Skyltar

Skyltsöndag med gott och blandat från veckan

Söndag igen! Och dags för årets andra roliga och trevliga ”Skyltsöndag” som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Det är det ”skyltar” av olika slag som gäller och tolkningen är väldigt fri.

Skyltsöndag med gott och blandat. Här en blandad skylt om Melodifestivalen. Odenplan är tämligen grå efter sin ombyggnad och uppiggande var det att se den färgglada Melodifestivalsskylten.

Skyltsöndag

och veckans bidrag består av både gott och blandat.

Odenplan piggade upp mig med denna “krovmoj”.  (Ja, inte färgmässigt…) Men några bluestoner hörde jag inte.

Trakterna kring Odenplan var från 2002 och ett par år framåt mina hemtrakter. Och mitt hjärta klappar fortfarande lite extra när jag kommer hit.

Sedan många år är det Söder som är mina hemtrakter och härifrån kommer resten av veckans skyltar.

Olja&Oliv – restaurang, café, bar, deli och butik  ligger på  Erstagatan 17. (Södermalm) Mycket gott och blandat.

 

En uppmaning är inte heller så tokig. Och varför inte. Kanske värt att testa. Ny karriär? Undrar vilken hobby jag ska välja. Börjar bli bråttom med att bestämma det. Kanske finns det en åldersgräns….

 

En del butiker känns som lite hemliga. Vad kan “The Shop” sälja? Jag blev nyfiken och slog upp det. Jo, här säljs vackra smycken.

En entré man inte obemärkt passerar. Ska ta mig en titt här i butiken i veckan som kommer.

Hittade ytterligare en butik och där jag inte riktigt förstod budskapet, “klädabonnemang”. Fick på nytt slå upp. (Butiken var stängd när jag passerade) Så här är det. Man kan antingen personligen eller via företagets hemsida beställa klänningar som måttsys efter egna önskemål. (Klädabonnemanget innebär att man prenumererar på måttsydda kläder och beställer nytt plagg var eller varannan månad och får då en stor rabatt. Men det finns även färdigsydda klänningar i butiken.)

 

Alldeles bredvid här på Skånegatan renoverades det. Lite klurigt budskap här också. Har inte lyckats ta reda på vad det innebär.

 

Och sist min inte minst så har jag hittat helt rätt. Men jag vet inte riktigt vad jag hittat.Men på rätt plats verkar jag dock vara.

Min bästa skylt denna sskyltsöndag är nog denna. Nu vet jag att jag hmnat het rätt.

 

Fler ”söndagsskyltare”  finns här!  Titta gärna in!

26 svar på ”Skyltsöndag med gott och blandat från veckan”

 1. Sista skylten var läcker mot den blå kvällshimlen.

  Abonnera på kläder? Det känns som att då har man mycket pengar? Ett linne för 1000 kr? Idén är ju bra och jag önskar dem all lycka men det är inget jag skulle prova på.

  Renoveringen? Det är väl ett sätt att säga att de har ingen aaaaning om när de kommer öppna igen.

  1. Butiken med “klädabonnemang” går lysande vad jag sett och det är nog intte direkt linnen för det priset. Men även på Filippa K och andra märkesbutiker kan ett linne absolut kosta 1000 kr. Beror ju t.ex. på om det är siden eller ej. Men en uppsydd klänning för 1000 kr tycker inte jag är dyrt. Jag får ju bestämma tyg, modell och sådant själv. Jag kan helt klart tänka mig att få en klänning uppsydd men inte direkt att abonnera på det. Men det nåste man ju inte.
   Visst är det nog så, men lokalerna här är väldigt eftertraktade så jag ska ha koll vad som händer. Sista skyltens budskap är bra. Får bara klura ut vad som menas just här.

 2. Som vanligt så bjuder du på en annorlunda men trevlig skyltning! Den där butiken ser väldigt spännande ut och jag gillar skylten som säger att de öppnar när man minst anar det. Kul och annorlunda grepp minst sagt 😀

  Kram och god kväll!

  1. Tackar! Här i området finns det skyltar med mycket om det mesta. Och ibland får jag gå hem och se vad det ska vara för verksamheter i lokalerna där skyltarna finns. Men man lär så länge man lever.
   Önskar dig också en fin kväll.
   Kram!

 3. Haha! Rolig skyltning här 🙂 Och många frestelser som korv och vin till exempel. Men framförallt – snart börjar SCHLAGERN igen!!! Undrar om jag ska titta i år? 😉

  Ha en härlig söndagskväll!

  1. Idag blev det mer humor i Skyltsöndagen. Gillar kreativiteten här. Vad gäller Melodifestivalen behövs nog all reklam den kan få…
   Önskar er också en fin kväll.

 4. Det här inlägget är nog ett av dina bästa bidrag till Skyltsöndag, vilket verkligen inte säger så lite. Helt suveränt faktiskt!
  Roligt att se att korvmojen vid Odenplan finns kvar. Killen har ju löjligt låga priser, men han verkar ändå klara sig.
  The Shop var ju ett rent konstverk. Otroligt vacker ingång som man absolut inte kan missa. Klädabonnemangsbutiken – ja alltså man lär sig nåt nytt för varje dag som går. Idén är ju genialisk, och som du bekräftar i kommentaren till Emma går det lysande för affären. Det kan jag absolut tänka mig om man vill ha en unik plagg.
  Dom som satt upp stängt-skylten har humor, vilket jag gillar skarpt. Kanske en musikaffär med tanke på g-klaven.
  Sista skylten är härlig, ytterligare en ägare med humor:-)
  En underbar Skyltsöndag hos dig! Tusen tack för den och länken:-)

  1. Stort tack! Ja, idag blev det lite humor i skyltningen. Nu testade jag inte någon korv eller annathär på Odenplan men kiosken piggar upp. “The Shop” ska jag besöka när de har öppet för enligt hemsidan finns en del läckra smycken där. Och ingången ser man. Läcker! Klädabonnemangsbutiken har många fasta kunder vad jag förstått och konceptet verkar gå hem och inte bara på Söder. Stängt skylten ska jag också följa. Alltså se vad som ska bli av den. Skånegatan är ju attraktiv för butiker.
   Sista skylten grunnar jag över. Har inte klurat ut vad som finns här. Men det ska bli.

 5. Gillar den handskrivna skylten. 🙂
  Jag trodde att det var kläder som man kunde hyra men det var intressant med måttbeställda klänningar på prenumeration, fast det kan ju bli lite för mycket av det goda då. En måttbeställd klänning skulle ju vara trevligt att ha.

  1. Visst är den lite rolig! I butiken här är det måttbeställda klänningar som är huvudattraktionen och vad jag sett verkar det vara framgångsrikt. Men om man abonnerar så blir det lite billigare. Alltså en form av mängdrabatt. Men jag kan nog tänka mig att få en klänning uppsydd om jag behöver någon. Har fortfarande kvar många uppsydda klänningar från åren i Peking och de passar och används i alla fall sommartid ganska flitigt.

 6. Odenplan är för mig också lite “hemma”. Inte för att jag har bott där men jag har pendlat ifrån Hägersten till Odenplan i många, många år då jag jobbade på en firma som låg på Surbrunnsgatan. Nu för tiden är jag sällan där, men vet att det är mycket nytt där. Jo, jag har åkt därifrån, från nya pendeltågsstationen med tåget till Sundbyberg.
  Roliga och speciella skyltar som du har ´hittat. Underfundiga är samtliga, tycker jag.
  “Öppnar igen när ni minst anar det”, får mitt första pris.
  Varm kram och trevlig söndagskväll önskar jag dig.

  1. Odenplan och Upplandsgatan var ju mina hemtrakter under ett par år och jag trivdes fint här. Nu tycker jag tyvärr att Odenplan är grått och trist. Men kvarteren tycker jag om. Roligt att du jobbade på Surbrunnsgatan och då har du ju passerat här ofta.
   Denna gång blev det roliga skyltar med en del humor.Och det utan att jag direkt letat.
   “Öppnar igen när ni mist anar det” är bra. Och jag ska se vad som öppnar och när.
   Önskar dig också en fin kväll.
   Varm kram!

   1. Håller med Wiolettan betr. första pris.
    Får mej att tänka att ägarna är “free spirits” och öppnar affären, när
    dom inte har nåt roligare för sej. Men alla dina skyltar var toppen!

    1. Tack! Och denna gång blev det en del humor i skyltarna. Ja, hä rpå Söder är det nog lite “free spirit” både här och där.
     Har förstått att du varit dålig och hoppas och önskar att du nu är bättre och att det förblir så.

 7. Me again: Kunde liksom inte låta bli. Sista skylten tillhör en reklambyrå http://www.soder-reklambyra.se/. Å det roliga är att lådskylten har en baksida också med texten “Sunshine mixed with a little hurricane”. Härliga kreativa proffs hemmahörande på Söder alltså:-)

  1. Stort tack! Toppen! Du hittade det jag inte gjorde! Klart kreativt här. Men å andra sidan är det ju Söder. Kul med lådskyltens baksida. Den missade jag. Men jag tar mig en tur till förbi.

 8. Härliga färger i första bilden. Nordic Blues och korv var den konstigaste association jag sett på länge, får väl åka dit och provsmaka en blueskorv.
  Den sista skylten hade jag behövt när jag irrat runt på Söder och letat efter hålet i väggen ställen med rockhak i källaren som PSB, Southside och Snövit.

  1. Jag grunnade också på hur en “blueskorv” smakar. Men får nog testa nästa gång. BP har hittat vad den sista skylten står för och det är en reklambyrå. Och det finns en baksida på skylten som jag måste kolla upp.
   Tyvärr har jag letat av mig, kanske med tanke på min höga ålder, vad gäller källarklubbar. Men på 60-talet var jag frekvent besökare på olika klubbar i Gamla stans källarlokaler. Härliga minnen.

 9. Men, vilka spännande skyltar du har funnit! Klädbeställningsskylten, varför har butiken så krångligt namn? Kan det vara namnet på butiksinnehavaren? Mycket svårtolkat, men de som beställer måttsydda kläder är säkert mera hemma på området…
  Den skylten jag tyckte mnst om…tada….var faktiskt den första. Inte för bilden eller färgerna, hur läckra som helst, men för budskapet. Nu ska då detta land och rike åter plågas med Melodier som tävlar i flera månader framåt. Suck och åter suck. Drygt är bara förnamnet om du frågar mig. I bästa fall ser jag svenska finalen och Eurovisionfinalen. Och det bara för att konkurrensen är obefintlig. Men många tycker detta är årets höjdpunkt. Okej, jag överlever säkert i år också. Tack för alla finfina skyltbidrag. Kramen

  1. Idag var det lite humor bland skyltarna. Håller helt med om att namnet på klädbeställarbutiken är knepigt och har inte klurat ut varför den heter så. Och jag vet att butiken är välbesökt både via nätet och de som personligen går dit. Jag tror att Melodifestivalen behöver all reklam den kan få för så spännande och underhållande är den ju oftast inte. Drygt är det… Hjälper inte med pigga skyltar här. Jag tillhör också de som är måttligt roade. Mina favoriter är nog sista skylten och och den till smyckebutiken.
   Kram och natti.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *