Stockholm

Sommaren pågår ännu ett tag – Och inte alls mig emot

Visst pågår sommaren ännu ett tag. Visserligen har augusti nyligen knackat på dörren och mörkret sänker sig snabbare om kvällarna. Men sommar är det förvisso. Försommaren här hemma fick jag bara en smakbit av eftersom vi redan i början av juni reste till den spanska stugan. Men man kan ju inte få allt samtidigt. Vistelsen i Spanien blev väldigt bra men väl varmt för mig ju längre in i vistelsen vi kom. Även här hemma har det varit varmt men ändå något “svalare “.

Promenader har det som vanligt blivit många, men konstaterade i går att det var bra länge sedan jag tog mig en promenad längs Årstaviken. När jag tittade tillbaka i bloggen såg jag att det var det i slutet av maj. Å andra sidan ligger både Årstaviken och de fina koloniområdena kvar. Och i går tog jag mig en runda här.

Stockholm. Södermalm. Årstaviken.Visst pågår sommaren men många fritidsbåtar har landat vid sina bryggor. Visst pågår sommaren! Men många fritidsbåtar har här i Årstaviken, en del av Mälaren,återkommit till sina bryggplatser.

Visst pågår sommaren

ännu ett tag och sedan går den ju på olika sätt att förlänga om man skulle vilja det. För egen del har sommaren så här långt har varit  riktigt bra och en hel  del trevligheter har det blivit på olika sätt. Och vidgat vyerna har jag gjort.  Direkt när vi kom hem från Spanien passerade goda “kinavänner” (vi träffades i Peking) och vi fick ett par fina dagar tillsammans i Stockholm. Sedan  blev det en tur för att hälsa på barnbarnen på landet i Medelpad. 

En lyckad resa på alla sätt och här blev det  för mig också årets preimiärdopp i Indalsälven. Efter en kort mellanlandning i Stockholm blev det ytterligare en resa norrut. Nu en jobbresa till Höga kusten med flera olika höjdpunkter och även en fint besök på Ulvön.

Jag  spenderar gärna sommardagar i Stockholm eller trakten häromkring och vill man ha variation är möjligheterna många. Egentligen är det för min del bara fantasin och ryggbesvären som begränsar. Och vissa dagar har värmen också varit begränsande eftersom jag då inte “orkat” vara i rörelse. Är nog inte ensam om just den känslan.

En sväng längs Årstaviken

tar jag gärna. Och när man går här vid vattnet och uppe i de nu vackert grönskande koloniområdena är tanken på en storstad långt borta. Men rent geografiskt bara några hundratal meter.

Södermalm. Årstaviken. Badbryggor. Bad hör för många ihop med sommaren. En av flera badbryggor. Nu fanns det de som badade och för många hör bad ihop med sommaren. Här vid bryggan har människor badat hela året  och i vintras var det en vak upphuggen.

Blomsteruppsättningarna på bron fanns inte när jag gick här i slutet av maj. Konstaterade att de i sommar är koncentrerade till en sida.

Här på bron, precis som på hela vägen längs Årstaviken ska de som promenerar samsas med joggare, cyklister och el-sparkcyklar. En ochannan hund och barnvagn tillkommer också.  Och oftast fungerar det. Uppe på höjden skymtar delar av Södersjukhuset.

Jag lämnar Årstaviken och gångvägen vid vattnet  och tar mig uppför backarna till Eriksdalslundens koloniområde.

Södermalm. Eriksdalslundens koloniområde. Jag stosar på de grusfyllda gångarna och tar in alla dofter sommaren bjuder på. Grönskande och välskötta koloniträdgårdar.Jag strosar längs de smala grusade gångarna och tar in  de dofter sommaren bjuder på. 

Är detta månne en trädgårdshortensia? Jag såg många av dessa i de olika trädgårdarna.

Stockholm. Södermalm. Eriksdalslunden.Visst blommar det! Och sommaren tycks vara i högform. Visst blommar det! Här tycks sommaren vara i högform-

I flera koloniträdgårdar såg jag att vinbären var mogna.

Även plommonen var på gång.

Jag stannar till ett tag upp på höjden i koloniområdet och blickar ut över nejden. Till höger syns husen i Årsta och snett fram skymtar Skanstullsbron och skrapan Stockholm New med sin skybar högst upp.  Kanske dags att ta en ny tur dit upp en av dessa vackra kvällar.

Jag tar mig ner igen till vattnet och rör mig hemåt.

 

Dagen övergår i kväll och det blir en sen middag hemma på balkongen. En middag med asiatiska förtecken, helstekt fläskfilé med hoisinsås och nudelsallad. (Vill man äta med pinnar och det vill vi så kan man skära köttet i strimlor i stället för att skiva det. )

En vacker kväll men det blev en sen middag så en tröja kändes bra .

Och som trevligt  middagssällskap hade vi tre solar som speglade sig.

 

26 svar på ”Sommaren pågår ännu ett tag – Och inte alls mig emot”

  1. En skön dag blev det och en fin runda- Här är så vackert.
   Roligt att se vinbären som var mogna och att plommonen är på gång.
   Vackert här idag men nu på em kom en del moln.
   Önskar dig en fin em och kväll.

 1. Din sommar har så här långt varit varierad och bra måste jag säga. Själv tycker jag inte det samma om min men det är som det är.
  Vilken mysig promenad du kom ut på och jag tycker att koloniområdet är så fint. Precis lagom att ha en liten stuga där men jag kan tänka mig att de är mycket eftertraktade.

  Kram och god onsdag!

  1. När jag tänkte som juni och juli så insåg jag att det varit en del variation. Men månaden i Spanien gjorde ju sitt till.
   Förstår att din sommar inte alls blivit som du tänkt dig men hoppas att du i höst eller när du så önskar kan få möjlighet att använda dina inarbetade dagar. Viktigast nu är ju att ditt öga blir bra.
   Insåg att det var så länge sen jag var vid Årstaviken och uppe i koloniområdet att det absolut var dags med en runda. Så vackert här uppe.
   Vet att kolonilotterna/stugorna kan ärvas men att det i övrigt är väldigt många år att stå i kö just här.
   Önskar dig också en fin onsdag.
   Kram

 2. Vilka underbara grönskande sommarbilder! Ja, sommaren får gärna pågå ett tag till! Fast jag tycker att det är skönt att det är liiite mindre hett 😉

  1. Tack! Ja, här omkring är det gott om både vatten och grönska. Instämmer helt och gillar averkligen att det är svalare. Men sommaren håller vi gärna kvar ett bra tag till.

 3. Jag vill hålla sommaren kvar, just augusti är en behaglig månad. Man har fått sol och värme (oftast) och nu är det liksom bonus.
  Fin promenad du gjorde 😀

  1. Var nu så länge sen jag gick här att jag ville fånga lite av sommaren här i koloniområdet. Och det kunde jag. Jag tycker det är mer behagligt nu med svalare väder och orkar röra mig mer. Så det är lika bra att passa på dessa fina dagar.
   Och sol har vi ju fått en hel del av och värme så det har vi med oss.
   Önskar dig en fin vecka.

 4. Jo än är det sommar…åtminstone vissa stunder om dagen. Inte illa att ha tre solar =) Njut av den ljumma och sköna onsdags kvällen! Visst är det en Hortensia du fotat.

  1. Jag håller hårt i sommaren. Och även i kväll fick vi för en stund tre solar som speglade sig när vi satt på balkongen och åt en sen middag.
   Hoppades att du visste vilken blomma det var. Och roligt att jag hade rätt. Jag lär mig lite vad gäller växter efter hand och både Anki och du har lärt mig mycket.
   En skön kväll är det och förutom trutarnas skrik är det väldigt njutbart.

 5. “Borta bra, men hemma bäst” skulle passa utmärkt till ditt inlägg. Nästan i alla fall, för jag tror att du också tycker att det ordspråket är aningen överreklamerat;-)
  Helt underbara bilder från din hemmaplan, som ju nästan kan klassas som ett semesterparadis, inklusive underhållning nedanför balkongen.
  Här blev det tempura rolls ikväll, som också ätits med pinnar. Det hör liksom ihop tycker jag – asiatisk mat ska ätas med pinnar, men jag känner många som använder kniv och gaffel. Helt okej det också.

  1. Du har nog ganska så rätt här. Jag trivs ju väldigt bra hemma i Sverige. Men det är också helt ok. i Spanien. Och Asien lockar mig fortfarande mycket. Ja, andra delar av världen också.
   Kände att det var så länge sen jag tog ett varv här längs Årstaviken att nu var det verkligen dags. Tänk att detta finns bara några hundra meter från Ringvägen. Och visst har vi även på hemmaplan lite semesterkänsla. Absolut. God underhållning dessutom.
   Så gott med tempura rolls. Länge sedan jag åt dessa. Vad gäller pinnar så är det för oss ett “måste” till asiatisk mat. Men visst går det bra med kniv och gaffel också. Det är ändå maten som räknas.

 6. Ljuvliga sommarbilder. Så vackert överallt nu. Tidiga morgnar anar man att hösten är på väg sakta men säkert. Lite bett i vinden och inga tropiska nätter mer…
  Det gäller att ta vara på varenda dag innan mörkret och kylan kommer!
  Vi har ingen planerat nu innan jag får fixat mina ögon som ställer till det för mig lite!
  Kramar

  1. Tack! I gårdagens inlägg var jag i Thailand, på Chackpong. Och jag önskar så att det kan bli möjligt att komma dit igen. Men inser att det nog tar sin tid. Trist med dina ögon som begränsar dig men hoppas och önskar att det inom kort ska bli bättre.
   Kramar!

 7. Vilka fina pyttesmala gångar mellan lotterna där, allt för att få plats för så många som möjligt kan jag förstå. Fantastiskt hur gröna fingrar en del har, dessutom en stor passion för odling. Tyvärr har jag inte blivit ett dugg smittad av den passionen. Men jag njuter av vad andra åstadkommer med en plätt jord och frön och lökar. Undrar om idyllen får vara ifred, det händer ju så mycket otillbörligt så man kunde tro att någon kanske gick där o nallade både grönsaker och blomster om nätterna! Hoppas verkligen att min misstanke kommer på skam. Men nuförtiden får ju ingenting vara ifred. ….sorgligt men sant, även på landsbygden.
  Jättefina foton som jag fick njuta av!
  Kram

  1. Jadå, smalt är det men man kunde erbjuda många att få en lott så det var vällovligt. Och kolonilotterna är ganska stora. Jag är inte heller alls smittad av att odla. Har haft en stor trädgård och och testat men jag föll inte för detta. Men jag strosar gärna här och tar in det vackra jag ser. Tror vi är väldigt lika här.
   Det mesta här verkar ha fått vara i fred, glädjande nog. Men jag tror även att det finns kameror uppsatta i området. Tror också man hjälper varandra med att ha koll.
   En fin runda blev det och tänk detta mitt i stan.
   Kram

 8. Jag har också låtit mig begränsas av värmen när temperaturerna var som högst, orkade helt enkelt inte. Energin kom med svalkan på kvällen istället.
  Vad fint det var med dom små stugorna och grönskan i koloniområdet, en riktig idyll.

  Ha en fortsatt fin sommar!

  1. Just så kände jag också. Vi bor ju mitt på Söder i Stockholm men har ändå vatten och grönska helt inpå. Uppskattar det så mycket.
   Önskar dig också fortsatt fina dagar.
   PS Kommer nog en tur till dina trakter i höst. Min pappa ska få en plats i Töreboda uppkallad efter sig och när det sker ska vi komma dit. Blir nog också då ett besök i din fina stad.

 9. Så vackert det är där, fina sommarbilder, och tänk, nästan mitt i stan! Underbara Stockholm! En fin sommar på många sätt. Mysigt att var lite i Spanien för dej också, trots värmen, men ni har skön skugga där på terrassen förstår jag.
  En annorlunda sommar för mig som är sjukskriven, och hösten är ett oskrivet blad, tänker mycket på jobbet tyvärr, som jag ju ska vila ifrån!
  Nu hoppas vi på att sommaren fortsätter ett tag till!
  Ha det gott!
  Kram

  1. Tack! Jag går ju ganska ofta här i vanliga fall men konstaterade nu att eftersom vi var i Spanien i en månad så var det väldigt länge sen. Så fint och rofyllt att strosa runt här.
   En annorlunda sommar är det för dig i år. Verkligen. Kan förstå att det är svårt att inte tänka på hösten och jobbet. Jobbet är ju en viktigt del av ens liv och man suddar inte bort funderingarna man har utan vidare.
   Kanske kan du bli lite mer från tankarna om du skriver ner dem.
   Visst hoppas och önskar vi på en vacker sugusti.
   Ha det så bra du kan.
   Kram

  1. Visst är det fint att ha detta helt nära. Mitt i stan men med naturen helt inpå. Insåg att det nu var riktig länge sedan jag var här så det var helt klart dags för en runda.

 10. Ja nog har ni sommaren kvar fortfarande – så himla fint det blommar 🙂

  Här har högsäsongen peakat nu och det är väldigt mycket bilar och folk i stan, fast riktigt lika trångt som det brukar vara är det nog inte. Inte hela tiden i alla fall.

  Ha en fortsatt fin sommar!

  1. Jag är så glad över att även augusti är en sommarmånad och att det är så grönt och fint. Här är det sköna dagar och i mitt tycke lagom varmt för att orka ”göra saker” även mitt på dagen.
   Önskar dig också fortsatt fina dagar.

 11. Augusti är ju en sommarmånad, så än är det ett tid kvar att njuta!
  Verkligen en härlig promenad med jättefina bilder … och jodå, det är hortensior du fotat!
  Härlig avslutning med middag på balkongen!
  Önskar dig en fin fredag!
  Kram!

  1. Tack!Visst håller vi kvar sommaren ett tag till. För mig var det nu länge sen jag var här i de fina koloniområdena och det är verkligen grönt. Gläds åt alla vackra blommor och lugnet här. Ändå är det bara några hundratal meter från storstadens brus.
   Många tankar till dig .
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *