Stockholm

Sommarkänsla – Behaglig vecka med sol och värme

Veckan har bjudit på skön sommarkänsla och solen har i princip strålat från en klarblå himmel. Mycket utevistelse har det blivit. Från morgon till kväll. Alla måltider har vi ätit utomhus. Antingen på “lokal” eller hemma på balkongen. Lika bra att ta till vara  dagarna för både väder och annat kan snabbt ändra inriktning.

Sommarkänsla även i Torrevieja. Passionsblomman är på gång med blomninngen. Sommarkänsla! Passionsblomman i Torrevieja saknar oss nog. Men har fått fin tillsyn och är igång med blomningen.

Sommarkänsla

tror jag man haft ett bra tag nu i Torrevieja. Men under många “coronaveckor” som varit, i Spanien med kraftig “lock down,” så har många inte direkt haft så stor glädje av just det vackra vädret. Vi lämnade den spanska sommar/vinterstugan i Torrevieja i slutet av februari och då med behaglig svensk försommarvärme. Tanken var att vi skulle återkomma i mars. Men så blev det inte. Och i skrivandets stund är det fortfarande oklart när det kan bli av att resa tillbaka. Vanligtvis är vi ju inte på plats här sommartid men känner att det nu finns lite att ta tag i.  Men vi har en väldigt tur som har de fina vännerna Ama & Anders på plats och som tar sig an vår “stuga”. Stort tack!

Ama försöker tala den ystra passionsblomman till rätta. Den verkar ha tagit ut svängarna nu när vi inte varit på plats. Och även  en del annan växtlighet har tagit ut svängarna.

Här hemma har vi ännu inte gett oss av på några resor men en del planer finns. De ska först bara ta form på lite olika sätt. Men tillvaron här hemma i Stockholm är ju nästan som en resa i sig med en hel del trevligheter helt nära inpå.

Balkongfrukost! Wn skön sommarkänslaBalkongfrukost! En skön sommarkänsla.

En hel del promenader blir det och omgiven av skir  grönska och mängder av vackra blommor är det ibland svårt att tänka sig att detta är mitt i Stockholm, på Södermalm.  Och grönskan och alla vackra blomster finns helt inpå  och det oavsett om jag går väster eller österut längs kajen och vattnet hemma där vi bor.

ERiksdalslundens koloniområde på Södermalm. Min sommarkänsla är påtaglig. En liten del av Eriksdalslundens koloniområde. Så vackert och min sommarkänsla är påtaglig.

Vita klätterrosor.

En sommaräng med bl.a vallmo i en av koloniträdgårdarna.

  Aktiva sommardagar

kan man ha. Absolut. Förutom flera koloniområden finns också fina parker t.ex Simmeparken. Och om man nu inte vill slå sig ner i gräset eller på en medhavd stol och bara koppla av så finns alternativ. Varför inte balansera och göra konster på ett fjädrande gummiband. Vi träffade på två som ägnade sig åt detta. Otroligt spänstiga och vältränade. Misstänkte genast att detta var gymnaster av något slag. Helt rätt! De hade för några år sedan gått ut GIH, Gymnastik och Idrottshögskolan i Stockholm. Samma högskola som jag i dagarna nu  lämnade för 50 år sedan.

Men att balansera på ett liknande sviktande band har jag aldrig ens testat. Var nog inte heller riktigt lika vältränad heller. Blev i alla fall nu inbjuden till att testa detta. Givetvis blev jag lite sugen. Men med tanke på att kroppens ben nu inte längre är lika tåliga som förr så tackade jag nej till det vänliga erbjudandet. (Jag har tillåtelse att använda bilderna)

Perfekt! Och förutom att balansera på olika sätt kunde killen också förflytta sig. Bra jobbat!

Inte bara sommarkänsla som infinner sig här. Ett stort leende på läpparna finns också.Fantastiskt att kunna behärska sin kropp så här. Och inte bara sommarkänsla som infinner sig här…

Leverans

Visserligen blev det inget balanserande för varken maken eller min del. Men en del fysiskt jobb blev det. Jag beställde för fem veckor sedan en fåtölj och igår hade den anlänt till möbelbutiken i närheten. Och vi (jag) ville inte vänta tills på måndag med  att få den hemkörd. En sträcka på 600 meter. Nej, bättre upp. Vi fick låna en  rejäl “pirra” i butiken och rullade hem den nedför Östgötagatan och hem.

Viss precision krävdes att dels få i pirran med fåtölj genom porten, genom hissdörren, vidare in i lägenheten och till slutdestinationen, vardagsrummet. Men maken, tillika tekniska kontoret i familjen,  lyckades perfekt. Fåtöljen var rejält inpackad och färdigmonterad så för makens del återstod att montera fotpallen.

Fåtöljen på plats. En riktigt bra  och bekväm dansk “designfåtölj.”  Fällbar i fyra olika lägen och perfekt för min onda rygg.

 

 

Knepigt

För egen del har jag i veckan påbörjat en ansiktsbehandling. En behandling som kommer att bli tämligen smärtsam. En salva med speciella ingredienser ska smörjas på ansiktet i två veckor. Paus i två veckor och sedan upprepas. Salvan ger mig ett sårigt ansikte och påverkar kroppen överlag ( Huvudvärk, ont i leder och feber brukar det bli.)

Mitt ansikte liksom andra delar av kroppen har under många år blivit utsatt för alldeles för mycket sol. Mycket solande blev det under ungdomstiden för även jag som är så ljus ville ju bli “vackert brun. ” Ofta blev jag först rejält bränd och sedan kunde detta rödbrända övergå till en brun  nyans.  Förr visste man ju inte alls om solens skadliga strålar. Men detta med att ha solat alltför mycket och bränt mig har jag sedan ett antal år fått lida för. Några melanom har jag haft som är bortopererade och en del andra lindigare former av hudcancer Men visst är solen både en vän och en fiende och begränsar mig en hel del.

Rejält klädd med keps som ska sydda ansiktet. Och för mig kommer det att vara skugga som gäller hela sommaren. Ja, jag är ju egentligen aldrig i solen.För säkerhets  skull är det solkräm med faktor 50 som gäller när jag går ut.

Sommarkänsla på balkongen sent i går kväll. Absolut njutbart. Skön sommarkänsla på balkongen. Absolut njutbart! (Bilden tagen sent igår kväll.)

42 svar på ”Sommarkänsla – Behaglig vecka med sol och värme”

 1. Så härligt med en bekväm och sittriktig fåtölj för det betyder mycket för ryggen. Dessutom så var det smidigt att ni kunde transportera hem den själv utan att behöva vänta.
  Jobbigt med behandlingen och jag vet själv hur det känns men ibland har man inget var och då är det bara att uthärda. Hoppas att det ska gå hyfsat smärtfritt ändå.

  Kram och god fredag!

  1. Fåtöljen känns verkligen bra och ryggen är just nu “av ondo”. Rejält. Men att sitta bra och inte för mjukt hjälper mig mycket. Maken gjorde ett precisionsjobb och jag var med som moraliskt stöd i transporten och kom med uppmuntrande tillrop.
   Nej, behandlingen är trist. Ja du vet ju. Men helt nödvändig. Är mycket som ska behandlas så knepigt blir det. Men jag har ju varit med förr…
   Önskar dig också en fortsatt fin fredag.
   Kram

 2. Hej Ditte
  Vilken fantastisk utsikt ni har. Stockholm är verkligen en vacker stad. Hoppas att fåtöljen hjälper dig och din rygg. Hälsa B.
  Kram

  1. Hej Annika! Visst har vi! Vi bor verkligen bra här och mycket att titta på har vi och ändå är det väldigt lugnt. Fåtöljen känner jag hjälper mig mycket.
   Har tänkt en hel del på er och hoppas att ni efter omständigheterna har det ok.
   Bosse hälsar.
   Kram

 3. Ja visst har vi härligt sommarväder även i norr.
  För vår del stannar vi i Västerbotten denna sommar, möjligtvis kan något grannlän få besök.
  Känner inte för något längre resande i nuläget.
  Thailand är en bit bort kan jag tänka mig…..de släpper nog inte in svenskar på ett bra tag.
  Hoppas din behandling inte ska bli alltför besvärlig, vet du skrivit om den förut.
  Balanserande är över för min del! Såg dock kul ut!
  Vi har hyrt bil i helgen, bl.a. ska vi besöka olika “blom-ställen”.
  Ska ut en sväng nu snart.
  Ha en fin helg.
  Ps. Snygg fåtölj.

  1. Har sett på tv att även även Norrland har fint väder. Bara att njuta nu. Vi kommer att ge oss iväg på några resor men planerna är fortfarande vaga. Sverige har ju så mycket fint att erbjuda.
   Vad gäller Thailand så kommer de nog efter hand att öppna sina gränser även för svenskar. De behöver ju all turism de kan få tillbaka. De som många andra länder
   Behandlingen gör ont, har ju erfarenhet av den sedan förr.
   Jätteroligt att se de här ungdomarna “in action”. Men jag avstod och tackade för erbjudandet.
   Vad trevligt med hyrbil och fint att komma ut en del.
   Fåtöljen känns helt rätt- Har nog provat att sitta i ett 30-tal. Viktigt att de inte är för låga och inte för mjuka i sitsen.
   Önskar dig en fin helg.

 4. Anders är en fena med sekatören om den blir för bångstyrig =) men jag skulle låta den växa fritt om jag vore du. Snygg fåtölj och perfekt att kunna köra hem den själv. Behandlingen lät ju mindre rolig. Ha nu en skön kväll och trevlig helg!

  1. Jag vet! Men han visste inte vid besöket att vår sekatör låg i en plastlåda utomhus.Nu förmanade Ama den ystra passionsblomman så kanske hjälper det ett tag.
   Fåtöljen har gjort ett bra intryck och känns väldigt bra för ryggen. Viktigt att den inte är för mjuk i sits och rygg. Har nog testat ett 30-tal innen jag bestämde mig. Och hem kom den ju också
   Nej, behandlingen är effektiv men smärtsam. Har genomgått den några gånger tidigare men huden blir extra skör efter.
   En skön kväll är det och vi njuter på balkongen.
   Önskar dig också en fin kväll och helg.

 5. Hurra för Ama och Anders som håller ställningarna när ni inte kan göra det själva.
  Gummikillen hade ett snyggt sex-pack. Vältränade som få båda två. Bra att du inte gav dig på det!
  Jag har sagt det flera gånger, men är inte grönskan extran grön och tät i år?
  Var rädd om dig både i sol och håll avstånd till folk. PS Du får vara nära Bosse!
  Kramar

  1. Vi är så glada och tacksamma att A & A ser till vårt lilla hus. Lite knepigt när vi inte själva kan göra det.
   Så himla roligt att stöta på de här “ungdomarna”. Jättetrevliga! Nej, numer inser jag min begränsning. Visserligen gillar jag utmaningar men det får vara måtta.
   Jag tycker också att det är än grönare och mer “blommigt” i år. Bara att passa på att njuta.
   Avstånd är jag rätt bra på och försöker nu också se till att klara mig undan solen. Och Bosse är bra på att stötta och uppmuntra…
   Kram och trevlig helg.

 6. Och där stod du utanför husen där jag bor 😀
  Det är helt underbart nu i koloniområdena o parkerna! Njuter!

  1. Vilket sammanträffande! Tänkte på dig just här och så är det utanför ditt hus.
   Visst är det ljuvligt ute nu. Bara att njuta.

 7. Vi har inte fått ordning på balkongen än, vi brukar vara tidiga, det är bäst att passa på att njuta, snart är det kallt igen.Passionsblomman är otroligt vacker ser så annorlunda ut, förstår att den saknar er och ni den!
  Så fint att ha vänner som ser efter och tar hand om, det måste kännas tryggt!
  Er balkong, sagt det SÅ många gånger. men hur underbar är inte den!
  Koloniområdet gillar jag också, mycket större än de vi har här, ser ut som små sommarstugor! ,-) Våra har jag hört får man inte övernatta i!
  Härliga blommor.
  Ja det är kroppskontroll, det ser kul ut, men det skulle varit för längesen ,-))
  Bra att ni kunde få hem fåtöljen själva, den ser härlig ut, hoppas den är bra för din rygg nu!
  Tråkigt att du har problem med huden och smärtor! Keps är bra, det skulle alla ha, får använda min oftare!
  Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

  1. Ni hinner få ordning på balkongen. Sommaren är lång-
   Nu när läget är som det är för mig så betyder balkongen mycket. Och här är det alltid viss underhållning.
   Tyvärr gör medicineringen gör att hela kroppen påverkas och jag kan inte längre örra mig lika obehindrat som tidigare. Även promenaderna får bli kortare.
   Vi är jätteglada för A & A i Torrevieja som är så rara att de ser till vårt lilla hus.
   I närheten finns flera koloniområden och med ganska stora lotter och husen kan man ofta övernatta i.
   Fåtöljen känns väldigt bra. Jag tror jag provsatt ett 30-tal innan jag bestämde mig. Fint att vi kunde rulla hem den och att den gick in genom alla dörrar.
   Ha det fint du också.
   Trevlig helg.
   Tack för omtanken.
   Stor kram

  1. Tack, för omtanken. Jadå, jag försöker. Men det är lång tid kvar av behandlingen och det vill till att hålla humöret uppe. Och besvärligt blir det. Har ju varit med förr…

 8. Just nu har vi tur, alla vi som befinner oss i Sverige. Det är varm sommar och grönskan frodas.
  Förstår att ni tänker på Spanien men kanske inte längtar dit just nu utan Sverige har så mycket att erbjuda,.
  Själv känner jag mig nöjd, just nu.
  Vad fint att få hem en sån förträfflig fåtölj! Betyder mycket hur man sitter.
  Ikväll fick jag en fin balkongafton, det är inte så ofta.
  Ha det gott! Stor kram!!

  1. Visst har vi. Och jag är så glad för den frihet att kunna röra oss som vi haft under hela denna tid.
   Vi är ju inte i Spanien sommartid men blir det nu möjligt så åker i varje fall maken dit.Vi är allra helst i Sverige och norden sommartid. Vi åkte hem i februari och tanken var att vi skulle vara tillbaka i mars. Så blev det ju inte. Nu har vi fått så fin hjälp av vännerna Ama & Anders att se till det. Tacksam för det. Men visst vill vi se hur det ser ut själva. Och en vecka kanske det får bli. Men vi får se hur det blir.
   Vi har det väldigt bra här hemma och har det mesta inom räckhåll. Balkongen är ju en pärla.
   Fåtöljen känns så bra. Tror jag provade ett 30 -tal under ett par veckor innan jag bestämde mig. Ohc bestämde mig för att inte alls titta på priset utan välja den jag tyckte kändes bäst. Viktigt att inte sitta för lågt eller för mjukt. Och den här har fem olika lägen att ställa in ryggen i.
   Vad skönt för dig med en fin balkongafton. Vi har haft turen att ha det hela veckan och just nu sitter jag där. Blir nog minst en timme till.
   Önskar dig en fortsatt fin kväll.
   Stor kram

 9. Er nya fåtölj säger jag GRATTIS till! Den ser riktigt skön ut. Jag ska också köpa ny fåtölj, den jag har har gjort sitt känns det som, nedsutten…. ja, den har sett sina bästa dagar, absolut och behöver gå i pension. Men jag drar mig för att leta efter en annan. Inget kul. Misstänker att det inte är enkelt att finna någon som känns skön som jag vill ha… till vettigt pris! Men, men, förr eller senare måste det ske.

  Din ansiktsbehandling låter inte så skön, men hoppas det inte blir alltför besvärligt innan du kan avsluta den.

  Apropå Spanien, jag har vänner som har en bungalow, minns inte riktigt men tror det är i Torremolinos…. De stannade kvar när Spanien stängde ned…. De var riktigt GLADA när de äntligen kunde ta sig hem i månadsskiftet april/maj tror jag det var…. Ett hus behövs förstås ses till så allt är som det ska, men ni har vänner som gör det åt er. Så bra!

  1. Tack! Jag är så glad för den nya fåtöljen. Tror jag provsatt ett 30-tal och i olika omgångar innan jag bestämde mig. Viktigt för mig var att sitsen inte var mjuk och att ryggen gav bra stöd. Min gamla fåtölj har nu för ett tag flyttat ut på balkongen där maken sitter i den. Men den ska pensioneras. Till återvinningen. Ett råd är att du ska ta god tid på dig och prova många i olika omgångar. Jag förde protokoll och gav poäng, Kunde inte hålla alla modeller och priser i huvudet.
   Ansiktsbehandlingen har jag gjort många gånger förr. Och tyvärr är den smärtsam med såren som kommer. Och jag behandlar en stor del av ansiktet. Huden blir sedan skör och ömtålig. Men så får det bli.
   Vi är så glada över att vi kom hem innan coronan tog fart och är tacksamma för den frihet vi haft här. Och vi är så glada för fina vänner som tar isg en titt då och då.

 10. Inte roligt med ytterligare en sådan smärtsam behandling som du genomgått ett antal gånger nu. Måste du ha den behandlingen livet ut så att hudcancern inte kommer tillbaka, eller kommer melanomen tillbaka “automatiskt”. Tycker verkligen synd om dig, för även om du har en viss vana så är det ju smärtsam varje gång du utsätts för behandlingen. Styrkekram!!!
  Tänkte ungefär som LillaSyster, fast jag skulle nog avråda dig att använda Anders som trädgårdsarbetare. Han och hans sekatör skulle nog se till att du inte har några växter kvar;-)
  Fåtöljen ser ut som en massagefåtölj. Stor ELOGE till B som “kånkade” hem den. Undrar vad Söderborna tyckte om “karavanen” Akker;-) Ryggproblem vet jag ju mera än väl vad det är. Så jag hoppas innerligt att fåtöljen hjälper.

  1. Tack för omtanken. Nej,roligare kan man ha. För det är smärtsamt och kroppen påverkas också mycket och på olika sätt. Jag har ju genomgått behandlingen många gånger och huden blir också väldigt skör efteråt. Jag har haft ett melanom i ansiktet, på kinden och de andra har varit på andra ställen. Men ansiktet är knepigt så behandlingen ska liksom “mota Olle i grind”.
   Är så glad och tacksam över att A & A tar sig an att se till “stugan”. Och kanske hjälper det nu att Ama talat den ystra passionsblomman till rätta. Nu har jag berättat var vi har vår sekatör. Men passionsblomman växer upp igen om Anders tar sig ett “klipp”.
   Någon massagefåtölj är det inte. Men jag kan nog hålla med om att den kan påminna om en. Tror jag provsatt ett 30-tal i olika butiker. Och utan att ttita på priset så bestämde jag mig efter mycket testande och letande. Ville inte vänta på transport till måndag så med hjälp av en pirra rullade vi nerför Östgötagatan. Och nerför var det.
   Fåtöljen känns väldigt bra och just att sitsen är lagom hård och att ryggläget går att ändra gör den riktigt bra. Ja, du har ju dina ryggproblem och vet ju. Dina smärtor är ju betydligt värre än mina.

 11. Vad trevligt med ny fåtölj! Jag håller också på att fundera på om vi skule skaffa en. Vi tittar gärna på teve tillsammans och även om vår soffa är stor så ryms vi inte, jag sitter liksom inklämd mellan mina herrar. De är ju inte direkt småvuxna, känns som att det är en väldig massa ben överallt, svettigt blir det i värmen och det blir jobbigt att sitta stilla. Vi får se.

  Så du är mitt uppe i behandlingen igen. Stackare. Antar att det det dessutom inte blir lättare för kroppen för varje år. Men positivt tänkande, jisses vilken tur att du i alla fall kan få denna behandling. Antar att det finns liksom inget alternativ. Jag har min höga panna att tänka på, smörjer in med SPF 50 om jag ska ut i solen. Har en tub i handväskan också, så lätt att glömma.

  Ha en fin helg!

  1. Fåtöljen känns verkligen bra. Tror jag testad ett 30-tal innan jag bestämde mig och i många olika butiker. Och jag tittade inte på priset förrän jag hade tre kvar som det stod emellan. Men avgörande var just sittkomforten och att den inte är klumpig. Och med sittkomfort här att den inte är för mjuk i vare sig rygg eller sits. Och att den också är fällbar i några olika lägen. Tror det här blir bra. Kanske läge för dig att slå till på en bekväm fåtölj. För det blir ju varmt att dela soffa även om den är stor.
   Ja, behandlingen är jobbig och påverkar hela kroppen på olika sätt. Och dne är långdragen. Nej, det finns inga alternativ eftersom ansiktet är så speciellt. Har tagit bort ett melanom här på kinden så de är väldigt vaksamma på södersjukhuset. Här blir det keps som komplement om jag ska gå annars hatt. Och även pannan behandlar jag trots att jag skyddat den med SPF 50. Men det är ju gamla synder jag har.
   Önskar dig också en bra helg.

 12. God morgon Ditte!
  Så skönt att du hittade en skön fåtölj till slut. Hoppas att din rygg blir bättre och även din nya behandling av ansiktet. Kommer ihåg hur ont du hade förra gången.
  Toppen att A&A tittar till hos Er. De har ju tyvärr inga nycklar till mig. Anders skulle behöva en häcksax hos mig. Har nämligen fått höra att mina ”revor” ( lika de du har i din list) sprider dig långt utanför listen. Så jobb har jag när jag väl kan åka ner.
  Många kramar till Dig och Mr B

  1. God morgon!
   Fåtöljen känns väldigt bra. Jag hann ju testa många innan jag bestämde mig. Behandlingen av ansiktet gör ont men den är nödvändig. Ohc numer vet jag vad jag kan vänta mig. Alltid något.
   Mina “revor” såg också hade förirrat sig men de är ju kvar på terrassen. De såg i alla fall ut att både grönska och blomma.
   Vi får väl se när det kan bli dags för en tur. Men tror det dröjer ett tag.
   Kramar från oss till dig.

 13. Så tråkigt att börja med den smärtsamma behandlingen igen … tycker verkligen synd om dig!
  Fåtöljen ser både snygg och bekväm ut – säkert ett riktigt bra köp!
  Så bra att Ama och Anders ställer upp som lite husvakter och ser till det när ni inte kan vara där.
  Det går ett program på tv, som heter Paradiset Iris … tänkte på dig och dina promenader i koloniträdgårdar i Stockholm när jag tittade på ett av programmen i veckan 🙂
  Ha det gott!
  Kram

  1. Det är trist med ny behandling och den blir tyvärr långdragen. Men det finns inget bra alternativ. Jag har ju gjort den några gånger så jag vet. Men ont blir det och kroppen påverkas.
   Fåtöljen blev riktigt bra och med Bosses precisionsjobb gick det att få in den här hemma.Den är ganska “nött” och väldigt skön för ryggen. (En sits som inte är för mjuk)
   Vi är så tacksamma att A & A ser till vår stuga för visst är det lite oroande att vi varit borta från den så länge-
   Tack för tipset om “Paradiset Iris” . Ska leta upp det. Jag strosar ju gärna i olika koloniområden här.
   Ha det fint du också!
   Stort tack för omtanken.
   Kram

 14. Hej Ditte!
  Känner med dig, vet vilket h-e detta är som du måste igenom 🙁 Kära lilla du …♥♥
  Bra att A och A kan gå till Solskensgatan…jag hade aldrig orkat fast jag hade så gärna velat
  trädgårdsarbeta…Det har varit alldeles för varmt tyvärr. Undrar hur bougainvillean ser ut, kanske inte är kvar? Kramar i mängder!! P ♥♥

  1. Hej P!
   Tack för omtanken! Ja, det är besvärligt nu och ett tag framöver. Men det är ju helt nödvändigt.
   Jag vet att du gärna tittat till “oss” men är väldigt tacksam för att A & A gör det. Vad gäller bougainvillean så blev den tyvärr sjuk förra året i maj och fick grävas upp.
   Vi har haft en fin vecka här hemma och jag har i alla fall mornar och kvällar njutit av balkongen och en del kortare promenader har det blivit dagtid. Och med keps på.
   Kramar till dig och I från Mr B och mig.

 15. Vilken skön fåtölj, och så bra med olika lägen, jag har bra fåtöljer men måste palla upp med kuddar bakom ryggen annars får inte svanken rätt vinkel och stöd.
  Och så trist att höra att behandlingen av huden påverkar hela kroppen så mycket, som om det inte räckte med att det svider och blir sårigt i ansiktet! Förstår att du har jobbiga veckor framför dig, och hoppas det finns medicin att lindra ledvärken och huvudvärken med. Jag brände mig en gång riktigt illa i ungdomens dar, då satt jag på en skoter på Mallorca en hel dag utan att i vinddraget känna solens hetta. Den smärtan vill jag aldrig uppleva igen…ömsade skinn flera gånger.
  Hoppas du/ni får en njutningsfull lördag i skuggig svalka. Kram

  1. Fåtöljen känns som ett bra köp. Och det viktigaste är att ryggen verkar tycka det också. Här får svanken tämligen rätt vinkel men jag har en liten ryggkudde bakom ibland. Min förra fåtölj hade blivit så mjuk i sitsen att den var rena hängmattan och det ogillades av ryggen.
   Behandlingen går in i huden och påverkar kroppen. Så det blir lite extra knepigt då och så. Vissa dagar är bättre än andra.
   Strålande sol här idag och det lyser upp. Själv lyser jag förhoppningsvis upp i skuggan. Det är den som gäller.
   Önskar dig en fin lördag.
   Stort tack för omtanken.
   kram

 16. Nu när ni inte kommer iväg till Spanien, så är det ju alldeles perfekt väder här hemma med den ljuvliga sommaren…och ni ser ju ut att kunna njuta även här. Det måste kännas skönt att veta att “stugan” är väl omhändertagen där nere också <3
  Var nu ordentligt rädd om dig när du är ute, lycka till med medicineringen (salvan) Kram på're

  1. Vi brukar inte vara i Spanien sommartid för då tycker vi att det är finast att vara hemma i Sverige. Och i vanliga fall har jag en massa resejobb sommartid så resa gör jag ju. Men i år blir det annorlunda. Nu reser vi på egen hand i Sverige och har lite planer om att ta oss norröver.
   Vi är så tacksamma för att A & A tittar till stugan. I mars skulle vi ju varit tillbaka och då stannat till mitten eller slutet av maj. Men så blev det ju inte.
   Tack för omtanken och jag tar det lugnt.
   Kram

 17. Jag sa till passionsblomman på skarpen att den skulle hålla sig på plats. Sen kan det tänkas att jag hotade lite med Anders och sekatören också 😉

  Så himla bra att du inte gav dig på den där gummisnodden. Arm- och/eller benbrott är inget skoj alls, det har vi nu erfarenhet av. Fåtöljen såg ut som ett bättre ställe att vara på – så fin och den såg väldans skön ut också 🙂 Duktigt att lyckas med konststycket att kånka hem den själva!

  Hoppas nu att behandlingen inte blir alltför smärtsam denna gång…
  Stor KRAM!!!

  1. Vi är så glada och tacksamma för er hjälp! Och passionsblomman brukar vara lydig.
   Nu blir det lite kortare turer för min del så jag övervägde ett kort tag om jag skulle testa gummibandet för att få till lite mer spänning. Men jag talade strängt till mig och sa att det var olämpligt. Kroppen är ju inte direkt ung längre.
   Fåtöljen känns väldigt bra och ryggen har meddelat att den trivs i den. Bosse gjorde ett jättebra jobb som fick den genom trånga dörrpassager. Han är en fena på den typen av logistik. Pirran var perfekt och vi behövde då inte invänta annan transport.
   Tack för omtanken. Behandlingen är i gång och jag hoppas också det ska gå ok. Men det är ett stort område som behandlas så lite tveksam är jag till hur jag kommer att se ut om en vecka. Men det ger sig. Nytta gör i varje fall behandlingen.
   kram!

 18. Var här igår och skrev, men skickade tydligen inte. Så nu läste jag igen 🙂
  Ja, din behandling påverkar dig såklart, även om du inte direkt oroar dig då du inte vet vad du ska oroa dig. Jag tror ju att vi alla har våra sätt att hantera det vi utsätts för båda av lättare och allvarlig karaktär. Du vet att jag vill att du ska ta dig i vara! Och jag vet att du gör det på ditt sätt, så är det med hon “söstra mi” Det är ju där med rörelse … 🙂
  Vackra bilder av blommor överöser oss, våren och sommaren förnekar sig inte. Det flödar överallt framför våra ögon, genom kamera och på social medier. Inte att undra på.
  Här i inlägget fick jag också ett gott skratt när jag läser om hemfraktande av sköna fåtöljen. Att låna en “pirra” som är första gången jag stöter på det ordet – anar att det är mer ändamålsenligt än min hjulställning till Dramaten samt min cykel för hemfraktande. Köpte två tunga sommarträstolar på loppis för några år sedan, ja, de jag hade på altanen du vet. Men jag gick bet komma framåt med hjulställningen och fick ringa Anna sonhustrun som nog tyckte att svärmors iver att reda sig själv hade sin begränsning. Men med en pirra hade det gått bättre.
  Få se om det där ska testas nån gång 🙂
  Ha en fin helg båda två!
  Stora kramen.

  1. God förmiddag!
   Stort tack för din fina kommentar och för omtanken. Ja, behandlingen påverkar mig rejält men jag har ju gjort den några gånger och har viss förförståelse vad som komma ska. Nej, en stillasittande typ är jag ju inte. “Vila i rörelse” eller “rörelse i vila” är nog mer för mig. Nu blir inte promenaderna så långa men ut tar jag mig varje dag. Och skugga vill jag ha. Inte helt enkelt. Men varför ska saker vara enkla. En “pirra” är som en stadigare “dramaten” med större hjul som är av gummi och utan “packpåsen”, Men Mr B är van och det var nerförsbacke hem. En pirra rekommenderas. I alla fall för kortare transporter och helst inte uppförsbacke. In genom alla dörrar kom fåtöljen också, Ler lite när du beskriver transporten av dina tunga stolar. Fint att Anna kom till undsättning.
   Önskar dig också en fin helg.
   Varm kram från oss båda.

 19. Jo, man får allt ta hand om sin rygg och vårda den ömt, man ska ju ändå ha den livet ut kan jag tänka.
  Fin fåtölj var det ju också…inte fel alls.

  Älskar verkligen er utsikt från balkongen, den har mycket fint tycker jag och även lite spännande sådan har jag ju sett tidigare.
  Om jag lutar mig ner med huvudet närmare datorn hör vid köksbordet och kikar ut genom fönstret så ser jag bara träd och grönska..det är när jag lyfter huvudet igen problemen uppstår…hatar radhus 😉

  Ha det underbart nu…ska strax gå in och “hälsa på” Ama 🙂

  1. Fåtöljen var verkligen välkommen. Så skön att sitta i. Har testat ett 30-tal innan jag bestämde mig för den här. Hade tre kvar vid slutomröstningen.
   Vi är verkligen förtjusta i balkongen och mycket händer både i vattnet och längs kajerna. God underhållning är det.
   Men fint att du kan se både grönska och träd. Ja, radhus kan man kanske undvara att se. Men finns de nu där så…
   Ha det fint du också.
   Återkommer till dig senare idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *