Skyltar Torrevieja

Skyltsöndag i Torrevieja – Med olika provsmakningar

Söndag! Och dags för den trevliga och roliga ”Skyltsöndagen” som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Idag är det # 204.Så många har jag inte hunnit med men kanske ett hundratal. I Skyltsöndag är det alltså skyltar av olika slag som gäller och med väldigt fri tolkningen. Veckans skyltar går i  den ätbara riktningen med en del provsmakningar

Skyltsöndag! Och här vill det till att välja rätt väg. En av flera vägvisare i köpcentrat Habaneras som jag besökt ett par gånger denna vecka.

Skyltsöndag – Välkomna med

Det finns många vägar att ta; kanske mot avkopplingsområdet, den lycklig zonen, till “huerto urbano” – den urbana trädgården  /stadsträdgården eller kanske vägen mot “restauración” – något ätbart. Efter att vi gjort vårt första besök i veckan på den lilla IKEA filialen kändes det bra med en paus. Kedjan Euromanía- 100 Montaditos, finns på många platser i Spanien, har goda tapas och bra priser. Här finns 100 olika tapas att välja bland så namnet passar. Onsdagar och söndagar kostar dessutom alla tapas 1 euro. I Torrevieja finns restaurangen också i centrum, på gatan Ramon Gallud 94.

Många godsaker att välja bland och klart prisvärda.

Just nu är det tapasveckor i Torrevieja , något som återkommer då och då och i olika varianter. Och vi har förstås varit  med och testat tapasutbudet på några restauranger. Priset är facilt, 2.50€ för tapa och dryck.

Mat´s burger får vara med i veckans skyltsöndag. Goda som tapas var dessa små varianter.. Här smakade vi på minihamburgare. Kanske inte direkt så traditionella tapas men  väldigt goda.

Vi fortsatte ner mot havet

och hamnade på restaurang La Cantina. Inte vad vi tänkt, men ösregn, hård vind och åska förde oss in här.

Regnet kom och vi gick in på La Cantina. Och visst passar skyltarna in här på skyltsöndag.

Utanför skyltade restaurangen med sitt tapasutbud, perfekt för en slyltsöndag; en minipizza och en potatis och grönsakspuré med bacon. Och på alla restauranger vi besökt så finns de olika rätterna till påseende och man kan fråga vad de innehåller. Inte helt enkelt att alltid förstå vad rätterna innehåller om man läser i tapasbroschyren.

Tapasrunda i Torrevieja och dessa tapas får bidra till veckans skyltsöndag. Minipizzan till vänster med chèvre, tomat och serranoskinka och purén med bacon till höger-

Vi valde en av varje och kunde dela på smakupplevelserna. Gott, men inte de bästa tapasen vi ätit under veckan.

På hemvägen smakade vi på restaurang Namm&Gastronomics strut tapas. Båda två var restaurangens egna skapelser.Lite aannorlunda men goda. Närmast dulzura ibérica /iberisk sötma. Ibericoskinka med en mangosalsa. Längst bort en “tropisk kotte” vars innehåll vi inte riktigt förstod. Men vi testade en av varje. Nytänkande och riktigt gott.  Kul med strutarna.

 

Från tapas till frukost

I södra Europa är det inte alls lika vanligt med den stadigare form av frukost som ofta skandinaver, britter och tyskar vill ha. Ofta är det en hel del sötsaker som ingår men också här i Spanien gärna en “tostada con tomate, en bit rostad baguett med färsk riven tomat och olivolja. Vanligt är också en tostada med marmelad eller sylt. Många väljer ett bakverk i form av en croissant eller en “churro” – en friterad deg som kan vara avlång , stjärnformad eller med annan form, och denna doppas gärna i choklad och äts varm. Kaffe, gärna med mjölk, mjölkchoklad eller te  är vanlig dryck. Ibland också ett glas juice som det där lilla extra.

Skyltsöndag men denna frukostmeny erbjuds alla dagar. Skyltsöndag – Men denna meny finns alla dagar i veckan.

Frukost! Jodå!  Eller när som under dagen…

 

Fler ”söndagsskyltare”  finns här!  Titta gärna in!

 

26 svar på ”Skyltsöndag i Torrevieja – Med olika provsmakningar”

  1. Vi har testat 100 Montaditos lite runt om i Spanien, även i Madrid och tycker det är ett bra “slink in ställe”.”Spruttlet” runt strutarna var ytterst lite på våra tallrikar och smakade som en sorts kinesiska räkchips, egentligen bara luft. Tror de var mest till för dekoration.
   Kul idé här att använda tekannan till blomkruka.

 1. Hej Ditte!
  Mucha comida 🙂 Hade du en blomma på bordet på La Panattería?
  Godisen måste jag nog testa också 🙂
  Så fint! Ja jag ville ju sitta inne så jag såg den inte 🙂
  Kram P ♥♥

  1. Jadå, i en tekanna. Så fin. Titta nästa gång där ute.
   Och visst sitter man bra även inne men jag fryser ju sällan.
   Vi ses och hörs.
   Kram!

 2. Oj oj oj!!! Här sitter en annan med regn och rusk… var ute på förmiddagen och plåtade mina närmaste skyltar… Nu blev jag hungrig också 😉 Men en fortsatt fin söndag till dig 🙂

  1. Även här har det varierat lite vädermässigt. Igår hade vi alltifrån sol,vindstilla till hagel, ösregn och väldigt kraftiga vindar. Har nu i veckan hållit tummarna för Timrå hockey men vete tusan om det hjälpt- Ett avgörande i morgon och nog ska väl Oskarshamn kunna besegras. Fortsätter med tumhållningen-
   Här har vi testat många goda tapas i veckan och motion har vi också fått.
   Trevlig vecka!

 3. Som du förstår är din skyltning helt i min smak, i dubbel bemärkelse alltså:-) Struttapas har jag aldrig sett, himla kul och ett nytänk. Dessutom är det ju riktigt roligt att testa nåt som man inte vet vad det är. För det mesta blir man ju positivt överraskad, tycker jag då, som är äventyrligt lagd vad gäller mat.
  Ser av din kommentar att ni verkar fått aprilväder i Torrevieja. Konstigt nog har vi haft en riktigt solig vecka. Först idag var det molnigt och kallt, men ingen nederbörd.
  Tusen tack för en väldigt aptitlig skyltning och länken:-)

  PS. Spanska sötsaker har jag otroligt svårt för. Churros – bara att titta på när någon doppar dessa “rör” i choklad gör att min mage gör uppror. Däremot älskar jag deras tostadas med krossade tomater, bara de innehåller vitlök;-) DS.

  1. Jag kunde tänka mig det. Och jag håller helt med dig i detta med att testa lite nya tapas eller maträtter är roligt- Vi tränade ju en hel del på detta under våra år i Peking. Strut tapasen var kreativa och riktigt goda.
   Nu har det varit aprilväder här i ett par dagar men i kväll sitter vi ute på terrassen och äter middag och det är +20 och vindstilla klockan 19.15-
   Och i veckan ska det bli runt +20 igen. Ser fram emot det.
   Skönt att ni haft en bra och solig vecka. Behövligt!
   Vad gäller spanska sötsaker gillar jag dem inte heller.
   Tostadas med tomat, olivolja och vitlök är något jag också gärna äter, både hemma och ute.
   Ja, en aptitlig skyltning blev det och god.

 4. Fina skyltar ,-))
  Vägvisaren var härlig .
  Tycker alltid att dina bilder är härliga och att allt ätbart ser otroligt gott ut ,-)
  Låter så gott när du beskriver allt ni äter eller smakar på ,-)
  Halva resan är ju att äta det som äts där man befinner sig!
  Ha det fortsatt fint
  STOR KRAM Primrose ,-)

  1. Tack! Ja, vi testar gärna lite av allt men det är inte alltid så att vi äter så mycket. Tapasen är i små portioner och det är bra så man kan orka testa fler. Och att prova mat från den trakt man är i tycker vi om.
   Önskar dig också fortsatt fina dagar.
   Stor kram!

 5. Alltså, här var inga svårigheter att hitta skyltar i ett tapasrejs! Mmmm så mycket gott!
  Får sluta att titta nu och strax slå igen mina blå, de är ganska så trötta nu, har haft mycket för mig.
  Stor kram!

  1. Nej, då.Mycket gott har vi testat. Maten är ju viktig när man är borta och vi brukar ju vara med när något här är på gång. Även idag blev det en vända och lite goda tapas och med 7 km på stegmätaren.
   Önskar dig en god natt.
   Stor kram!

  1. Vi tycker det är trevligt med dessa tapasrejs. Och bråttom behöver man ju inte alls ha. Tapas äter vi ju ofta ändå, hör liksom till , men dessa veckor blir det av att testa någon för oss ny restaurang och även mer kreativa tapas. Och att gå runt med vänner är extra trevligt.
   Kanske kan du lägga fram förslaget i Göteborg. Vore ju tippen nu fram på vårkanten.
   Kram!

 6. Vet du jag skulle stå som åsnan mellan hötapparna och inte ha en aning om vad jag skulle välja, förmodligen på tok för många tills magen skulle vara sprängfylld. Jag är ju inte bortskämd med ett utbud som ens motsvarar en tiondel av vad du visar. Det fick som sagt mig att fundera hur jag skulle reagera! Som små konstverk är de mest allihopa! Men fy för den frukosten, lika illa med engelsk frukost, o marmelad! Nej tack alla dar i veckan. Men inte föredrar jag bacon o prinskorv heller. Helst vill jag inte ha något i magen mer än kaffe de två-tre första vakna timmarna. Du som konvalescent vandrar upp till 8 km om dagen, jisses, de dagar jag går mer än fem är jag jättestolt och helt slut på kvällen….Men du har nog en väldigt god grundkondition och den kan du säkert tacka mycket! Hoppas du känner dig piggare för var dag som går, kvällskram från pörtet

  1. Ibland är det så. Jag läser på lite hemma i foldern och sedan ser vi hur tapasen ser ut på plats. Man kan också fråga vad de består av. Oftast blir det riktigt bra. Ofta om man i vanliga fall går ut och slår sig ner får man också en tapa till. Ingår liksom. Men då får man ta vad som kommer. Oftast blir det gott och bra.
   Frukost äter många inte här i den mening vi är vana vid. Är liknande på många ställen i södra Europa. Desto mer blir det till lunch.
   Tämligen god grundkondis har jag och nu är jag snart uppe i den igen. Jag stretar på. Och pauser blir det ju.
   Piggare blir jag hela tiden och är snart i skick som “gammal”. Alltså som jag var innan jag blev dålig.
   Kram!

 7. Tur att jag är mätt så här på kvällskvisten, för dina tapas bilder ser väldigt goda ut, förutom sötsakerna då. Minns att vi provade Churros när jag var med ett tjejgäng i Marbella för flera år sedan, vi fick in en stor”snurra” av friterat bröd som man skulle bryta av och doppa i en tjockare varm choklad….näe, inte min kopp av te, men jag provade i alla fall!
  Kram!

  1. De spanska sötsakerna är inte min grej heller.Har testat “churros” men det räcker.
   Tapas äter vi ofta men dessa veckor blir det till att prova lite andra varianter. Och en del nya restauranger blir det också . Trevligt.
   Kram och natti!

  1. Tack! Ja, en del skyltar blev det och är det nu tapasveckor här så blir det att smaka några extra.
   Önskar dig också en fin måndag.
   Kram!

 8. Hej Ditte
  Skönt att höra att du är pigg igen och är ute och går långa sträckor. Någon tapasrunda har jag inte gjort än, men snart ska det bli av.
  Kram

  1. Tack, jag är nästan helt pigg igen. Och bättre blir det dag för dag. Promenaderna har utökats och krafterna kommer också-
   Tapasrundan var trevlig med många goda tapas. Men nu blir det till att vänta tills på torsdag med nästa varv. Då med andra menyer.
   Och alltid roligt att testa både tapas och för oss nya restauranger.
   kram och trevlig måndag. Hoppas allt är bra med er.

 9. Så ni var ute och rejsade när ovädret kom? Tur att ni hade ett bra tak att gömma er undan regnet under 🙂 Vi hann precis hem från Bar Carlos när det brakade loss. Det blev ju inte särskilt långdraget, ovädret 🙂

  Jag gillade Cantinas minipizza jättemycket så det blev till och med en repris av den en dag senare. Getost och honung är en favorit hos mig och den var ju rätt rejäl i storlek också trots att det var i miniformat 🙂

  Nu får vi vila oss i form tills det drar igång igen på torsdag 🙂

  Ha en bra start på veckan!

  1. Vi blev rejält överraskade men Cantinas minipizza var riktigt god, så det blev ett bra stioo även om det inte var planerat.
   Japp, nu laddar vi om inför nästa omgång.
   Önskar er också en fin start på veckan.

 10. Ibland kan det vara trevligt att prova tapasrundorna. Och strutarna på Namm såg spännande ut!
  Stor kram och trevlig måndag!

  1. Jadå! Men tapas får vi ju oftast ändå. Nästa vecka ska Calabrio öppna igen efter ombyggnaden så då får vi ta en tur dit.
   Önskar dig också en fin måndag. Saknar dig!
   Stor kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *