Spanien Torrevieja

Som vanligt – Välbekant och trevligt möte med Torrevieja

Gårdagens ”långfrukost” i halvsol  på terrassen kändes som en bra start på första sommarstugedagen. Att sedan termometern visade på+18 (i skuggan) gjorde det  hela än mer njutbart. Och precis som vanligt lockade en långpromenad längs havet med tillhörande ”pitstop” och tapasintag. Att komma hit till Torrevieja är för oss  som att komma till vårt andra hem. (Hemma på riktigt är Stockholm) Allt runt om är numer tämligen välbekant och samtidigt finns det både i stan, i närheten och längre bort, en hel del att göra, se och uppleva. Bara fantasin begränsar.

Som vanligt blev det en promenad längs havet somvi startade vid Playa del Cura.Gårdagens långpromenad längs havet började och slutatde vid Playa del Cura en av stränderna  inne i stan.

Som vanligt

lockar havet. Ingen trängsel på stränderna men bänkarna utmed strandpromenaden används. Några har placerat sig i lä på stranden och andra går med fötterna i vattnet- några badande ser jag inte. Vi sitter på ”Esmeralda”, en av våra favoritbarer vid havet. Vilar föttterna efter våra sex kilometers promenad, äter tapas till sen lunch och tittar ut mot stranden och strandpromenaden. Här finns alltid finns något att fästa blicken på. Om inte annat havet.

Lugnt och behagligt i lä på stranden.

Vinskydd, bord och stolar. Klart för kortspel.

Fram på kvällskvisten

blev det ett besök i den närbelägna butiken Casa för tänkt inköp av bordstabletter och en duk. Nu hade jag inte tänkt mig att julattiraljerna skulle var i fokus i butiken. Men så var det. Konstaterade också att det var en en del svart i juldukningarna här. Svart, silver och guld och lite rött.

Lite nya varianter av det några eventuellt vill ha till hemmet i jul- En bil med gran på taket eller kanske en ullig lama med tomtemössa-

Något inköp blev det inte för min del. Men de ”ulliga plädarna bredvid de ”ulliga” lamorna var av visst intresse.

På vägen hem hann jag se solen som speglade sig i höghusens fönster ett kort ögonblick innan den gick ner.

 

 

 

28 svar på ”Som vanligt – Välbekant och trevligt möte med Torrevieja”

 1. Härligt med ett andra hem. Det ger dubbel glädje . Jag vet. Så härligt nu när många turister har åkt hem. Lite bättre plats för er andra! Jag är nog lite gammalmodig, för jag tycker inte om alla konstiga färger som ska vara med på jul! Stor kram

  1. Vi trivs bra här men hemma ändå Stockholm. Men du vet ju att ditt paradis i THailand även är vårt. Nu får det vara med i minnena och så njuter jag av dina inlägg härifrån. NU är det behagligt här och gott om plats.
   Jag är ju inte förtjust i julen över huvud taget men en svartinspirerad jul vill jag inte ha. Är nog också gammalmodig där.
   Stor kram och hälsa de jag känner.

 2. Så skönt det måste vara att ha två hem på det sätt som ni har.
  Vi känner lite grann så vi också när vi reser till Madeira, som har blivit ”vår” ö, framom andra.
  Åland ligger förstås i topp!
  Julen gör sig påmind även hos er, bilen med gran på taket är rolig.
  Trevlig lördagskväll önskas!

  1. Tanken var att vi skulle ha vårt andra hem i Thailand men mina solskador ville inte det. Så det här blev en bra kompromiss.Madeira är en väldigt vacker ö och jag förstår att ni trivs där.Har varit där några gånger. Men jag förstår till fullo att Åland ligger i topp. En ö jag också är väldigt förtjust i. Maken är ju dessutom ålänning.
   Jag är inte direkt så julig men roligt ändå att se vad som finns här. Kändes i alla fall inte direkt som ”krafs”.
   Önskar er också en fin lördag.

 3. Det är nu de äldre spanjorerna njuter av sin strand. Tycker det är så himla roligt att se familjer eller bara vänner som bygger sitt ”bo” och sedan spelar kort och äter medhavd mat. Otroligt roligt!
  Juldekorationerna är lika gräsliga som här. Antar att de inte får följa med dig hem;-)
  Å sista bilden är en höjdare – den också:-)

  1. Visst är det så. Och här ses man ju gärna ute. Perfekt med en korthörna på stranden. Gillar inte alls att julsakerna är framme redan nu. Och hemma fanns de ju på plats i många butiker i början av oktober. Pust! Nej, inget sådant följer med mig hem. Är dessutom inte så ”julig”. Julmarknader undviker jag helst. Har en som jag gillar och det är den på Alsters herrgård i Värmland, Frödings födelsegård. Här är det mer värmländskt hantverk och som är i fokus.Blir en jobbresa hit i början av december som kompletteras med Kars Lerin och en del annat. Ser fram emot den resan.
   Sista bilden blev jag också nöjd med. Och det var bara en kort stund som solen speglade sig i fönstret.

 4. Vilket härligt promenadväder och än har ni härliga temperaturer att njuta av. Här har det också varit hyfsat men bara 12 grader. Så söta tomtelamor där i butiken. Bara fantasin begränsar oss.

  Kram och ha en fortsatt fin lördag!

  1. Det blev en bra början på vistelsen med det fina vädret men det lär nog variera en del nu i november. Men även idag har det varit jättefint i princip molnfritt och med +23 i skuggan. Behagligt. Långpromenad även idag och ”utelunch”- Många tomtar fanns det och visst är det så att fantasin är det som begränsar oss,
   Kram och trevlig kväll.

 5. Gokväll!
  Tack o lov så hade inte Casa börjat med julgrejor när jag var där. Orka,! No.
  Ortoligt vacker sista bild. Min vy i stort sett från balkongen?
  Längtar ner när jag läser din blogg.
  Kram/A-K

  1. God sen kväll!
   Jag tänkte just på dig när jag tog bilden. Tyckte själv den blev väldigt fin. Och dte är ju bara en kort stund solen hinner spegla sig innan den går ner.
   Nu skulle jag ha bordstabletter och en duk. Men inte alls julinspirerat så det fick vara. Men de är bra på att skylta inne i affären och gör det snyggt.
   Vi saknar dig.
   kram!

 6. Så härligt det låter med att ni vistas vid havet igen, med behaglig sommartemperatur!

  Jag åt en tidig lunch idag och gav mig sedan ut på en skogspromenad i vackert höstväder, solsken, inte så dumt det heller! Att vandra utmed vatten är väldigt rogivande, visst måste det vara ”nyttigt” för livsanden i oss? Jag tror faktiskt det…

  Julen kan man både ha och mista, tycker jag idag. Under många år hade jag gärna avstått den, men nu är det inte så mycket ståhej från min sida! Tar ett lugnt julfirande.

  1. Jag tycker även att din skogspromenad känns behaglig. Och att promenera ger mycket på många olika sätt. Jag rensar ofta huvudet när jag går och dte är befriande. Jag dras till hav och vatten och fascineras av båda. Jag vill helst inte vara hemma under jul. Alltför många trista minnen kommer lätt tillbaka just på ”hemmaplan. Och är vi hemma så är det absolut inget ”ståhej”. Och att jäkta inför julen skulle inte falla mig in.

 7. Härligt att du är tillbaka!
  Jag var på Casa i Estepona igår. Vilket sammanträffande. Känner igen alla grejerna. Så mycket roliga grejer och så billigt.
  Ha det riktigt skönt i ditt andra hem!

  1. Känns trevligt att vara här igen. Kul att du var på Casa i Estepona. Tror utbudet är ganska lika. Och priserna helt överkomliga. För mig blev det dock inga inköp denna gång. Men de har ju mycket av det mesta.
   Önskar dig också fina dagar.

 8. Det var längesen jag var på Casa, men de har en hel del roliga saker. Trevligt att gå där inne och kika.
  Börjar längta ner nu när jag ser dina bilder 🙂
  Stor kram och snart ses vi!

  1. Välkomna! Trevligt när ni kommer.
   Casa är trevligt men nu är det väl mycket julsaker…Strålande sol idag och just nu +21.
   Önskar er en fin söndag.
   Stor kram!

 9. Härliga bilder från ett härligt Torrevieja! Hoppas att snart få se dom där vyerna själv igen 🙂
  Idag ser det också ut att vara fint väder utanför fönstret – men det är lite kyligt. Fast allt är ju relativt 😀

  Välkomna tillbaka!

  1. Tackar! Trevligt att vara här igen. Ja, du får se mina bilder så länge.Men jag hoppas du snart är på benen igen. Helt molnfritt idag och just nu +21 i skuggan på vår terrass. Skönt!

 10. Men va skönt med en sån tom strand, är det så man kan bada? skönt när det är tomt o turister åkt hem 🙂 förstår att ni njuter av vistelsen där ..kram å fin söndag

  1. Vi såg de som badade igår och jag tror havet håller +18 fortfarande. Vi är ju aldrig på stranden för att sola men sitter gärna i närheten av havet. Eller går längs strandkanten. Riktigt skönt att vara här nu. Idag helt molnfritt igen och nu +21.
   Kram och trevlig söndag.

 11. Aha, du är i ditt andra hem nu. Det går fort att förflytta sig i dagens moderna tid.
  Härlig strandpromenad, mycket att se, det tycker jag om. Plus 18 grader, inte illa, vi har bara knappa 10, men, det är kanske inte annat att vänta så här i novembertider.
  Julsaker till försäljning redan. Lite för tidigt för min smak, men dom kanske har börjat i affärerna här också, det vet jag inte.
  Ha en finfin söndag.
  Varm kram till dig.

  1. Här går det undan och vi har kort startsträcka.Behövs inte direkt någon planering för vi har allt på plats. Nu har dte varit såfint några dagar och att det inte är alltför varmt passar mig bra. Just nu +21 i skuggan och helt molnfritt. Hemma såg jag butiker som hade julsaker i oktober. Jag blir så trött på all kommers.Precis som om folk inte har julsaker. Köphysteri tycker jag det är.
   Önskar dig också en fin söndag.
   Solig och varm kram

 12. Vi köpte första vintern en stooor pläd av sådan där mjuk och tjock modell. Ett av de bästa köpen vi gjort. Nu kan vi sitta i soffan alla tre och få plats under den. Lite dragande är det innan alla är nöjda …

  Blev nyfiken på Casa och det visar sig att det finns en i Fuengirola, där alla möbelaffärerna ligger. Har antagligen varit där, var inne i varenda butik utmed vägen när vi letade efter soffa. Bra, nu vet jag det!

  Nu skiner solen och det är behagligt ute!

  1. Vi har en liknande pläd hemma och den är verkligen skön. Men tyckte att den här på Casa var i dyraste laget. Kul att ni också har en. Casa har inte direkt så mycket möbler men i övrigt mycket av det mesta. Och det vi köpt där tidigare har haft väldigt god kvalité.
   Här har det varit strålande sol hela morgonen och härligt att sitta ute. Termometern visar nu på +21 och inte ett moln synligt. Bara att njuta. Blir utelunch vid havet idag också. Lika bra att passa på.
   Trevlig söndag.

 13. Andra hemmet – som du vet så har jag ju tillgång till ett en bit från Torrevieja och varje gång jag läser dina inlägg så tänker jag – men he dig i väg då och du som jag vet att jag blir i mitt första hem än så länge
  … men tid komma skall …
  Så jag njuter som ”bredvid” dig.
  Bild 4 som har vinskydd – men förstår vindskydd och bilden och bild 7 med solen en kort stund njuter jag!
  Stor kram åt er!

  1. Jag vet ju att du känner till stan och visst ska vi få toll det så vi även kan ses här. Tiden för det kommer. Helt klart. Bild nr 7, sista bilden. är jag också nöjd med. En kort stund och det vill till att fånga det man ser närhelst man ser det. Kanske på bild eller allra helst i hjärtat och minnet.
   Stor kram!

 14. Lama-mjukisar med tomteluva, nä nu tror jag!!! Haha, visst var de söta även om jag inte gillar julpynt alls. Det är så skönt i detta skede av mitt liv när jag bestämmer helt själv hur jag vill ha det. Och då blir det inte juligt det kan jag lova. Men levande ljus, det vill jag ha, hela den mörka årstiden. Kram

  1. Julen är inte min grej längre och hos oss är den mycket nedtonad numer. Och julpynt gillar jag mycket lite. Har lite gamla saker som jag har fina minnen från. Jag tyckte lamorna var söta, men……Vi bestämmer också hur vi vill ha det och helst är jag borta över jul. Förra året var vi här i den spanska sommarstugan. Men även om vi är hemma så blir det inga jippon. Levande ljus har vi och god mat och dryck. Kanske kommer lite julpynt också fram-
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *