Skyltar Torrevieja

Skyltsöndag med bidrag från Torrevieja

Söndag! Och dags igen för en trevlig och rolig ”Skyltsöndag” tillsammans med  bloggvännen BP och många andra. Här är det  skyltar av olika slag som gäller och med väldigt fri tolkning. Eftersom jag för närvarande är i den “spanska sommarstugan” i Torrevieja bidrar jag idag med lite lokala varianter från veckan som varit.

Lagom att börja skyltsöndag med denna bild. Stopptecksn och öbergångsställe kansk eunderlättar för personalen på baren. SErvering på båda sidor av gatan.Observera stopptecknet i korsningen, strax efter övergångsstället. Kanske bra med övergångsstället och stopp för barens personal.  Servering på båda sidor om gatan erbjuds. En god början på Skyltsöndag .

 Veckans skyltsöndag

innehåller inget direkt tema utan skyltarna är hämtade från lite av varje som jag sett under veckan. Men en smal blå tråd finns  eftersom alla bilder har något blått i sig.

Under en promenad i veckan upptäckte jag detta nätta lilla fordon. Reklamen hade jag inte sett tidigare så jag undrade vad den ville visa. Tänkte först av allt på att GoKey  var en biluthyrningsfirma där man inte behövde någon nyckel för att köra bilen. Men så var det inte riktigt. Texten på baksidan “y olídate de las llaves” -“och glöm nycklarna” kunde kanske få en att tro det. Nej, det handlar om en firma som på olika sätt tar hand om/förvaltar nycklar till bostäder och annat som är till salu eller är för uthyrning. Helt tydligt är det kanske inte.

Firmafordon som gör reklam för att man själv kan glömma nycklarna. Andra tar hand om dem. 

Busstationen i Torrevieja har fått en liten gul tilläggsskylt. En liten varningsskylt. För en tid sedan hände här en olycka och det gick inte att få stopp på en buss. Och nu vill man att fotgängarna inte ska ta samma infart till busstationen som bussarna utan gå runt. Verkar klokt! Man har till och med en vakt som ser till att uppmaningen följs.

Busstationen i torrevieja har fått en ny tilläggsskylt som talar om att fotgängare ska gå runt. Klart att den platsar i SkyltsöndagBusstationen i Torrevieja har fått en ny varningsskylt. “Fotgängare ska gå runt”. Alltså inte gå in den vägen bussarna kör. Klart att denna nykomling till skylt platsar i Skyltsöndag.

 

Bidrag till Skyltsöndag

kom också från torsdagens utekväll.

Först av allt framsidan på menyn på restaurang La Zupperia de Johnny .

Och visst passade det bra med senap med samma namn.

Restaurangens inredning går i 50-60 tals stil och med en hel del skyltar av olika slag på väggarna.

Gamla amerikanska registreringsskyltar passar bra i Skyltsöndag. Lite gamla amerikanska registreringsskyltar passar perfekt i Skyltsöndag.

Ett besök i London fast jag är i Torrevieja känns trevligt. Stor affisch på väggen. 

Vi fortsatte efter restaurangbesöket vidare ut i den ljumma kvällen och hamnade på “Feria de Sevillanas” som pågår och som avslutas idag.  Mycket mat och dans är det. (Sevillanas är en sorts dans som ursprungligen kommer från  från flamencon)

 

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

 

30 svar på ”Skyltsöndag med bidrag från Torrevieja”

 1. Snyggt skyltat som vanligt och trevligt att min favoritsenap fick vara med 😀 Fast jag föredrar dock den sötstarka varianten 😉

  Kram och ha en fin söndag!

  1. Tackar! Ja, den sötstarka fanns också men hamnade utanför bild.
   Önskar dig också en fin söndag.
   Kram!

 2. Man kan ju undra hur många skyltar det finns. Kommer osökt att tänka på “Jag kan icke räkna dem alla”
  Det gäller att se sig omkring precis som du har gjort, så finns dom nästan överallt. En trevlig söndagsskyltning fick du till!
  Kram

 3. Det stämmer bra. Alla bilderna har något blått i sig. Inte så mycket så att det överväger, men den blåa färgen finns där.
  Fina och många annorlunda skyltar.
  Den där lilla bilen gillar jag skarpt.
  Kram och ha en finfin söndagseftermiddag.

  1. Bilen tyckte jag verkade smidig och bra för två personer. Luftig kunde den ju också bli. Och en del blått fanns ju.
   Önskar dig också en fortsatt fin söndagseftermiddag.
   Varm kram. Och här är det varmt idag med +27 just nu i skuggan- Men det fläktar skönt.

  1. Gott om skyltar finns det och många ser vi under alla promenader-
   Avstår dessa klänningar till andra som kan bära upp dem- Men färgsprakande är de- Sevillanas också. Har dock hemma i Stockholm provat att gå ett parc kurser. Kul var det.
   Restaurangen med alla sina gamla skyltar är ren nostalgi. Jag var ju med på den tiden…

   1. Men Ditte, faktum är att alla kan bära en traje de flamenca! Tittar du på kvinnorna där på ferian så är det i alla former och alla modeller i alla åldrar – alla är de lika stolta och vackra!

    1. Absolut! Men jag skulle inte känna mig bekväm i den, lika lite som jag gjort det i en sari som jag burit vid ett par tillfällen. Visst är kvinnorna vackra i sina traje de flamenca och barnen likaså. Och jag beundrar gärna alla vackra traje jag ser och med alla tillbehör.

 4. Skyltar finns i otalliga mängder och modeller, det är detta tema ett bevis på! Och du har fått med många fina från ditt Torrevieja! Den där lilla bilen ….
  Stor kram!

  1. Visst finns det gott om skyltar! Och bilen gillar jag. Modellen skulle passa för kortare turer här. Är även förtjust i de nostalgiska skyltarna från restaurangen.
   Stor kram!

 5. Härlig skyltning igen 🙂
  Den där på busstationen har jag busgått förbi flera gånger när vakten har tittat åt ett annat håll 😉

  Ha en fin söndagskväll!

  1. Tackar! Ja, visst kommer man förbi men nu är det mer på egen risk att passera hör.
   Trevlig kväll! Och fint är det ju!

  1. Ja, kul att senapen finns här i Torrevieja och den passar in på restaurangen med samma namn.
   Kram

 6. Härliga färgglada skyltar, och visst är det något blått i dem alla! Vilken rolig restaurang med en sån massa skyltar! Å svensk senap?!
  Riktig sommar verkar ni ha i Torrevieja också, här börjar den så sakteliga komma…tror jag!
  Kram och ha en trevlig kväll!

  1. God afton från vår spanska terrass i kvällningen.Här har vi just nu +25 och njuter av det med middag hemma och ute. Många skyltar blev det och med färg. Restaurangen var väldigt trevlig och med god mat och de fina gamla skyltarna piggade upp. Jag minns ju många av dem. Senapen passade in på restaurangens namn och fanns i olika varianter.
   Hoppas nu att när det är sommarmånad att den också gör rätt för sitt namn.
   Trevlig kväll.
   Kram!

 7. I både första och sista bilden finns flera skyltar, så full pott där. 🙂
  Ser att restaurang La Zupperia de Johnny har gjort om McDonalds logga på menyn. Kul att restaurangen hade Johnnys senap.

  1. Här finns gott om skyltar och ofta fler i en. Tänkte också lite på Mc Donald när jag såg menyn.Kul är den.
   Och Johnnys senap finns i flera varianter.

 8. Skyltar finns som bekant överallt. Vettiga, nyttiga, roliga, färgglada varianter i en salig blandning hos dig idag. En toppen mix med andra ord. Och som alltid suveränt jobbat! Min favo får bli bilen med GoKey på. Måste vara för att bilen är så söt;-)
  Tusen tack för ytterligare en härlig skyltning och länken:-)

  1. Tackar! Bilen gillade jag också och skulle gärna ha en här för kortare turer.
   I övrigt blev det en mix från veckan. Och skyltar finns det gott om.

 9. Jag skrattar smått åt Stop-skylten! Vilket lustigt ställe de har övergången på. Om någon kommer gåendes över den så kan bilarna inte stanna vid stopskylten utan framför övergångsstället. Lite konstigt tänkt, lite opraktiskt men kanske det inte finns så många som går över gatan. Annars står ju bilarna direkt på övergångsstället.
  Fina skyltar av blandad kompott. Njutbart på många sätt. Tack Ditte för utmärkt inlägg igen! Ha en fin måndag!

  1. Tack! Visst är det lustigt att se övergångsstället och stoppskylten alldeles nära. Känns lite opraktiskt, men kanske en extra säkerhetsåtgärd för de som jobbar på caféet och ska gå över gatan med beställningarna.
   Kreativa parkeringar är det gott om och det är populärt att stå på övergångsställena.
   Önskar dig också en fin måndag.

  1. Tackar! Ja, skyltar är det gott om här och Johnnys hade många att bidra med.
   Stor kram

 10. Hej, här kände jag pulsen på den varma kvällen bland glada dansanta människor. Så kul! Glömde nästan skyltarna fast neonen lyste i ögonen. Som du förstår kan man inte ens stava till neon här i byn….riktig bristvara. Jonny har hämtat svensk senap, och en god sådan, från Svea rike, kul! Och de nostalgiska plåtskyltarna storgillas! Måndagskram

  1. Puls var det verkligen och full fart. Mer på kvällen. Dagtid var det ganska avslaget.
   Kanske det också är skönt att slippa neon i din by. Skulle nog kännas lite avigt med det.
   Och visst passar det med Johnnys senap här och den finns i olika varianter.
   Jätteroligt med alla nostalgiskyltar här så det blev bra bloggfoder till Skyltsöndag.
   Kram!

 11. Buenas tardes Ditte.

  Hemos visto de casualidad tu blog y nos ha sorprendido encontrar nuestro coche comercial fotografiado en él. Queremos aprovechar para aclarar dudas sobre qué somos realmente. Es normal que no conozcas la marca ya que somos una empresa que ha abierto en marzo de 2019 y por lo tanto llevamos poco tiempo en el mercado.

  En realidad somos una empresa tecnológica que ofrece servicios digitales orientados al sector inmobiliario. El lema “olvídate de las llaves” que has visto hace referencia a uno de nuestros servicios, que consiste en el custodio y reparto de llaves para agencias inmobiliarias que trabajan en la zona de Torrevieja y Orihuela Costa, que es donde actualmente trabajamos. Nosotros custodiamos las llaves de las agencias y a través de una plataforma digital, los agentes nos solicitan las llaves para que se las llevemos a domicilio y de esa forma ellos pueden dedicarse a trabajar con sus clientes y no tener que estar gastando tiempo en desplazarse para recoger llaves por otras agencias inmobiliarias.

  Aprovechamos para mandarte un fuerte abrazo y esperamos que hayas disfrutado en Torrevieja, nos alegra mucho que te haya gustado nuestro coche comercial 🙂

  ¡Un saludo!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *