Spanien Torrevieja

Smakprov i Torrevieja. Vi testar tapas

Gårdagen bjöd på solsken, skön sommarvärme, (hela 26 grader på eftermiddagen) och en rejäl promenad som kombinerades med diverse tapas, smakprov, av skilda slag. Det är allltså denna torsdag till söndag dags för sista omgången av årets tapasrunda.  Här i Torrevieja förekommer olika former av “tapasrundor” under året men tapas i någon form finns alltid att tillgå och testar det nästan varje dag när vi är här. (Mer info här i länken om årets tapasrunda)

Tapas, smakprov erbjuds detta veckoslut i Torrevieja

Smakprov – tapas

Här i Torrevieja förekommer det då och då under året diverse rundor där olika tapas/smakprov erbjuds.  Det kan vara små “grytor” under vintern, traditionella varma rätter i små portionsformar/grytor. Ibland lockar restaurangerna med “gourmettapas” eller lite mer modernare tapasvarianter, men de mer traditionella finns också.   Ibland förekommer även internationella tapasdagen.  Mer om den finns att läsa här, men så internationell vet jag inte om den är. Trevligt och oftast gott är det i varje fall

I november och april brukar det vara mer “vanliga” tapas/smakprov som erbjuds under “Tapasrundor” även om restaurangerna här också alltid testar en hel del nytt som inte alltid annars finns.  Oftast här när man beställer dryck kommer det en tapa med med och detta till priset va ca 1,50 euro. Tapasveckorna erbjuder ibland lite mer förfinade tapas och dessutom ofta lite mindre dryck  i glasen och till ett lite högre pris, 2.50 euro. Men mycket rimligt är det också jämfört med svenska och många andra mått mätt.

Öppettiderna nu under tapasdagarna är  lunchpasset mellan 12-16.30 och kvällspasset17.30 -23. (Alltså ungefär de vanliga öppettiderna på restauranger. Men det finns de som har öppet hela dagen utan paus.

Vad vi testade

En favorit som vi besöker då och då vare sig det är speciella tapasdagar eller inte är restaurangen/baren Casa Juani. Vi tog de tapas som erbjöds – friterad räka med champinjoner och en köttgryta på karameliserat oxkött och cocacolasås. Båda rätterna var försvinnande goda. Här var det heller inga miniatyrglas med vin.

Smakprov i form av friterad räka och en köttgryta

 

Fiskrestaurangen “El Pescador”erbjöd smakprov/tapas i form av en fiskbulle gjord på kummel med musslor och räka. Den andra varianten var fylld bläckfisk (lyckades inte klura ut vad fyllningen besod av) på en bädd av grönsakspuré.

Fiskbullen av kummel –

REstaurang El Pescador erbjöd bla. fylld bläckfisk som tapa/smakprov. – och den fyllda bläckfisken. Vackra uppläggningar!

En promenad längs havet blev det förstås och vi tog en rejäl omväg till nästa smakprovsställe. Ingen nackdel alls i det vackra vädret.

Någon hade tillverkat ett tjusigt sandslott med tillhörande vaktande drake.

Vårt sista stopp för dagen blev på Mat´s Burger. Och precis som namnet antyder så är det olika slags hamburgare som serveras. Alltså inte det man kanske direkt förknippar med spanska tapas, men goda är de.  Här finns burgare även i ny skepnad om man så önskar. Och det önskade vi.

Fem olika varainter av minihamburgare erbjöds och även helt vegetariskt alternativ om så önskades.

Även minihamburgare som tapa/smakprov fungerar bra. Och i ny skepnad. En italiensk variant med getost (till höger) och en mer spansk à la Murcia till vänster.. Goda var de! Men här kom vinet i de små av/anpassade glasen.

Vad tyckte vi då smakade bäst. Svårt att säga för de sex olika tapas vi testade var alla riktigt bra. Idag blir det en ny vända ut för att “smaka på.” Vi brukar också få in ett par för  oss nya restauranger att besöka och det är ju lite vitsen med det hela.  Med tanke på att det i denna tapasomgången är 31 restauranger som deltar så hittar vi säkert ett eller flera oprövade kort.

 

29 svar på ”Smakprov i Torrevieja. Vi testar tapas”

 1. Det verkar både gott, billigt och intressant! Jag har ju läst om dessa tapas-rejs förut i bloggarna, men nu fick jag det lite mer förklarat. Tack!
  Jag hade nog valt fiskbullen och bläckfisken och säkert något annat också. Lika vanligt som det är med vatten till maten i Sverige är det med vin till i Spanien. Mycket trevligt.
  Här är det ostadigt väder, kom precis en kraftig regnskur. Om ett par timmar ska jag promenera fram till VasaOrden, rätt så nära “älva”, då vill jag ha torrt 😀
  Lördagskram!

  1. Hoppas det hinner torka upp innan du ska ut på galej. Här har det varit sol med +23 idag och väldigt behagligt. Blev en tapasrunda även idag och med tillhörande promenad på 7 km. Vi gick extra länga havet. Man kan givetvis få vatten, läsk, öl eller annan alkoholftidryck till de tapas man beställer.
   I foldern som finns ser man vilka restauranger som är med och vad som serveras och på restaurangerna finns också demonstrationsexemplar av de olika tapasen så man vet. Personalen brukar också förklara innehållet.
   Blev äben en runda idag.
   Önskar dig en trevlig kväll.
   Kram!

 2. Själv tyckte jag att allt såg väldigt gott ut och var serverat på ett tilltalande sätt. Men varken getost eller bläckfisk ingår i min kost så dem hade jag ratat. Annars är det kul att prova olika sorter och att kunna njuta av olika smaker. Så en promenad på det och motionen är dessutom i hamn. Perfekt helt enkelt 😀

  Kram och god lördagskväll!

  1. Man kan läsa på innan vad de olika restaurangerna serverar och de har minst två olika tapas att välja bland. I broschyren står det två men på restaurangerna kan det sedan finnas tre eller fyra. Demonstrationsexemplar finns. Perfekt att kombinera tapasrunda med promenad och igår blev det åtta km och idag sju. Med omvägar.
   Önskar dig en trelvig kväll.
   Kram!

 3. Yummie, yummie! Dregel, dregel! Speciellt glad blev jag över den fyllda bläckfisken. Den har jag direkt:-)
  Å du har så rätt, prisläget är ju löjligt billigt. Den lokala puben i Täby Centrum tar 100 kronor för fyra tapas som inte ens är i närheten av de du visar. Dryck tillkommer så klart. Så hela din runda inklusive dryck på olika ställen kostar alltså mindre än vad fyra tapas på hemmaplan…

  1. Prisläget här är ju för oss väldigt gynnsamt och det tackar vi ju för. Visserligen har kronen sjunkit i värde, men ändå…
   Helt rättt beräknat koster en tapas med dryck 2,50 euro och då är det rejäla tapas. Drycken kan variera i mängd…Men det brukar jämna ut sig. Jag tycker att denna tapasomgång över lag bjudit på riktigt bar tapas och inte blev vi besvikna idag heller. Tvärtom.

 4. Men vilka läckerheter och så fint upplagda. Jag skulle absolut inte ha något emot att delta i det 🙂 Så härligt med sommarväder och vind och hav. Fin bild på dig… du har klippt sommarhår ser det ut som. 🙂
  Ha en skön helg!
  Kram!

  1. Vi tycker dte är trevligt att vara med och testa olika tapas med dryck. Och denna gång är de överlag än bättre än tidigare.
   Behaglig sommarvärme är det just nu och gott om skugga för mig.
   Jodå, jag är sommarklippt. Skönt det också!
   Önskar dig en fin helg-
   Kram!

 5. grannens apelsin träd ser ju härligt ut, tänk att få se apelsiner växa så, underbart måste det vara, snälla grannar som delar med sig ,-)
  Tapasrundorna ser ju så gott ut, och vinet får ni så mycket till?Fantastiskt.
  Ja ni njuter till fullo ser jag ,-))
  Sandslottet tjusigt bra med en drake som vaktar ,-)
  Härlig bild på dig.
  Rätt plats att ha sitt sommarställe, kanske vi får flytta vårt sommarhus ,-)
  Ha det fortsatt SÅ fint
  Varm Kram Primrose ,-)

  1. DEt är fint med grannarnas citron och apelsinträd. DE jar större tomt än vi. Vi har hbara en terrass på 18m2.
   Tapasrundorna är alltid trevliga och gott att testa lite nytt både i matväg och vad gäller restauranger.
   Vi är ju i Sverige sommartid och det vill vi vara. Här blir dte alltför varmt. Och jag ska ju inte alls vara i solen. Men fint att kunna pendla hit och vi trivs i vårt lilla hus.
   Stor kram!

  1. Verkligen! Lite extra finess på dem denna gång. Inte sett Eva- Britt men jag får titta extra idag.
   Kram!

  1. Detta med tapasrundor återkommer ju här några gånger per år och i olika “former”. I år var det extra fina tapas och det blir också att prova lite för oss nya restauranger, Kul också att träffa vänner och gå runt. Motionen kommer dessutom på köpet.

 6. Vi tycker att det var osedvanligt fina tapas denna omgång, kul att hitta nya restauranger också! Men vi brukar varken rösta eller lämna in kupongerna trots att vi är noga med att få stämplat?

  1. Visst kändes det som om tapasen var extra snygga, goda och väljgorda denna omgång. Vi har besökt några för oss nya restauranger och blev inte besvikna. Rösta har jag gjort förr, men inte denna runda. Men stämplarna vill jag ha.
   Trevlig söndag.

 7. Härliga dagar hos dig! Jag som aldrig varit i Spanien har aldrig smakat “äkta” tapas – bara någon blek kopia förstår jag nu när jag läser och tittar på dina bilder 🙂
  Vilket fantastiskt sandslott!
  Ha det gott!
  Kram

  1. Vi har det bra här, men jag kan okcså sakna att följa våren hemma. Men jag är glad att du och andra frikostigt delar med er av bilder och upplevelser.
   Tapasdagarna är trevliga och roligt och gott att testa nya och välja restauranger. Ofta blir det också några för oss nya restauranger som får besök.
   Jag måste nog säga att det inte alltid är så här alla tapas ser ut till “vardags” men det kan variera.
   Sanslottet med draken stannade vi länge vid. Så många fina detaljer.
   Kram och trevlig söndag.

  1. Dessa tapasrundor är alltid trevliga och i år var det, i vårt tycke, extra goda och välgjorda tapas.Du hade gillat det. Idag är det sista dagen. Men å andra sidan äter vi ju papas i stort sett var dag. De brukar om inte annat (i mindre varianter) komma med de vanliga dryckesbeställningarna.
   Kram och trevlig söndag.

 8. Det är sällan vi går på tapasrundan. Men förra fredagen tog vi vårt fredagsvin på några av ställena!
  Stor kram och trevlig söndag!

  1. Trevligt med kombo av tapasrunda och fredagsvin. Vi brukar testa och lite när rundorna kommer och denna omgång var det ju många riktigt goda varianter. Men å andra sidan ingår ju tapas oftast när man beställer en dryck även i vanliga fall. Och då betydligt billigare.
   Trevlig söndag!
   Stor kram!

  1. Mat är ju svårt att ta till sig via bilder. Men gott var det och fina uppläggningar. Nu var nog dessa tapas lite extra inför “tapasrundan” och kul med lite nytt också.

  1. DEssa var verkligen goda och i lite nytänkande. Men jag är lika förtjust i de traditionella. Många av dessa görs nu för tapasrundorna och i år har de varit riktigt bra.
   Och vädret är väldigt behagligt.

 9. Jag hade gärna varit en liten fluga som fick följa med dig på alla trevligheter, och så gott det ser ut 🙂 ni har förstås trevligare grader där än här …kram å fin dag

  1. En del trevligheter blir det och det fina vädret nu gör ju sitt till det hela.
   Önskar dig också en fin Valborg.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *