Resor utomlands Spanien

Skymning, solnedgång i Atlanten och middag

Teneriffa och Playa de las Amerikas dag 3. Alltså ett inlägg med bilder och innehåll från gårdagen, den 20/12. Skymning, solnedgång i Atlanten och en god middag är dagens bloggmeny.

Eftersom vi har semester så är det inga “måsten” som gäller. Och vi har varit här på ön en del tidigare så det mesta vad gäller öns sevärdheter har vi upplevt. Men hade vin inte varit här tidigare och besökt “Teide”, Spaniens högsta berg som är 3718 meter och omges av en nationalpark Teide är också en vilande vulkan men kan eventuellt få utbrott i framtiden. Även Santa Cruz, den största staden på Teneriffa med drygt 200 000 invånare är värd besök. Och att ta sig runt ön med buss fungerar bra så en behöver inte hyra bil. Så en eller annan busstur ska vi ta oss an.

Skymning och solnedgång

Bilderna är tagna mellan klockan 16.30  tid och klockan 20, Kanarisk tid, som ligger en timme för svensk tid. Solen går nu ner i här i Atlanten här klockan 18.15  och stiger upp strax före klockan 08. Men nu ändras ju detta lite dag för dag.

Teneriffa. Playa del Americas. Hotell Coral Ocean View. KLockan är 16.30 och en begynnande skymning kan anas. Vi sitter en stund på balkongen och klockan är just 16.30 och lite skymning kan anas.

Vi bestämmer oss för att ta en runda längs havet på den fina stenlagda gångvägen och samtidigt passa på att se solnedgången. Många är i rörelse längs strandpromenaden och likaså är det många som slagit sig ner på någon av serveringarna. Alla med obruten havsutsikt.Och havsutsikten har en här i som god följeslagare.

Teneriffa. PLaya de las Americas. Strandpromenaden. Och klockan är 17 . Dags för kvällens skymning att börja göra entré. Fortfarande ljust men solen börjar dala och aftonens skymning är i antågande Här kan en räkna tiden mellan 17-18 som skymningstimme. 

Vad gäller skymning så är det den tid när dag går mot natt.

Lite mer rosa ljus här-

Jag stannar till och försöker fånga solen mellan träden. Klockan har hunnit bli 17.30 så det är ännu drygt 45 minuter kvar innan solen går ner.

Teneriffa. PLaya de Las Americas. Klockan är 18 och det är skymning ytterligare en kvart.. För 18.15 har solen gått ner i Atlanten Klockan är 18 och det är skymning ytterligare en kvart. (En bild jag själv blev nöjd med.)

Nästan. Om en minut är solen borta för denna dag. Å andra sidan blir det inte genast mörkt .

Visserligen har solen gått ner men mörkt är det inte ännu på ett bra tag. “Den blå timmen” finns det något som heter. Inte minst är det ett poetiskt uttryck för den tid mellan solens nedgång och att natten och mörkret tar vid.

MIddag

hade vi tänkt att äta men hade ingen aning om var. Antalet restauranger är stort så det är svårt att välja . Men när vi hittad en restaurang med en av mina favoriträtter; “pasta frutti de mare” och även vacker utsikt så slog vi till. Att det också var en hel del besökare på plats brukar också vara ett ganska säkert kort vad gäller maten.

"Den blå timmen" Ett poetiskt uttryck för tiden mellan skymning och natt. Teneriffa, Playa de Las Americas. “Den blå timmen”  ett poetiskt uttryck för tiden mellan skymning och natt.

För min del; Pasta “frutti de mare”, med musslor, större och mindre räkor och bläckfisk Riktigt gott!

Maken valde “pasta carbonara” och även den smakade bra.

Hemma på hotellet, med det passande namnet Ocean View, “Havsutsikt”, avslutar vi med lite bubbel på solterrassen. Ja. så här dags är det ingen sol men väldigt vackert.

 

38 svar på ”Skymning, solnedgång i Atlanten och middag”

 1. Otroligt vackert! Förstår att ni njuter, fortsätt med det. Så fina bilder på just när solen ä rpå väg att gå ner. Mums med pasta och “frutti di mare”, min man hade liksom Bosse valt “pasta carbonara”.
  Njuter av dina foton, tack fr att du delar med dig!
  KRAM!

  1. Tack! Så bra här! Stortrivs! Och varmt tack till dig som berättat om “Sunprime”.
   Varm kram! Nu balkonghäng, myggfritt och +22 i sena kvällen👍😍

  1. Vi är mer än nöjda. Allt över förväntan. Även vädret och det ska fortsatt vara +25 och sol resten av veckan.
   Och visst är vackra solnedgångar något en kan se många av.

  1. Tack! Vi gör det! Och jag ligger i med träningen. Nåja, lagom, men 30 min/ dag förutom promenader. Tacksam för att vi kom iväg.

 2. Det lät som en väldigt bra och behaglig dag. Har man besökt ett resmål tidigare så har man inte samma behov av att ta sig runt lika mycket utan det kan vara skönt att bara ta dagen som den kommer. Jättehärliga bilder från eftermiddagen och kvällen.

  Kram och ha det fortsatt gott!

  1. En riktigt fin dag och kväll. Och dessa vackra solnedgångar u havet tycker jag så mycket om.
   Och jag har också visst fokus på att träna och det finns möjligheter varje dag i grupp och enskilt. Och fint att även simma. Detta är ett hotell för ”vuxna” så ingen lek i poolerna.
   Och perfekt att ta dagen som den kommer. Sol blir det resten av veckan och runt +25. Behagligt!
   Kram!

 3. Dregel, dregel! Ni kunde inte ha valt en bättre vecka för er tripp till Teneriffa. Här sägs det att solen gick upp kl. 08:44 och ner kl. 14:47. Inte att jag kan bevisa det så allt var grått. Men man kan ju trösta sig med att det är vintersolstånd idag. Alltid nåt.

  Härliga bilder! Å bilden som du är nöjd med är en absolut höjdare. Så fint fotat:-)

  1. Jag delar gärna med mig. Hade aldrig kunnat tänka mig att det skulle bli så här bra. Vi är supernöjda med allt- Och tänk, även resten av veckan bjuder på sol och +25.
   Men nu vänder det ju hemma också. Bra så!
   Fotomotiven är ju lättsamma men det är så här det ser ut här. Just nu.
   (Har en fundering. Din kommentarer hamnar i min papperskorg sedan ett par veckor och det har de aldrig gjort tidigare. Ska försöka lista ut vad det kan bero på.)

 4. Teide är värt ett besök! Har sällan sett en så blå himmel som där.
  Kommer ihåg en restaurang, alldeles på gränsen till grannbyn.. Puerto Rico??.. Den hade blå fasad. Den restaurangen serverade den godaste paellan jag smakat.
  Ha det gott i ljumma kvällen! Kram

  1. Visst är Teide värt både ett och flera besök. Fint minne du har härifrån med både Teide och paella.Vi har varit här en del förr så nu avstår vi. Vet att vi också vandrat här uppe . Men det klarar inte min höft nu. Tyvärr. Men jag tränar på i poolen med vattengympa och sen en del promenader. Kram

 5. Ni har det bra och det är bra, ja, huvudsaken !
  Fina foton av vackra vyer! 🙂
  Vilken lycka att du hittade det du tycker om att äta, Frutti de mare. Bosses pasta brukar också smaka toppen.
  Fortsätt njuta !
  Kram!

  1. Ja, vi har det bra! Och dessa vackra vyer förstår jag att ni också har. Njutbart. Och skönt för mig att både träna fysiskt en del i vatten inför kommande operation. Men också att samla energi på olika sätt.
   Kram!

  1. Vi tycker om Teneriffa och i år har vi verkligen maximal tur även med vädret. Vi har haft +25 sen vi kom och sol och detta fortsätter.
   Kul att du också gillar en riktigt go pasta frutti de mare.Här fick den av mig 7/10 och det får anses helt ok.
   Nej, Teide får inget besök denna gång.
   Däremot har vi idag varit till havs och sett valar.

 6. Ytterligare en härlig dag och du bjuder på många fina bilder. Tänk när vi var på Teneriffa för drygt trettio år sedan. Då fanns det inga restriktioner för Teide så vi travade hela vägen upp med öl och mackor i ryggsäcken (tillsammans med små tjusiga spanjorskor i guldsandaletter). Kul att ha upplevt det.
  Pasta frutti di mare hade jag nog också valt, gott!

  1. En fin dag på alla sätt- Och jag ler när jag tänker på att ni var här för 30 år sedan och hur det var då. Jag var här på 1960-talet och hälsade på en norsk vän till pappa som flyttade hit efter att ha förlorat (skurit av sig nio tår) och inte kunde vara i Norge vintertid. https://sv.wikipedia.org/wiki/Jan_Baalsrud och sedan har det blivit många resor hit. Ler när jag tänker på hur ni travade upp till Teide. Har gjort det men idag med min onda höft skulle det vara knepigt.

  1. Teneriffa har mycket att erbjuda och en ö vi vi besökt många gånger under årens lopp. Nu njuter vi av sol och värme, jättefint boende och +25 om dagarna. Och så ska det vara veckan ut.
   Även öarna La Gomera och Fuerteventura är trevliga bekantskaper och det är smidigt att ta sig mellan dem.

 7. En mycket vacker solnedgång. Det är härligt att se sommarklädda människor nu. Ni verkar ha det helt underbart och det är just så en semester ska vara. Fortsätt att njuta. Kram

  1. Vi har det riktigt bra och njuter av fina omgivningar, sol, värme och att bo bra. Och solnedgångarna i havet är lite extra. Kram

 8. Bilden du skriver att du själv blev nöjd med är fullkomligt magisk. Gillar att du lyckats fånga hur vågen liksom omsluter solnedgången – verkligen magiskt! Vackert!
  Vad härligt att fira jul på Teneriffa.
  Ha en helt underbar julhelg!
  Allt gott och kramar!

  1. Tack! Just att jag fångade vågen såg jag först efteråt när jag såg bilden på datorn. Lite tur där.
   Vi har det så bra och det här passar oss som inte direkt är särskilt “juliga”. Att vädret sedan är perfekt med sina +25 grader tackar vi för.
   Önskar dig också en riktigt God Jul.
   Kram

  1. Tack! Vi har det väldigt bra och njuter av sköna dagar i skön värme.Passar på att önskar dig en God Jul.

 9. Vilka härliga bilder du bjuder på, de är så vackra. Jag håller med dig om den bilden som du var så nöjd med. Häftigt, bra fotat.
  Jag har aldrig varit på Teneriffa. Jag har haft för mig att det är mycket för bad och sol människor, därför har det inte blivit av. Men här får jag en annan känsla, men nu blir det väl knappast några fler utlandsresor. Fast lusten tog fart då jag såg detta.
  Ha det fortsatt fint och njut av semestern, det är dig väl unt.
  Sköt om dig.
  Varm kram!

  1. Tack! Jag delar gärna med mig. Och just “den bilden” tyckte jag blev så bra att även krusningen på Atlanten kom med.
   Teneriffa är nog mer en ö för alla som är “grön”. Solar gör vi ju aldrig men att promenera längs havet och ta en tur ut med båt passar oss. Och just att vistas nära havet tycker vi om.
   Jag var på Teneriffa förstå gången på 1960-talet med mina föräldrar och hälsade då på en god vän till pappa som bodde här. Ohc efter det har resorna hit blivit en del.
   Vi bor i ett väldigt lugnt område och trivs verkligen här just med lugnet. Fint att sitta på balkongen och läsa och se havet.
   Sköt om dig du också. Och du är alltid välkommen att följa med mig på resor,långa som korta.
   Varm kram

 10. Så vilsamt och vackert och fotot du själv blev nöjd med är så fint med det glittrande vattnet som rör sig i vågor.
  Kram från ett regnigt dimmigt Dalom

  1. Här är både lugnt och vackert och området där vi bor är just vilsamt- Bilden tyckte jag blev så bra och inte minst att vågorna också kom med på ett hörn.Samlar energi inför kommande operation och hoppas kunna lagra den-
   Skickar dig lite sol.
   Varm kram

 11. Så vackert, speciellt ljuset vid solnedgången. Hoppas ni får en fin jul tillsammans och får njuta av mer god mat och fantastiska dagar.

  1. Visst är det! Och inte minst ljuset när solen är på väg ner och timmarna innan det blir mörkt-
   Det vackra vädret fortsätter och det blir en solig jul.
   Önskar dig också en fin jul.

 12. Vad skönt med inga måsten. Det går ingen nöd på dig. Den blå timmen uppskattar jag. Har de tydligen i Australien också. Här går solen ner tre timmar tidigare. Men det på rätt väg…
  God Jul och Gott Nytt År önskas från ett regnigt och grått Visby

  1. Nej, det finns inga måsten alls.Jag är ju inte en “julig person” så det här med att lämna passar oss fint. Och sen träffar vi de “våra” på annandag jul. Blir bra det också
   Ja, nu är det på rätt väg hemma.
   Önskar dig och S en riktigt God Jul och Ett Gott Nytt År.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *