Spanien Torrevieja

Sommarkänsla med olika skiftningar i blått

Igår infann sig på nytt en skön sommarkänsla här i Torrevieja. Verkligen behagligt och många sökte sig till stränderna och till någon av Paseons/strandpromenadens uteserveringar. Vädret har varierat en del sedan vi kom i mitten av mars. Vi har hunnit uppleva fina sommardagar, mulna dagar och även ett par riktiga regn och blåsdagar.  Men gårdagen och även kvällen bjöd på strålande sol och +24 grader i skuggan. För oss blev det ingen strand (vi är inte där om det inte är för att bada) däremot en halvdagspromenad längs havet med diverse stopp längs vägen.

Sommarkänsla med blå himmel och blått ha och folk på stränderna. Här vid Playa de la Cura i Torrevieja. Himlen och havet skiftar vackert  i blått och även om havets blå färg är en synvilla så gillar jag de olika skiftningarna. (Varför himlen är blå finns att läsa här.)

En behaglig sommarkänsla

infann sig redan vid frukostbordet på terrassen. Och är visar temperaturen på  runt +15 börjar vi gärna dagen där med en “långfrukost”. Jag jobbar fortfarande på att komma tillbaka till en god promenadform och skyndar långsamt. Så en promenad ner längs havet stod på dagens agenda.

Fiskarhustrun sitter kvar på sin bänk längs strandpromenaden. Där har hon suttit i många år och väntat på maken. Ska han komma tillbaka eller inte. 

Vi slog oss ner på en ledig bänk och blev sittandes en lång stund.

Sommarkänsla kan vara att sitta på en bänk och blicka ut över havet. Havet är alltid fascinerande att titta på.

Sedan fastnade ögonen på en mindre båt en bit ut och en dykare blev synlig.  Här var det gula avgränsningsbojar som skulle placeras ut några hundratal meter från land. Kanske en signal både till simmare att hålla sig innanför dem och för båtar att stanna utanför.

 

Många hade sökt sig till stränderna inne i stan. Och än så länge går det fint att välja en avskild plats

Avkopplande!

Playa del Cura är en av flera stränder inne i centrum av Torrevieja och hit hade en hel del besökare hittat. Många hade också slagit sig ner på bänkarna längs med havet. Perfekt att sitta här dessa vackra dagar. Här blir  som ett förlängt vardagsrum och en bra mötesplats. Och mycket att titta på är det alltid så här slog vi oss också ner ett tag

Sommarkänsla. Många på stranden denna sköna onsdag. Playa del Cura lockade en hel del gäster denna sköna sommardag.

Några hurtiga badade så jag passade på att fråga om vattentemperaturen; +18 blev svaret.

De lekande barnen i strandkanten verkar också nöjda med den sköna sommardagen.

34 svar på ”Sommarkänsla med olika skiftningar i blått”

 1. Då hade jag hoppat i utan att tveka och förmodligen stannat i ett tag., Men jag kan tänka mig att ni är lite kräsnare när det gäller vattentemperaturerna 😉 Härliga bilder som vanligt och bilder som får mig att längta efter sommaren.

  Kram och ha en god torsdag!

  1. Jag brukar här vänta tills det blir +25 men i somras/september tog jag första doppet och det sista för året i Sandhamn och då var det nog inte mer än +16. Så jag kan….
   Och även idag ser det lovande ut.
   Kram och trevlig torsdag.

 2. En ljuvlig dag, låter det som. Det börjar kännas ljuvligt här hemma också, men inte är det några sommartemperaturer – än! Vårblommorna tittar upp litet varstans, det är en härlig tid på året, tror jag de flesta av oss tycker.

  Att vandra utmed havet som ni gjorde igår, det är kalas och att sitta och låta blicken söka sig så långt ut över vattnet som mn kan se, Visst är det harmoni!

  1. Våren hemma brukar vara så fin när den äntligen sätter fart. Och så fint med alla vårblommor.
   Jag hinner nog uppleva lite av den svenska våren när jag kommer hem och det ser jag fram emot. Tills dess tar jag vara på tiden här- Sommar vissa dagar och vår andra dagar. Även regn och mulet förekommer, men mestadels sol. Fint är det att sitta vid havet och just inte göra något alls. Bara vara.

 3. Att vandra där är rena medicinen ,-) skulle jag tro, så många vackra bilder.
  Fiskarhustrun var otroligt vacker hoppas hennes make kommer snart ,-)
  Där har väl många foton tagits, så fiskarhustrun har under sin väntan fotats med många skulle jag tro.Bra att du tar det lugnt och bara njuter. Det låter härligt med värmen här har vi fått det varmare och blåsippor ,-)
  Havet hade jag inte badat i ännu. Måste bli minst 24 gr.,-)
  Fortsätt och njut av den vackra plats ni bor….
  Varm Kram Primrose ,-)

  1. Fiskarhustrun har suttit här i många år och ger nog inte upp vare sig hopp eller väntan. Många är det som gärna slår sig ne rhär vida havet och blickar ut. Vi gör det också gärna.
   Bad är inte att tänka på för mig. Vill helst ha 24-25 grader men det finns de som är tappra.
   Vi njuter på och vackert idag också.
   Kram och ha det fint du också-

 4. Ja, inte blir jag badsugen än så länge. Det får bli allt varmare än 18 grader. Visst har jag badat i år i 16 grader kallt vatten på Mallis. Visst har man semester på begränsad tid så klart att man vill bada i det blå? Hoppas att du mår bra Ditte och skyndar på att bli frisk/ kram

  1. Nej, inte jag heller. Bra, att du kom i det 16 gradiga vattnet. Jag gjorde det i Sandhamn i Stockholms skärgård i september. Första badet för 2018 ute.Men numer badar jag inte så gärna- Men det händer och då vill jag nog ha 24 -25 grader.
   Och som du skriver – har man semester en kort tid så badar man nog ändå.
   Jag blir bättre och bättre dag för dag och är snart i “ursprunglig” form.
   Kram!

 5. 18 grader är tillräckligt för engelsmän, som inte verkar känna av kyla varken på land eller i vattnet. 24-25 grader är minimum för mig med.
  Vilka njutbara motiv du har hittat, underbart:-) Med det vädret och de fina omgivningarna är du nog snart tillbaka i gammal god form!

  1. Jadå,jag är snart tillbaka i den gamla formen. Och fint att kunna ge sig ut i det vackra vädret och att ta en paus då och då är ju helt ok.
   Och lite sommarkänsla är ju alltid ok. Visst?

 6. Inspirerande och motiverande att ha en sådan omgivning! Att gå längs havet i skön värme, ahhh. Jag längtar till att jag vill ta promenader utan tvång, för jag gillar inte kyla och blåst. Som sagt.
  Toppenbilder i blått! Önskar dig fortsatt kryande.
  Stor kram!

  PS. Jag bloggar alltid från datorn när jag är hemma. Men bilderna har jag i mobilen (använder ingen annan kamera) och dessa ska jag ju få till datorn. Det är detta som strular nu. Lite hipp som happ. Och bluetooth krånglar och dropbox är inte som det ska. Men jag är envis. Som du 😀 DS

  1. Detta är en bra miljö att vara konvalescent i. Särskilt dessa vackra dagar. Men det kommer moln och regn ockås.
   Havet lockar alltid och vi har flera olika “rutter” att välja på för våra promenader. Idag blev det 7 km och i långsam takt och med tapaspauser då och då-.
   Jag blir starkare och starkare dag för dag och det känns så skönt.
   En tanke ang, bilderna. om jag tar bilder från mobilen så kan jag maila dem till och ploocka upp dem på datorn. Eller använda min laddningssladd och sätta usb minnet i datorn. Men kanske har du redan testat detta. Du kommer nog på något och envisheten är en bra egenskap tycker jag. Lycka till.
   Stor kram!

 7. Det ser ju redan ut som sommar ju!
  Blev nyfiken när du säger att de sa att det var 18 grader i vattnet. Var tvungen att kolla hos oss. Skulle inte ha gjort det… 14 grader! Men ni brukar ha varmare vatten än oss.

  1. Havet här höll 18 grader, såg själv termometern. Men säkert är det svalare längre ut. Vill också minnas att havet här är några grader är varmare.

 8. Åh, är det sommarväder i Torrevieja, underbart! Passar ju bra att vara konvalescent då, och njuta av värmen! Men bada i +18 gör inte jag heller!
  Kram och ha det gott!

  1. Jag tar mina promenader och idag blev det totalt 7 km men med pauser då och då. Starkare för var dag. Och snart är jag nog inte konvalescent längre.
   Och det sköna vädret hjälper förstås till och lockar till bl.a promenader.
   Kram!

 9. Låter ljuvligt med sommartemperaturer. Verkar som du är mycket piggare nu… så skönt.
  Kram!

  1. Vi har nu haft några fina dagar i rad och så skönt att då vara ute och gå längs havet. Jag är mycket piggare och blir än bättre dag för dag.
   kram!

 10. Underbara dagar hos dig! Fina bilder … älskar alla blå nyanser! Alldeles för kallt i vattnet för en badkruka som jag 🙂
  Kram

  1. Nu har det varit ett par verkligt fina dagar i rad och jag passar på att vara ute och strosa. Gärna längs havet.
   Att bada blir det inte tal om för min del förrän det helst blir 24 -25 grader. Förra året badade jag i Sandhamn i september tillsammans med vänner och då var det nog bara 16 grader. Det var sommarens första dopp.
   Kram!

 11. Visst är det härligt att vandra utefter havet när det är finväder. Några stopp sitter inte heller fel, speciellt inte när det är tapasrejs på gång 🙂 Kul att ses som hastigast igår!

  Ha en härlig dag! Hoppas bara att molnen skingrar sig, just nu är dom bra mycket ivägen för solen… 🙂

  1. Gomorron!
   Det fina vädret lockar mig ut och och havet drar. Trevligt med tapasrejs igen och goda stopp finns det ju gott om.
   Trevligt att som hastigast ses igår.
   Jag ska prova att blåsa på molnen och se om det har effekt. Tycker de i alla fall lite grann ser ut att skingra sig.
   Önskar er också en fin dag.

 12. Gomorron!
  Härliga bilder från paseon pch havet och då blir min ”hemlängtan” stor. Bada vid +18 är helt otänkbart för min del, minst 24-25 gr ska det vara. Ev. Kanske, bara kanske blir det ett dopp när Lisen kommer i mitten på maj.
  Så skönt att läsa att du är piggare.
  Många kramar till er båda/A-K

  1. Gomorron!
   Ett par fina dagar har det varit och skönt att vara ute och gå. Paseon och havet lockar alltid.Du har ju tid att fundera på bad och temperaturen bör ju hinna gå upp ett par grader.
   Jag är piggare och blir än piggare för var dag.
   Kramar till dig från oss.

 13. vid 18 grader minns jag min barndom och hur vi slängde oss i. Idag ska det vara betydligt varmare innan jag tar steget. Tänk vi har vattengympa varje morgon i Thailand. När vattnet har 25 grader vill man nästan ställa in! Hör och häpna. Igår lär det ha varit 35 i poolen och lika varmt i havet! Till och med jag tycker att det är lite för varmt! 😉
  Underbara blå bilder visar du! Ljuvligt! Kram

  1. Minns också bardomen och alla bad där man var tämligen hurtig med att slänga sig i kyligt vatten. Så fint med er thailändska vattengympa och behagliga vattentemperatur. Men kanske känns 35 grader väl varmt.
   Än så länge nöjer jag mig här med att se havet och andra som badar. Vill nog ha 24-25 grader för att det ska locka mig.
   Men att se blå himmel och blått hav räcker långt.
   Kram

 14. Härligt men vill oxå ha det lite varmare runt 23 alla fall men ser inbjudande ut 🙂 hoppas du mår bättre o kan njuta full ut varm kram

  1. Det räcker så bra för min del med att titta på de som badar och att strosa längs havet.
   Jaa blir bättre för var dag och utökar promenaderna efter hand. Igår blev det 7 km men med en del pauser.
   Kram och trevlig fredag.

 15. Hej Ditte!
  Skönt att du verkar vara på gång igen och visst har vi haft några sköna dagar nu,. Till och med kvällarna har varit varma!
  Sju kilometer är en aktningsvärd sträcka, själv gick jag bara dryga 4 och tyckte jag var duktig! 🙂

  1. Tack, jag är på gång. Bättre och bättre dag för dag. Och att vara ute och gå ger bra ork. Och visst var du duktig. Absolut! ?

 16. Hej! Vilka kontraster vi bjuds på. 24 grader och badväder hos dig, nollan och snöblask hos mig. Underbart att se barnen på stranden med spadar färdiga att bygga sandslott med. Det har i alla fall ännu inte försvunnit ur barnens värld.
  Tapasen såg så oemotståndliga ut att jag fick scrolla förbi hastigt fast jag nyss intagit min middag.
  Önskar dig en skön helg, alla förutsättningar verkar finnas! Kram

  1. Jag blir så glad när jag ser barn leka. Och här är det inte alls vanligt att barn sysselsätts med telefoner eller paddor. Dom leker. Och det även om de inte är på stranden.
   Tapasen var goda och bra för mig med lite lättare lunch och utspridd.
   Tack, det blir nog en bra helg, men vädret känns lite osäkert. Men om jag inte har ont så är det en bra helg.
   Önskar dig också en fin helg.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *