Skyltar

Skyltsöndag från Uppsala – Och premiär

God Skyltsöndag och tillika andra advent. Och dags för den trevliga och roliga ”Skyltsöndagen” som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det ”skyltar” av olika slag som gäller och med väldigt fri tolkning. För min del blir det Skyltsöndag från Uppsala och där har jag varit ett par gånger under veckan.

I Skyltsöndag från Uppsala har domkyrkan sin givna plats
Skyltsöndag från Uppsala får domkyrkan med sina två torn inleda. Kyrkan började byggas på 1200-talet och invigdes från 1435. Kyrkans torn är 118.7 meter höga och kyrkan är lika lång som tornen är höga.

Som många vet har några haft svårt för att komma in på min blogg via sina datorer men de flesta har det inte. Och har man läst på telefonen har en del reklam dykt upp. Sanna som hjälpt mig med bloggen från början har rensat i olika ”plug in” (olika tillägg man kan göra). Ni kan se det till höger i bloggen där länklista, instagram och en del annat tillfälligt är borta. Och jag har också fått en ny ”lay out” på den WordPressida där jag skriver inläggen. Vet inte om detta kommer att märkas för er som läser bloggen. Men en del pyssel är det för mig och det tar tid. Helt nytt! Detta får bli ett testinlägg, en premiär, och jag vet inte hur det hela blir. Ser att bildtexten är väldigt liten och ska lära mig hur jag kan få den större.

Skyltsöndag från Uppsala

Och idag låter jag skyltarna i stort få tala för sig själva eftersom bildtexten blir så liten.

Uppsala slott började byggas i mitten av 1500-talet men var inte helt klart förrän i början av 1600-talet. Och detta p.g.a. en brand. Slottet ingick i den serie av borgar som Gustav Vasa och hans söner uppförde som skydd både mot utländska och inhemska fiender.

 

Något att tänka på!

Passande budskap för Skyltsöndag från Uppsala
Passande budskap för Skyltsöndag från Uppsala

I veckan blev det ett besök på Günterska hovkonditoriet i Uppsala . Och urvalet av något ”tilltugg” till kaffet var stort.

Visst ligger det något i detta?

Så har då barnbarnet Max spelat sin första fotbollsmatch för sitt lag, Vaksala i Uppsala. Både som målvakt och utespelare. Vaksala mötte ett annat Uppsalalag, Sirius. Ett lag med mer erfarenhet och helt klart också spelade bättre i den här matchen. Men alla var glada och nöjda i båda lagen. Sponsrade tröjor har de också.

Max spelar sin första fotbollsmatch . Och jag skriver mitt första inlägg med en ny design på Word Press. Perfekt för en Skyltsöndag från Uppsala.

 

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

PS I morgon har jag åter min gamla variant av Wrdpress och bildtexterna blir som vanligt.

36 svar på ”Skyltsöndag från Uppsala – Och premiär”

 1. Nu skriver jag faktiskt ifrån datorn. Chrome släpper inte in mig, men just nu Explorer. I övrigt som förut och jag kan inte se skillnad på din layout och texten är lagom som förut. Förutom texten ihop med bilderna, den är liten.

  Tackar för skyltarna, där den bästa är på lille fotbollsspelaren!
  Stor kram!

  1. Tack! Bra så! Mycket har ändrats. Den nya varianten av Wp ska bytas för den är ganska knepig för mig. Försökte idag men det tog lång tid att skriva inlägget. Väldigt lång tid för allt var annorlunda. Men Sanna testar hela tiden vad som kan ha ställt till det. Ska då meddela att du kommit in via datorn. Ja, bildtexten är pytteliten men jag vet inte hur den kan bli större. Har verkligen testat massor.
   Visst är fotbollskillen bäst.
   Stor kram och tack för feed back.
   Önskar dig en fin söndag.
   Här ösregnar det.

   1. Hemkommen från luciafirandet och vet du vad? Nu kommer jag in på din blogg på datorn via Chrome också! Allt är som förr! Glädjande!

    (Men på en blogg som jag kommit in på, men som kommer ”Hot säkrat” varning är ff kvar som varning, och jag kommer in där.
    Knepigt av all den värld.)

    Stor kram!

    1. Vad roligt att läsa! Sanna, som ordnat detta, är verkligen så duktig. Och vilket tålamod med mig. Beundransvärd.
     Stort tack för ditt stöd och din support. Har hjälp mycket.
     Är så glad att det nu fungerar för de som vill att läsa bloggen.
     Men visst är detta knepigt.
     Stor kram och trevlig kväll.

 2. Yiiippphhiieee! Äntligen går det att komma in hos dig igen via datorn! Såååå himla skönt! Du måste vara överlycklig, och det är jag också. Å att din premiär med det nya ”programmet” gäller just Skyltsöndag – det bådar väl! Ett stort TACK till Sanna, som verkar kunna sin sak. Om jag får problem någon gång så kontaktar jag henne med största nöje:-)

  Att lära sig WP gav jag ju upp redan för några år sedan, då plattformen överstiger min IQ. Så stor ELOGE till dig som nu är tvungen att kämpa på för att lära dig. Styrkekram!

  Nu till dina skyltar. Vad kan jag säga, de är som alltid helt suveräna. Gillar gatuskylten i cykelstaden Uppsala, den lär nog behövas där. Har läst att cyklisterna där beter sig ännu värre än här i nollåttaland.

  Ciceros citat håller jag helt med om. Bra att han kom fram det redan cirka 100 f.Kr. 🙂

  Som före detta målvakt är jag såklart extra glad att Max valt att testa på målvaktsspelet! Jättekul! Å att ett litet lag som Vaksala får stryk av Sirius med stor ”plantskola” för barn och ungdomar är ju inte så konstigt. Såååå roligt att den lokala ICA sponsrar killarna. Det känns riktigt bra det:-)

  Tusen tack för denna alldeles speciella Skyltsöndag som du har fått kämpa på rejält kan jag tänka mig. Stort tack för länken också:-)

  PS. Jag kom in via Chrome. Har bara Chrome som webbläsare. Å större bildtexter – en kosmetisk grej bara;-)DS.

  1. Så roligt att Sanna lyckats ordna till detta knepiga som varit. Hon är verkligen superduktig. nu har jag också fått tillbaka min ”gamla mall” så att jag från och med i morgon kan använda den som jag faktiskt lärt mig. Den nya var mycket svårare. Det blev premiär men inte mer.
   Jag har ju varit i Uppsala ett par gånger denna vecka så skyltar härifrån kändes mest naturliga. Jättekul att se Max spela sin första fotbollsmatch. Han brukar vara målvakt i en period och spela ute i den andra. Kul att se matchen och med god och glad stämning. Nog så viktigt att ”föräldrar” och andra på bänken uppmuntrar. Här uppmuntrade alla båda lagen. Ja, Siriuskillarna var betydligt bättre och har spelat många matcher. Vaksala spelade sin allra första match.Och jag var där! Blir nog en fotbollsmormor.Jättekul att lokala Ica sponsrar.
   Jag har kämpat för att alls få till denna Skyltsöndag eftersom jag var helt novis och okunnig vad gällde den för mig nya ”mallen” på WP. Orkade inte kämpa längre med bildtexten. Mne i morgon har jag min gamla mall igen. Känns tryggt.
   Stort tack för all sin support genom detta bloggissel. Var nära att ge upp. Men med Sanna som hjälp hoppades jag att det skulle lösa sig. Och nu ser det ju bra ut.

 3. Jag märker ingen skillnad men så har det fungerat för mig att komma in här hela tiden.
  Vilka härliga bilder du bjuder på i dag. Fotbollskillen kan man inte bli annat än glad av men godsakerna ser väldigt tilltalande ut också.

  Kram och god andra advent!

  1. Tack! För de flesta har det fungerat men för några har det inte alls gått att läsa bloggen via datorer. De har inte kommit in där. Dock via telefonen. Men där med en del reklam ibland. Sanna som hjälpt mig med bloggen från början har jobbat så hårt med att hjälpa mig och verkar ha löst problemet. Jag vet inte ännu var felet låg.
   Detta var Max första fotbollsmatch så jag ville ju gärna vara med. Har varit i Uppsala ett per gånger i veckan så det blev några skyltar därifrån.
   Kram och trevlig andra adventskväll.

  1. I morgon blir de som vanligt igen. Jag fick testa att skriva på/ i en ny mall och det var jättesvårt. Jag fick inte till texten till bilderna i större storlek.
   Kram

 4. God eftermiddag!
  Nu kom jag in din blogg utan problem med en massa konstiga länkar som inte släpper fram din blogg via paddan. Härliga skyltar och fin bild Max.
  Många kramar /A-K

  1. Tack! Så skönt att höra! Hoppas nu det står sig. Jag vet ännu inte riktigt var felet låg men Sanna som hjälpt mig med bloggen från början är så duktig och har lagt ner så mycket tid och engagemang på detta. Så håller nu tummarna.
   Jag har ju varit i Uppsala ett par gånger i veckan så det blev bra med skyltar därifrån. Kul också att se Max första fotbollsmatch.
   Många kramar

 5. Julbakelsen såg lockande ut fast det beror ju på innehållet hur den smakar.
  Jobbigt när det tekniska krånglar, hoppas allt snart är ok igen för dig.
  Minusgrader i norr men inte mycket till snö.
  Fortsatt trevlig andra advent.

  1. Günters hovkonditori är verkligen bra och har gamla traditioner. Har testat bakverken här förr och de har varit helt suveräna.
   Tack , nu verkar det tekniska med bloggen vara löst. Jag har haft och fått så bra hjälp annars hade det inte fungerat.
   Önskar dig också en fin andra advent.

 6. Härligt, nu kan jag komma in här igen, på din blogg, både läsa och skriva kommentar. Så glad jag blir. Har saknat dig och dina inlägg. Ska läsa ifatt mig vid tillfälle.
  Jag ser inte att det har blivit någon förändring här, utom att texten till bilderna är mindre.
  Bra att det gick att ordna. Min Mysing kollade och sa att det inte var min dator som det var något fel på.
  Fina talande skyltar du bjuder på.
  De små bakelserna ser underbart goda ut.
  Ha en finfin Andra Advents kväll.
  Varm kram och tack.

  1. Så skönt!Välkommen! Har saknat dig också men jag har kommit in hos dig. Vet att dte är en handfull trogna bloggläsare som inte kunnat nå mig via sina datorer och det har varit olyckligt. Vet inte varför det blivit så. De flesta har nått mig som vanligt och det är detta som gjort det än svårare att hitta felet. Jag har Sanna som hjälpte mig med bloggen från start och hon har gjort ett digert arbete. Hoppas nu att det håller sig så här. De som använt Firefox har inte haft problem. Och jag har aldrig haft virus och inte bloggen heller.
   Att det skulle vara fel på datorerna hat vi inte heller trott.
   Jag har varit i Uppsala ett par gånger denna vecka så det fick bli skyltar därifrån. Men jag fick skriva inlägget från en mall jag inte var van vid så det var svårt.Men nu är den vanliga mallen tillbaka igen .
   Önskar dig också en fin andra advent.
   Stor kram

   1. Tack! Denna vecka blev det ett par besök i Uppsala och då fick lite skyltar därifrån ha sin plats i Skyltsöndag.

 7. Jag kommer in som vanligt, och ser ingen skillnad, förutom den lilla texten under bilderna. Fina skyltar med bl.a färgglada bakelser och tänkvärda ord! Kul att du varit i Uppsala och sett barnbarnet spela fotboll!
  Ha en fortsatt trevlig 2:a advent!

  1. Så bra! Men nu tror jag att alla kommer in. Vad gäller den lilla texten så blev et så idag men en ny mall där jag skrev. I morgon är det den vanliga som gäller och med bildtext i vanlig storlek.
   Det blev ett par besök i Uppsala i veckan så det kändes helt ok. med skyltar härifrån.
   Önskar dig också en trevlig kväll
   Kram

 8. Vilka fina budskap och citat på skyltar!
  Uppsalla levererar både med fina konditorier och restauranger. Dessutom ska ju en mormor supporta sina barnbarn. Det är livets efterrätt!!!
  Såklart saknar jag min mimsting som bor i Uppsala =)
  Tack för en fin tolkning denna 2 advent!
  Kram

  1. Här blev det lite blandat från Uppsala. Har varit här ett par gånger i veckan och det är alltid lika trevligt med ett besök här.
   Förstår att du saknar din minsting i Uppsala. Men hon är ju ändå med dig på olika sätt-
   Önskar dig en fin adventskväll.
   Kram

 9. Man blir inte glad då det krånglar. Hoppas du får till det. Så trevligt att Max fått spela sin första fotbollsmatch. Säkert viktigt att du var där. Jag kom in galant med W10. Men det är det enda jag vill ha med Microsoft att göra 😉 Tala om hur vi blir styrda i cyberträsket.

  1. Tack, nu verkar dessa svårigheter vara över och jag har fått väldigt god hjälp-Och ”alla” bloggvänner har varit så hjälpsamma.Men det är extra knepigt att veta var ett problem ligger när de flesta inte ser eller har det-
   Det var så roligt att se Max spela sin första match men Sirius var helt klart det bättre laget och på alla sätt. Men stämningen bland publiken (föräldrar och anhöriga) var så god och det tycker jag är viktigt.
   Fint att du inte hade svårigheter att nå mig.

 10. Härligt att det verkar ha ordnat sig med din blogg! Sen får du väl lägga tillbaks lite vartefter av det bortplockade.

  Fin skyltning och kul med fotbollspremiären också 🙂

  Ha en fin kväller!

  1. Tack! Jag har varit i Uppsala ett par gånger i veckan så skyltar härifrån kändes helt ok.
   Tack också för stöd! Så glad över att bloggen nu verkar var som den brukar. Jag har fått så god hjälp och är tacksam för det. Det mesta är nog nu tillbaka och vi hoppas att felet har hittats. Men det märkliga är fortfarande att det slog så olika. De flesta hade inga problem. Vad gäller att läsa bloggen via mobilen kom det reklam hos några men inte hos andra.Så märkligt! Och detta gjorde det än svårare att veta var felet låg.
   Trevlig fortsatt kväll.

 11. Det ser ut som vanligt tycker jag. Tråkigt när det krånglar. Det var nåt galet med min blogg i fredags så jag fick kalla in min datakuniga måg. Kram

  1. Så bra! Jag har fått hjälp så nu ska det var ok. igen. Men vad som var knepigt hos mig var att de flesta inte hade några problem att nå bloggen och det var som vanligt. Men jag vill ju att alla som vill ska kunna läsa. Dessutom kom det för fler upp reklam om man läste bloggen på mobilen. Och jag ska inte ha reklam alls. Trist att din blogg också krånglade men fint att du fick hjälp.
   Stort tack för paketet jag fick . Blev både glad och överraskad.
   Kanske är ni nu hemma igen så jag önskar dig välkommen tillbaka.
   kram

 12. Världens sötaste fotbollskille!!!! 🙂 Även om texten till bilderna var liten så gick den ändå att läsa och det är jag glad över…..för det var intressant och delvis för mig helt ny information! Tack Ditte

  1. Tack!Visst är det en fin kille! Ja, tyvärr blev texten väldigt liten men idag är den gamla ”mallen” på Word press tillbaka så det blir som vanligt igen.
   Önskar dig en fin måndag.

 13. trevliga skyltar 🙂 o oj så stor han blivit, tiden går för fort 🙂 visst är det kul att se när dem spelar o så att va hejja mormor är minsann kul 🙂 kram å fin måndag

  1. Jag var i Uppsala ett par gånger förra veckan så det passade bra med lite varierade skyltar därifrån. Och visst växer de små och liten blir stor. Jätteroligt att vara med på Max första fotbollsmatch.
   Önskar dig också en fin måndag.
   kram

 14. Hej, skönt att du har kommit tillrätta med problemen, sen att andra små skavanker tillkommit, det fixar du! Jag har ju i alla år haft en dotter som wordpress-expert, även idag får jag ibland rådfråga henne för det är inte så självklart hur allt fungerar. Men har inte wordpress också en support?
  Julbakelsen har jag aldrig sett förut, julig såg den allt ut, hoppas smaken också sitter., Kul att barnbarnet gillar och spelar fotboll, kanske en blivande karriär om han har bra bollsinne?
  Måndagskram från regnigt pörte

  1. Jag har haft bra hjälp! Men detta var så knepigt eftersom de flesta inte hade några svårigheter alls att nå bloggen. Vet att det fanns reklam om man läste på mobilen och det ska jag inte alls ha. Och just att många inte hade problem gjorde det hela än mer knepigt. Men nu verkar det hela var löst och jag fick till större skrift under bilderna.
   Så bra att du har en dotter som kan WP. WP i sig är så stora så de har ingen support. Däremot mitt ”hotell”. Så de scannade för virus på bloggen. Fanns inget och vi scannade på datorn men det fanns inget. Troligt är att det var gamla ”bloggtoppen” som inte finns längre som spökade . Att någon gjort något där.
   Jag var i Uppsala ett par gånger förra veckan och då fick det bli lite skyltar därifrån.
   Regn här också. Men i ca. 20 minuter försökte solen ta sig upp. Lyckades i 10 minuter.
   Kram

 15. Då har jag fått med mig skyltarna. Alldeles som vanligt välfylld bra i bild och text. Bildtexten mindre och lite av varje som gäller dina problem med bloggen genoim kommentarer och svar. Hur det nu är så gott som löst efter insats från ytterligare hjälpare, det är ju finfint och skönt för dig! Nu kan du brassa på som förr med allt som vill publiceras 🙂
  Det är lurigt att komma tillrätta. När jag läser här kommer jag att tänka på att det här med plug -in och tillägg som One.com skickar ut rekommendation att avstå från som jag får till mig. Ja, i denna världen får vi ha ta tålamod och en slags krisberedskap så att säga. Egentligen tänker jag att det ära tt under att det går såpass bra som det gör. Som människokroppen …
  Premiärkram och tillbaka till förbättringskram.

  1. Tyvärr har jag haft problem med bloggen som nu är löst. Jag har fått så bra hjälp. Skönt att alt nu verkar vara som vanligt. Men texterna till bilderna blev i pytteformat.Tror att jag nu fått ordning även på detta.
   Tack för premiärkramen och nu känns det roligt igen.
   Stor kram till dig från oss

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *