Resor i Sverige Torrevieja

Sommarlov med kontoret “på fickan”.

Sommarlovet har börjat för min del och jag gjorde i år, som jag nästan alltid gjort, gav mig iväg på en resa. De senaste åren har turen gått hit till Torrevieja men det har också hänt att jag tjuvstartat och rest hit redan i slutet av maj. Men å andra sidan pendlar jag ju mellan Stockholm och Torrevieja när andan faller på  även om det inte alls är sommarlov. Men en skillnad i år är att jag har med mig  kontoret “på fickan”.  Väldigt praktiskt!

En del reserelaterade uppdrag väntar i sommar hemma i Sverige  och startar redan till midsommarhelgen med en tredagars resa där det bl.a.  blir midsommmarfirande på Medevi Brunn, som ligger i Östergötland ett par mil norr om Motala och är Nordens äldsta hälsobrunn från 1700- talet.    Vidare blir det besök i Vadstena med strövtåg i den heliga Birgittas fotspår, en båtur med lunch på Vättern och besök på Övralid ,vid Vätterns strand, där den svenske diktaren Verner von Heidenstam bodde mellan 1925- 1940. Ett spännande program med där både natur, historia och kultur ingår.

Jag tycker verkligen det är jätteroligt med dessa guide/reseleraduppdrag men det är en del att läsa in så det blir några timmar om dagen som åtgår. Och det går ju lika bra att sitta här i den spanska sommarstugan och läsa in fakta och samtidigt omges av klarblå himmel, trevlig miljö och vackra blommor. Stärkande promenader längs havet, trevliga pitstop, goda middagar och luncher, träff med vänner och lite utflykter blir bra avbrott i studierna. En god arbetsmiljö.

Trots dagens temperatur med +30 och strålande sol blev det en promenad på sex kilometer och  det var VARMT, så jag inser att promenaderna inte ska göras mitt på dagen utan tidig morgon eller kvällstid. Terrassens skugga under markis och parasoll känns sval och klart lämpad för studier. Ett varv runt kvarteret i långsam takt kan  förhoppningsvis också få kunskaperna att hamna i sina respektive fack. Är i alla fall glad att jag besökt Sveriges alla landskap och många kända miljöer – det underlättar, liksom att se ett samband  mellan historia, geografi, natur och kultur. Nyfikenheten och envisheten gör ju sitt till förstås.

Vackra blommor på vår Solskensgata.

Vilken prakthäck med vit nerium och bougainevillea! Så fin! Längst ner på vår gata. Här stannar jag alltid till.  

Att sitta en stund vid Medelhavet och filosofera på någon av mina favoritbänkar är något jag gärna gör. Kan inte se mig mätt.

Hemma på terrassen blommar det också fint men jag kan sakna havsutsikten. Men man kan inte få allt…

Passionen blommar fortfarande och idag med fem blommor. Rekordet är tolv blommor på en dag, men de blommar bara en dag och vissnar på kvällen. 

Makens potatis tar sig. Kanske kan han få några till midsommar. (Vi har fått några varje år tidigare. )

Denna aubergineplanta fick jag som mycket liten av min bloggvän Kersko i Stockholm och tog med den hit till Torrevieja.  Redan förra året fick den fyra frukter och nu finns det två som ska skördas i morgon. Fick lära mig att de  inte får bli för stora för då blir det lätt beska. Så imorgon hamnar de i stekpannan.

 

28 svar på ”Sommarlov med kontoret “på fickan”.”

 1. Det blommar verkligen fint nu! Inte minst hos er 🙂 Vi har en tendens att ta våra prommisar mitt på dan, då när alla andra i småbyarna där vi befinner oss är smarta nog att ta siesta. Men det blir skuggsidan som gäller, annars orkar man inte alls 🙂

  Ha en härlig kväll!

  1. Ja, skuggsidan är nog så viktig, men här i stan längs havet är skuggan en bristvara. Jag öfrsöker leta upp den, men inte är det lätt att finna den.
   Det blommar fint hos oss och B har verkligen tagit hand om blommor och nyttoväxter.
   Men morgon (tveksamt för min del) och sen eftermiddag får bli bra för promenader.
   Kvällen har varit skön och är det fortfarande.
   Hoppas ni också haft det bra.

 2. Vilka spännande och trevliga uppdrag som väntar dig i sommar. Jag är säker på att du kommer att klara dem galant, speciellt när inläsningen kan ske under så behagliga former. Så vackert det blommar på er gata och just mängden av blommor gör att det blir så vackert!

  Kram och trevlig kväll!

  1. Jag tycker ju detta är väldigt roligt och gibande och satsar gärna tid på att “repetera” och läsa in fakta.
   Det känns fint att sitta här och plugga och omgivningarna är inbjudande. Men det är det i och för sig i Stockholm också.
   Kanske inte vädret dock.
   På vår gata finns många vackra blommor och i kvarteret likaså och jag blir glad när jag ser hur fint det blommar
   och försöker även att våra blommor och växter ska trivas.
   Njuter nu på terrassen och det är fortfarande + 25 och klockan är snart 22.30. Njutbart!
   Kram och jag önskar dig en fin avslutning i morgon.

 3. Trevligt reseledaruppdrag som väntar- till för mig ganska välkända platser. Vadstena besöker vi minst en gång per år, Medevi var vi vid förra året, men Övralid var nog minst tio år sedan – kanske dags för ett återbesök 🙂
  Härlig miljö med havet och de vackra blommorna!
  Ha det gott!
  Kram

  1. Förstår att detta är välkända trakter för dig. Jga har besökt dem alla, men dte var inte “igår” direkt.
   Övralid var det nog 25 år sedan jag besökte och kul med ett besök nu och kombinerat med lunch.
   Jag kommer ju att plugga en del men en tur till havet och en titt på blommor och lite annat får det bli var dag.
   Ha det fnt du också.
   Kram!

 4. Det där kallas för distansarbete och du ger det en ny dimension om man säger så:-)
  Åsså gilar jag den där Passionsblomman. Den är verkligen en riktig skönhet. Så synd att blomman inte är långlivad. Dessutom tycker jag att din terass med alla växter är en vacker oas. Okej, att somna till skvalpande vågor är underbart, men att varje dag städa bort all sand från balkongen/altanen – det slipper du.

  1. Distansarbete i ny dimension…Tack för det. Jag har nästan aldrig distansarbetat tidigare, utaom när jag hade elever i Peking som läste via Sofia distans.
   Men jag ska tänka i de banorna. Låter bra.
   Passionsblomman är verkligen speciell men det är trist att dne bara blommar i en dag. Har nog god hand med växten för det har varit många knoppar och det är många kvar.
   Terrassen är fin och jag tycker om växterna. Kul även med potatisen och auberginen.
   Där var det positivt med sanden. Visst en fördel att inte sopa sand…Tack för det.

 5. Det ska bli spännande att se bilder och läsa om ditt kommande uppdrag i för mig bekanta områden.
  Visst blommar det fantastiskt i Medelhavsområdet nu.
  Fina bilder på dina juveler.

  1. Tack!Mer info kommer under resans gång och efter. För jag vet att det blir både roliga, långa och intensiva arbetsdagar under resan.
   Och jag tycker det är jätteroligt! Förstår att du väl känner til trakterna. Jag har varit här i olika omgångar men det äe en del att repetera.Och jag gör det gärna.

  1. Verkligen! Och jag kan lika gärna inhämta kunskaper här. Platserna har jag ju besökt,
   men man glömmer ju också i takt med att nya platser läggs till listan så det är bra att repetera det gamla.

 6. Vilka underbara bilder, blommor som skimrar i solen och den underbara värmen, här regnar det och faktiskt gör det inget just nu då det verkligen behövs här ute i skärgården.
  Jag hoppas du får en underbar och härlig vistelse i Spanien
  Kram

  1. Stort tack! Jag skickar genast både sol och värme. För mig är det väl varmt,
   men eftersom jag har en del jobb att göra så behöver jag inte fnatta runt utan kan ta tidiga mornar (nåja…) och sen eftermiddag till
   promenader längs havet. (Jag ska ju inte sola på stranden elle rhelst vistas i solen…)
   Men visst har jag det bra och njuter av att vara här.
   Kram!

 7. God kväll!
  Det var minsann bra gjort att gå så långt i den här hettan!
  Vilka spännande uppdrag du har framför dig!
  Stor kram och trevlig kväll!

  1. God sen kväll!
   Ja, det kändes att vi gptt så långt och jag gör det inte i morgon.
   Det ska blir jätteroligt med dessa uppdrag och jag sitter ju btra häär och läser in fakta.
   Stor kram!
   Njuter nu ute på terrassen och jag har sparat ett skott av passionsblomman till dig.

 8. Så mycket vackra blommor. 🙂 Men +30 grader skulle kännas för mycket för mig. Min kompis är just nu i Fuengirola med sin dotter för att hämta hem barnbarnet som studerat där i ett år. Hon gruvade sig för värmen.
  Nu vet jag att jag kommer till Stockholm den 3 juli…vet inte än hur länge jag stannar. Ska bli skönt med lite miljöombyte. 🙂
  Ha en bra vecka!
  Kram!

  1. Här är det gott om vacker blommor nu och de lyser i all sin färgprakt. Men visst är det väl varmt för mig också men +30. Runt +25 passar mig bättre. Denna gång blir jag inte så länge utan jag vill ju kunna ta mig an även den svenska sommaren. (Vi brukar ju inte vara här i juli eller augusti.)
   Välkommen till Stockholm! Hoppas vi kan ses.
   Önskar dig också en fin vecka.
   Kram!

 9. Godkväll! Så underbara växter du har i din närhet, passionsblomman är ju bara så fantastisk! Förstår att det är njutbart på kvällarna på er terrass och att ditt distansjobb går som en dans!

  1. God förmiddag!
   Ja, längs vår “Solskensgata” finns många vackra växter som tittar ut från terrasserna och just nu blommar de så vackert.
   Passionsblomman är så fin och jag sitter nu och tittar på när ett par håller på att slå ut. Det sker inom en minut när solen kommer.
   Kvällarna är sköna och likaså förmiddagarna innan det blir i mitt tycke alltför varmt. (Över +25 är för mig för varmt numer)
   Distansjobbet flyter på och det är en del att läsa in. Men väldigt roligt.
   Ha det gott!

 10. Gokväll!
  Blommorna känner jag igen, har ju dom som header (eller vad det heter) på bloggen då och då. Otroligt vackra och det blommar som bäst nu i juni här nere. Undrar hur Europaparken ser ut nu. Man skulle ta och gå dit.
  Kram P ♥

  1. God förmiddag! Svalt och behagligt nu på terrassen och skönt att sitta här.
   Spännande att se hur passionsblommorna slår ut på nu några sekunder när solen kommer.
   Visst är det gott om vackra blommor här längs Solskensgatan, njutbart att se. Känner ju ingen bouggan och nden vita neriumen från din header du har ibland.
   Europaparken är säkert vacker n i dessa dagar med all blomning och grönska.
   Ha det gott!
   Kram!

 11. Oj,så mycket jobb du har framför dej, men du gillar ju att jobba, så då blir det ju bara roligt…trots att du måste läsa in dej lite! Ser fram emot dina resor och kanske lite bilder därifrån!
  Å tack för de ljuvliga somriga och blommiga foton från Torrevieja! Passionsblomman är verkligen helt fantastisk! Å så gott med aubergine…smaklig spis! Ha det gott!

  1. Ja, en del jobb blir det och jag tycker ju detta är roligt. En nygammal karriär på ålderns höst.
   Rapport med bilder kommer efter hand från resorna.
   Det grönsakar vackert här också och jag njuter av dessa blommmor nu när jag inte har den svenska grönskan runt mig.
   Passionsblomman är verkligen vacker och så speciell.
   Auberginerna blir stekta idag och man får äta dem tämligen små för annars blir dessa beska.
   Ha dte bra du också.
   Kram!

 12. Så härligt att du kan ta med dig jobbet till sommarstugan!! Jag hade lätt följt med en tur med dig som guide. Det är så givande att få följa med dig på dina bloggturer!! Så intressant med auberģineplanta÷))kram och ha en bra dag

  1. Visst är det praktiskt att ha “distansjobb” något jag aldrig haft. Men det känns bra. Och det är ju både sol och värme här.
   Väldigt varmt i dagarna.
   Trevligt att du följer med! Och jag följer gärna med på dina turer, lär mig mycket och trevligt är det.
   Kram!

 13. En annan har ju “sommarlov” året runt o det är helt underbart. Inte att jag längtat tillbaka till jobbet en dag på alla dessa år. Finns ju andra trevliga ideella uppdrag att ägna sig åt. Övralid besökte jag som barn med föräldrarna. Vi bodde då i Örebro o pappa gillade att hitta på utflyktsmål på söndagarna ibland. Hur han orkade det som även arbetade på lördagarna! Har faktiskt haft nytta av att veta att Övralid förknippas med Verner von Heidenstam. Som barn var jag nog lite stolt över den kunskapen. Haha! Underbart vackra bilder på färgrika blomster! Hälsa Bosse att han avnjuter potatisarna med andakt! Gott med auberginen, den självodlade! Ät o njut! Kramar!

  1. Jag har ju också ledigt hela året men just sommarlov villl jag ha. Det är lite extra.
   Nej, längtat tillbaka till jobbet har inte jag heller gjort, men just skolavslutningarna minns jag så väl. Nu får jag satsa in mig på Max avslutningar till nästa sommar.
   Vad roligt att du minns Övralid och varit där. Jag var där som barn flera gånger och har också varit där i vuxen ålder. Någon favoritförfattare var han inte hos mig, men Övralid är vackert. Blir en fin midsommarresa med många vackra stopp.
   Vackra blommor har vi och än fler finns på gatan. Njutbart.
   Hoppas nu att du blir bättre och bättre för var dag och att sommaren är vänligt sinnad.
   Stor kram från B och mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *