Håll till goda med veckans skörd.

Ett färgglatt och spanskt bidrag medverkade förra veckan i Skyltsöndag. Så jag inleder även idag med färg. Ett spanskt bidrag, tämligen färgglatt, hade jag med förra veckan, så jag inleder även denna vecka med färg. Liknande kakelplattor finns uppsatta på ett bostadsområde i Torrevieja som heter just ”Aldea del Mar”

 

Ett spanskt bidrag

blir det idag också. Passade på att föreviga några varianter innan jag åkte hem. och vi börjat med det drick och ätbara. Uteserveringarna håller öppet hela året och exponerar gärna en del av sitt utbud i olika menyer. På Strandpromenaden i Torrevieja noterade jag ett  ”Fever – Treee.” Nej, är inget feberträd utan olika blandningar för drinkar. De anser sig också  ha extra god kvalité på sina varor.  Företaget är brittiskt och grundades 2003.

Fever- Tree. Ett mer brittsikt än spanskt bidrag. Men dryckerna säljs på en spansk bar i Torrevieja. Mer brittiskt än spanskt bidrag.  Men just här säljs drinkmixarna på en bar i Torrevieja.

Och från en dryck till en annan. Nu till ölet ”Estrella Damm”- ett katalanskt öl som bryggts sedan 1876 på bryggeriet Damm i Barcelona. Här på ölunderlägget kan man läsa om vilka ingredienser ölet har, varifrån det kommer och hur tillverkningen går till- Bl.a står det ”Vi tillverkar Estrellaölet sedan 1876 med råvaror från Medelhavsområdet och samarbetar med lokala odlare som odlar korn. I närheten har vi våra egna mälterier. (Där mälter man kornet. Man väcker alltså de enzymer till liv som kan omvandla stärkelsen som finns i korn till förjäsbart socker)

Ett spanskt bidrag till konsumnetuoolysning. Bryggeriet Estrella Damm berättar om hur de framställer sitt öl. deras öl Ett underlägg och samtidigt ett spanske bidrag till konsumentupplysning om hur bryggeriet framställer det katalanska ölet Estrella Damm.

En gammal coca-cola skylt platser också.

Restaurang Faro ligger vid ”Kyrktorget” och den vita kyrkan i Torrevieja. Bra och prisvärda lunchmenyer. Och vill man inte äta så kan man ta en dryck för 1.50 i euro och då ingår en god tapa.

På menyn finns en stor sallad som på spanskt vis placeras mitt på bordet. Sedan finns ett par kötträtter, en fiskrätt och en vegetarisk rätt. Bröd, efterrätt och dryck för 10 euro.

Ytterligare en gammal skylt.

Nu över till fordonsavdelningen.

Spanjorerna är bra på kreativa parkeringar. Och står man inte i vägen så…

Sedan en skylt vi skrattat åt en hel del. Vi är alltså i Spanien, Torrevieja och alldeles där vi bor finns denna skylt. UNdrar om spanjorerna förstår. Till saken hör att p-platserna här utanför husområdet ingår eller så hyr man dem separat. Risken finns att om det är trångt på gatan så ställer man sin bil här i stället. Men kanske kunde en motsvarande spansk skylt vara ett komplement.

 

Busstationen i Torrevieja. Hemresedags. Bilden/skylten avslutar för denna gång vistelsen i Torrevieja.

 

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in! Och välkommen att vara med.

 

 

38 svar på ”Spanskt bidrag till Skyltsöndag – Och Torrevieja levererar”

 1. Snyggt skyltat som vanligt hos dig. Spanjorernas sätt att parkera är verkligen intressant. Hade det varit i Sverige hade man haft en bot på två röda. På gott och på ont kanske…

  Kram och ha en fin söndag!

  1. Tackar! Ja, spanjorernas kreativa parkeringar fascinerar. och står man inte i vägen för någon så…Men det händer där också att man blir bortforslad eller får böter.
   Strålande fint väder i huvudstaden idag. Njutbart och med långpromenad.
   Önskar dig en fin kväll och en bra start på den nya veckan.
   Kram

 2. Vilka härliga färgglada skyltar du visar och du må tro att jag höjde på ögonbrynen inför den svenska förbudsskylten 😀 Månne svenskan håller på att bli ett världsspråk?? Ha det så fint nu, Ditte!

  1. Tack! Ja, den svenska skylten har vi grunnat över. Och i våra kvarter är det ganska få svenskar så skylten borde nog även stå på spanska för att få bättre effekt. Men kanske är det så att svenskan är på gång att bli mer känt.
   Ha det gott!

 3. Parkeringarna utomlands, ja det är bara att skaka på huvudet. Det är precis som att man droppar av bilen där det finns plats, helt enkelt. Skyltar kunde borttagas.
  Fin skyltning som vanligt hos dig, alltid fina bilder. Och det där med dryck och tapas till för endast en ringa summa, det skulle vara önskvärt här. Jag vill gärna ha lite i magen då och då men inte så mycket.
  Trevlig söndagskväll, stor kram!

  1. Tack! Vad gäller många kreativa parkeringar utomlands och där man inte blockerar för andra så har jag inge direkta synpunkter. Och ofta står man inte så länge. I Torrevieja så fraktas också bilar bort om de står alltför olägligt. Även böter förekommer men toleransnivån är klart högre än i Sverige.
   Visst är detta bra med tapas som serveras med dryck/ingår. Så är det på många ställen och vi har lärt oss var detta sker. Mne det är inga stora summor heller att betala en euro extra om de inte kommer per automatik. Prisnivån är väldigt förmånlig.
   Önskar dig också en fin kväll. Vilar mig efter en promenad på 7 km i det vackra vårvädret.
   Stor kram

   1. Funderar på Spanien.
    Nybliven pensionär.
    Vad kan man sysselsätta sig med.
    Vilket område är rekommendabelt.
    Robert

    1. Ja, du- En svår fråga. Det beror ju så mycket på. Det finns ett forum Spanienforum https://www.spanienforum.se/
     där jag tror du kan få många bra svar. Hade jag haft obegränsat med pengar hade det nog blivit en lägenhet eller litet hus på Mallorca. Vi bor ju i Torrevieja, i ett spanskt område och i ett litet radhus. Trevliga områden finns det många. Men Rosaleda och Calas Blanca är det och även Nueva Torrevieja. Även de centala delarna är trevliga men kan vara tämligen trafikerade. Beror så på vad du är ute efter och hur mycket pengar du vill lägga. Jag tror att det är bra att vara nere en tid och hyra och då passa på att titta runt så mycket som möjligt. Vad gäller att göra så cyklar vi mycket och utforskar omgivningarna, vi promenerar en hel del, träffar vänner och gör också utflykter i både närområdet och längre bort.
     Lycka till.

 4. Fina skyltar som vanligt hos dig!
  Coca Colaskylten känner jag igen från någonstans.
  Minns inte varifrån.
  Och så en svensk skylt mitt i allt det spanska! Kul!

  1. Tack! Ja, man har ögonen med sig. Tror nog att Colaskylten kan finnas lite varstans.
   Den svenska skylten kanske borde kompletteras med en på spanska för det är trots allt de som är flest i vårt område. Kanske kommer även en sådan.

  1. Håller helt med dig. Visst finns det många roliga skyltar av skilda slag. Och jag tror man får ”skyltögon ” på sig i veckorna när man är ute. För skyltar finns det gott om. Och mycket kan ju räknas hit.

 5. Hahaha! ”Parkering förbjuden” tar priset här. Hur tänkte de svenska husägarna där? Inte alls skulle jag gissa, men ett guldkorn till Skyltsöndag såklart:-)
  De färgglada handgjorda kakelskyltar älskar jag, så vackra!
  Ölunderlägget gillar jag också skarpt, optiskt och innehållsmässigt riktigt tilltalande. Även det perfekt till Skyltsöndag.

  Fever- Tree har jag aldrig hört talas om, men när jag googlade namnet lärde jag mig att företaget är så känt att det till och med finns på Wikipedia. Där ser man. Så mycket man lär sig.

  En toppen skyltning som alltid här hos dig. Tusen tack för den och länken:-)

  1. Tack! Vi bor ju i ett tämligen spanskt område så därför tycker jag nog att skylten kunde vara på spanska.Kanske kommer det en sådan. Men visst är skylten här lite humor. Inte så lite heller.
   Skyltsöndag är så roligt. Kul att se alla skyltar från olika sammanhang. Och jag tror att vi är många som har ”skyltögon” på oss under veckan.
   Visst är ölunderläggen bra. Och viss konsumentupplysning dessutom.
   Vad gäller ”Fever -Tree” kände jag inte till dem innan. Men jag slog upp vad det var. Har dock inte testat deras tonic som ligger närmast. Men ska göra det under våren. Återkommer med vad jag tyckte.

  1. Tiden går fort! Vi är hemma nu ett tag och skidåkning väntar för min del i Vemdalen. Men vi är tillbaka i slutet av mars- Och kanske får vi till att ses i april. Hoppas.
   Kram

 6. Tack för dina spanska färgglada skyltar!
  Ja, de spanska parkeringsvalen kan man ha åsikter om, haha!
  Lustigt med den svenska skylten hos er i Torrevieja!
  Kram !

  1. Nu är jag hemma igen så de spanska skyltarna får paus ett tag. Men visst är de spanska parkeringarna ofta kreativa. Ohc om man inte blockerar vägen så har jag inga direkta synpunkter…
   Vad gäller den svenska skylten/texten kan en fundera. Vi bor ju i ett tämligen spanskt område. Kanske kommer det även en variant på spanska. Men själva förbudsskylten/märket är ju trots allt internationellt.
   Kram och natti.

 7. Kornöl? Är det gott, du som vet?? Jag äter gärna kornbröd och kokar ofta korngryn istället för ris. Så jag borde väl gilla ölet också?
  Första spanska skylten är underbar, man blir glad! Och den gamla skylten med de fina klänningarna! Vad kallas huvudbonaden i vit spets?
  Jag tror det blev flera frågor än svar. Fin skyltning, inspirerande
  Kramen

  1. Tack! Det är vanligt att man använder korn i öltillverkning och smaken av korn känner man inte direkt.Jag tycket det var roligt med lite konsumentupplysning på ölunderläggen. Och jag fick träna lite spanska genom att läsa texten.Vad gäller huvudbonaderna i spets är jag osäker men det finns något som heter ”mantilla”. Men de brukar vara svarta eller crèmefärgade. Så kanske är det sådana.Idag bärs de mer till fest och har oftast en ”kam” som gör att det blir höjd på den. Vet att de kan se olika ut.Förr var de mer vanliga till vardags och Taube har använt ordet i sin ”Fritjof och Carmencita”.
   kram

 8. Skylten med kakelplattorna är ett riktigt konstverk. Verkligen underligt med en svensk skylt där. Man undrar ju vem som satt upp den. Inte kan den göra så stor nytta och gäller den verkligen? Ha det bra.

  1. Mycket vackert kakel finns och jag tycker färgerna piggar upp. Man stannar gärna och tittar. Parkeringsskylten finns nära där vi bor och är, som jag förstått det, uppsatt av de som hyr/äger platsen. (Tror de är svenskar.) Förstår att de blir irriterade när folk tror att platserna är till förfogande. Å andra sidan finns en generell skylt för platserna som berättar att de är bokade. Tycker för min del att en spansk skylt skulle passa bättre och förstås av fler.Om skylten gäller? Skulle inte tro det.
   Ha det fint och jag önskar dig en bra vecka.

 9. Ett svenskt parkeringsbolag skulle göra månadens förtjänst på en enda dag i Spanien och vissa andra länder!
  Ölunderlägget tycker jag bäst om av alla dina fina skyltar! Kreativt och informativt!
  Kram

  1. I Torrevieja är det polisen som ska sköta ”parkeringarna” och jag kan tänka mig att tiden inte räcker till för detta. Men så länge man inte tar handicap parkeringar i besittning och inte hindrar trafiken så kan jag tycka det är lite ”intresssant” med kreativiteten. Men i Sverige skulle det bli goda inkomster för stad/kommun.
   Ölunderläggen var roliga och lite konsumentupplysning på dem var nytänkande.
   Kram

 10. Färgglada och vackra skyltningar. Du har en fin förmåga att fånga det lite ovanliga, det är så roligt att se.
  Tänk om vi i vårt land kunde parkera som de gör i syd Europa, det skulle se ut det. Men, å andra sidan, står man inte i vägen för någon så tycker jag inte att det är fel. Men, de lagarna gäller inte här. Jag kommer ihåg första gången som vi var till Paris, sicken parkering tänkte jag. Bussen som vi åkte i då hade svårt att komma fram på vissa gator och gathörn. Passagerna fick ut och ”lyfta” undan en del bilar. Så roligt vi hade.
  Undrar om det var en svensk bil som stod där? Härlig skylt, mitt i det spansktalande landet.
  Hoppas att du får en finfin dag. Vädret verkar ju bli fint.
  Varm kram till dig.

  1. Tack! Ofta har jag ”skyltögon” på och med mig numer. Vad gäller de kreativa parkeringarna så stör de mig inte om de inte blockerar eller har ställt sig på handicap platser. Jag vande mig nog vid liknande under de år vi bodde i Peking och där det alltid var brist på platser. Men där likväl som i Spanien forslas fordonen bort och det är ”alltför” illa. Ja, Paris är ju också ett gott exempel när det kommer till ”kreativa parkeringar”. Kan tänka mig att du minns denna situation ni var med om.
   Skylten här är svensk men bilen är spanskregistrerad men jag tror det är svenskar som äger den.
   Kanske borde skylten kompletteras med en på spanska.
   Önskar dig också en fin måndag och bra start på den nya veckan.
   Stor kram

 11. Tack för en härlig skyltblandning (med vissa otäcka inslag – parkeringarna alltså 😉 ).
  Jag tror att den svenska skylten funkar lika ”bra” utan tilläggsskylt på spanska. Trots att själva trafikmärket är internationellt så struntar spanjorerna högaktningsfullt i det som det verkar 😀

  1. Ibland kan det bli lite läskiga inslag. Men visst är flera parkeringar kreativa. Ja, om man inte står i vägen för någon vill säga. Ja, att rätta sig efter skyltar är ju inte alltid spanjorernas specialitet. Helt sant. Men vi skrattar ändå åt skylten.

  1. Kanske håller svenska språket på att få lite mer status. Vem vet? Ölunderlägget tycket jag var kul. Bra med lite konsumentupplysning så här i samband med dryck och tapas.

  1. I Torrevieja är det gott om kreativa parkeringar och om de inte blockerar öfr andra så stör jag mig inte alls. Kan se det hela med humor. Och visst är det även humor med parkeringsplatsens skylt. Men vet inte om det var tänkt så…

 12. Ägaren till den svenska parkeringsskylten har nog en hel del humor! ,-)))
  Kul!
  Mycket färg i Spanien ,-)
  Sättet de parkerar…ja hur länge skulle bilen stå så här ,-)))
  Tycker allt ser gott och rent ut.
  Ha det fint KRAM från mig Primrose ,-)

  1. Visst är skylten rolig! Ja, det finns mycket roligt i Spanien i skyltväg. Och mycket färg också. Skrattar gott åt de kreativa parkeringarna och mig stör de inte. Ja, om de inte står i vägen och blockerar vill säga.
   Ha det fint du också.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *