Trevligheter Utflykter

Sommardagar i variation och kombination

För närvarande varvar jag dessa vackra sommardagar här hemma med resejobb inom Sverige och med ledighet, något jag verkligen trivs med.  Och ledigheten kan i sin tur  innebära  kortare resor som lätt kan kombineras så att de  blir njutflykter. (En utflykt som är extra njutbar)

Dessa svenska sommardagar

är verkligen behagliga och gårdagens besök hos vänner i Östertälje (strax innan Södertälje) blev verkligen en fin njutflykt. Till Östertälje tar det 30 minuter med pendeltåg från Stockholm och att kliva av här är som att komma till “landet”. Äldre villor med uppvuxna, vackra trädgårdar och lite äldre flerfamiljshus kantar vår väg. Grönskan är påtaglig trots uteblivet regn.

En kort promenad och vi är framme och möts av än fler blommor och grönska. Växthuset är en oas och här finns en liten fontän med porlande vatten och olika sittgrupper som inbjuder till att slå sig ner en stund och njuta .

Vackra sommardagar är det och det är fint att sitta en stund i ett växthus och njuta av det vackra. En del av växthuset. Så vackert!  Pelargonsamlingen är stor med många olika sorter.

Sommardagar innebär också att bär och frukt mognar och kan skördas. Vinbären är mogna

 – och vindruvorna växer i riklig mängd. Ännu inte riktigt dags för skörd. 

Tomater fanns i olika varianter och de vi smakade, modell mindre, var försvinnande goda.

Tiden försvann snabbt där vi satt ute i trädgården  och det började bli dags för lite matlagning. Eftersom vi alla har en del av oss kvar i Peking (det var där vi  första gången sågs för många år sedan) blev det en del wokat som ingick i middagen. Och när det kom till “wokandet” såg jag något som  jag aldrig sett tidigare. I spisens häll finns en fördjupning och i den passar denna wokpanna perfekt. (Spisen och pannan hörde ihop) Ofta när man ska woka hemma så får man inte tillröcklig värme om man inte har en gasplatta och maten blir inte wokad utan mer stekt/kokt. Men icks alls här.

Här fördjupningen i spisen och wokpannan passar exakt. Detta är nu ett önskemål för vår kommande nya spis.

Wokpannan placerad i sin nersänkning. Och resultatet blev verkligen toppenbra

Grillade filodegsknyten med fetaost, melonsallad och riktigt wokad broccoli som den görs i Peking.  Väldans gott och vackert.

Middagsutsikt mot växthuset och trädgården. Aptitretande det också.

Timmarna rann iväg och skymningen hann sänka sig innan vi åter tog tåget tillbaka till huvudstaden.

Hej då! Stort tack för en jättefin eftermiddag och kväll. Jättetrevligt att ses igen.

 

Och visst är det trevlligt med dessa njutflykter.

 

 

26 svar på ”Sommardagar i variation och kombination”

 1. Så fint era vänner bor! Och vilken trädgård!
  En spis med fördjupning för wokpannan har jag aldrig sett, med vilken smart lösning om man använder den pannan ofta 🙂
  Stor kram

  1. Det var så mysigt att komma hit och vi hade en jättefin eftermiddag och kväll. Visst är lösningen med nedsänkning i spisen bra. Och jag wokar ju gärna så detta finns på min spisönskelista.
   Stor kram och trevlig onsdag.

 2. Så hyggeleg innlegg.
  Fint å møte venner. Og så fine blomster, kjenner duften heilt hit.
  Smart plate som passa til wokpanne, det har ikkje høyrt om før..
  Her fortsetter fineveret, me har minste barnebarnet på besøk denne og neste veke
  og nyt dagane i lag.
  Gode sommardagar !

  1. Tack! Ja. även här i storstan njuter vi av det soliga vädret men det är fint att ta sig en tur till vänner lite utanför stan också- Visst är denna plattan bra! Had eheller aldrig sett en sådan tidigare.
   Så fint med dina minsta barnbarn på besök. Jag önskar er fortsatt vackra dagar tillsammans,
   Ha det gott!

 3. Viljen njutflykt med alla ingredienser! Så vackert de bor och vilken praktisk wokspis! Är imponerad av att de lyckas hålla trädgården så blommande och vacker i denna torka!

  1. Ja, det blev det! Så mysigt! Och här grönskade det och blommade överallt. Vackert! Spisen med nedsänkning för wokpanna had ejag aldrig sett men helt perfekt med värmen runt om. Som en gasspis. Spisen med denna nedsänkning finns nu på önskelistan när vi byter.

 4. Vilket paradis! Det vill jag verkligen kalla njutflykt, att komma dit, till era goda vänner. Så kul att hålla kontakten!
  Jag har aldrig hört talas om hål i spisen för wokpannan, men förstår att det var lämpligt.
  Jag har haft en njutningsdag, på mitt vis, här i stan. Lagom värme och rörelse.
  Stor kram!

  1. Verkligen en oas! Och så härligt att njuta av den fina efetrmiddagen och kvällen i deras fina trädgård men alla växter. Jag hade heller aldrig sett eller hört talas om en spis med nedsänkning för en wokpanna. Men nu har jag sett den och testat. Denna spis finns redan på min önskelista. Fint att du också haft en njutningsdag.
   Stor kram!

 5. Vad mysigt! En sådan platta vill jag också ha. Det vore perfekt med tanke på hur mycket jag använder wokpannan. Något att ha i åtanke när vi ska göra om köket i stugan.

  1. vi hade en jättefin eftermiddag och kväll och så fint att njuta i denna vackra trädgård.
   Denna spishäll med nedsänkning hade jag aldrig sett tidigare, en dansk tillverkare. Men jag wokar en hel del och vill gärna ha en sådan. Värmen sprider sig runt om som på en gaslåga. Perfekt!

 6. Vilken härlig njutflykt på alla vis! Vacker miljö och dessutom såfick ni god mat. Det var verkligen smart med nedsänkningen där i spisen. Måste ge en mycket effektivare värme misstänker jag som amatör.

  Kram och god kväll!

  1. DEt blev en jättefin njutflykt och så härligt att sitta i denna vackra trädgård och njuta av allt.
   Jag hade aldrig sett en lknande nedsänkning i en spis tidigare och visst blir det ju en helt annan värme runt om. Som på en gaslåga. Nu står denna spishäll på min önskelista och med plats för wokpanna.
   Strålande vackert i Stockholm så vi njuter ute och med teven på inne . Vill inte missa matchen heller.
   Önskar er och lilla S en fin natt.
   Kram!

  1. Kinesisk mat är en favorit och denna spishäll med nedsänkning för en wikpanna har hamnat på min önskelista. Perfekt! Vädret här är ljuvligt och det ska fortsätta så. Passar perfekt för jag har ny jobbresa inbokad – mot Höga kusten. Och den är än vackrare i sol. Hoppas solen återkommer till er.

 7. Det var verkligen en njutflykt av första klass! Vilket växthus, en riktig oas. Helt underbart att se. Sedan gillar jag den där nedsänkta plattan för wokpannan. Vilken superb idé. Har aldrig sett en sådan spis faktiskt. Med den kan man verkligen göra på rätt sätt, för precis som du säger, det funkar inte riktigt att woka på en vanlig spisplatta. Maten – mums säger jag bara:-)

  1. Så mysigt att lämna huvudstaden för en eftermiddag och kväll. Och vilka växter! Här var vi mitt i allt det fina.
   Jag hade aldrig sett denna spis med nedsänkning tidigare. Men nu finns den på min önskelista när det blir ny spis. I och med att plattan är nersänkt blir värmen mer runt om och inte i botten. Percis som en gaslåga. Jag lahar ju gärna asiatisk mat så detta vore perfekt.
   Och maten var så god och färgrik.En njutning den också.

  1. Här är de verkligen duktiga och med gott om gröna fingrar och stort intresse. Så fint här i den lummiga trädgården och allt såg verkligen ut att trivas.

  1. Det blev en jättefin njutflykt och här var vi helt omgivna av vacker grönska och helt ljuvliga blomster av alla de slag.
   Kram”

 8. Det här är verkligen en blomstrande och vacker årstid i Sverige. Gillar tapeterna i bilden av köket, riktigt fina.
  Spis med nedsänkning för wokpanna var nytt för mig… Ser grönt och delikat ut det som tillagades.

  Ha en fortsatt fin torsdag!
  Kram Christina

  1. Visst är det! Och verkligen mysigt att lämna storstaden och komma ut till “landet”. Och det bara 30 minuter från Stockholm. Spisen med nedsänkningen och plats för wokpanna hade jag heller inte sett tidigare och nu finns en sådan på min önskelista när vi byter spis. Jag wokar mycket och utan gaslåga är det svårt att få hög värme runt om.
   Önskar dig en fin fortsatt vecka.
   Kram!

  1. Det var verkligen jättetrelvigt att komma hit och både kropp och själ fick sitt lystmäte.
   Stor kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *