Resor i Sverige

Snart på väg igen- Nu till Höga kusten

Sommaren pågår som bäst och för mig är det nu på morgonen snart dags för en ny jobbrelaterad resa som går till  Höga kusten. Och för nästa ett år sedan, så när som på ett par dagar, gjorde jag en liknande jobbresa hit. Gårdagen, liksom övriga dagar i denna vecka , har jag ägnat en hel del åt “studier”. Det är en del faktatexter att repetera och en del nytt att läsa in. Resorna skiljer sig åt och en del “gammalt” byts ut mot nya besök. Och att vidga både vyer och kunskaper är bara roligt.

Gårdagens studieutsikt när det var skugga på balkongen och här passerade många olika båtar-

En tysk segelbåt väntar på att få slussa in i Mälaren

Och så även denna “goding”. En riktig skönhet. 

Snart på väg till Höga Kusten

Dagen övrgick i kväll och jag satt kvar på balkongen med mina papper och nu var det något färre båtar som stal min uppmärksamhet.

Däremot hamnade jag tillsammans med solens spegling på Globen och i fönstren på kontorsbyggnaden på andra sidan kanalen.

 

En luftballong seglade alldeles ovanför vårt hus och budskapet tittade jag extra på. Varför vänta med det man verkligen vill göra-

Snart på väg mot Höga Kusten

 

Nu på morgonen startar vi från Cityterminalen i Stockholm och kommer i kväll till Örnsköldsvik där vi ska ha vårt boende. Praktiskt att stanna på samma hotell och ha det som utgångspunkt för våra turer längs Höga kusten. År 2000 blev Höga kusten utnämnt som världsarv av UNESCO. Ett världsarv bedöms vara av stor betydelse för hela mänskligheten. Vill du läsa mer om vad ett världsarv är så finns info. här och vilka de svenska världsarven är. Höga kustenområdet har uppstått genom landhöjningen och landskapet är format av istiden och fortfarande höjer sig området här med ca.  8 mm/år.

Den väg vi kör från Stockholm till Örnsköldsvik. Och flera stopp blir det under resans gång för längs vägen finns mycket intressant att se. Ja, förutom det vackra landskapet förstås.  En lång dag blir det och som är fylld med trevligheter. Välkomna att följa med på resan. ( Nytt blogginlägg kommer varje dag)

 

 

24 svar på ”Snart på väg igen- Nu till Höga kusten”

 1. Ha det så gott på din påbörjade resa till Höga kusten! Det är ett bra stycke dit, men jag hade gärna suttit med i din buss, för att uppleva vackra Norrland Trevligt att stoppen varieras också!

  Den luftballongens budskap gillar jag! Med tanke på mina ögon- och ryggbesvär, så gäller det att passa på. Jag vet inte hur jag mår nästa år, blir inte heller yngre.

  Jag var ute och kollade “mitt” båtliv igår. Alltid skönt vid vatten
  Stor kram!

  1. Tack! Vi har haft en jättefin dag med strålande sol och fina upplevelser och trevliga stopp. Höga kusten är så vacker. Du är så välkommmen att följa med oss på resan.
   Visst är ballongens budskap bra! Ohc lika bar att passa på. Jag ser det också som så.
   revligt med “ditt” båtliv och alltid mycket att titta på där.
   Stor kram i den sena kvällen.

  1. Jadå! Vi bor där. Var här även förra året och utsikten är verkligen fin.
   Höga kusten är ju så vacker så dagen har varit väldigt bra. I morgon blir det bl.a. Ulvön med härlig lunch och fin båttur.

 2. Vilken fin resa att göra! Jag hänger inte med i ditt tempo ens i bloggen, hur orkar du? Nog förstår jag att det är stimulerande och kul men oj, min hjärna skulle inte hänga med alls i svängarna. Delar hade stannat kvar lite här o där längs vägen. Men du har ju rutin och många års vana, o är pigg och hjärnan likaså. Så är inte fallet här, en händelserik dag kräver två dagars återhämtning. Desto roligare då att följa med på dina utflykter, helt i min egen takt! Jag skulle åkt på en båtresa till Höga kusten ifjol men den kryssningen blev snabbt fullbokad. Vi lovades förtur i år, men inte heller. Däremot åkte en väninna för ett par veckor sen men hon tyckte programmet var för komprimerat och stressigt. Ja det kan inte vara lätt att göra alla nöjda. Ha en härlig tur!

  1. Jag hinner ju vila lite hemma mellen varven. Men nu blev det inte så många dagar sedan förra resa. Visst är det roligt men det är en hel del att läsa in i förväg. Men jag tycker det är så roligt. Du är så välkommen att följa med mig via bloggen och i din takt. Viktigt på en sådan här resa är att dte inte blir för komprimerat och det får inte helle rbli stressigt. Jag tycker de ansvariga på min resebyrå gör väldigt bra an och avpassade program så att det inte blir jäktigt. Jag vill inte heller jäkta eller skynda på.
   Resan har börjat väldigt bra och det är så vackert här längs Höga kusten.

 3. Vilket bra budskap där på luftballongen! Då får jag önska dig en härlig jobbrelaterad resa. Något säger mig att det blir väldigt bra och uppskattat även denna gång 😀

  Kram och ha det riktigt bra!

  1. Visst hade luftballongen ett bar budskap och inte dne vanliga reklamen. Resan har startat väldigt bra och vi har sett och upplevt mycket på vägen. Det kommer att bli fulltecknade dagar och kvällar. Och jag tycker detta är så roligt. Det kändes bra efter vår första dag.
   kram!

 4. Oj, så mycket vackert du ska få se igen. Skulle vara intressant att följa med på dina guidade turer och se “min” hembygd genom dina ögon. Men, jag får följa med dig här på bloggen. Du kommer ju att befinna dig endast cirka 6 mil ifrån där jag är född, nej uppvuxen, född är jag på BB i Örnsköldsvik.
  Örnsköldsvik är en liten stad. Jag var där senast nu före midsommar. Vi skulle parkera bilen och då var det även där detta nya med SMS betalning och tjafs. Jag gillar reda pengar, eller ev. kort betalning då.
  Som du skriver, det finns mycket att se på resan upp också. Att följa E4-an och kanske göra någon liten avstickare.
  Jag tycker ju så mycket om landskapet i Ångermanland, ja även Hälsingland och lite Gästrikland har ju det så vackert ute i naturen.
  På tal om vackert. Jag kan inte se mig mätt på dina fina bilder tagna ifrån din balkong.
  Ha det bra.
  Kram och sköt väl om dig. Mössa på, eller varför inte en liten hatt.

  1. God sen kväll! Mycket vackert har vi sett och upplevt idag. Och en fin avstickare blev det före Sundsvall för lunch, till Svartviks herrgård. Gamla Ytterlännäs kyrka besökte vi och fik en guidad tur där samt kaffe och helkagad äppelpaj. I kväll var i till Örnparken i Ö-vik och sedan gick jag längs vattnet tillbaka till hotellet. Så vackert. Nu ser jag upp mot skidbacken och bergen där. Njuter. Ångermanland är så vackert.
   Att sitta i skuggan hemma på balkongen och läsa på är fint, men ibland fallerar koncentrationen när det är mycket som händer i kanalen.
   Ska ha keps eller hatt på imorgon för då väntar Ulvön.
   Tankar och en stor kram till dig.

 5. Vilken underbar utsikt du har under tiden du studerar inför kommande jobbprojekt.
  Önskar dig en trevlig tur!
  Stor kram och idag hoppar vi över fredagsvinet!

  1. Oh, inget fredagsvin. Jag som var med er i tankarna. Jag jobbar så överhoppat här också. Resan har gått väldigt fint och så mycket vackert att titta på och uppleva längs vägen.
   Och det är riktigt behagligt att sitta på balkongen hemma och läsa på. Men det tar tid för blicken fladdrar då och då iväg.
   Stor kram!

  1. Tusen tack!
   Vi är frammen och det är så vackert. Njuter till fullo mu i den sena kvällen av hav och berg.
   Stor kram!

 6. Åh, va´ trevligt det ska bli att följa kusten. Min vetskap om den delen av Sverige
  är absolut zero. Kom aldrig så långt norrut “på min tid”. Det var em bloggare.
  “Rantamor”, som brukade skriva om husvagnsturer däruppe, men hon tycks inte blogga längre.
  Få se, hur det jämförs med Highway One längs Stilla Havskusten. 🙂

  1. Höga kusten är verkligen vacker och här finns mycket att både se och uppleva. Sverige är veerkligen fantastiskt på många sött.
   Har åkt highway One ett par gånger och den är också väldigt fin men jag upplever det som betydligt grönare här. Men båda är vackra. Välkommen att följa med.

 7. Vilka sagolikt vackra bilder! Vi har ju inte samma utsikt här hemma, men ballonger har vi sett några. INte så många som brukar flyga över Täby, men ingen som var så färgglad som den du fotade.
  Kul med ytterligare en resa, den gången norrut. Hoppas det fanns A/C på bussen i den här värmen. Bra att rutten är varierad och inte samma som ifjol. Vi hörs!

  1. Utsikt behöever man inte ha men det är trevligt det också. Verkar vara färre ballonger i år so är ute och flyger.
   Jodå, AC i bussen och bra sådan, men visst blev det varmt för en del i solen. Och en hel del nya platser blir det i år men även en del som vi besökte förra året. En del är ju verkligen förknippat med just Höga kusten och trakterna här runt Ö-vik. Men det är så vackert att man gärna ser repriser.

 8. Välkommen till Örnsköldsvik! Jag hoppas er vistelse i mina trakter blir lyckad. Sol och värme lär ni få i alla fall.?

  1. Stort tack! Det har varit en jättefin resa hit upp och vällen var helt underbar. Tittade upp tilö Örnparken. Så vacker och njuter nu i sena kvöllen på hotellrummet och av utsikten mot hoppbacken. I morgon blir det Ulvön. och en hel del annat.

 9. Jag kan inte sluta beundra din fantastiska utsikt! Härliga vyer!
  Ha det så bra på resan till Höga kusten!
  Kram

  1. Här på balkongen sitter man bra när det är skugga. Resan till Höga kusten känns så bra. Mycket att se och uppleva. Kram!

 10. Hade jag sett detta hade jag sett din resväg ju 😉 Vacker skapelse den där gamla godingen. Undra om det sitter en modernare V8 i den? En raritet i alla fall 🙂

  1. Jo, resvägen var med här och vi passerade dina trakter med lunch i år igen på Svartå herrgård. Både trevlig miljö och god mat. Vi gjorde även förra året ett stopp här som blev lyckat. Så varför ändra ett vinnande koncept. Vi gjorde det inte. (Det är ju en jobbresa för mig)
   Visst är båten tjusig! Mycket troligt att det var en V8 i den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *