Torrevieja

Solen är på väg tillbaka och utomhustillvaron lockar igen

Idag skiner solen igen från en blå himmel och endast lättat slöjmoln dansar förbi och vinkar. Och de regniga och blåsiga påskdagarna har i etapper nu lämnat Torrevieja.

Frukost på terrasssen. Skönt att solen återkommit efter sin påskledighet. Skönt att återgå till att sitta ute på terrassen och äta frukost. Och solen känns extra välkommen efter sin påskledighet. Hoppas  nu den stannar kvar.

Solen är på väg tillbaka igen

och den är varmt välkommen. Regnet upphörde under  söndagen och i måndags, annandag påsk, var det skönt i luften med dryga +20 men helt orkade inte solen tränga igenom. Men bara att det var uppehåll upplevdes som en stor framgångsfaktor i sammanhanget och många gav sig ut på strandpromenaden. Restauranger, barer och caféer, som levt en tynade påsktillvaro  p.g.a. allt regnande, började att komma till liv igen.

De smalare stränderna inne i stan hade fått mycket av sin sand bortforslad både av högvatten, blåst, vågor och det kraftiga regnandet. Stränderna i stans ytterkanter är bredare och hade klarat sig bättre även om de också krympt väsentligt på bredden. Många olika stränder finns det så vill man tillbringa tid på dem är det bara att hitta sig en eller fler favoriter. Eller också gör man som vi och promenerar längs havet  och nöjer oss med havsutsikten.

Bilderna här nedan är från annandag påsk.

Playa del Cura, en av stränderna inne i Torrevieja, var nästan helt borta. Detta händer nu och då när det blir kraftigt regn. Kommunen har sand på lager och brukar vara snabba med att laga de trasiga stränderna.  

Solen är så smått tillbaka och även havet har börjat dra sig tillbaka och stränderna blir bredare igen i och med det lägre vattenståndet. Här ligger stenarna utan sand för den har dragits med ut i havet. Men med solen i antågande och minskade vindar drar sig havet tillbaka och stranden blir bredare igen och kan fyllas på med ny sand.

Annandag påsk och solen har inte återkommit från sitt påskuppehåll. Men en badvakt är i tjänst. En badvakt är på plats. Dock inte direkt överbelastad. Annat blir det när solen kommer fram på ”riktigt” igen. (Bild från annandag påsk.)

Och det fanns de som badade. Vattentemperaturen är ca +18 grader…

Och andra som lekte i strandkanten.

Vi slog oss ner på strandrestaurangen Esmeralda och här tittade plötsligt vännerna Fia och Lasse in. Väldigt trevligt att ses helt spontant.

Här blev vi sittandes ett bra tag.

I vattnet och på stranden

fanns viss aktivitet. Stundtals bröt solen genom molntäcket men det där riktiga badvädret infann sig inte. Men det gick ju lika bra ändå…

Lite lek –

– paddling

– och en läshörna.

(Jag har då och då fått frågan om hur det kom sig att det blev en sommarstuga för oss just här i Torrevieja. Och det korta svaret är att det var en slump)

 

26 svar på ”Solen är på väg tillbaka och utomhustillvaron lockar igen”

 1. Härligt att Torrevieja börjar återgå till det normala men med många skador i släptåg. Inför vädrets makter står människan hjälplös. Nu är solen och den blå himlen välkomna tillbaka! Jag gillar väldigt mycket att se bilder på ”prinsarna” och nu hade de verkligen växt. Max är liksom ”storkillen”. Det syns hur förnuftig han är. Måste vara roligt att vara mormor till de ”gobitarna”! Kram! 👬💙💙

  1. Ja, idag är det riktigt fint och den blå himlen är så välkommen tillbaka. Nu håller vi i både sol och värme. Vad gäller naturens makter är vi helt hjälplösa. Tänker ofta på de länder med människor som ofta drabbas av översvämningar, jordbävningar, vulkanutbrott och torka…Så detta här var ju egentligen väldigt lite jämförelsevis.
   ”Prinsarna” har växt och är lika fina nu som förr. Åren går och det är svårt att ibland att hänga med i svängarna.
   Stor kram!

 2. Så skönt att regnet har upphört hos er. Jag hörde om alla översvämningar i Costa blanca. Här blåser det till storm och så har det regnat men inga mängder. Vilken tur att de har resurser när sanstranden regnar bort. Bra att ni kunde träffas spontant på tu man hand på en kopp kaffe. Ibland ska det vara slumpen i sitt liv som gör skillnad. Ta hand om dig// kram

  1. Idag är det åter igen blå himmel och hoppas den består. Och värmen likaså . Idag har också sand fyllts på så stränderna i stan är mer tilltalande . Men här kom det på tre dagar nästan lika mycket regn som på ett år. Hoppas ni också nu får fina dagar. Kram!

 3. Så skönt att det fina vädret har hittat tillbaka till er igen. Förmodligen har ni väl fått er beskärda del av regn skulle jag tro. Så bra att de är så snabba på att laga stränderna efter sådana här oväder för jag misstänker att det blir gott om folk snart.

  Kram och ha en härlig onsdag!

  1. Verkligen! Och så skön sol idag. Stränderna idag såg fina ut igen och en hel del besökare var det också där.
   Vi har gått en långpromenad längs havet och tagit oss en titt.
   Kram och trevlig onsdag. 😀

 4. Ja, ni har nog bättre väder än vad vi har det just nu. 11 grader i morse och regn … Nu har solen kämpat sig igenom det mesta men det blåser så när solen går i moln är de 17 graderna inte mycket att hurra för. Sitter med fleecetröja igen ! Så att se barnen bada i vattnet, hutter! 😀

  1. Nu verkar det fina vädret ha kommit tillbaka hit. Så skönt. Lite blåsigt men det var många på stränderna idag igen och nu var de påfyllda med sand och bad och solgästerna var fler.
   Hoppas värmen kommer tillbaka till er.
   Njuter nu en stund på terrassen och i lä.

  1. Badvakten var rejält påpälsad och roligt att se att en av dem redan var på plats. Men jag undrar om han hade gjort någon större nytta vid en incident i den klädseln.

 5. Visst är det skönt att solen är tillbaka! Hur skönt som helst idag (fast lite blåsigt emellanåt). Synd bara att det var just påskhelgen som regnade bort med tanke på alla som rest hit för att fira påsk.
  Spontana möten är alltid trevligt 🙂

  Ha en fin kväll! 🙂

  1. Skönt var det idag i solen men blåsigt. Och visst var de trist med påskhelgen som regnade bort. Processioner ställdes in och det var ”husarrest” som periodvis gällde.
   Men nu satsar vi på bättre väder..
   Önskar er en fin kväll där ni nu är- Och ett trelvligt firande för Anders förstås.

 6. Är väldigt glad för din skull att du återigen får titta på en blå himmel! Himla synd om stränderna som blev ännu hårdare drabbade den här gången, men som du säger, snart är dom i gammal god form igen. Åsså skrattar jag gott åt barnen som badar. Barn känner liksom ingen kyla och badar även i temperaturer som man trodde var förbehållna för vikingar, fast inte för dig och mig då;-)

  Här fortsätter det osannolikt fina vädret. Men som vanligt ropar folk efter regn redan efter en vecka. Okej, några skogsbränder har redan inträffat, men det var faktiskt människor som satte igång dom…

  1. Tack, vi är också glada över att den blå himlen åter visar sig.
   Idag var stränderna inne i stan nästan i skick som nya så kommunen är snabb med att ordna till det.
   Badvakten var på plats, men jag undrar om han i den munderingen kunnat rädda någon. Tveksamt. Men barnen hade roligt i vattnet.
   Fantastiskt väder hemma och bara att njuta. Och tids nog kommer regnet.
   Läste i tidningarna om skogsbränderna. Men tänk om folk kunde låta bli att elda i skog och mark.Hoppas de också får betala ”kalaset”.
   Vad tänker människor med…

 7. God kväll!
  Har läst ifatt lite och bilderna på numera ”stora” barnbarnen. Lille W var bara några månader och M var inte så gammal heller när jag träffade dem i Torrevieja. Läste länken hur ni hamnade i Torrevieja. Jag är såååå tacksam att ni finns nära. Glömmer inte första träffen.
  Så synd att ni åker hem samma dag jag kommer. Vi syns kanske på flygplatsen. Jag har stämt träff med de gemensamma vännerna som ni spontanträffade idag innan de åker hem.
  Många kramar till er båda/A-K

  1. God sen kväll!
   Vi har suttit ute tills nu, efter 22 och saknar dig.
   Ja, du tiden har gått fort. Minns när du var här och Max var liten och Wille bebis. Och att vi hamnade här var ju en slump. En bra slump och så fint att vi träffades . Minns dagen så väl. Trist att vi åker när du kommer. Men vi ses i maj.
   Stor kram från oss.

 8. Härligt att solen återkommit till Torrevieja! Du må tro att vi pratar om ett boende i Spanien längre fram, följer med spänning allt som händer hos dej i Torrevieja! Spännande att höra att Torre är varmare än Mallorca på vintern, det visste inte jag?
  Hoppas ni kan njuta av flera frukostar på terassen nu!
  Kram!

  1. Ja, idag var solen på plats igen. Den måtte ha haft påsklov och ett rejält sådant. Visserligen lite blåst men i lä var dte skönt och termometern visad ei alla fall på +22. Vi satt ute sent i kväll och åt middag. Visserligen med en tröja på men skönt var det. Jodå, varmare än på Mallis är det generellt och det oväder som var ni i påsk har inte förekommit på över 70 år. Vi är väldigt nöjda med vår spanska sommarstuga här och alla vi känner är det också. Och Ama och Anders bor här ju permanent..Vi tycker dte är smidigt att pendla och man behöver heller ingen bil för att vara här.
   Satsar även i morgon på terrassfrukost.
   Kram!

 9. Arton grader är helt okej, kul att se en strand som inte är så turistig, men det där röda klägget ser rätt äckligt ut, är det tång eller?
  Men det blir säkert fint med ny sand och parasollen kommer upp igen.

  1. Det röda är stenplattor/stenar (granit) vars sand drog till havs med regn och vågor. Men nu har sand fyllts på igen . Skönt med solen som också har återvänt. Vi är ju aldrog direkt på stranden men går ofta förbi både här och längs de andra stränderna som finns. Havet är alltid nära här och jag gillar att blick ut över det. En frihetskänsla på ett speciellt sätt.

 10. Härliga ”verkliga” vardagsbilder när allt börjar sätta sig på sin vanliga plats igen. Vilken kraft det ligger i vatten och hav. Så mycket förändras så snabbt.
  Ha det fortsatt bra i sommarstugan!

  1. Tack! Och ofta är det vardag här men dagliga promenader vill vi gärna ta och ofta längs havet. Vattnet/havet har ju otroliga krafter och jag tittar gärna på det. Men jag tycker även om att vara på sjön men helst då inte i direkt storm. Uppskattad väldigt vår resa runt Kap Horn.
   Vi njuter på ett litet tag till.
   Önskar dig fina vårdagar och kan tänka mig att det är mycket i naturen hos dig som händer just nu.

 11. Härligt att ordningen är återställd och att solen är tillbaka!
  Här hemma längtar vi efter regn! Det är väldigt torrt och det brinner på många platser i södra delen av vårt land. En mindre skogsbrand startade igår bara några km från oss – lyckligtvis kunde den släckas ganska snabbt.
  Ha det gott!
  Kram

  1. Har förstått att det är väldigt torrt i markerna hemma och läste att det brann på sina ställen. Men tänk också om folk kunde låta bli att elda ute i skog och mark…Vilken tur att branden nära er snabbt kunde släckas så den inte spred sig .
   Men hoppas regnet delar upp sig när det väl kommer. Här kom det lika mycket regn under tre dygn som det nästan gör på ett år och då blir det väl mycket och avrinningen fungerar inte.
   Här är ordningen nu återställd igen och regnet har dragit vidare. skönt med solen som hjälper till att torka upp.
   Kram! Ha det font du också

 12. Mot naturens makter står vi oss slätt. Skönt när allt återgår till det normala igen. Vilken stad. Sand på lager bara sådär för att fylla på. Allt för turisterna! Kram och ha det fint i det fina vädret!

  1. Verkligen! Och jag vet ju hur det ibland vräkt ner regn när vi varit i Asien och på andra platser. Och där blir ju skadorna så mycket större. Så här var det mest obekvämt och avrinningen dålig så vägar och delar av stan fick stängas igen ett tag. Nu med solen så börjar det torka upp. Men många fick in vatten i sina hus, källare och garage.
   Ja, här fylls sanden på. Undrar om det inte skulle gå bra ändå. Västkusten har ju sina vackra klippor och där skulle ju sand inte direkt passa in.
   Här har vi strax utanför stan bredare stränder där mycket sand också finns kvar. Havet nådde inte helt upp där. Fortfarande är det visst högvatten men det drar sig sakta ut igen.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *