Skyltar Stockholm

Spaning från första parkett i veckans “skyltsöndag”

Söndag igen! Och dags för en trevlig och rolig ”Skyltsöndag” som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det skyltar av olika slag som gäller och tolkningen är väldigt fri. Veckans vackra väder har lockat till att titta extra på  Stockholm och till skönt “balkonghäng”.  Och att sitta/stå på balkongen här på Söder och se alla olika båtar som passerar i Hammarbykanalen är verkligen underhållning på hög och god nivå. Här är det spaning från första parket och med kameran  till hands.  (Till underhållningsvärdet  kommer också att följa måsmamman och ungarnas tillvaro. Ungarna är fortfarande kvar i boet.)

Många båter,  både fritidsbåtar och båtar i yrkestrafik, väntar på att slussa genom Hammarbyslussen och en del behöver broöppning. 

Spaning

Att sitta på balkongen  nu när alla båtar passerar är verkligen som att sitta på första parkett på en teater. Det händer hela tiden något och scener, kulisser och aktörer byts av.  Jag hade med mig en del inläsningsmaterial inför nästa veckas resa till Bohuslän men det var svårt att fokusera på faktatexter när så mycket annat var i händelsernas centrum.  Och förutom alla båtar så är det nya hus, restauranger, caféer och rekreationsområden som tillkommit och ändå finns känslan av det gamla Södermalm kvar och som kompar bra med det nya. (Om Söder nu och då har jag skrivit om här.)

Spaning från balkongen ger mycket. Här passerar gamla ångfartyget Motala Express. Gamla ångfartyget Motala Express, byggt 1985  på Jönköpings mekaniska verkastad passerar.

Här är det fest!

Zoomkameran kom fram…

I väntan på att få köra in i slussen. Först ska båtarna från Mälaren ut och sedan ska ev.yrkesbåtar in först in och sedan kan fritidsbåtarna köra in. Allt regleras från slusstornet så det vill till att höra upp.

I väntans tider.

En militärbåt som kanske är på spaning i Hammarbykanalen.En militärbåt som kanske är på spaning har passerat slussen och är nu i “Saltsjön”, Östersjön. (Men så salt är ju inte vattnet)

En röd stuga på sjön med motor. Detta måtte ju vara typexemplet på en husbåt. Jodå, den kom från Mälaren och slussade och la till vid kajen i Södra Hammarbyhamnen. (På andra sidan kanalen, inte på Södersidan)

Kanske ett alternativ? Sjönära läge är det ju. Och flyttbar dessutom.

Sjöstaden eller södra Hammarbyhamnen ligger på andra sidan kanalen.

Jag blev sittandes ute länge och att se solen spegla sig i fönstren på andra sidan kanalen inan den försvinner ner är ockås ett skådespe.

 

 

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

28 svar på ”Spaning från första parkett i veckans “skyltsöndag””

 1. Så trevligt att sitta där och titta på allt som händer alldeles utanför din balkong!
  Den sista bilden … wow – helt underbar!
  Ha en fin fortsättning på söndagen!
  Kram

  1. Jag trivs med att sitta här och helst på sena eftetrmiddagen då solen inte är så stark. Mycket som händer och så är det dessutom måsarna jag vill ha lite koll på.
   Visst är det vackert när solen speglar sig innan den försvinner ner bakom husen i väster.
   Önskar dig också en fin söndag.
   Kram!

 2. Du kan sitta på första parkett helt gratis. Underbart. En ny föreställning varje kväll, helt utan regissör!
  Husbåten – eller villabåten är superläcker! Kram

  1. Jodå! Jag passar på nu i det vackra vädret. Och nya föreställningar blir det.
   Visst är den röda husbåten med sina vita knutar läcker. Verkligen en husbåt som också ser ut som och är ett hus.
   Njutbart är också att se solen spegla sig i fönstren på andra sidan kanalen innan den går ner i väster bakom husen.
   Kram!

 3. Jag kan instämma i att din balkong verkligen är första parkett! En helt ljuvlig utsikt över kanalen med allt båtliv. Detta var en av sakerna som jag önskade mig att få uppleva. Och nu fick jag det, härligt!
  Du får börja ta inträde för din första parkett, Ditte , haha, väl värt , jag var begeistrad!
  Jag älskar båtar, men det sträcker sig till att åka med dem. Min pappa byggde en båt, så gjorde min Sigge också. Men där har jag tummen mitt i handen.
  Stor skyltsöndagskram!

  1. Balkongparketten är jättebra, men när solen ligger på blir det ju för varmt. Men mornar, sena efftermiddagar och kvällar är som gjorda för att inta parkettplatsen. Ja, du vet…
   Och visst räcker det långt med att se båtarna.
   Stor kram och trevlig kväll.

 4. Med tanke på allt som händer bokstavligt talat framför näsan på dig så förstår jag att det inte var så enkelt att fokusera på inläsningen. Måste vara härligt att på nära håll kunna följa livet på vattnet. Som vanligt många fina bilder!

  Kram och god söndagskväll!

  1. Tack! Jag varvar balkonglivet mot att gå in. Enklare då med fokuseringen på inläsningen. Jag låtsas att jag läser in manus….Och det gör jag ju på ett sätt också. Mycket händer och det är verkligen ett slådespel att blicka ner och ut på-
   Önskar dig en fin kväll och kan tänka mig att ni efter mötet har en del att fundera på.
   Kram!

 5. Gokväll!
  Vilka fina bilder o h vilken vy du har från balkongen. Förstår att det är njutbart när som?
  Många kramar/A-K

  1. Gokväll! Tack! Jag här sitter jag bra på parkettplats. Mycket att titta på och särskilt nu dessa vackra dagar. Mängder av båtar som pinar ut och in genom slussen.
   Stor kram!

 6. Åhh så fint!!! Att få se alla båtar på så nära håll… jag kan bara tyda mina när de går ute på fjärden 🙂 Du har ju dina framför näsan som Znogge så fint påpekar 🙂 Men snacka om husbåt också då!!! Riktig flaggstång och badbalja däruti aktern…

  1. Här är jag liksom mitt i. Och nu är det full fart här i kanalen. Eftersom Karl Johan Slussen är stängd så måste även småbåtarna ta sig den här vägen om de vill in i eller ut från Mälaren. Visst är husbåten charmig. En, i mitt tycke, riktig husbåt.

 7. Jo du sitter verkligen på första parkett. En helt underbar skyltning “från högst” upp och toppen inzoomingar. Visst är det bra med zoom, man upptäcker massvis efteråt när man tar upp bilderna i datorn. Sista fotot är rena drömmen – WOW!

  Ett härligt skyltbidrag som jag tackar för, liksom för länken:-)

  1. Tack! Jag sitter väldans bra här uppe och gör så även nu i skrivandets stund. Båtlivet pågår och livet på kajen likaså-“Zoomkameran” använder jag vid behöv och nu uppstår de rätt ofta.
   Just innan solen försviier bakom Folksamhuset så brukar den vilja spegla sig en liten stund. Och det vill till att vara med då.

 8. Vilka härliga bilder, jag njuter av varenda ett! Sista bilden med solen som speglar sig i fönstren är så vacker.
  Vilket skådespel du har från din balkong, förstår att du njuter av det!
  Kram och trevlig kväll 😉

  1. Tack! Ja, lite skyltreklam för Södermalm kan få vara på sin plats. Och här sitter jag verkligen på första parkett. (Utom mitt på dagen när solen ligger på för då blir det alltför varmt. Söderläge)
   Sitter nu på balkongen i skymningen och båtlivet pågår ännu.
   Kram!

  1. Visst är den röda husbåten med vita knutar fin! Och den ser ju ut som ett riktigt hus. Flaggstång med flagga finns också.
   Ja, här finns mycket att se och särskilt nu sommartid medalla båtar. Men hela året är det mycket som händer.

 9. Ni har verkligen första parkett där ni bor! Hur härlig utsikt som helst, och så mycket som händer hela tiden.
  Haha! Det var verkligen en äkta husbåt det där 😀

  Ha en finfin start på veckan!

  1. Här är det parkettplats och scenerna växlar hela tiden.
   Denna röda stuga med flaggstång och badtunna är verkligen vad jag kallar en riktig husbåt. Sen att den inte är alltför sjösäker i hög sjö är något annat. Men att ge sig ut fina dagar med huset är perfekt.
   Önskar er också en bra vecka.

 10. Jag skulle inte kunna koncentrera mig på något annat än vad som händer,-))) Härligt,
  Perfekt läge att ha sin balkong ,-)
  Ett rött hus på vattnet, där fick jag en tanke… om du ser ett ganska slitet gult hus komma glidandes förbi, så är det gubben och jag, det var ju en härlig idè för sommarstugan ,-))
  Så härliga bilder,och att kunna zooma in så nära, det skulle vara fint det med.
  Du bor vackert!
  Ha det jättefint
  STOR KRAM Primrose ,-)

  1. Nej, ska jag koncentrera mig på något får jag flytta in. Ja, tänk om ni kunde få er sommarstuga till husbåt med en utombordare på. Perfekt. Jag håller utkik. Jag tyckte denna röda lilla husbåt med flaggstång var så fin. Och en riktigt husbåt. DEt är roligt att ha kameran framme för rätt som det är så händer något extra.
   Vi trivs väldigt bar här. Liksom mitt i stan men ändå inte.
   Ha det bra du också.
   Stor kram!

 11. Ja milda tider, jag skulle inte få någonting gjort om jag hade den utsikten! Skulle sitta fastnaglad och bara glo…ovan som jag är vid att det händer just nåt. Tittar jag ut så ser jag som mest ett par fåglar som flyger. Hoppas du har disciplin nog att plugga in det du behöver, fast, jag är inte ett dugg orolig! Roligt att se alla båtar, vi funderade på att skaffa husbåt en gång i tiden. Skulle ställt den i Stockholm. Jag var heltänd på idén.
  Kram

  1. Jag går in om jag behöver koncentrera mig och förutom allt som hände i kanalen så vill jag ha koll på masmamma och ungarna också. Men jag är disciplinerad när det behövs. Och det gör det inför en jobbresa.
   En del husbåtar ligger längs kajen och de måste kunna flyttas för egen maskn. Men denn lilla röda stuga med vita knutar, flaggstång och badtunnna i aktern var ju “rar” Emn liten utombordsmotor (kanske två) tar den framåt. Kul att ni var inne på husbåtstanken.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *