Resor utomlands

Snabbt beslut – En resa till varmare trakter

God morgon! Vi har nu och då i januari månad funderat på att få till ytterligare en resa till lite sol och värme. Vi var verkligen  nöjda med den vecka vi hade på Teneriffa över jul, en resa  som bjöd både på mycket blått och gott. En resa som gav mersmak. Eftersom jag vet ju att en höftoperation väntar, troligen i februari  eller första hälften av mars, så skulle det var fint med en repris av sol och värme.  Jag har letat resor och brukar vara bra på att hitta “pärlorna”. Men se här var det en verklig utmaning. Allt var i princip bokat och att få till en repris på vår vecka på Teneriffa och på samma hotell, “Sunprime Ocean View, skulle vi få vänta till mars månad. Allt utsålt.

Men visst var vi öppna för annat. Två begränsningar fanns. Det var en vecka som gällde och så var det då priset. Att betala mer än ett fyrsiffrigt belopp per person ville vi inte. Jag har verkligen kammat marknaden noga och se. Envisheten var än en gång med mig. I torsdags eftermiddag hittade jag plötsligt en resa med avgång idag, lördag morgon klockan 9 .  Så jag var snabb att boka. Och vi var nog de sista som kom med på denna resa.

Skulle vi nu åka så var det ju lika bra att börja semestern redan  fredag kväll och så blev det och vi  checkade in på Clarion hotell  i Sky City på terminal 5 på Arlanda.

Stockholm. Södra station. Ett snabbt beslut fattade vi också när vi tog pendeltåget från Södra Station till Märsta och sedan buss till Arlanda- Ett snabbt beslut blev det för oss för att ta pendeltåget till Märsta och sedan buss till Arlanda. För oss på Södermalm tar det ungefär samma tid som att ta flygbussen från Cityterminalen. Och dit ska vi först ta oss dit med tunnelbanan.

Ett snabbt beslut

blev det både att boka resan och boka hotellrum på Clarion Arlanda, Sky City.   Så trevligt att redan dagen innan börja “semestern”.  Och inte minst att befinna sig på plats bara hundratal meter från säkerhetskontrollen. Bussen från märsta hit tar ca. 10 minuter och stannar just utanför hotellet i terminalbyggnaden.

Ett snabbt beslut att boka Clarion hotell i Sky City på Arlanda dagen före avresa. Perfekt att vara på plats natten innan. Snabbt beslut om att resa och likaså att boka rum på Clarion i terminalbyggnaden. (Finn även ett par andra Clarionhotell här. Ett ganska nära flygterminalen och ett varifrån en får ta buss)

Ett rejält rum  med sköna sängar och tyst läge.

Vi bokade resan så sent att det inte fungerade att checka in via internet utan vi skulle kunna göra det i automaterna i terminalen ett par timmar före avgång och då också få bagage lapp och boardingkort. Men jag kom på att vi kunde ju se óm det i automaterna kunde fungera med att checka in fredag kväll. Värt att testa. Och visst fungerade det. Vi fick bagagelapp och våra boardingkort som var märkta med SAS.  Nu kom jag på nästa idé. Kanske kunde vi lämna vår resväska redan denna kväll. Vi gick till SAS charter och frågade. Jodå, visst gick det bra. Så snabbt  tillbaka till hotellet (tur det är samma byggnad) för att hämta resväskan och lämna den.

Arlanda terminal 5.Få resenärer denna fredag kväll.

Fredag kväll och maken rullar vår väska för att lämna den. Sen är det bara att hoppas på att den också kommer fram till det resmål dit vi ska. 

Otroligt smidigt

med allt och SAS-personalen var väldigt tillmötesgående och hjälpsam. Så fredag kväll har vi allt klart och kan starta lördag morgon med att äta frukost i lugn och ro på hotellet och sedan bara ta handbagaget och gå till säkerhetskontrollen.  (Har ordnat med “fast track”/snabbt spår, så ingen väntan lär det bli där heller.

Lugnt på Arlanda i terminal 5 denna fredag kväll.

Vart vi är på väg? Mot sol och lite värme är en god gissning.

36 svar på ”Snabbt beslut – En resa till varmare trakter”

 1. Stor vana att leta och boka resor, lite envishet, lite tur och ett snabbt beslut … härligt! Ha nu en skön vecka med sol och värme!
  Kram

  1. Just så! Mitt i prick! Och det blev “”Bingo” . Framme och det könns bra. Jga höll mig också inom den budget jag tänkt mig och fick halvpension pp köpet. Njuter nu i sena kvällen på balkongen och lyssnar till Atlantens vågor som är 50 m. bort. Lugnt och stilla i den by vi ör.
   Vi nöttes av +25, lätt bris och strålande sol.
   Ser fram emot sköna promenader och att simma.
   Kram

 2. Åh, jäklar, sååå spännande. Alltid kul med spontana resor! Jag tänkte gissa på Malta, men kollade och SAS hade tyvärr ingen avgång dit i dag. Har ingen aning alltså men önskar er en riktigt skön och VARM semester!

  1. Hej, Leffe! Malta var vi inne på men det är ännu inte så varmt. Men dit bär det senare i vår. Hoppas vi.
   Vi ville göra en repris av vår resa till Teneriffa, men icke. Det hotellet var fullbokat till mars. Tyvärr, för oss. Sedan konstaterade både jag och andra att alla resor var dyra i januari. Men jag hade tur och hittade av en slump en resa till en by på Gran Canaria dör jag var på 70-talet.Eftersom vi bokade resan i torsdags kväll kunde vi inte checka in per internet utan skulle göra det på Arlanda. Men det är SAS som sköter det hela. Vi fick våra boardingkort i automaten och även en bagagelapp. Och sedan ordnade SAS allt i går med väska och incheckning. Perfekt. Så idag åt vi frukost på Clarion och gick till säkerhetskontrollen en timma innan boarding. Här var det flyt Och det väskan kom fram.
   Gran Canaria mötte med svag bris, sol och plus 25.
   Hoppas ni också har det bra,
   Kram

  1. Tack! Resan gick väldigt bra och bi möttes av strålande sol och +25. Vi hade helst återvänt till Teneriffa och det hotell vi där bodde i december. Men allt slutsålt till mars. Så det blev i stället Gran Canarian och en liten by op södra ön. Var här 1973 men inte just här så stor skillnad. Sitter nu i kvällen på på balkongen till vårt rum, 50 m från Atlanten, och lyssnar på vågorna. Njutbart, Nära havet vill jag ju helst alltid vara. Det är fortfarande +20 och behaglligt att sitta ute. (När vi kom idag var det +25 och strålande solså hoppas det vackra vädret består.)

 3. Så skönt att kunna lämna in incheckat bagage dagen innan. Precis så gjorde vi på Arlanda när vi åkte till Island i somras. Då kändes det extra skönt eftersom det var när det var som mest kaotiskt där.
  Nu får ni ha en skön flygresa och välkomna ner till sol och värme!

  1. Vi hade väldans tur här. Resebyrån hade sagt att vi inte kunde checka in förrän ett par timmar innan avgång och då också få bagagelapparna. Så det var perfekt att bo här på Clarion i Sky City så att vi redan i går kväll kunde ordna allt. Så i morse åt vi frukost i lugn och ro och gick en timme före boarding till säkerhetskontrollen. 1 minuts väntan och sedan var det klart.
   Nu sitter jag i kvällen på balkongen, 50 m från Atlanten, och lyssnar till vågoorna.Absolut njutbart.

 4. Teneriffa igen kanske eller Gran Canaria?
  Mycket bokat också från Umeå, säsongen ut.
  Clarion gillas, Comfort i närheten också bra.
  Radisson en bit bort lite billigare
  Höga priser på Arlandahotellen, åtminstone vardagar.
  Ha det så trevligt.

  1. Tyvärr blev det inte Teneriffa denna gång. Ön är väldigt populär och det hotell vi bodde på i december är utsålt tills mars. Men det fick bli Gran Canaria och helt nära Puerto de Mogan. En trakt jag tycker om. Sitter nu i kvällen på vår fina balkong och det är helt tyst utom ljudet från Atlantens vågor. Ett toppenhotell.
   Perfekt att åka ut i fredags kväll till Aranda och vi gillar verkligen Clarion hör i terminalen. Så skönt att vara på plats .
   SAS har ju ett hotell granne med Clarion i Sky City men jag tycker inte det har samma kvalité so Clarion här. Comfort har vi inte testat.

 5. Å då fick du till en fin avslutning som innebär en fortsättning som vi får ta del av … två gissa har jag ju 😀
  Så härligt sticka iväg spontant!
  God tur Ditte och Bosse!
  Kram

  1. Det blev en verkligt spontan resa och nu i sena kvällen sitter jag på balkongen och lyssnar till Atlantens vågor som drar in. Njutbart. Och jag ska också nu ladda inför kommande operation; både mentalt och fysiskt. Jo, jag har tränat men mer behövs.
   Tusen tack bästa Tove

 6. Så spännande! EN riktig cliffhanger har du fixat, inte illa! Jag kontrar med att vi också har en klarblå himmel med soooool i sinnet. Fast, okej, termometern pekar på -12, inte det ni ville ha direkt!
  Kram

  1. Den svenska solen sätter jag högt på listan. Och det när som. Jag ver ju att jag har eb kämpig tid framför mig i vår/vintern med höftoperationen och laddar nu på det jag kan. Har kollat väderutsikterna innan vi åkte hit till Gran Canaria och sol med +23-25 med lätt bris ska det bli. Känns bra. Hade hoppats på att vi skulle hittat en resa till Teneriffa och det hotell vi dör bodde på. Men inte förrän i mars fanns något.
   Nu är vi i en liten by dör jag var på 1970- talet och det känns helt oj. Havet är nära 50 meter bort
   Kram

  1. Ja, det blev en kort startsträcka. Och det känns väldigt bra att vara här. Vi hade hoppats på att komma tillbaka till Teneriffa och samma hotell dör vi bodde i januari. Men då hade vi fått vänta till mars. Nu blev det Gran Canaria och en liten by, där jag var på 60-taletoch dte känns väldigt bra. Sitter nu på balkongen och hör Atlantens vågor slå in mot land och det är +21 klockan 21,
   Kram

  1. Jag är så glad att vi kon i väg men det var på “håret”. Nästan inga resor alls nu i januari. Helst hade vi återvänt till Teneriffa och hotellet vi bodde på där.Men helt fullbokat fram till mars. Men nu känns det här som ett gott alternativ. Sitter nu balkongen och lyssnar till vågprnas brus. Njutbart och det är + 20.
   Lika bra att passa på och det gjorde vi, Tur att vi hittade denna resa. Ett fantastiskt boende är det och i en lugn by.
   Stor kram

 7. Så härligt med ännu en tur till sol och värme! Dessutom smart att lägga in den nu innan du ska opereras.
  Önskar er en riktigt god resa!

  Kram

  1. Tack! Känns så bra! Och vi möttes här på Gran Canaria av strålande sol. blå himmel 0ch +25. Sitter nu i kvällningen på balkongen och hör Atlantens vågor mot stranden.Njutbart. Fint att nu samla extra krafter inför kommande operation.
   Kram

 8. Vi brukar ju också ta in på ett flygplatshotell när vi ska resa, våra resor har alltid startat på morgonen av någon anledning, lite gott på tallrikarna och i glasen och sedan en god natts, nåja, någorlunda god natts, sömn.

  Perfekt ju att kunna lämna redan kvällen innan, det måste vi prova nästa gång.

  Ha en lycklig och riktigt varm resa nu Ditte. 🙂

  1. visst är det praktiskt att vara på plats på flygplatsen kvällen innan. Vi hade ju himla tut och kunde ju både checka on oc skicka bagaget, så det blev en extremt lugn morgon
   Testa gärna nästa gång om ni kan ordna allt kvällen innan. Då har en ju väldigt god tid på sig.
   Är framme och möttes av sol och +25
   Önskar dig en skön kväll.

  1. Snabbt beslut och snabb avresa. Mn nu är vi i sol och värme på Gran Canaria alldeles vid havet, helt nära fina Puerto ;ogan. Det är strålande sol och +25. Så skönt! Och ett fantastiskt fint boende.

 9. Bra där! Helt rätt tänkt! Gör det bästa av situationen, speciellt med tanke på din kommande operation. Så smart av er att bara sticka iväg så där. Det gjorde vi också när vi var unga. Långa planeringstider var aldrig vår melodi.
  I skrivande stund är det fyra minusgrader, så jag gissar att ni har det betydligt varmare där ni är. Njut av veckan. Dessa minnen kommer underlätta för dig/er när du är opererad och kämpar med rehab.
  Många kramar:-)

  1. Här har vi kort startsträcka . Men det var jättesvårt att ens hitta en resa. Alla verkar vilja åka nu och resorna var jättedyra. Men så plötsligt.
   Hade helst velat åka tillbaka till Teneriffa och hotellet där vi bodde i december. Men då hade vi fått vänta till mars. Populärt och fullbokat.
   Nu är vi här och det blir jättebra det här också. Sitter nu på balkongen och hör Atlantens vågor. Jodå jag ser dem också 50 meter bort.
   När vi kom idag var det +25 och strålande sol. Så skönt.
   Kram och tack för uppmuntrande ord.

 10. Härligt med Porto Mogan !
  Vi kom hem från GC 13 jan efter 8 v och längtar tillbaka direkt. Får bli några veckor till nästa gång. Tur börjar det ljusare här hemma . Njut av er vecka nu och samla värmen i kroppen 🌞 kram från Annmari o Göran

  1. Känns väldigt bra, Vad härligt att ni varit här i åtta veckor och kan öfrstå att ni längtar tillbaka.
   Visst är det skönt att det blir allt ljusare hemma.
   Nu blir det bara en vecka men helt ok. det också. Idag när vi kom var det +25 och strålande sol. Och nu i kväll, sent, sitter vi på balkongen och hör vågorna från Atlanten.
   Önskar er det bästa.
   Kram från Bosse och mig

  1. Här är det ibland kort startsträcka och nu är vi på plats. Så bra både med hotellet, rummet och omgivningarna.
   Sitter nu på balkongen och lyssnar till vågornas brus. Njutbart,
   Förstår att du längtar tillbaka,

 11. Så bra planerat och jag följde steg för steg🙂tycker att det är kul att läsa när allt går i ett och i ett sammanhang. Tycker också att det fungerar jättebra med pendeln och bara att hoppa på bussen ut till Arlanda sen. Varierat med flygbuss, Arlanda Express men kommer lika snabbt och smidigt fram med pendeln.
  Och du var smart med incheckning på alla områden. Jag gillar faktiskt Arlanda med (alltid julfint där) och någon mer stor flygplats som känns lite hemtam tycker jag om.

  Så skönt för er att få värme en vecka och att koppla av allt annat. Ha det riktigt fint och bra där. Och när ni kommer hem går solen upp klockan 8 igen🌞, något att se fram emot. Tror jag aldrig upplevt januari så mörk och trist, får hoppas på bättre bara det blir lite ljusare. Ha det riktigt gott.

  1. Höör blev det snabba ryck. Och eftersom jag har en förestående höftoperation i slutet av februari kändes det fint att komma iväg just nu.Dock inte till vilket pris som helst. Har insett de två senaste veckorna att reorna var jättedyra . Hade helst åkt tillbaka till Teneriffa för att bo på det hotell där vi bodde över julen. Men, se då hade vi fått vänta till mars. Och i mars är jag tämligen orörlig.
   Så hittade jag plötsligt resan hit, till det pris jag ville betala, till en by på Gran Canaria, där jag var på 1970-talet med min mamma.Jag slog genast till. Och att åka ut till Arlanda i går, tidig kväll, blev jättebra. Vi räknade också ut att från dörr till dörr tar det ca. 10 min. längre tid än med flygbussen.
   Och att bo på Clarion inne i terminalen är ju bekvämt. Och nu mer än vad vi anat med tanke på att vi kunde checka in oss plus lämna väskan. Några vändor att gå men tid hade vi ju.
   Sitter nu på balkongen , +20 och hör Atlantens vågor slå mot stranden . Jag räknar med en friskvårdsväska så att jag mentalt blir redo inför att jag efter höftoperationen inte kan göra så mycket.
   Önskar dig också fina dagar på hemmaplan.

 12. Nämen åh….helt underbart ju att med kort varsel sticka iväg till värmen!…Bra tänkt också, med tanke på att det blir operation längre fram i vinter/vår!
  Blir så nyfiken på vart ni har hamnat, Puerto Rico är ju ingen liten by, så närmare Puerto de Mogan finns ju Taurito? Playa Del Cura? Ska bli sååå spännande att få se foton här framöver!
  NJUUT!!!
  Varm Kram!

  1. Ja, det blev verkligen bra. Men jättesvårt att hitta en “bra” resa med ok avgångstider, bra hotell och nära havet. Och till ett rimligt pris. Alla vill ju åka nu verkar det som. Men vi hade tur. Ohc envis är jag ju.
   Vi är ca. 6 km norr om Puerto Rico och såg en skylt Costa Mogan. Bilder kommer.
   Tack! Vi ska ta vara på dagarna. (kom igår em)
   Kram

 13. Så härligt med en resa till solen och vilken tur att ni hittade något som passade även om det blev med kort varsel. Sedan är det ju alltid trevligt att inleda resan på Clarion på Arlanda. Ha det så skönt nu!

  1. Det blev snabba ryck och det blev väldigt lyckat.Jättefint hotell och med stor balkong alldeles vid havet,. Dessutom sol och +25 både igår och idag.. Gillas verkligen.
   Vi bor alltid på Clarion Arlanda i Sky City och det är en bra start på resan. Nu var det ju extra bra eftersom vi kunde checka in fredag kväll och även kunde lämna bagaget då. (Vi åker ju så sällan charter så då är det lite andra regler som gäller och enligt Apollo skulle vi inte kunna göra detta förrän lördag. Men eftersom SAS sköter deras “handling” gick detta bra. Glada var vi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *