Skyltar

Dagens Skyltsöndag – Humor, hopp och gott

Söndag! Och dags igen för en trevlig och rolig ”Skyltsöndag” som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det skyltar av olika slag som gäller och med väldigt fri tolkningen. Jag bjuder på veckofärska skyltar från några kvarter i Vasastan i Stockholm. Vasastan är också lite av mina gamla hemtrakter så det är alltid extra roligt att vistas här.

En hit i dagens skyltsöndag - Framtids Antiken. En salig blandning finns både inuti och utanför denna butik, “Framtids Antiken. Kanske kan man fynda. Visst är namnet på butiken fyndigt? (Observera alla varianter av solglasögon i fönstret till vänster.)

Dagens Skyltsöndag

gav upphov till både skratt och samtal med förbipasserande under de 20 minuter det tog mig att  ta bilderna. Och visst fick jag frågan om varför ta bilder på en korg med gamla konservburkar och på skyltar. Lite udda kan det ju verka.

Gamla  konservburkar kan säkert användas på nytt. Endast fantasin begränsar….

I ett gathörn i närheten finns “Turhörnan”. Visst gick jag in och provade lyckan genom att köpa en trisslott.  Tur? Lite. För jag vann 100 kronor.

Tur finns med i dagens skyltsöndag. Tur kan en ha ibland och med namnet butiken så var det värt att prova lyckan.

 Tvärs över gatan, Nortullsgatan, ligger bageriet Bröd&Salt. Här står på en skylt att de har “hela världens godaste temla”. Kanske har Ture Sventon varit och testat.

Ovanför “temlaskylten”  finns en liten lapp – “Vår uteservering är rökfri”.  Ingen direkt trängsel där nu för vädret inbjuder inte direkt till att sitta utomhus.

 

Jag viker in på Surbrunnsgatan och passerar ett kattcafé. Vet att det finns några sådana i Stockholm. Här i lokalerna fanns tidigare det anrika konditoriet Valand .Ett konditori som funnits här sedan mitten av 1950-talet och som stängde förra året och som många med mig besökt under årens lopp.

En katt ligger och sover gott i fönstret.

På restaurangen Crêpes&Logi, där jag var i veckan, fyndade jag också ett par skyltar

Lite nytänkande här. Har inte testat.

Utanför restaurangen stod den här fyndiga reklambilen parkerad. Helt täckt med plastgräs. Kul tanke. Kanske något att testa. För minigolf/bangolf tycker jag om.

 

Fler ”söndagsskyltare”  finns här!  Titta gärna in!

 

20 svar på ”Dagens Skyltsöndag – Humor, hopp och gott”

 1. Tack, det var en intressant promenad, som jag gillar skarp.
  Du har fångat så många fina och annorlunda skyltar. Tydligen har du vandrat med öppet sinne och öga.
  Lite känner jag igen. Har till exempel jobbat i en firma på Surbrunnsgatan i många år. Tunnelbana till Odenplan och gick ner Sveavägen om jag inte minn fel.
  Men, den där kattrestaurangen har jag verkligen missat. Den skulle jag vilja besöka. Har inte hört talas om att det finns sådana i Stockholm.
  Härligt att du vann på Turhörnan.
  Ha en fortsatt trevlig söndag.
  Varm kram!

  1. Vad trevligt att du gick med. Och extra roligt att du jobbat här och känner igen dig. Kattcaféet är inrymt i lokalerna där det anrika konditoriet Valand låg förr. De fanns här från mitten av 50-talet fram till förra året. Odenplan idag är ju helt omgjort och jag vet inte om man längre kan nå tunnelbanan från Sveavägen. Måste se efter vid tillfälle.
   Vinsten blev jag glad för och namnet på butiken var också fyndigt.
   Varm kram. Men jag är kall efter att ha varit ute och promenerat 4 kilometer. Hade i alla fall mössa på mig.

 2. Vilken härlig skyltning! Jag gillar verkligen “Framtidens antik” för så brukar det vara. Det gäller att spara rätt saker men hur lätt är det…

  Kram och god söndagskväll!

  1. Tack! Jag tycker butikens namn är både fyndigt och fyllt av humor.Och visst är det svårt att veta vad man ska spara på. Jag gör alltid “fel”.
   Trevlig fortsatt söndag.
   Kram!

 3. Fyndiga skyltar! Jo, folk kan ju tro att en är tokig när man fotar alla möjliga och omöjliga konstigheter, haha.
  Framtida antiken, ett bra slagord, för det är just vad folk söker. Tillbaks till det gamla men ändå nytt.
  Har du besökt kattcaféet? Är det poppis?
  Nu har jag varit ute en lång sväng och magen börjar knorra efter mat (många skyltar som hänvisar till detta) Men inte semla, inte nu.

  Varm kram och go söndagskväll!

  PS. Jag är nöjd över mitt Blogghem nu och headern är ett fint minne sen i somras. Men snart kommer det nog en ny header. Har foto på lut. Titta i Vårdguiden, som kommer någon gång nu i februari. DS

  1. Tack! Jag tyckte själv att de var riktigt fyndiga. Framtida antiken säger mycket. Gammalt idag, nytt i morgon. Eller? Jag har inge katt så jag gick inte in. Men jag tror att man även kan lämna in katten här under en dag eller för en kortare tid. Lite som kattpensionat. Jag såg fyra katter som lpg i fönstren och sov. Men säkert fanns fler.
   Jag har också varit ute i kylan -6 och det blev en promenad på 4 km. Skönt.
   Fint att du är nöjd med bloggen nu för det är ju kul att ändra lite då och då .Jag väntar ett tag till.
   Jag brukar läsa vårdguiden så visst ska jag titta.
   Kram!

 4. Hej Ditte!
  Landat i storm har jag ?
  Vilka mysiga fik och affärer det finns!! Du hittar det mesta. Vadastan känns igen ?
  Jag har 16 gr inne men ska lida lite ?
  Hade så varmt hemma ?
  Kram P ??

  1. God afton P!
   Skönt att du är på plats. Men det känns väl svalt med 16 grader inne. Hoppas di inte lider alltför mycket.
   Den här delen av Vasastan är ju mina gamla hemtrakter och det är alltid roligt att strosa här.
   Ha det fint!
   Kramar. B hälsar.

 5. Vasastan levererar helt klart! Framtids Antiken är riktigt fyndigt! Å gamla konservburkar är ju såååå fina. Riktigt roligt också att folk undrar varför man fotar, då är konversationen igång:-) Dessutom lönar det sig att fota skyltar, jag menar du vann ju hundra kronor:-)

  Bröd & Salt är tidigt ute med sitt rökförbud, för från och med 1 juli 2019 blir det ju rökförbud på alla uteserveringar i Sverige.

  Det här läste jag på en blogg om vad som hänt med gamla, hederliga Valand:
  I gamla anrika konditoriet Valands gamla lokaler på Surbrunnsgatan inhyser man numera katter – Jawa Whiskers . Man öppnar i februari, men redan nu bor nio katter där permanent. De är ensamma på nätterna, men på dagtid har de sällskap av personal och besökande.
  Katterna skall kunna beskådas för ett belopp av 150 kr i timmen i ett för katter anpassat lekrum. ”Här skall katters hemlöshet motverkas och bidra till människors och katters välmående.” Man får dock inte ta med egna katter hit.
  Man upphör aldrig att förvåna sig. Hur är det med hem till uteliggare???

  Tycker det är grymt och tänker på den gamla fina originalinredningen. Undrar vad som har hänt med den…

  Tusen tack för en toppen Skyltsöndag från Vasastan. Stort tack för länken också:-)

  1. Visst levererar Vasastan! Och det är så roligt att gå här igen och i veckan har jag varit här ett par gånger. Så roligt! Lite “gammal hemkänsla” är det.Just detta med att folk frågar och undrar är så positivt. Kul att du läst på mer om Kattcaféet. Jag har varit här många gånger, då när det var konditori Valand. Jag trodde man kunde medföra katter och ta en kopp kaffe och att katter kunde få bo här- Jo, det kan de ju… Jag såg några katter som låg och sov i fönstret och några i lokalen. Aha, så det är inte öppet ännu. Men det låter suspekt att beskåda katterna för 150 kr.Klart förvånande med alltihop. Jag försökte titta efter, inte så noga som du, men hittade att mer info kommer. Undrar också med hem för uteliggare. Hade ju varit bättre tycker jag. Vad jag såg på internet så verkar den gamla inredningen har rivits ut. Riktigt sorgligt för Valand var ju “kult”.

 6. Det där med att folk undrar varför man fotar och vad? Det känner nog alla bloggare igen 😉
  Kattcafeét skulle jag gärna besöka och skylten för att vänta på bordsplacering var nog den vänligaste jag nånsin har sett 🙂

  Härlig skyltning! 🙂

  Ha en fin kväller!

  1. Tack! Och visst är det roligt med de samtal som kan bli när en står där med sin kamera. Kattcafeét tittade jag in i genom fönstren men nästa gång ska jag nog ta en titt in. Katter fanns på plats. Visst var det en trevlig “väntaskylt” . Även restaurangen var trevlig och med goda galetter.
   Önskar er också en fin kväll-

 7. Vilka varierande skyltar du plåtat ! Undrar varför man stänger ett café som varit med så länge? Lönsamhetsskäl? Jo visst finns det väl ett väldigt stort antal fik i Stockholm men det blev ju ändå ett fik där på samma ställe! Jag har läst om kattkafeer i pressen. Skulle gärna sitta där fast jag har ju eget kattcafé här hemma. Gräsbilen var ju urläcker. Semla äter jag inte ens om jag får betalt. Inte ens på den tiden när jag åt fikabröd så gillade jag semlor. Förresten är det lite kul för semla betyder i Finland en småfralla. Kan leda till många roliga förvecklingar. Nu måste jag läsa vad du gjorde för kul i fredags. Kramen

  1. Konditoriet stängdes/såldes för att ägarna var gamla. Men detta har haft ne trogen kundkrets länge och här var alltid många besökare. Nu verkar det inte vara ett fik i ordets rätta bemärkelse. BP har kollat extra. Utan mer ett katthärbärge och man får betala för att umgås med hemlösa katter. Vore då bra om även hemlösa människor kunde få tak över huvudet här. Men jag ska kolla upp det hela och återkommer. Ska ta och titta in här. Och ordet semla vet jag har en helt annan betydelse i finskan. Och då gillar jag dem.
   Kram!

 8. Kattcaféet vill jag gärna besöka!
  Ser ut som det inte kommit fullt så mycket snö i stan idag, eller har de skottat bort det mesta?
  SÅ inbjudande text på cafét som du var till i veckan, och den där semmelcrepsen hade jag gärna provat!
  Golfbilen var ju suverän, nu får det vara nog med snö!
  Kram och godnatt!

  1. Kattcaféet är mer ett härbärge för hemlösa katter berättade BP. Detta framgick inte av skylten. Jag trodde att det var ett café där man kunde titta in med eller utan katt, men så är det inte riktigt. De har inte riktigt öppnat än men några katter finns här-
   Ska ta mig en närmare titt och har du vägarna förbi så ta dig en titt. Jag har varit här förr många gånger då konditori Valand fanns i lokalerna men nu är den inredningen borta.
   Jag blev också glad över att läsa skylten om att “vänta”. De kan ju skrivas på olika sätt. Goda galetter hade de också och trevlig personal.
   Kram och natti. Och snön räcker nu. Absolut!
   Kram

 9. Härlig skyltning! Kan åter konstatera att det finns betydligt fler skyltar i huvudstaden än på landsbygden. Grattis till vinsten – 100 kronor är ju ändå 100 kronor!
  Önskar dig en fin måndag!
  Kram

  1. Tack! Ja, man har skyltögonen med sig och roligt att se vad som finns. Dessa skyltar fanns i princip inom ett kvarter i mina gamla hemtrakter inne i stan. Och visst var det roligt att vinna 100 kr. Verkligen tur.
   Trevlig måndag önskar jag dig också.
   Kram!

 10. Vilka härliga skyltar, särskilt den rökfri det blir mer o mer så även här i sommar 🙂 även jag har varit rökare ..tack för en fin skylt söndag kram å fin måndag <3

  1. Här fanns det gott om roliga skyltar och så kul att strosa här i mina gamla bostadskvarter inne i stan.
   Önskar dig också en fin måndag.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *