Skyltar Stockholm Utflykter

Skyltsöndag – Veckofärskt bidrag från Stockholm och Åland.

Söndag! Och dags igen för  ”Skyltsöndag” tillsammans med  bloggvännen BP och många andra. Här är det skyltar av olika slag som gäller och med väldigt fri tolkning.  Skyltarna är veckofärska och hämtade från Stockholm och Åland.

Gamla stan och restaurang/café Sten Sture med adress Trångsund 10. (Strax efter Storkyrkan.) 

Skyltsöndag

blir denna vecka en smärre resumé över veckan som varit. Välkomna med.  Först ut är Gamla stan som vi passerade häromdagen när vi  promenerade hem efter att ha ansökte om nya pass. Och ett “pitstop” på Sten Sture  passade bra. Tydlig historik miljö.

Perfekt skylt till Skyltsöndag hittade jag i valven hos café Sten SturePerfekt  till Skyltsöndag. Här är det historiskt så det förslår. 

En levande skylt fick jag också med denna Skyltsöndag. Skyltsöndag kan också innehålla levande skyltar. Vas sägs om denna- “Konungariket Sverige Bäraren av den gående skylten var italienare .

I Gamla stan passerade också denna polis på sin “segway”. Ett smidigt sätt att ta sig fram på. Ganska snabbt går det också.

 

Lämnade Gamla stan och försökte hitta lämplig väg att välja vid Slussen. Här blev jag något tveksam. Men turist är jag ju inte. Knappast “hipster” heller. (Längre förklaring av ordet i länken)  Helt kort kan man säga att en hipster är någon med stort intresse för formgivning, retrokultur, musik, mode och trender.

Blev tveksam här vid skylten. Men valde Götgatan.

Mycket buller är det men det är roligt att blicka in genom alla de hål som finns i planken och se hur jobbet med nya Slussen pågår. 

Från Stockholm och över till Åland och Pettas café där jag också var i veckan.

Pettas café på Åland måste också ha en plats i veckans Skyltsöndag. Åland får också vara med i veckans Skyltsöndag. Här välkomnar Pettas café.

Under Ålandsturen var vi också ett tag i Mariehamn. Och någon skyltbrist var det inte.

Turisttåget “Röde orm” passerade på Torggatan. Mariehamns shoppinggata.

Många små och personliga butiker finns . Och den charmiga småskaligheten är påtaglig.

Skyltsöndag men dessa finns i Mariehamn alla dagar. Visserligen är det skyltsöndag men dessa skyltar finns i Mariehamn alla dagar i veckan.

 

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

20 svar på ”Skyltsöndag – Veckofärskt bidrag från Stockholm och Åland.”

 1. Det var en skyltsöndag som heter duga. Så många och fina skyltar och annorlunda.
  Italienaren med sin reklam för Sverige är ju häftig.
  I Gamla Stan är det underbart och vandra, det finns så mycket att se. Nu i semestertider kan jag tänka mig att det stundtals är fullt med folk.
  Johan Ankarström, honom har jag läst om, så han fick sitta där han.
  Vilket bra sätt för polisen att ta sig fram snabbt, i trånga utrymmen.
  Skylten med hänvisning för turister och hipsters är också annorlunda.
  Mariehamn har jag bara varit en gång, en trevlig liten stad.
  Ha det bra och tack för så många fina och annorlunda bilder.
  Varm kram till dig, i värmen. Skönt att du inte är i Spanien nu, eller hur?

  1. Stor variation blev det idag bland skyltarna och lite av vad veckan innehållit för oss. En trevlig och varierad vecka.
   Gamla stan är alltid fint och även om många turister söker sig dit, fullt förståeligt, så finns det gränder och platser där det inte alls är trångt. DEt är dit jag helst söker mig.
   Valven här på “Sten Sture” hade en intressant historia och gamla är de också.
   Slussen byggs ju om för fult och trots att jag går här flera gånger i veckan vet man aldrig från gång till annan hur man ska gå.
   Mariehamn är en fin liten stad och särskilt fina dagar. Jag gladde mig mycket åt utflykten norrut till Pettas Café. Så trevligt och gott i fantastisk miljö
   Jag vill inte vara i Spanien sommartid, alltför varmt, utan trivs då allra bäst i Sverige/Norden.
   Stor kram!

 2. Härlig och väldigt färsk skyltning (även om mycket var historiskt 🙂 )! Gillade nog allra bäst den finurliga “St-ta-ta-ta…”-skylten. Väldigt ta-ta-ta-talande 😀
  Sen gillade jag ju Lilla Tåget också såklart, i precis den rätta färgen och allt 🙂

  Ha en fin söndag!

  1. Ja, färska skylta blev det, men några med gammalt budskap.
   Slussen har nu många roliga skyltar för att pigga upp oss stockholmare. Behövligt för där är det milt sagt mycket på gång. Blir det klart så kommer det att bli jättebra. Men troligen hinner jag inte uppleva det.
   Lilla tåget är riktigt fint och har testats för länge sedan och då med barnbarnen med. Går ner till hamnen och båtarna.
   Önskar er också en fin söndag.

 3. Här var det skyltar här vare glatt!!! Jodu Sten Sture känner man till 😉 Och du Slussen!!! Riktigt tråkigt mitt i allt… polisen var dock kul 🙂

  1. Jadå, ganska glada skyltar. Men Slussen kan man ju undra hur det ska bli och när. Men de försöker i alla fall med uppmuntrande skyltar.
   Kul att du känner till Sten Sture. Ett trevligt ställe med sin speciella historia.
   Och polis på segway ser man mer och mer. Smidigt och enkelt att ta sig fram så.

 4. Ah, jag gillar skyltarna vid slussen och den kreativa skylten från Åland med inramade skyltar på en gatupratare och en hemmasnickrad pil! Den får högsta poäng! 🙂

  1. Nu har det kommit upp många skyltar vid Slussen som försöker att hålla de passerande vid gott mod. Behövligt! Men de har tänkt till och det gillar jag..
   Pch visst är skylten från Åland bra! Gillas av mig också.

 5. Även den här Skyltsöndagen hette duga hos dig:-) Det är faktiskt första gången jag ser en polis med Segway här i Stockholm. I Spanien har de ju funnits länge, liksom på turistorter i Polen faktiskt.
  Sedan såg jag att de bytt ut de gamla skyltarna vid Slussen och ersatt dom med ännu roligare varianter. Men om du valde Götgatan så gick du ju i hipsters riktning;-) Tyckte det var riktigt roligt att se turisten med ryggsäck (teckningen liknar en man) gå mot stan, medan hipstern (teckningen liknar mer en kvinna) som går till Söder. Så du ÄR en hipster;-)
  Kul med “kulturkrocken” med skyltarna från Åland. Stolpen med vad Nygatan har att erbjuda är ett trevligt nytänk tycker jag.
  Som alltid ett toppen bidrag! Tusen tack för det och länken:-)

  1. Tackar! Jag är själv nöjd med veckans Skyltsöndag och tycker den blev både bra och varierad. Poliser på segway ser jag ganska ofta på Söder men smidigt att ta sig fram på detta sätt i Gamla stan är det ju.
   Skyltarna vid Slussen verkar bytas ut då och då och visst är de än fyndigare nu.
   Jag valde Götgatan, men inte p.g.a. att jag ens är i närheten av en hipster utan för att det är snabbaste vägen hem.
   Ålandsskyltarna är speciella på sitt sätt och platsade bra de också.

 6. Vilken rolig samling du har plockat ihop, som ett riktigt smörgåsbord! T-shirten var gräslig, flaggan var åt fel håll och ja den var helt malplacerad. Men han var väl nöjd ändå… Segway har jag inte sett i Säfsen, inte en endaste en, skulle polisen ta den när han ska hit sina modiga sex mil från stan…nä det går ju inte. Fast egentligen tycker jag att dom kunde cykla, närpoliserna, o få gratis motion på köpet. Och det ser ju så hemtrevligt ut, som i Pippi-filmerna!
  Sta-ta-ta-ta-skylten är helt underbar, precis min humor! Och så fina Pettas/Karin och träkvarteren i Mariehamn. Ja en salig blandning, och då menar jag att salig betyder underbar! Kram

  1. Tackar! Ja, en del variation blev det från veckan som varit. Vad gäller t-shirten kunde man inte undgå att lägga mörke till den. Snygg? Nej, inte i min smak. Segway i Gamla stan är nog smidigt och det går ju ganska snabbt att förflytta sig med den- Vad gäller poliserna så cyklar de också en del i stan. Kan tänka mig att segway inte är optimalt utanför storstadsområdena.
   Runt Slussen finns det många roliga skyltar och de byts ut efter hand.Kul tanke! Och med en humor i dem som jag också gillar. Och visst ville jag ha med lite även från “Pettas” också. Jo, Mariehamn också.
   Kram!

 7. Kul att du uppmärksammade skyltarna vid Slussen, den första hade jag med för en tid sen och den andra har jag missat , en ny. Som vanligt härliga Stockholmsbilder, mixat med Åland

  1. Tack! Minns att du hade med någon skylt härifrån, men inte just vilken. Och som jag förstår byts skyltarna här vid Slussen ut då och då.

 8. Trevlig skyltning hos dig som vanligt, allra mest gillar jag nog den där bastanta häktesdörren med tydlig information! Den ger ett mäktigt och “säkert” intryck.

  Mariehamn… jag blir sugen på en resa dit, så länge sedan jag var där. Får se om jag kan få till det nästa år.

  1. Tack! Och en del variation denna gång av skyltar jag sett under veckan och från lite olika platser.
   Mariehamn och Åland är fint. Särskilt sommartid. Jag är också väldigt förtjust i hösten här- Jodå, våren också.Vintern har jag inte så stor erfarenhet av. Kanske blir det en vända för dig till nästa år.

  1. Visst är de och de byts ju ut då och då. Vill till att hålla humöret uppe på de som passerar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *