Spanien Utflykter

Spanskt bidrag i veckans Skyltsöndag

Söndag igen! Och dags för den trevliga och roliga ”Skyltsöndagen” som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det ”skyltar” av olika slag som gäller och tolkningen är väldigt fri.Veckans bidrag är spanskt och från den “njutflykt” vi gjorde i veckan och bl.a. besökte den lilla staden Callosa de Segura och naturparken/bergsområdet Sierra de Callosa.

Sierra de Callosa, strax ovanför staden Callosa de Segura, i Alicanteprovinsen är ett fint spanskt naturområde.En bit upp på berget Sierra de Callosa. Och det är jag som är den lilla “pricken” på väg ner. (Vännen Jörgen har tagit bilden)

 

 Spanskt bidrag

Den lilla Staden Callosa de Segura och berget/naturparken (friluftsområdet) Sierra de Callosa ligger ca 4 mil nordväst om Torrevieja och blev en trevlig bekantskap.På flera sätt. Turisterna var få och såg ut att bestå av oss fyra (kanske p.g.a. lågsäsong) och omgivningarna var väldigt vackra. Och det var nog mest omgivningarna vi fastnade för.

Uppe vid foten av Sierra de Callosa och parken fanns det tydliga instruktioner om hur man ska bete sig i parken. Man välkomnas på engelska och spanska. Och längst ner står det även på engelska vad som gäller.

Tydliga anvisningar om vad man inte får göra.

“Callosa är ditt hem. Behåll det rent”. Och visst vill vi det.

Instruktioner för hur, när och var man ska kasta sopor.

Olika vandringsleder finns i bergsområdet och av olika svårighetsgrader. och vill man inte vandra finns det gott om picnic platser. (Många under tak om solen skulle bli alltför stark.

Vägval

Nere i staden Callosa de Segura

där vi först såg oss omkring innan vi körde upp till berget fanns det också en del skyltar. Och några fick vara med på bild.

Hmm? Det dröjde en lite stund innan jag såg att skylten visar en hand och ev. ett myntinkast/mynt.

Men i närheten fanns denna parkeringsautomat. Såg dock inget direkt myntinkast men kort verkar fungera.

 

I stan välkomnade oss kommunhuset med “God Jul”. Och idag, trettondagen, är det den dag barnen får sina julklappar så det är ju också som lite av julafton. (Mer om detta kommer i morgondagens inlägg.)

Många balkonger och fönster har bonader uppsatta med Jesusbarnet, Josef och Maria. (Finns på många ställen i Spanien)

 

Det hann bli lunchdags för oss och trots idogt letande hittade vi inte den typ av restaurang som serverade en trerättersmeny. Men vi hittade alternativ. Så hungriga behövde vi inte vara. Observera här Sábados och Domingos  öppettider (lördagar och söndagar) Kan inte minnas att jag sett klockslaget 24.30 skrivas så i Sverige. Inte på vare sig 12 timmars eller 24 timmars klocka. Men kanske är det ett spanskt sätt. Någon som vet?

Lunch fick vi och med god dryck därtill.

I väntan på lunchen.

 

Fler ”söndagsskyltare”  finns här!  Titta gärna in!

26 svar på ”Spanskt bidrag i veckans Skyltsöndag”

 1. Vilken trevlig utflykt ni gjorde!
  Jag har nog inte sett en skylt med öppettider på en restaurang överhuvudtaget i Spanien. De är dåliga på det där med att visa hur de har öppet. Men här var det ju tydligt 🙂
  Stor kram!

  1. Det var verkligen en jättetrevlig utflykt. Och en bra variation dessutom. Nej, öppettiderna verkar inte alltid finnas på restauranger och barer mer än om de stänger för siesta. Men tiden 24.30 grunnar jag över. Kanske något lokalt.
   Stor kram!

 2. Hej Ditte!
  Å vilka fina bilder!! Vackra som alltid.
  Öppettiderna i Spanien skrivs ju inte så där väl…som vi gör alltså fast här med kolon… 🙂
  Aldrig sett!
  Kram P ♥♥

  1. Stort tack! Detta sätt att skriva tiden har jag inte sett och det verkar inte vara så om vare sig man använder 12 eller 24 timmars klocka. Kanske lite nytänkande.
   Kram!

 3. Det var onekligen ett nytt sätt att skriva klockslaget på men budskapet gick i alla fall fram. Skönt att ni slapp vara hungriga även om trerättersmenyn lyste med sin frånvaro.

  Kram och god söndag!

  1. Ja, det kändes lite ovant med detta sätt att skriva klockslag. kanske en nymodighet för 2019. Mätta blev vi och gott var det. Och tur med vädret.
   Kram och trevlig söndag.

 4. Kanske ett sätt att dra till sig uppmärksamheten litet mer! Onekligen gjorde det så på er, och jag hade också reagerat. Helt nytt för mig!
  Fina bilder och fascineras av landskapet, som jag snart hoppas få uppleva – eller rättare sagt SKA, fast inte just där du varit. Vackert!

  1. Detta var en liten restaurang, mer “hålet i väggen” karaktär så jag tror nog inte man tänkt på hur klockslaget vanligtvis skrivs. Men det gick ju att förstå. Numer är det så mycket nytt så man vet aldrig när 12 och 24 timmars klockan kan ändras.
   Du kommer också att uppleva väldigt vacker natur och kommer säkert att ta dig runt. Ofta är ju allmänna kommunikationerna bra för att se sig omkring. DEt ska bli jätteroligt att följa med på din resa.

 5. En rejält promenad ser det ut som, med den höjdskillnaden. Intressant med klockslaget, det kanske bara var personen som skrev skylten som inte visste hur det brukar vara..? Så intressant att titta in här och läsa och se dina inlägg om allt som du är med om. Du är verkligen en förebild med din nyfikenhet på upplevelser, intryck och i äventyrlighet. Kram

  1. Vi hade en jättefin utflyktsdag med mycket att se och uppleva. Visst var klockslaget lustigt skrivet men man förstår ju vad som menas. Viktigast.
   Nyfiken är jag fortfarande och upplevelser samlar jag på och det brukar bli en bra blandning.
   Önskar dig en fin söndag-
   Kram!

 6. Haha, 24:30! Den var ny och väldigt underhållande!

  Och så älskar jag ju att se vad de översätter till! Där på förbudsskylten hittade jag dessa som är rätt underbara:
  “Prohibited to circulate with vehicles to engine” Va?
  “Prohibited to dirty the environment, it uses the wastebaskets” Träden skulle nog gärna kunna använda sopkorgarna om de kunnat!
  (Med reservation för att jag inte riktigt sett vad det stod.)

  1. Visst är det roligt att se översättningarna. Vi skrattade gott och länge. Men de har väl använt sig av Google translate och då kan resultatet bli lite hur som. En fin park var det och jättefina vandringar, Återkommer gärna hit och att se sig omkring är alltid roligt.

 7. Ni hade en skön dag ser jag! Å visst ser det konstigt ut med 24.30? Hm….
  Gott med Rioja vin,” El Coto” fanns också på restaurangerna på Gran Canaria!
  Ha en trevlig kväll!
  Kram!

  1. Vi hade det jättebra och en fin blandning av stad och natur men många skratt. Visst ser det lustigt ut med 24.30. Men man förstår ju. Vi hade ju tänkt oss en god trerätterslunch men fick nöja oss med en. Men helt ok och det gick ingen nöd på oss. Och vinet var gott.
   Önskar dig också en fin kväll.
   Kram!

 8. Reagerade direkt på 24:30. Men jag tror att förr, då man pratade om tolvslaget på natten, så var klockan 24 någonting, sen försvann det, om jag inte missminner mig, då blev det 00 och det gillade inte jag 😀
  Nåväl. Fina skyltbilder i grönskande miljö. Full rulle på “ruljansen” och så ska det vara.
  Skyltsöndagskram!

  1. Jag tittade lite och just 24.30 finns ju inte med i vare sig 12 eller 24- timmarsklockan. Vad gäller 00 så har jag också sett det och 00.30
   Ja, det är full fart och väldigt trevligt. (Mail skrivet och skickat…)
   Önskar dig en fin kväll.
   Stor kram

 9. Haha! 24:30 tror jag aldrig att jag har sett nånstans nångång, men man fattar ju vad som menas i alla fall 🙂

  Härlig skyltning från fina omgivningar! 😀

  Ha en braig trettondagskväll!

  1. Tack!Visst är den bra! Hade heller aldrig sett detta. Men någon gång ska vara det första. Och så var det. Vi hade en jättetrevlig njutflykt så visst fick några skyltar vara med idag.
   Önskar er också en fin kväll.

 10. Vilken otroligt rolig skyltning, och detta från en liten spansk ort. Japp, skyltar är roligare utomlands, det har jag alltid sagt:-)
  Precis som Emma skrattade jag gott åt första skylten. Där fick Google translate verkligen bekänna färg – hahaha:-)
  Kretsloppsaffischen är riktigt rolig, gillar bajskorvarna på golvet:-) Parkeringsautomatskylten har jag sett i Benidorm också. Inget myntinkast där heller, vilket förvånade mig en aning, då spanjorer är ju fortfarande betydligt mera “kontantorienterade” än vi.
  Väldigt uppmärksamt av dig att upptäcka 24:30-skylten. Har heller aldrig sett en sådan. Enda sajten jag hittade är den här: https://knowledge.exlibrisgroup.com/Alma/Knowledge_Articles/Times_between_24%3A00_and_24%3A59

  Du ska ha tusen tack för en toppen skyltning och länken:-)

  1. Tack! Ja, här i stan med omnejd fanns en hel del så det var svårt att välja. Tycker själv att bidraget blev bra och roligt. Lite märkligt att bara kort tas emot i automaterna eftersom det inte är så utbrett här.Men å andra sidan har jag not i Torrevieja inte knappast sett p-automater. Det verkar vara tämligen gratis här att parkera.
   Vad gäller tiden 24.30 så är det mycket ovanligt både vad gäller 12 och 24- timmmars tid.Tittade in på länken och där fanns ju denna tid. Men i övrigt tämligen sällsynt. Har aldrig sett detta tidigare. Tack för att du kollade.

 11. Lummigt och grönt bland bergen, där hade jag gärna traskat omkring. Skyltar ja, först välkomnas man och sen är det stora blaffor med röda förbud. Jaja, vad säger man? Handen med myntet hade min fantasi knappast kunnat reda ut…
  Klockan 24.30 såg kul ut, men är ju ändå ganska logisk. Värre om det står 25.30 för då har man missat nåt. Egentligen kanske det är lite konstigt att klockan kan vara noll….Ja allt beror på hur man tänker.
  Kram från pörtet

  1. Väldigt lummigt och grönt var det här uppe och vackert. Ja, skyltarna fanns men stod ganska diskret, vilket inte framkom i min bild…Egentligen är dte ju självklara saker, men kanske inte för alla.
   Handen med myntet fick jag titta på ett par gånger. Och sedan var det ändå kort som gällde i parkeringsautomaten. Jag hade aldrig tidigare sett 24.30 och det passar ju inte in på vare sig 12 eller 24 timmars räkningen vad gäller klockan.Jag tycker också det är konstigt att man säger 00.00 när det är midnatt. Och tur att vi kan tänka olika. Det berikar.
   Kram!

 12. Det måste väl vara ett försök att förtydliga att de har öppet till strax efter midnatt lördagar och söndagar. Kanske är de rädda att folk ska tro att de stänger redan vid lunch. Det ser onekligen märkligt ut.
  Vad fint att kunna göra en fin utflykt utan att behöva resa så långt.

  1. Visst ser tidsangivelsen lustig ut. Och man noterar den helt klart. Här i området finns en hel del fina utflyktsmål och det är alltid trevligt att “njutflykta”. Och det är mycket av omgivningarna vi ännu inte sett. Men vi jobbar på…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *