Stockholm

Solig helg med en del utevistelse

Det har varit en solig helg och trots en ganska vass vind gick det med lite god vilja att ana lite vårkänsla i luften. Jag har varit ute på ett par rejäla rundor längs Årstaviken och att gå här längs Mälaren är populärt. Dessa vackra dagar verkar det som om det är här längs vattnet “alla” befinner sig. Alltså ett populärt stråk. För egen del tar jag gärna stigarna uppe på höjden i koloniområdena,dit inte så många söker sig. Och utsikten här uppifrån, över nejden och vattnet gillar jag verkligen. Många som passerar här längs strandkanten väljer också att gå runt hela Södermalm. En sträcka på  ca. 10 km, Hälsans stig (om man går följer vägen längs med vattnet, annars ett par km.kortare)

Stockholm. Södermalm. Årstaviken. En solig helg innebär att området är välbesökt. En solig helg innebär att det är många som söker sig till områdena runt Årstaviken. Och här, högst uppe, i Eriksdalslundens koloniområde är det fint att slå sig ner. Utsikt ingår. 

En solig helg

var det och jag var inte ensam om att ge mig ut. Även förra helgen bjöd på mycket sol och jag var inte sen då heller att ge mig ut. Men då blev det en vända österut längs Hammarbykanalen och mot Stockholms inlopp.

Praktiskt att ta med sig egna stolar.

Men det går ju fint att även slå sig ner i solen utan stol. 

 

Jag tog trapporna ner till vattnet och där var det rena folkvandringen. Kanske är det många som vill ta sig en titt på de exotiska mandarinändrna som slagit sig ner vid Tantoområdet, en bit österut längs vattnet.

Stockholm. Södermalm.Årstaviken. En solig helg är det rena rama folkvandringen här. Att ta en runda längs Årstaviken är alltid populärt, året om och en solig helg verkar “alla” söka sig hit.

Gott om bänkar att slå sig ner på. Och en hel del finns det att titta på och många är de som passerar. 

Lite vårkänsla tyckte jag det var på sina ställen. Några videknoppar i en av koloniträdgårdarna, söderläge, förstärkte den känslan. Men några vårblommor såg jag inte.

Ett tunt lager is ligger kvar  på  delar av Årstaviken. Vackert med solen som speglar i isen och motljuset.

På vägen hem stannar jag till en stund hos herr och fru Svan. Tror de väntar på att isen ska försvinna. Förra vintern, så här i början av februari var en av svanarna fastfrusen i isen här i Årstaviken. Men med hjälp av Djurambulansen blev den räddad. Så skönt! Svanarna hör ju hemma här och längre fram under våren och sommaren brukar de med ungarna komma genom Hammarbyslussen och hit till kanalen. Kul att se. Inte minst när de slussar.

 

24 svar på ”Solig helg med en del utevistelse”

 1. Vilken härlig helg det blev och goda möjligheter till utomhusvistelse. Koloniområdet är verkligen fint så där i backen sitter man bra. Ännu bättre i maj dock 😉 Vissa av bilderna skvallrar lite om vår även om mycket kan hända än.

  Önskar dig en fin måndag!

  1. En riktigt bra helg. Och mitt smärtplåster verkar göra nytta så jag blir mindre begränsad och det känns bra.
   Lite vårkänsla var det och det kändes som om alla var ute här längs vattnet.
   Men nog kan det komma bakslag.
   Trevlig kväll.
   Kram

 2. Mandarinänderna är verkligen vackra, dom sticker verkligen ut från de övriga. Har inte varit och sett dom i stan men i Schweiz såg vi.
  Det är vackert nu när solen är framme, Våren är kanske på gång.

  1. Så fin helg och även en vacker måndag. Bara att njuta. Så roligt att mandarinänderna trivs här och blivit accepterade av både gräsänder och svanar. De ser ut att trivas.
   Visst hoppas vi att våren är på ingång.Så fint med de ljusare dagarna.
   Önskar dig en bra vecka.

 3. Så bra att du var med och räddade en fastfrusen svan, fy att sitta fast . Djurambulansen gör ett kanon jobb den också, den har hämtat djur tre gånger från oss.
  Vilken dag, nu anar man våren på riktigt, härliga gångvägar du hittar och förstår att utsikten däruppe måste vara bara så fin!
  Kommer de änderna vara kvar där nu, bosätta sig eller flyttar de . Otroligt vackra ,-)
  Stol ja det borde man ta med sig, det säger vi ofta, men så gör vi aldrig det, och ångrar oss ,-)
  Inte klokt !
  Vårtecken ja det är dax att titta efter det nu, glömmer nästan bort att det är snart mitten av februari ,-)
  Härliga bilder.
  Ha det fint KRAM Primrose ,-)

  1. Det var förra året som svanen frös fast och räddades av Djurambulansen. Så det är så roligt att se att svanarna nu ä i god form trots att det är is och har varit minusgrader. Visst gör Djurambulansen ett viktigt och bra jobb. Verkligen.
   Här har vi anat lite vår i helgen och även idag. Men visst kommer det bakslag.
   Jag tror och hoppas att mandarinänderna stannar och de verkar vara accepterade av både gräsänderna och svanarna.
   Kul att du var med här.
   Kram och ha det så bra.

 4. Vilken härlig dag att gå ut och njuta av vintervädret, som ju med lite vilja kan kallas vårkänsla! Vilka fin promenadstråk, och så mycket folk. Vilken fin bild du fick på svanarna också. Idag var jag ut i solen, och med broddar på kängorna tänkte jag våga ta mej en tur nära vattnet, men jösses så isigt det var, tur att jag hade rätt skor på mej!
  Så fint med videknoppar!
  Ha en fortsatt fin dag!
  Kram!

  1. Har passat på nu både lördag och söndag. Verkar som o smärtplåstret fungerar riktigt bra och jag blir mindre begränsad av smärta. Skönt så.
   Kan tänka mig att det är isigt runt sjöarna hos dig så gå försiktigt. Bra med broddskor. Men snart ska väl istiden vara över.
   Jag letar lite vårtecken och nu dyker de upp dag för dag. Dock i lite skara.
   Önskar dig en fin kväll.
   Kram

 5. Fina svanar men lite argsinta kan de vara ibland!
  Minns när jag var barn och de var så arga på vår lilla hund,dvärgspets!
  Soligt vacker dag hos oss denna måndag.
  Cykel till Plantagen/Coop.
  Lite kämpigt dit som det är en del uppför.
  Ha en bra vecka.

  1. Här är de ganska beskedliga men har träffat riktigt ilskna när vi seglat i skärgården. Så visst ska man se upp.
   Strålande väder här i dag också så det blev en lång runda uppe i Vitabergen.
   Hoppas det inte var så halt och kallt att cykla.
   Känns som en bra vecka med en hel del som händer och det tycker jag om.
   Önskar dig detsamma.

 6. Sol här också idag! Gott!
  Klart att man gärna ser de speciella änderna! Verkligen vårlikt att kunna slå dig ner på en bänk i solsken!
  Svanarna har anlänt till våra trakter i veckan. Såg många på ett fält där de brukar hålla till.
  Och snart kommer de första tranorna !
  Ha det gott! Kram

  1. Solen gör så mycket till för välbefinnandet. Fint att den även är hos dig idag. Svanarna stannar här i Mälaren men kan ha det kämpigt om vattnet fryser.
   Tranor har vi inte här men jag har förr då och då varit vid Hornborgarsjön och sett deras dans. Dock väldigt länge sen.Och kommer de så är det ju vår.
   Ha det fint du också.
   Kram

 7. Vilken härlig ute dag och bilderna andas vår! (men än får man verkligen klä sig varmt)
  Rejäla ben på svanen och ringmärkt är den också.
  Ha en bra kväll, jag glädjs åt att det ff är ljust ute!

  1. Har varit ute en del under helgen och visst andas det lite vår. I alla fall stundtals. Så roligt att se att svanparet är intakta efter vintern. Ja, våren är ju snart här. Jodå, svanarna här är ringmärkta. bra så.
   Gläds också över ljuset.
   Önskar dig också en fin kväll.

 8. En härlig promenad med lika härliga bilder. Skrattade gott åt paret som bar ner sina solstolar. Tänkte du inte på Torrevieja då? Jag tänkte direkt på Benidorm där det är många som kånkar ned sina solstolar och parasoller till ständerna.
  Idag var det också ljuvligt! Första gången den här vintern där jag gick ut på balkongen och inte behövde en kappa. Med andra ord – jag frös inte. Å termometern på balkongen visade 17 grader. Vi går definitivt åt rätt håll:-)

  1. Det blev flera promenader undre helgen och ett bra tillfälle att testa smärtplåstret också. Jag skrattade också åt damerna som bar på solstrålarna och var också i tankarna lite på konkandet av stolar till och från stränderna i Torrevieja.
   Blev en lång runda även idag och upp till Vitabergsparken. Så skönt. Lite vår i luften även idag.
   Skönt att du kunde vara ett tag på balkongen. Och +17 är ju verkligen helt ok. Behagligt. Satt också ute en stund på em men på 6 trappor och ytterlägen gjorde vinden sig påmind.
   Visst går vi åt rätt håll-

 9. Svar: Om det är sådana biverkningar man får av dina smärtplåster så är jag helt med:-) Tusen tack för dina tre kommentarer, sådana “stalkers” gillar jag skarpt:-) KRAM!

  PS. Kommer ta upp smärtplåstret med min (snygga) husläkare nästa gång han ringer, vilket han troligen gör i slutet av veckan. Läste lite om biverkningar och förstod att plåstret innebär totalt vita veckor;-) DS.

 10. En ljuvlig helg, som gjord för promenader! Ser härligt ut, men på promenadvägen där vid Årstaviken känns det som det är för många på en gång … men såklart förstår jag att det är ett populärt promenadstråk.
  Fina bilder … och sötast är svanparet!
  Önskar dig en fin tisdag!
  Kram

  1. En skön helg. Jag rör mig ytterst lite bland alla andra nere vid vattnet utan trivs bättre uppe på berget, i koloniområdena. Där är jag nästa ensam. Tror inte så många “tillresande” vet att man kan gå här uppe. Och utsikten är fin . Rolig likaså att se när vårbruket så smått kommit i gång i kolonilotterna.
   Fint att svanparet är intakta efter vintern så hoppas de förblir det.
   Önskar dig också en fin tisdag.
   kram

  1. En fin helg och likaså gårdagen. Bara att njuta av dessa vackra vårvinterdagar. Idag betydligt med grått men trevligheter väntar som kan pigga upp.
   Trevlig tisdag.

 11. Härligt väder, men så mycket folk ute!
  Annat än min skogspromenad på 13 000 steg i skogen utanför mig. Gick tillsammans med en väninna och vi mötte inte någon, varken människa eller djur och det var helt tyst, förutom vi som pratade med varandra.
  Så olika det är.

  1. Här är det många ute dessa vackra dagar. För egen del håller jag mig då mest uppe på berget, i koloniområdena och tittar ner mot strandkanten. Hit upp hittar inte så många.
   Även här, i Nackareservatet, kan man i stort sett också röra sig utan att träffa på någon. Men å andra sidan tycker jag det är ganska roligt när det rör sig.
   Trevlig helg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *