Resor i Sverige Stockholm

Sommarplaner? En bit på väg – I tankarna

Det vackra vädret dröjer sig kvar över huvudstaden och det är bara att tacka och ta emot. Såg att det enligt prognoserna  är lite regn på väg in. Och det är välkommet, i lagom mängder, för det är torrt både i skog och mark. Gårdagen bjöd, förutom det vackra vädret och en del utevistelse också på lite sommarplaner. Lite sent förvisso, men det rådande läget  har till viss mån varit dämpande.  Men nu är i alla fall tankarna i gång.

Hammarbykanalen. Gott om båtar denna söndag morgon. Och för många finns sommarplaner klara. Söndagens frukostutsikt. Gott om båtar i Hammarbykanalen. Och för många båtägare är deras sommarplaner klara.

Stora förändringar

blev det runt om i världen och givetvis också  i Sverige när situationen  radikalt förändrades under vårvintern och våren. Olika länder har haft sina strategier och för egen del är jag,, till största delen glad över den frihet vi här har haft.  Alltför många har mist sina liv och inte minst har äldreboenden drabbats otroligt hårt.  Och om detta kan man tycka hur mycket som helst men det tänker jag inte göra här.

Sverige har ju haft olika rekommendationer vad har gällt hur långt man skulle få resa men nu är det alltså fritt fram att resa i Sverige.En del länder har också öppnat sina gränser men sållar bland de som är välkomna. Läste igår i spanska tidningar och även i en del svenska att Spanien från den 21/6 välkomnar turister igen. Även svenskar. Alltid något. Dock ännu inte besökare ännu från Portugal.

Vi avvaktar ett tag till, även om  den spanska sommarstugan behöver hälsas på. Tursamt nog har vi vännerna Ama & Anders som finns på plats och tar en vända dit då och då. Tacksamma!  Och för min del, med pågående och kämpig behandling av ansiktet är det  mesta osäkert men visst har vi sommarplaner.

Fint att sitta i den skugga vi har på balkongen, fram till 10.30, dessa  soliga dagar och fundera. En hel del finns också att titta på. Här är det Kustbevakningen som passerat Hammarbyslussen och tagit sig ut i Saltsjön/Östersjön.

Sommarplaner

de man tänkt sig har ändrats för många och nya förutsättningar har kommit. För egen del skulle detta varit en sommar där massor av spännande resejobb var planerade. I dagarna skulle jag ha kommit tillbaka från en resa till och i Bohuslän. En resa jag gjort under flera år i juni och med  besök på Marstrand, i Lysekil, på Smögen och i Fjällbacka. Och sedan på hemvägen stopp i på Sandgrund i Karlstad och hos Lars Lerin. I sommar, juni och juli, skulle jag också varit reseledare /guide på resor till Höga kusten, Hjälmare kanal och nu i juni besökt Kiruna, fjälltrakterna och midnattsolen. Men inga direkta resejobb  ännu på ett tag.

Fick hem detta förslag om att hyra en lyxutrustad  husbil, som ett mindre hotellrum.  Det är Petter Stordalen, hotellmagnaten m.m.  som inlett ett samarbete med Volkswagen.  Dessa bilar kan hyras för 2-3 dagar till ett pris av 5900 kr och då ingår det mesta. Även mat. Bilarna är bokningsbara under fem veckor i sommar  med start den 17 juni. Mer att läsa finns här hos Expressens “Allt om resor”.SJ satsar också stor i sommar och fick även därifrån förslag om både tågluffarkort och andra resor. Och tåg åker vi gärna.

Men just nu går funderingarna mot att ta tåget till Östersund och där hyra bil för att köra Vildmarksvägen. Inspirationen till denna tur, Vildmarksvägen, kommer från min bloggvän Gertie som både är fotograf och globetrotter. En “sann resebloggare” som rest  hela sitt liv och även i länder och områden som ligger en bra bit bortanför platser dit turister tar sig.

Anna Linds park. Sommarplaner och kanske en del hemester. Sommarplaner och kanske med en del “hemester” . Här Anna Linds park en bit bort längs vår kaj.

Balkongspaning

Hammarbykajen. Kanske smider detta par också sommarplaner. Och även på kajen nedanför oss hade solbadare slagit sig ner. Kanske smider dessa också sommarplaner.

Många vattenskotrar kör i kanalen. Men att det är en hastighet av 5 knop som gäller har de missat. Och det trots att skyltar finns. Men både polis och kustbevakningen är alerta och för en hel del blir det dryga böter och en del får skotrarna beslagtagna.

Danvikskanalen. Undrar om det ingick i sommarplanerna att polisen kollar hastigheterna. Här går det undan! Undrar om det ingick i sommarplanerna att polisen kollar hastigheten.

Poliser på plats. Och här kan det också gå undan om behov uppstår.

Solen börjar dra sig neråt i väster och för oss är det snart dags för balkongmiddag. Och om man vill pågår underhållning i kanalen. och vill man inte ha det så är det bara att dra bordet inåt. Har ännu inte hänt…

Kvällens middag serverad; chilikycklingfilé med färska betor, bacon och getost.  Recept från “Leilas middagstips” . Och till detta ett gott, italienskt, rött vin,  Masi Campo Fiorin 2014.

Söndagens middag.

I lördags hade jag bl.a. med den här bilden på bloggen och både jag och en del läsare undrade hur det skulle gå i slussen. Via Instagram fick jag veta av en av slussvakterna att det gått utmärkt att slussa med SUP:en och att det även under lördagen varit dryga 500 båtar som passerat slussen. (Antingen på väg ut i Saltsjön eller in i Mälaren.) Jätteroligt med sådan feedback.

 

Har du några sommarplaner?

 

40 svar på ”Sommarplaner? En bit på väg – I tankarna”

 1. Vildmarksvägen Vilhelmina – Strömsund har jag SÅ toppenfina minnen av! Sigge och jag körde runt där med husvagn. Vi stannade några nätter vid Ankarvattnets vildmarkscamping vid Ankarede.
  En gång till var jag däråt, det var en bussutflykt under resan med Inlandsbanan.
  Där väckte du minnen hos mig!
  Kul att smida planer!
  Varm stor solig kram!

  1. Att köra hela Vildmarksvägen är vi väldigt sugna på. Vi har gjort delar men har en del kvar. Förstår att du har fina minnen från din och Sigges resa här. Ankarvattnet har jag besökt men då vara över dagen och en av gångerna var just när vi gjorde vår egen tur med Inlandsbanan. Så roligt att vi har liknande upplevelser härifrån.
   Kanske kan vi också kombinera Höga kusten med Vildmarksvägen och det vore ju toppen.
   Stor kram från balkongen.
   Blir sittandes här ännu ett par timmar. Het ljuvligt. Är just hemkommen från Uppsala.

 2. Tänkte på dig när vi cyklade över Skanstullsbron i fredags och tittade ner i kanalen. Ni har verkligen händelsernas centrum framför eran balkong. Alltid något att titta på.
  Nog har det blivit annorlunda med sommarplanerna för många. För oss gör det inte direkt något, då vi alltid varit hemma just under sommarmånaderna. Sedan hoppas vi att det blir någon resa fram i höst. Mycket hinner hända tills dess så vi planerar inget, än.
  Mysigt om ni ska åka Vildmarksvägen. Den tycker vi om och har åkt ett par gånger. Om du vill läsa våran resa, hittar du den här: https://joytillsammans.blogspot.com/2017/10/sverige-del-12-vildmarksvagen-1.html
  Ha det fint i solen.

  1. God afton! Vad roligt att ni cyklade här. Blickar nu mot Skansbron, där nere och ser även Skanstullsbron där uppe. Och visst har vi en hel del att titta på här i kanalen. God underhållning.
   Vi brukar ju inte lämna Sverige /Norden sommartid men i år har ju grannländerna just nu stopp för oss. Jag brukar ju ofta resejobba mycket under juni-augusti och så blir det inte i år. Men bloggvännen Gertie kom nyligen tillbaka från resan längs Vildmarksvägen och gav oss inspiration.
   Tack för länken. Jag vill gärna läsa om er resa längs Vildmarksvägen och har ni åkte den två gånger så….
   Ha det fint du också.

  1. Jättetrist! men så är det. Vi sätter mer hopp till augusti och då är det även lite resor utomlands som är planerade. Men allt beror på. Vi svenskar är ju inte välkomna direkt till så många länder nu. Men det kommer ju ändras efter hand.
   Vad roligt att du rekommenderar Vildmarksvägen. Håller på nu med planeringen. Ska titta på din blogg vad du berättat. Min bloggvän Gertie har just gjort en tur där och med så fantastiskt vackra upplevelser så hon gav inspirationen.

 3. Härligt med att planera sommaren! Snart är det sommarlov, eleverna har redan gått på lov. Vi kommer att njuta av tillvaron här hemmavid med kortare resor till orter med golfbanor och spa😀 Förhoppningsvis med restauranger med god mat! Kram till er båda från oss.

  1. Lite tankar har vi. Får se var de landar. Och skönt för dig att du snart går på sommarledighet.Ni har det ju fint där ni är och att vara hemma med både golf, spa och utflykter är inte alls dumt.
   Och god mat och dryck piggar alltid upp.
   Kramar och många tankar till er från oss.

 4. Det är nog många som tänker om några gånger hur de ska spendera sin sommar och semester i år. Nej, vi har inget planerat, brukar inte ha det. Vi bor ju i semestern, så att säga. Och så hänger allt ihop med jobba och så. Vi tar en stund i taget, än så länge även om jag egentligen skulle vilka ta en tur till Sverige, till mamma och pappa.
  Som sagt, en stund i taget.
  Härlig matstund vid ert lilla bord! Såg gott ut.

  1. Har ju här sett och läst att mycket är bokat vad gäller hotell, stugor, tågresor och annat för i sommar.Växeln till Gotlandsrederiet blev överbelastad när beslutet kom att rekommendationerna om resor tog bort. Vi känner ju också at vi egentligen har semester här hemma på Söder men det är alltid roligt att resa tycker v båda- Både långt och kort. Nu satsar vi på den vackra Vildmarksvägen och hoppas att det praktiska ska lösa sig.
   Nu börjar ju flygen gå till och från Sverige så kanske blir det en vända hitför din del.
   Vi tar också dagarna nu som de kommer.
   Perfekt att sitta här på balkongen och mycket att se på är det.

 5. Även om vi får börja resa lite mer och som fritt i Sverige tycker jag vi borde vara på vår vakt och ändå ta vårt ansvar! Finns många fina ställen på nära håll också <3

  1. Visst är det så. Men Vildmarksvägen uppe i norr är ett bra alternativ. Norrland är ganska glest befolkat och vi tar det väldigt försiktigt. Men närområdena hos har nog mer folk och besökare än många andra delar av landet.
   Och kan utländska turister från hela Schengenområdet tillåtas resa fritt i Sverige så blir det bra att vi kan röra oss här på ett ansvarsfullt sätt .
   Önskar dig en fin vecka.

 6. Ja nog har planerna ändrats för många nu. För vår del hade vi en USA-tripp inklusive en kryssning i kikarsiktet, nu siktar vi på annat. (Det var dock inget bokat, planerna fanns bara i huvudet).
  Nu siktar vi – som så många andra – främst på nån hemester och för vår det blir ju det här i Spanien. Finns ju otroligt mycket fint att titta på även här, så det är ju inte ett dugg synd om oss även om originalplanerna hade varit roliga att bygga vidare på 🙂
  Sen får vi ju planera in några fler koll-turer också. Även här lokalt i Torrevieja går det ju utmärkt att ta en eller annan tur 🙂

  Ha det gott!

  1. Undrade just vad ni hade i kikaren. Men förstår att denna tur nu inte blir av. Och visst finns mycket att se i Spanien och även i närheten av Torrevieja.
   Vi hoppas väl att i varje fall Bosse ska kunna ta sig ner i juli. För min del vet vi ju inte hur behandlingen avlöper. Men vi är er evigt tacksamma för att ni har och tar koll.
   Ha det fint ni också.

 7. Vildmarksvägen vore verkligen ett spännande resmål 🙂 Nu bor ju jag i Finland så jag lär väl hålla mig i mitt eget land i sommar.. Har redan uppfyllt en Finlanddröm – nationalparken Helvetinjärvi. Nu i veckan planerar jag att roadtrippa och campa i bilen ett par tre dagar för att se lite fler nya platser 🙂

  1. Vi hoppas på Vildmarksvägen och vet att det är en fin tur. Troligen kommer vi att hålla oss i Sverige i sommar. Vi är ju inte välkomna just nu till så många länder. Men kanske blir det en vända till Spanien för att se till vår spanska sommarstuga. Men inget bestämt alls.
   Vad roligt mer en roadtrip och säkert blir det en hel del att se och uppleva.
   Önskar dig en fin tur.

 8. Du har det bra där på din balkong. God mat och underhållning.
  Våra planer att resa till Italien och sommarhuset ligger på is och inga andra planer klara.
  Innan semestern börjar ska vi i alla fall fira midsommar på ett par trevliga platser och sedan ta en tur till huvudstaden, sen får vi se.

  1. Visst har vi det bra och med både omväxling och god underhållning- Förstår att era planer på Italienresa vilar sig ett tag. Och vi vet inte heller hur det blir med Spanien. Vi har heller inga planer klara men funderar och har lite olika alternativ. Trevligt att fira midsommar på ett par trevliga ställen och även med en tur till huvudstaden. Och visst känns det helt ok. att se vad som blir. Så känner vi också. Men eftersom vi inte har egen bil så kan vi inte nu vara så spontana vi vill.

 9. Låter trevligt med Östersund och Vildmarksvägen.
  Varit en del till Ö. förr om åren som en farbror bodde där.
  Även Storlien och Storvallen, där hade de stuga.
  Brukar ju mest vara hemma sommartid, maken jobbar.
  Hade planerat för längre vistelse i Huay Yang till vintern, få se om de planerna går i lås…..??
  Kanske tar vi en sväng till Höga Kusten, Vilhelmina har vi också funderat på.
  Eller några dagsturer, kommer hyra bil igen.
  Har en Stockholmsresa framöver bokad, men ? om den blir av??
  Vill inte trängas med för mycket folk i alla fall.
  Ps. Söndagsmiddagen ser läcker ut, serverad på söta tallrikar.

  1. Vildmarksvägen har jag inte åkt hela men delar av den. Var som barn och ungdom mycket i Storlien över jul och påsk och även i Vålådalen och en del i Östersund, Duved och Åre.
   Vi vill heller inte lämna Norden sommartid men nu är vi ju inte direkt välkomna i våra grannländer. Lite trist men så är det. Till vintern kan ni säkert vara en längre tid i Huay Yang.
   Höga kusten är ju en favorit hos mig. Har varit där varje sommar nu i fyra år. I resejobbet men har tidigare varit där en hel del.
   Vad gäller trängsel är den inte direkt påtaglig i Stockholm. Tycker att dte är ganska gott om plats. Även på uteserveringar och vi äter ju en hel del ute.
   Mysigt att sitta här på balkongen och äta en sen middag.
   Önskar dig en bra vecka.

 10. Visst har man sommarplaner även om man blir extra försiktig. Jag har tittat på en kryssning från Stockholm till Visby 2 augusti. En extra dag i Visby, men ingen vet ju vart de små elaka virusen tar vägen. Får fundera vidare! Kram

  1. Just denna, eller en liknande kryssning, har vi också nu tittat på. Vi var förra året till Visby på en kryssning med Vikinglinjens Cinderella och hade då en dag i Visby. Var under Almedalsveckan och väldigt trevligt. Vi funderar just nu också vidare.
   Kram

 11. Så tråkigt att höra att du har en kämpig behandling med huden i ditt ansikte och att du inte mår bra, Håller tummen för snar bättring!!
  Krya på dig!
  Låter inget vidare.
  Ja semester planer, då kanske ni åker till ert fina hus i Spanien lite längre fram, hoppas ni kan det. Tur ni har vänner som ser efter, det måste kännas tryggt!
  Då vet ni att allt är ok alla fall! Förstår om ni längtar dit, även om ni bor så himla fint, så är det ju kul att njuta av andra platser ,-)
  Vi semestrar hemma, Mr D har så himla ont i ryggen!
  Synd att du missar en massa resejobb som du skulle ha njutit av denna sommar!
  Bra att polisen kollar hastigheten för alla vattenskotrar. Tycker det borde vara mer koll på bilar också, när vi åker till Uppsala lilla vägen blir man mörkrädd, omkörningar och höga hastigheter!
  Om vissa har bråttom till andra sidan så kanske de flesta inte har det!
  En tävling om den härligaste balkongen och ni ligger himla bra till!
  Bra att de kom säkert och bra genom slussen ,-)) Sommarplaner blir att semestra hemma, någon liten utflykt, ut med husvagnen några dagar några gånger och ska nu verkligen läsa om dina inlägg om alla underbara platser i Stockholm och se några av dom ! ,-)
  Ha det jättefint KRAM ,-)

  1. Stort tack för din omtanke. Ja, idag är ingen bra dag. Sår i ansiktet, det är varmt och såren kliar så jag har rört mig med en fuktig trasa i ansiktet.
   Nu när de öppnar Spanien så kanske det senare i sommar blir en tur dit för att se till “stugan”. För min del är mycket oklart men maken kan alltid åka. Är så glad för våra fina vänner som har lite koll hos oss. Känns så bra.
   Ja, i år blir det inga resejobb tyvärr. Och hela resebranschen har det ju knepigt. Hoppas det kan bli några resor i augusti för jag tycker ju detta är så roligt. Men tiden får utvisa.
   Håller helt med dig vad gäller gamla vägen till Uppsala. Man kan bli mörkrädd för mindre.
   Så fint med husvagnen och att ni kan ta några vändor i närheten av där ni bor. Och Stockholmsområdet har så mycket fint.
   Ha det fint du också.
   Kram

 12. Har läst, sett, begrundat och även sett länken till min Vildmarksvägsresa. Ser att ni funderar på tåg till Ö-sund och hyrbil därifrån och det är nog en hyfsad idè…men, varför inte hyra bil i stan, åka E4 upp, passera Höga Kusten som du tycker så mycket om, svänga av västerut och börja äventyret i Strömsund? Åk sen Vildmarksvägen medurs via Vilhelmina och Dorotea och ta Inlandsvägen neråt landet, i alla fall till Mora, sen finns det många alternativ för att komma hem till Sthlm.
  Ni gör som ni vill förstås och jag ser fram emot reseberättelsen som blir er/din egen och så får vi se hur mycket som “går ihop”.

  1. Stort tack Gertie! Ja, du gav inspirationen. Hade tänkt att mejla dig och kommer att göra det i veckan. Vilket bra tips du ger! Ska genast titta vidare på detta.

 13. Vad ska det nu bli tänker jag, spännande hela vägen ner till avslöjandet; wow säger till mig själv!
  Det heter duga det där, må gott, se och andas in norrheten och bli frälst!
  Önskar trevlig resa och jag tror mig ju veta nu är rörelsevilan eller vilarörelsen i rörelse.
  Norska ordet bevege seg sitter som en smäck! Ditte på väg 🙂
  Då hoppas jag SJ håller vad de lovat om avståndet och så gott att din behandling är så bra så du kan resa såpass långt.
  Själv avstår jag reser kollektivt ännu en tid.
  Sommarplaner frågar du; ja du, det är det närmaste att fortsätta med att vakna på morgonen, se an och cykla eller gå, ta mig till Vänerns klippor och njuta parkerna runt mig.
  Stor kram

  1. Vi planerar och får se. Jag har varit på delar av Vildmarksvägen men inte rest hela och det vore roligt att göra det. Ja, “bevege” är nog rätt ord här. Så länge jag orkar och kan.
   Men kanske blir det i stället bil. Gertie hade bra tips. Och då skulle vi kunna se Höga kusten också.
   Såg att SJ och första klass hade gott om plats så det är ett bra alternativ.
   I övrigt reser vi inte heller ofta kollektivt. Mer än med båt.
   Gillar dina planer. Hade gärna delat dem. Men den tiden kommer . Hoppas vi kan ses här i augusti.
   Stor kram

   1. Visst ska vi se Karlstad, konstutställningar mm och klipporna när tid blir. Siktet inställd på augusti eller september, pratade med Elaine så vi ser an, men vill vill vill!
    Läste i tidningen nu att här i Värmland är coronaprognosen som låg på beräknat topp nu i juni beräknat till mitt slutet juli. Insjuknade ökar hela tiden här. Vi kom ju sent ut så att säga.
    Spännande se vad ni beslutar er för!
    Kram fån ett småmulet Karlstad, bara 20 grader på balkongen idag före öppnandet av inglasningen, balkongdörren öppen så det fläktar på mina bara fötter 🙂

    1. God morgon! Visst ser vi tiden an. Tiden får ju utvisa vad som är möjligt.
     Vi tänker och planerar lite smått.
     Lite småmulet i Stockholm också men +19. Vi tar en dag till havs idag och säkert kommer det fram lite sol efter hand.
     Kram och trevlig tisdag.

 14. Du verkar ha fått samma pressmeddelanden som Freedomtravel. SJ-tågluffarkort och husbilssvit som inte ens var prisvärd, sviten alltså;-)
  Helt rätt tänkt att inte åka till Spanien just nu. Det är bara att utmana ödet. Kanske inte direkt i Torrevieja, men på flygplanet. Dessutom är det ju så fruktansvärt varmt på Costa Blanca så här års.
  Vildmarksvägen låter lockande, om det inte var för myggorna då och tågresan. Är inte så värst förtjust i tåg, men du har nog bättre erfarenheter än jag.
  Egentligen har ni ju en perfekt hemester från er balkong. Där blir ju aldrig tråkigt med den utsikten och allt som händer på kanalen och slussen. Men ni, eller speciellt du är ju vana att resa mycket, så jag förstår att du/ni saknar den friheten.

  Själv har jag inte det minsta emot att spendera sommaren på balkongen, om det blir fint väder vill säga.

  1. Har inte läst Freedom idag. Har varit på vift hela dagen. Jag får ju ofta olika pressmeddelanden genom resejobbet men brukar sällan ha med dem i bloggen. De går ju ut till många. Tågluffarkortet kanske kan vara något och vad gäller husbilen får man ju laga maten själv. Prisbilden för husbilen var nog helt ok. om man ser vad det kostar att hyra en på vanligt sätt genom en firma. Dryga 2000-2500kr /dygn hos flera firmor kr och då tillkommer mat, lakan och städning plus försäkring så Stordalens erbjudande var nog inte så tokigt.
   Tåg gillar jag att åka. Vad gäller mygg så lär det inte vara så illa nu. Och vi ska ju inte sova ute eller i tält. Finns jättemånga fina hotell och pensionat längs vägen.
   Visst bor vi bra här och jag är gärna på balkongen och äter frukost och sitter gärna där på kvällen. Och Stockholm med omnejd har mycket att erbjuda men jag gillar ju att se mig om. Och så länge jag kan. Tids nog kommer tiden då kroppen inte orkar och då är det en annan sak. Men än så. Tycker att det ger mycket att resa.Både långt och kort. Men numer jag vill ha det bekvämt.
   Vi fortsätter att planera och en del resor blir det ändå i sommar. Och nu privt.Kanske blir det jobbresor i augusti och september. Men om det vet vi ju inget.

 15. Hoppas du inte har det alltför jobbigt med din behandling av huden.
  Fina foton från er balkong som verkligen har ett bra läge! Maten ser ljuvlig ut, och nu blev jag väldigt sugen på en lyxig tripp i en husbil! Det måste jag se vidare på!
  Annars är planerna att vara i stugan denna sommar på semestern. Men sista veckan lånar vi ut stugan till äldsta sonen och hans flickvän, då vill jag upp till Dalarna, kanske i husbil?
  Ha det gott, och än en gång, tack för receptet! Låter supergott!
  Kram

  1. Tack! Men idag har det varit knepigt och både kliat och varit sår. Och värre blir det ju. Men alternativ finns inte. Har ju varit med förr så jag vet ju. Blir snart jobbigt att gå ut.
   Vi bor verkligen bra och ofta erbjuds god underhållning. Om man vill.
   Ni har det ju jättefint i stugan och fint att kunna åka till stan om vädret blir trist.Perfekt att sonen med flickvän kan vara i stugan också.
   Dalarna är fint och även vi kan tänka oss dit men det får då bli hotell.
   Kram

 16. Vildmarksvägen skulle ni åkt förra veckan. Jag länkade på min Facebook sida, men folket där uppe var inte glad åt alla turister. Dom har inte plats på sjukhusen om det bryter ut den tråkiga ja du vet. Vi har några i vår närhet som är klassade sjuka och en som är + men har ingen symptom, riktigt otäckt. Nu är det inga vi umgås med, vi träffar bara barnen. Midsommar firas själv hemma blir för mycket folk dit vi är bjudna. Semester blir bara dagsutflykter max. Någon båt ska i sjön i sommar och över till stora barnet är det 5,2 km över Klingerfjärden. Lillplutten ska jag fiska mycket med i sommar och bada på deras strand.

  1. Tyvärr har jag inte Facebook så jag kunde se. Men vi får se till att vi är friska och annars snabbt ta oss hem. Läskigt är ju o man är skuk men inte har symtom. Men nu ska ju alla, helt oavsett, få testa sig. Men det vet man ju inte hur det blir med den saken.
   Vi träffar några vänner och bara utomhus och även döttrar och barnbarn träffar vi utomhus.Lite trist meen så får det vara ett tag till.
   Kul med mycket tid med Lillplutten. Och likaså att få någon båt i sjön.
   Önskar dig en bra vecka.

 17. Hej, vilka fina tallrikar du serverar den goda kycklingen på! Själv satsade jag idag på kycklingfärsbiffar, först gjordes smeten med bara salt och koriander, till lillpojken, sen tillsattes sweet chilisås och annat i resten av smeten. Båda åt med god aptit, jag gillar kycklingfärs. Lite torr, men stunsig.
  Låter fantastiskt trevligt med en tur upp i norr, något jag alltid valt när jag åkt iväg. Därav mitt totala glapp i kunskap om de södra landsändarna i riket… rodnar klädsamt…
  Kram från pörtet Hoppas du slipper mera smärtor!

  1. Tack! Gamla, engelska tallrikar men de är bra, tåliga och rejäla.
   Kycklingfärsbiffar låter gott. Och med lite extra sting i kryddningen så blir de ju än bättre-
   Nu lockar Vildmarksvägen och kanske kan vi kombinera den med lite av Höga kusten. Tankarna är i gång.
   Tack, för omtanken. Tyvärr blir det onda i ansiktet värre drygt en vecka till. Har ju gjort detta några gånger förr- Och jag brukar inte klaga.Men ibland så…
   Kram och trevlig tisdag

 18. Ja det var lite otäckt i fredags…. vi var bjuden på studentfest, men fick ett tråkigt telefonsamtal på torsdag, pojkvännen till flickan är klassad. Jobbar inom hemtjänsten så kalaset vart inställt. De bor på övervåningen i huset också. Men vi ska nu inte måla ja han du vet på väggen. Klart vi ska njuta när sommarn står för dörren. Det är så himla kul att se alla båtar du får uppleva åka förbi från eran balkong. Ni har ett enormt sjöliv man måste vara på plats för att säkert förstå… För ett 20 tal år sedan utnyttjade vi systembolagets kursgård ute på skarpö många år. Sedan har min sambo en kusin ute i Sollenkroka vi var på besök hos. Jag mins en gång jag satt vid kaj i Waxholm att jag slutade räkna vid 100 fritidsbåtar som var antingen på väg in eller ut i någon viss punkt i farleden. Vi sköter om oss och en trevlig tisdag till dig.

  1. Verkligen trist och när det kommer så nära blir man än mer påverkad.
   Tyvärr har ju hemtjänsten haft det uselt med adekvat utrustning. Något jag blir verkligen upprörd över. Hoppas det blir bra.

   Vi har flera intressen gemensamt och sjön och båtarna är ett.
   Är i skrivandets stund på väg över till Åland/Mariehamn från Stockholm. Blir en fin tur genom skärgården- Och det känns som om vi har hela det stora fartyget Viking Grace för oss själva. Bara båtbyte i Mariehamn innan vi åker tillbaka. Men skärgården gillar jag verkligen och fint att komma ut på sjön.
   Fina minnen du har från både Skarpö, Vaxholm och Sollenkroka.
   Var rädda om er.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *