Skyltar Spanien Torrevieja

Solsken i blick – dagens blå tråd i “skyltsöndag”

Söndag igen! Och dags för  den trevliga och roliga ”Skyltsöndagen” som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det skyltar av olika slag som gäller och med fri tolkning. För min del blir bidraget denna vecka skyltar från spanska Torrevieja och med solsken i blick.

Torrevieja och solsken i blickFärgglada reklam/infoskyltar om vad som är på gång i Torrevieja finns strategiskt utplacerade i stan. 

Med solsken i blick

har vi glatt under veckan gjort våra långpromenader och på något sätt har fötterna fått viss extra fart . Visserligen har det blåst en del  så stundtals har medvinden bidragit till farten. Men helt oavsett vinden så tycker vi att promenaderna är trevliga. Likaså att se var vi hamnar och var det kan vara lämpligt att slå sig ner och för lite påfyllning av energigivande substanser.  (Eftertanke, mat/tapas och dryck och annat)

Restaurrangen/baren Namm skyltar i blått och havsutsikt ingår. Centralt placerad och med god utsikt över det mesta på Paseon/Strandpromenaden. 

Casa Juani är  en spansk en restaurang vi återkommer till. Ligger nära strandpromenaden och har bra och prisvärda lunch och middagsmenyer, ca 10 euro för tre rätter plus dryck. Även goda tapas serveras.

Vad som finns i tapasväg  finns uppsatt på griffeltavlor och  likaså dagens meny. 

Längs stränderna växer det nu under vår och sommartid fram mindre barer och antingen kan man slå sig ner en stund eller också går det att utmärkt att få med sig en dryck som “para llevar” -“ta med sig”.  Vi valde dock att slå oss ner under ett parasoll och därifrån ta del av solsken, havets brus och den mysiga miljön.

Under högsäsong uppstår många pop up restauranger och det är fint att under parasollet njuta av både solsken och hav.

Och kanske skulle en svalkande ölsmaka bra. Utbudet är stort.

Solen lyser  från en molnfri himmel, havet skiftar i olika blå nyanser och  i skuggan av ett parasoll slår vi oss ner och blir sittandes länge. 

Fler ”söndagsskyltare finns här!  Titta gärna in!

26 svar på ”Solsken i blick – dagens blå tråd i “skyltsöndag””

 1. Skyltningen tilltalade mig! Vackert väder, solsken och blå himmel , det är grejer, det!
  Lyckligtvis har vi soligt här också, så jag är inte inne vid bloggen något särskilt, en får ta vara på!
  Stor kram!

  1. Tack! Och visst är det extra trevligt med fint väder. Hemma passar en på att njuta av det lite extra för det är ju inte direkt så stbilt.
   Hoppas du haft en fin söndag både ävdermässigt och på andra sätt.
   Stor kram!

  1. Prisläget här på det mesta är hälften mot hemma i Sverige och på en del varor än mer. SEn finns det några där det inte är så stor skillnad.
   Att äta ute är mer än hälften så billigt som i Stockholm så vi varvar uteätning med hemmaätning. Och ofta träffar vi vänner ute över en bit mat.
   Namm-restaurangen är riktigt bra och jag gillar verkligen färgsättningen.

   1. Vad jag menar är att ni här lägre restaurangpriser än vad vi har här på Solkusten. OK, vi är ju inte ute så ofta så vi är nog dåliga på att hitta de där bra ställena med bra priser, egentligen. Hamnar nog mest på turistfällorna.

    1. Jag förstod det så! Och prisnivåerna här är väldigt bra! För oss blir det en bra blandning av att äta ute och hemma. Och vi har våra “guldkorn”. Turistfällorna undviker vi men det tog ju ett tag att lokalisera dem.

 2. Härliga bilder. Längtan blev enorm nu, men snart bara 1 månad kvar.
  Ser fram emot promenader och pitstop tillsammans med er.
  Många kramar/A-K

  1. Tack! Vi väntar på dig och du är med här i din frånvaro. Tiden går ju fort nu och du har ju en fin resa innan att se fram emot.
   Många kramar itll dig.

 3. En skyltning helt i min smak och vilket härligt väder ni har! Vi har haft en solig söndag men det kan knappast mäta sig med er värme.

  Kram och god kväll!

  1. Tack! Och vad skönt att ni också haft fint väder. Gläds verkligen med er. Och att solen tittar fram och att dte även är hyfsat varmt gör mycket öfr välbefinnandet på flera plan.
   Kram och natti.
   Önskar dig en bra start på veckan.

 4. Tusen tack för denna mat- och dryckvandring från Torrevieja i med- eller motvind. Spelar ingen roll, för jag vet ju vad du pratar om. Just mat och dryck utgör minst 50 procent av en lyckad semester – minst!!!
  En underbart somrig Skyltsöndag här hos dig som jag njuter av. Tusen tack för den och länken:-)

  PS. Här var faktiskt soligt i hela två dagar nu. 19,4 grader slår ju inte temperaturen hos dig, men ändå;-) DS.

  1. Har förstått att det varit behagligt i Stockholm nu ett par dagar och gläds med det. Verkligen.
   Och mat och dryck fick det ju bli denna skyltsöndag och även vakcert väder. Passade liksom in i veckan som varit.
   Jag tycker också att mat och dryck är minst 50 % av en vistelse utomlands och det oavsett var jag är. Här är vi ju oftast en längre tid men ändå viktiga ingredienser för en lyckad vistelse.

 5. Namm restaurangen såg läcker ut!
  Å ser en Leffe -flaska och blir sugen på Belgisk öl!
  Det ser ut som att sommaren kommit till Spanien, njut av värmen!
  Hit har ju äntligen våren hittat, inga handskar krävdes i morse när jag cyklade hem!
  Sonen mår däremot sämre, han har en jobbig pollenallergi, som han slapp på Malta!
  HA det gott!
  PS, visst borde politikerna jobba mer aktivt på vår arbetsmiljö, håller helt med!

  1. Restaurang Namms turkosa skyltning tycker jag om. Den piggar alltid upp lite extra. Att sedan både mat (har bara testat lunch) och tapas är helt ok, liksom läget, är abdra plus.
   Nu har vi haft +25 i ett par dagar och ingen blåst och det är behagligt. Framförallt kvällarna. Jag är ju helst, av förklarliga skäl, i skuggan.
   Trist med all polllen för din son. Jättejobbigt. (Har båda döttrarna som lider av pollenallregi.)
   Hoppas nu politikerna sätter fart med er arbetsmiljö….Jätteviktigt!
   Kram och trelvig vecka. Och dte blir dte ju….

 6. Allt blir så aptitligt utomlands. Ölen längst till vänster Chouffe kan jag rekommendera, underbar. Men det är inget du skall dricka i solen mitt på dan utan kör den på kvällen till maten, den är rätt smakrik och tung. Blå Leffe låter spännande, har bara druckit blond och brun Leffe som finns på bolaget. Krombacher är en tysk lager som också är okej besk pilsnersmak, funkar bättre i solen.
  Cocktailsskylten var fin.

  1. Instämmer helt!Chouffe har jag inte testat men ska helt klart göra det och kvällstid. Blå Leffe har jag testat både här och i Belgien. gillas. Krombacher har också slunkit ner någon gång. Men den ska få vara med igen.

 7. Alltid kul att se vad du har för dig där nere, och alltid trevligheter 🙂 vädret o värmen är även här 🙂 nu alla fall kram kram

  1. Skönt att värmen även kommit till SVerige. Välbehövligt! här är det trevliga och lättsamma dagar och vi trivs.
   Önskar dig en bra start på veckan.
   kram!

  1. Just så är det här nu. Behaglig värme och med tillgång till skugga. Passar mig bra. Men jag saknar den svenska våren. Det gör jag.

 8. För mig är det otroligt exotiska foton du visar. Det var så himla länge sedan jag var nere kring Medelhavet. Underbara blommor och havet som jag älskar oavsett om det är kallt eller varmt. Värmen har även nått södra Dalarna, risken är stor att våren går på tok för fort, och allt blommar samtidigt. Men det är härligt att vara dagledig och verkligen kunna njuta av vårens ankomst.

  1. Det finns många rejäla parker här i trakten och en del skog också. Och det är roligt att titta in där man tidigare bara passerart. Havet lockar mig alla årstider och så båd ehemma i Svrige och här. DEt har alltid sin tjusning.
   Skönt med värme och vår hos dig, men risken är stor att våren direkt övergår i sommar och det vill man ju inte.
   Visst är dte behagligt att vara dagledig och hinna ta in vad som händer i naturen. Kommer sakna den svenska våren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *