Spanien Torrevieja

Skymningen sänker sig över Torrevieja – Och jobb som väntar

Gårdagen blev en “lite- av- varje – dag”.  Egentligen helt oplanerad. Och sådana dagar gillas också. En del jobb under dagen och en promenad framåt sena eftermiddagen.  Träffade då väninnan P för en lång pratstund. Jättetrevligt!  Och innan jag var hemma igen så hade skymningen redan sänkt sig över Torrevieja.  Solen går även här ner lite tidigare, strax före 18, och den verkar ha riktigt bråttom att komma till vila.

Hann hem lagom till att se skymningen sänka sig över hustaken hemma i TorreviejaHann hem lagom för  att se skymningen sänka sig över vårt grannskap. Här österut.

Skymningen

sänker sig snabbt och jag  skulle försöka att hänga med i svängarna. Tyvärr gick min favoritkamera sönder när jag var här i september och fick hemma i Stockholm skickas på lagning. Den är nu i gott skick igen och väntar på mig i kamerabutiken hemma på Söder. Men jag har en reservkamera, en rejäl zoomkamera. Tyvärr är den inte så bra när det kommer till att ta bilder i mulet väder, skymning eller mörker. Bara att konstatera. Bilderna är tagna i mitt kvarter under ca 15 minuter och det var fascinerande att se himlen så snabbt byta färg-

Här har gatlyktorna har tänts och åt sydväst har molnen en mer rosa nyans.

Några minuter senare. Här är det mer orange som gäller.

Spännande molnformationer över Torreviejas himmel västerut. några minuter senare avlöstes skymningen av mörkret. Spännande molnformationer. Och några minuter efter att jag tagit bilden hade skymningen övergått i ett lätt mörker.

Vid 18.30 hade mörkret lagt sig och jag slog mig ner en stund på terrassen. Fortfarande +19 grader. Tidigare under dagen hade jag ägnat mig åt lite jobb . Jodå, trots att jag är pensionär så jobbar jag då och då. Och i samband med mina jobb kommer olika sätt av förberedelser. Mycket på och inläsning. För det vill till att förmedla fakta på ett lättsamt och engagerande sätt. I lagom och avvägd mängd.

I början av december

har jag ett reseuppdrag för Triangelresor, den resebyrå jag arbetar för. Även i år blir det ett besök i Säffle/Säffleoperan där vi ska se den lovordade föreställningen av Chess. Så spännande. (Säffleoperans uppsättning förra året av Spelman på taket med Mikael Samuelsson i huvudrollen var helt fantastisk. Minnesvärd!)  Det blir  också under denna resa ett besök på julmarknaden på Alsters herrgård, Frödings födelsegård och hos Lars Lerin på Sandgrund i Karlstad. Alltså en helg i kulturens tecken. Ska bli så roligt.

 

40 svar på ”Skymningen sänker sig över Torrevieja – Och jobb som väntar”

 1. Otroliga färger och former på solnedgångarna=) En konst och fröjd för ögat÷) Jag ser även fram emot din resa med tema kultur. Gillar både konst och musikaler=))
  Tack för ett givande inlägg Ditte
  Kram

  1. Tack!Det var en riktigt fin kväll och det är inte alltid man har chans att hinna med att fotografera. Men jag gnetade på. Ska bli jätteroligt med jobbresan till Värmland och det blir en bra mix av kultur. Du är välkommen med via bloggen.
   kram!

 2. Underbara solnedgångsbilder! Fantastiska färger!
  Ett riktigt kul jobb att se fram emot – låter som det blir väldigt trevligt!
  Kram

  1. Tack!Det blev en så vacker kväll men skymningen sänker sig snabbt och solen har bråttom till sin vila i öster. Jag fick raska på med kameran för att hinna med.
   Vad gäller resejobbet i början av december så ser jag så mycket fram emot det. Brukar bli så lyckat. En riktigt bra blandning.
   Kram och trevlig kväll.

 3. Himmel vilken himmel!! Det är så fascinerande för himlen och dess moln är ju aldrig nånsin likadan/likadana. I skrivande stund, strax 15.30, så är det mörkt utanför mina fönster, inne lyser det lampor överallt och det börjar bli dags att plocka fram fler ljusstakar… man får försök mysa till’et lite 🙂
  Men du!! Vilka härliga jobbdagar du har framför dig! Så himla kul och spännande! Åker ni tillbaka neråt sen igen då??

  1. Det var verkligen en vacker himmel igår. Och jag och kameran försökte hänga med innan mörkret la sig.
   Jag tycker resejobbet är så roligt och varierat och ser nu fram emot resan till Säffle och allt som följer med i den.
   Sedan stannar vi i norr under december och då blir det lite trevligheter hemma. Vi brukar inte bestämma så lång tid innan när vi skaåka hit. Beror på hur vi tycker och känner. Men visst blir det en resa hit igen i vinter.

    1. Vi varvar ju mellan Spanien och Stockholm och förhoppningsvis får jag med mina döttrar och barnbarn också några dagar i Vemdalen med skidåkning i februari. Vintern i Stockholm brukar ju inte alltid vara så vit men vi hinner med den också-

 4. Härliga bilder, och va roligt med ett jobb igen förstår att du har en del att se fram emot 🙂 o att vi får glädjen att följa med dig 🙂 njut o ha det gott kram fina Ditte

  1. Tack! Ja, det blev en vacker solnedgång. Så fina färger. Vad gäller resejobbet är det så roligt, omväxlande och givande.
   Och visst är du välkommen med. Inlägg kommer. Men än ett tag är vi kvar i Spanien.
   Ha det fint du också och önskar dig fortsatt god bättring.
   Kram

 5. Vad kul med en kulturresa igen! Och Lerin får du chans till att träffa många gånger, ett populärt resmål.
  Så vackra skymningsbilder och man kan inte sluta fascinera sig över alla himmelska motiv.
  Jag riktigt känner din energi genom bloggen 😀 Själv är jag lite tagen, mina vårdande besök tar också energi från mig även om de piggar upp 😀
  Trevlig torsdag och stor kram!

  1. Jätteroligt! Och denna resa, precis som de andra, har en så bra sammansättning av olika kulturupplevelser. Chess har fått så fina recensioner och biljetterna har varit slut länge. Jag är ju inte så mycket för julmarknader men denna på Alsters herrgård är annorlunda och det är mycket värmländskt hantverk som säljs. Inget “tingel tangel”. Och att ha förmånen att flera gånger per år besöka Sandgrund, Lars Lerins permanenta konsthall, är en ynnest. Och det finns alltid en bra mix av tavlor, både de jag sett och “nya” .
   Energi har jag gott om. Kan tänka mig att de vårdande besöken både ger och tar. En balansgång blir det.
   Önskar dig också en fin torsdag.
   Stor kram

  1. Vi hade en riktigt fin kväll här och himlen skiftade så vackert. Fick jobba på lite med kameran för att hinna med. Men det gick ganska bra ändå.
   Jag tycker så mycket om mitt resejobb och resebyrån har alltid ett så bra koncept i sina upplägg. Den här resa är helt fulltecknad och innehåller en så bra blandning av upplevelser. Julmarknaden här på Alsters herrgård är så fin och miljön likaså- Här är det genuint hantverk från Värmland (här ingår också närproducerad mat) som erbjuds och inte bara tomtar.

 6. Din “reservkamera” verkar vara på bettet, precis som fotografen! Bilderna är ju helt enastående! Vilken färgprakt och dramatik, väl behövligt i grådasket här hemma. Tack för denna ögonfröjd:-)
  Är ju inte så kulturellt lagt som du vet, men ett besök på Sandgrund är nog alltid en höjdare:-)

  1. Tack! Reservkameran gnetar på men har ett mindre ljusinsläpp så det blir lite pyssel med inställningarna när det mörknar. Men det går.
   Kultur gillar jag ju – Och att återkomma till Sandgrund och Lars Lerins målningar är alltid en höjdare. Förra årets föreställning på Säffleoperan av Spelman på taket var så bra och Mikael Samuelsson “var” Tevje. Har hört smakprov från Chess och den verkar också väldigt bra. Alla föreställningar har varit utsålda Och det är extra roligt för denna lilla stad.

  1. Tack! Och vi har haft flera fina kvällar nu men det är inte alltid jag hinner fotografera i olika väderstreck. Nu hann jag med.
   Visst är det skönt att ha mer av svensk sommar när det är grått och trist hemma.

  1. Ja, bilderna blir inte som de brukar men jag är ändå glad för reserven som är en rejäl zoomkamera men med litet ljusinsläpp. Är så glad att den abdra gick att laga. Klart bättre än att köpa en ny.
   Och dessa jobb är så roliga och givande.

 7. Det är alltid lika fascinerande att studera kvällshimlar och speciellt när det är lite ostadigt väder så molnen får ta del av bilderna, snyggt och dramatiskt! Häftigt blir det även när man har möjlighet att ta del av de olika färgerna i 360 grader, ofta är färgerna ännu vackrare på andra sidan.
  Roligt att du har lite givande resejobb på G, även om det innebär lite ruskväder hemma i Svedala…och vem vet, kanske tar du med dig lite sol på din resa?

  1. Jag saknar min andra kamera men den väntar på mig, lagad och klar, när jag kommer hem- Denna är en zoomkamera, också Canon, men har litet ljusinsläpp så bilderna blev inte helt som jag ville.
   Jag ser fram emot resejobbet hemma i början av advent och denna tur brukar vara så lyckad. Och att besöka Lars Lerin är alltid en höjdpunkt. Ser också fram emot Chess med Säffle operan. Att på samma resa också komma till Frödings födelsegård är inte dumt det heller. Och jag som inte gillar julmarknader tycker om den här. För det bjuds på värmländskt hantverk. Inger tingel- tangel. Och “tomtedjävlarna” är måttligt förekommande.
   Ha det fortsatt bra på er resa och jag väntar på mer.

 8. Otroligt vackra skymningsbilder som du bjuder på idag. Färgerna är verkligen fantastiska! Den sortens himlar saknar jag nu när det mesta går i grått.

  Så trevligt med ytterligare reseuppdrag och som vanligt är jag säker på att du kommer att klara det galant!

  Kram och god kväll!

  1. Tackar! Det var en verkligt fin kväll och jag ville försöka att dokumentera. Himlen var så vacker.
   Vad gäller reseuppdraget ser jag fram emot det. Och en fin blandning blir det.Jag brukar vara väl påläst och förberedd.
   Hoppas du också haft en fin kväll.
   Kram

  1. Tack! Jag fick jobba lite för att få in en del ljus men bilderna visade ju det jag såg så jag är nöjd. Men de blev inte så skarpa jag skulle önskat. Men min lagade favoritkamera väntar på mig hemma i Stockholm och är nu lagad.
   Ser fram emot resejobbet i december. Så roligt.

 9. Men kära vän, klagar du på kameran när den levererar de allra underbaraste färger på de vackraste av solnedgångar! Det här var precis vad jag behövde, jag håller på att deppa ihop. Försöker bita ihop men lätt är det inte när det är tvättstugedimma så man nästan behöver gps för att hitta hem….
  Nå, allt är relativt, kul att du får komma hem och jobba lite, hoppas Lerin har bytt ut sina tavlor så du kan visa upp lite nya alster här i bloggen! Kram

  1. Nja, jag klagar inte direkt men jag får jobba en del med den här för att öka ljusinsläppet. Det är en Canon med 40x zoom och då är det lite klurigt att få in ljus när det är lite mörkare ute.Kvällen var så fin och jag följde skymningen tills att solen sänkte sig i väster. Och visst var det en vacker himmel. Fint om jag kan pigga upp dig lite. Och ta på dig en GPS om du ger dig ut i dimman. Men jag tror Blinka leder dig hem.
   Jag ser fram emot lite jobb och denna resa är en av favoriterna. I och öfr sig är nog alla det. Och säkert finns det nya tavlor att visa upp från Sandgrund när det blir dags.
   Kram

 10. Så vidunderlege bilder du viser.
  Og så spennande med reiseoppdraget ditt.
  Nyt musikken i Chess.

  Ellers eg eg litt nysgjerrig på hvor din mormor kom i frå på Sunnmøre..
  Eg bur litt sør for Ålesund, Ulsteinvik heiter det her.

  1. Tusen takk! Det var en så fin kväll och himlen var så vacker. Reseuppdraget ser jag fram emot och det ska bli så roligt.
   Jag ska titta när jag kommer hem på varifrån på Sunnmöre min mormor kom ifrån och Ålseund vet jag också har med saken att göra. Ska sende dig ett mail när jag letat och hittat mer. Vet att det finns brev hemma i Stockholm.
   Ha det gott!

 11. Vilka underbara bilder! Skönt att favoritkameran är frisk nu, fast reserven funkar ju jättebra den med 🙂
  Roligt med ett nytt reseuppdrag!
  Idag ser det ut att bli finare väder. Den utlovade “uppklarningen” igår em blev ju regn istället…
  Ha en härlig dag!

  1. Tack! En fin kväll blev innan solen gick och la sig. Favoritkameran väntar hemma i fotobutiken, kaga och redo, och det känns bra att det gick att få den i ordning.Ett billigare alternativ än att köpa en ny. Men reserven kämpar på bra .
   Reseuppdragen tycker jag är så roliga och de ger mycket på många sätt. En hel del inläsning blir det men å andra sidan är kunskapen lätt att bära med sig.
   Vädret ser mer lovande ut idag.
   Önskar er en fin fredag

 12. Tack för senast!!!
  Kul! I går så var jag även in på Tapeo och så mysigt det är inomhus! Riktigt spanskt!
  Mr I är blev dålig efter vi sågs och satt 4-5 tim på vårdc i går…även här får man vänta…Nån akut maginfektion.
  Något bättre i dag…
  Har inget emot att ha en sån kamera som du har 🙂 När jag vinner så 🙂 Fantastiska bilder!!
  Och fotograf förstås!
  Kram P ♥♥

  1. Tack själv! Så trist att Mr I blev dålig. Hoppas han har kryat på sig men hopplöst att vänta så länge på VC när man är riktigt dålig.Å andra sidan finns det ju förhoppningsvis personal att tillgå. Jag var ju inne på Tapeo när jag betalade och viss var det mysigt. Kändes spanskt gammaldags. Jga gick förbi här igår em när jag kom med bussen från La Zenia. Då regnade det så jag skyndade hem under paraplyet.
   Kameran är bra men min “favorit” är bättre när det gäller att släppa in ljus.
   Kram!

 13. Vilka otroligt vackra bilder. Skymning skiftande i olika färger, så tjusigt.
  Här hos oss är det bra gråa färger för närvarande. I går regnade det i stort sett hela dagen, i dag uppehåll men mulet och mörkt, känns det som.
  Det låter som en mycket intressant resa som du håller på att förbereda. Mikael Samuelssons sångröst, helt underbar.
  Trevlig helg.
  Varm kram.

  1. Tack! Det var en vacker skymning och solnedgång och nu var jag hemma här och beredd med kameran. November brukar var grå hemma men man får göra det bästa av det ändå. Men jag delar gärna med mig av lite ljusare bilder.
   Resan till Säffle är så fin och det är nu för fjärde året jag leder den. Men åldern tar lite ut sin rätt så det är en hel del att repetera och läsa in. Men roligt och kunskap är inte tung att bära med sig.
   Önskar dig en fin helg.
   Stor kram

 14. Fantastiskt vackra solnedgångsbilder Ditte, trots att du upplever att du inte har den rätta kameran. De blev magiskt vackra i alla fall. Så härligt med jobbresa för dig igen och indirekt för oss också. Ser framemot dina inlägg senare också.
  Ha det skönt i sommarstugan!

  1. Tack! Jag har ju reservkameran med som är en bra zoomkamera men den har inte så bra ljusinsläpp tyvärr. Favoritkameran är lagad och väntar på mig i fotobutiken i Stockholm – Bra att den kunde lagas så jag slapp köpa en ny.Det var en fin kväll men njutbar skymning och solnedgång och ganska nöjd blev jag ändå med resultatet.
   Jobbresan ser jag framemot med en hel del gott och blandat. Och inlägg kommer förstås från resan.
   Sitter fortfarande ute och himlen är blå. Men lite kyligt, +16.
   Önskar er en fin kväll.

 15. Då har du verkligen något jättetrevligt som väntar dig i December med besöket i Värmland. Riktiga pärlor att vara med på.
  ÖNSKAR DIG EN TREVLIG HELG ! /Marie

  1. Jadå! Absolut! Och alla tre besöken är så fina. Var och ett på sitt sätt.
   Önskar dig också en fin helg-

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *