Skyltar Stockholm

Skyltsöndag i rörelse – Från mina hemmakvarter

Söndag igen!  Och dags för en trevlig och rolig”Skyltsöndag” tillsammans med  bloggvännen BP och många andra. Här är det  skyltar av olika slag som gäller och med väldigt fri tolkning. Skyltarna är nyfångade och från mina hemmakvarter på Södermalm i Stockholm. Välkomna med på en skyltsöndag i rörelse

Skyltsöndag med viss rörelse. Här är det Stockholms brandförsvar som rör på sigStockholms brandförsvar är ute på en åktur på Hammarbykanalen, en del av Östersjön, som leder till Hammarbyslussen och sedan tar Mälaren vid. 

Skyltsöndag med viss rörelse

Hela  veckans skyltsamling är fångad under gång och i mina hemmakvarter på Stockholms Söder. Och skyltar av olika slag finns det gott om. Kanske hittar ni en eller ett par favoriter.

Rolig kaffereklam bidrar till veckans skyltsöndag i rörelse

Kaffe verkar gångbart. Ett par bilar från samma företag men med olika kaffereklam stod parkerade på Östgötagatan, i närheten av vårt hus.  Hade inte sett vare sig bilarna eller reklamen tidigare.

 

En sak som jag heller inte sett är dessa elmopeder som man kan hyra från blinkee.city.Samma företag erbjuder också cyklar, elcyklar och elsparksyklar. (Om dessa tycker jag inte för de slängs runt om i Stockholm. Batteriet räcker en viss tid och när det tar slut tar slut får sparkcyklarna ofta ligga på trottoarer tills någon ansvarig plockar upp dem och tar dem till laddning.)

En parkerad elmoped men den får ändå vara med på skyltsöndag i rörelse. Den rör ju oftast på sig. Kanske vore det roligt att testa en elmoped för att ta sig runt i Stockholm. Passar bra till skyltsöndag i rörelse för oftast är den i farten. 

Reklam och olika budskap på cyklar kommer mer och mer.Färgglatt budskap som främjar miljön på olika sätt från “Remakebolaget”. Man använder gammalt porslin, keramik, kakel och speglar och tillverkar nya saker. (Vill du veta mer så tryck på länken)

 

Fler skyltar

En husgavel på Södermannagatan brukar användas för reklam och budskapen varierar. Här stannande jag ett tag och det dröjde innan jag såg vad som dolde sig här. Kreativt, men inte direkt tydligt.

Inte direkt ett tydligt budskap. Men många stannade upp för att titta 

Mer kreativt på Södermannagatan. Kan inte riktigt utläsa texten på fönstret och har inte klurat ut vad det står. Men fönstret drog blockar till sig.

Levande skyltdockor? Eller de som fixar skyltfönstret? En öppen fråga. 

En glassbutik, Stikki Nikki, finns runt o i Stockholm men har öppnat en ny butik på Skånegatan. (Berättade om Södermalms “landskapsgator” i går.)

Glassen här är riktigt god så tycker man om glass så är det värd att testa.

Biografen Victoria på Götgatan har gamla anor och invigdes 1936 och då fann en stor salong som rymde 1000 personer och plats för 285 på balkongen. Men tiderna ändrade sig. Filmutbudet blev större och många av de stora biosalongerna byggdes om till flera mindre. Så också Victoria som 1973 blev en biograf med fyra olika salonger. Och sedan några år tillbaka har Victoria åtta salonger med plats för dryga 600 personer.

Ska vi gå på bio så blir det på Victoria som vi når på 15 minuters promenad.

 

Fler ”söndagsskyltare”  finns här!  Titta gärna in!

25 svar på ”Skyltsöndag i rörelse – Från mina hemmakvarter”

 1. Riktigt fyndiga och fina nytagna skyltar.
  Kaffeskyltarna faller mig särskilt på läppen men även de andra, både stillastående och rörliga skyltarna.
  Husgaveln kräver lite extra tid men är kul. Japp, jag gillar dem alla!
  Ha en fin fortsättning på skyltsöndagen!

  1. Hittade många skyltar som passade och hade det där “lilla extra” så det fick bli ett urval. Husväggen kräver sin tid men här varieras skyltningen då och då- Fick själv läsa ett tag för att hänga med.
   Önskar dig också en fin söndag. Med eller utan skyltar.

 2. Du har öga för att hitta ovanliga skyltar. Kul med kaffereklamen och Remakebolaget verkar intressant. Ska kolla deras hemsida. Det verkar vara Oatly-reklam på husfasaden med alla siffrorna.

  1. Jodå, det var reklam för Oatly här på husväggen men bland alla siffror dolde sig också ord. Svåra att se och att begripa budskapet. Remakebolaget tyckte jag också verkade intressant och de sysslande med mycket av det mesta vad gäller återvinning.
   Kaffereklamen hade jag inte heller sett tidigare och visst är den fyndig.

  1. Tackar! Ja, det fanns en hel del att tillgå här i kvarteren.
   Önskar dig också en fortsatt fin söndag
   Kram!

 3. Skyltar är kul, men även informativa och lärande! Tänk vad jag har lärt mig från dina promenader, Ditte och alla er andra med skyltbudskap.
  Väldigt rolig utmaning, får jag säga.
  Ha en fortsatt fin söndag! Stor kram från Gerd

  1. Visst är de! Och lite info kommer ju från oss alla och på olika sätt. Kul! Och extra roligt att man får se så mycket och många olika skyltar och miljöer.
   Jag är väldigt förtjust i Skyltsöndag och även Gems Weekly Photo Challenge för tolkningarna är väldigt fria. Ja, det är de i de flesta utmaningar men två räcker bra nu för mig att vara med på.
   Önskar dig också en fortsatt fin söndag.
   Stor kram!

 4. Så mycket härliga skyltar du bjuder upp på 🙂 Förstår att många stannar till på husväggen, jag ska allt återgå dit 🙂 Båtar ja, en kamrat har varit på Dalarö bla och kört räddningssanktioner med sin sjöhund i helgen… men jag tror inte han riktigt vet vart de varit på för öar förutom att han sände en bild på där Saltkråkan spelades in.

  1. Tackar!Vad roligt med en kamrat som varit på fina Dalarö och kört sjöräddningsaktioner tillsammans med sin hund. Vi har en sjöräddningsstation här hos oss vid Hammarbyslussen och de rycker ofta ut. Maken är livstidsmedlen i Sjöräddningen.
   Saltkråkan spelades in i Stockholms norra skärgård på en ö som heter Norröra.
   Husväggen är rolig och här byts reklam med jämna mellanrum.Denna som är nu var knepig att förstå budskapet i.Men kreativ.
   Hoppas ni nu fått lite mer vår i dina trakter.

 5. Åh va rolig tripp, och bilder ja det är mkt att se i din stad 🙂 hoppas ni har det fint hemma nu när våren är här 🙂 kram å fin kväll

  1. Stockholm är en jättefin stad och Söder där vi bor är som en “stad i staden” och med väldigt hög mysfaktor och vackra gamla kvarter.
   Och nu när våren är här är det än finare.
   Önskar dig också en fin kväll.
   Kram!

 6. Vilken härlig skyltmix! Kaffebilens reklam är otroligt fyndig och bra. Har heller inte hört talas om Kaffekompaniet. Kul med någon ny aktör på marknaden!
  Oatly’s skylt är riktig cool, men jag fick faktiskt zooma in för att hitta logotypen. Självaste texten bland alla siffror “Hey industry show us your numbers förstår jag inte vad den har med Oatly att göra… Men som blickfång fungerar skylten utmärkt, vilket de levande modellerna i skyltfönstret också gör. Jag läser texten som SwoonS. Då swoon betyder svimma på svenska så kanske är det tanken att alla kvinnliga fönstershoppare ska svimma. Himla roligt och kreativt i alla fall!
  Stikki Nikki’s logotyp är en absolut höjdare. Det måste gå bra för företaget för deras butiker har ju bara öppet under sommaren men man betalar hyra för hela året.

  En av dina bästa skyltningar ever, och det säger då inte så lite:-) Tusen tack för att du är med och länkar:-)

  1. Tackar! Kaffereklamen hade jag inte sett tidigare men tyckte också den var bra. Jag fick titta länge på sifferväggen innan jag så “Oatly” och hemma när jag såg bilden på datorn såg jag en del ord bland siffrorna. Och jag förstod inte heller det budskapet. Har inte klurat ut det heller.
   Ska passera det manliga skyltfönstret i veckan igen och se vad som hänt. Tror de höll på med någon dekoration. Oklart vad. Men återkommer. Kul var det.
   Stikki Nikkis reklam här på Skånegatan i SOFO var passande. Alltid lockar den några. Jag stannade och tittade. Köper ibland glass gos dem men had einte sett denna butik tidigare.Finns flera på Söder.
   Kul att du gillade skyltningen för det gjorde jag också.

 7. Jag fastnade för de fyndiga kaffebudskapen! Och självklart Remake-skylten. Kikade in där och så fina mosaiker de gör. Jag börjar få ideér…vi kastar ju naggat porslin som vi får in på loppis, hm, kanske skulle man göra något roligare av dem? Måste klura vidare..Tack för toppenskyltar/Kram

  1. Visst är kaffereklamen bra. Har inte sett den tidigare. Inte heller “Remake” skylten har jag sett fastän jag ofta passerar här. Ska ta mig en närmare titt i veckan för de verkar spännande. Återkommer. Kul att du fick idéer.
   Kram!

  1. Söder har mycket av det mesta att erbjuda och jag blev själv väldigt nöjd med dem. Biografen victoria är nog den enda skylt jag ser nästan dagligen. Husväggen byter sitt budskap då och då men det är “Oatly” havremjölk m.m. som nog betalar. Står insprängt bland siffrorna med liten stil. De övriga orden “Hey Industry show us your numbers” finns insprängda bland siffrorna har med klimatet att göra. Länk https://www.resume.se/nyheter/artiklar/2019/04/29/oatly-visar-upp-vad-deras-produkter-gor-for-avtryck-pa-klimatet/
   Lite spännande.

 8. Ja, den där husgaveln var lite fyndig, men det tog ett tag att lista ut texten, men jag måste erkänna att jag inte fattade budskapet.

  1. Budskapet i texten är klurigt, man får titta ett tag och det är för en firma som heter “Oatly” och gör en del mjölkfria produkter. Men sedan har en annan text smugit sig in bland siffrorna “Hey Industry show us your numbers” och detta handlar om miljön. Man fick leta.Inte direkt tydligt men lite nytänkande.

 9. Oj vad många skyltar du hann med. Tror den som gjorde skylten var ute efter att alla skulle fundera över budskapet. Viktoriaskylten är en klassiker, älskar neon.

  1. En del skyltar blev det och det var många av dem ute här under veckan. Visst är Viktoriaskylten är en klassiker och jag gillar både den och biografen. Ja, neon överlag.
   Husskylten på Södermannagatan är speciell och man får titta ett bra tag både för att tydda “Oatlyreklamen” och finns de andra orden som finns mellan siffrorna. Här på gaveln byts reklamen då och då och kul att se vad som kommer.

  1. Tack! Här fick du till det. Och det är roligt att se vad som dyker upp på mina vandringar. Oftast blir det en del att skörda.
   Kram från din “söster” på Söder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *