Skyltar Stockholm

Skyltpromenad – Välkomna med ut i det vackra vädret

Söndag!  Och dags igen för en trevlig och rolig ”Skyltsöndag” som så  bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det ”skyltar” av olika slag som gäller och med väldigt fri tolkning.  Stockholm bjuder idag på strålande väder och så har det varit flera dagar under veckan. Bara att ta det positiva till sig. Så det gör jag även i dagens skyltning. Här bjuder jag på en en samling trivsamma, och i mitt tycke “glada skyltar,” från veckan som varit. Välkomna med på en skyltpromenad.

Stockholm och flera av grannkommunerna bjuder på fina strandpromenader. Här Danviksstrand i Nacka.en av stockholms grannkommuner. Fint att promenera längs inloppet till Stockholm. Tvärs över vattnet skymtar Kungliga  Djurgården.

Skyltpromenad i strålande sol

Vi stannar  till vid det gamla varvsområdet i Finnboda. Många nya hus har byggts här men den gamla, lite ruffiga, varvskänslan finns kvar och ger området sin karaktär. Och att ta en båt hit ut från City/Nybroplan och sedan vandra längs vattnet rekommenderas.

Min skyltpromenad börjar vid Finnbodaområdet i Nacka, grannkommun till Stockholm. Vår  skyltpromenad börjar vid Finnboda hamn, ett av stoppen utefter penedelbåtens linje. Linjen går från Nybroplan i City till Dalénum på Lidingö och med stopp vid flera bryggor på vägen.

I Finnbodaområdet är flera hus (bodtadsrättslägenheter) byggda på pålar ute i vattnet. Och runt om och bland husen finns synliga rester av det gamla varvet.

Från Finnboda gick vi vidare längs vattnet/Östersjön och passerade Kvarnholmen. Här finns den gamla kvarnen Tre Kronor kvar men nu är  den ombyggd till bostadsrättslägenheter.

Längs vattnet, finns här som på många andra liknande platser, ibland väldigt gott om måsar. Och måsar är väldigt bra på att dra ut sopor ur soptunnor. Men se här har man ordnat till det med en kedja så att måsarna eller andra intresserade fåglar inte ska ta sig ner i soptunnorna. Riktigt smart.

En smart lösning med kedjor på papperskorgen.

Flera olika grönområden finns och förutom papperskorgarna med kedjor har man också satt ut många behållare för engångsgrillar. Ett gott initiativ det också. Färgen piggar dessutom upp.

God idé med en behållare för engångsgrillar.

På Kvarnholmen finns också ett  rejält utegym. Perfekt med instruktioner bredvid de olika “apparaterna”.

Vi lämnar Kvarnholmen

och tar oss vidare längs vattnet på Sicklaön i Nacka.  Passerar Svindersviksbron, Ryssbergen och Marinstaden.  Och efter ett par kilometer är vi framme vid Svindersvik

Här möts vi i den fina eftermiddagssolen av en välkomnande skylt.

Ytterligare  en glad och positiv skylt.

Och ännu en!

Fika utomhus blev det för vår del. Och kan man i fjällen slå sig ner vid en solig vägg när det är -10 grader i skuggan så kan man ju göra det här när det är +10.

På vägen hem, mot färjan över till Södermalm från Henriksdalsbryggan i Nacka, såg jag den här målningen som täckte dörrarna till en annars grå pumpstation.

 

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

 

 

42 svar på ”Skyltpromenad – Välkomna med ut i det vackra vädret”

 1. Så fiffigt med kedjorna så att fåglarna inte kommer åt att smutsa ner. Det borde ju fungera bra. Man får sina tips, tack för det! Det kan komma till nytta. Vilket strålande solskensväder ni hade på er skyltvandring och bra skyltningar, positiva hittade du också. Livet går vidare i vardagen, söndagen även om det är väldigt tung för många, många nu.
  Skönt att våren är här med allt ljus och allt fagert den brukar bjuda på. Nu behövs det!
  Ha det gott på alla sätt, var rädda om er
  hälsar vi på Pettas

  1. Visst är det fiffigt med kedjorna. Första gången jag sett detta men borde vara hyfsat enkelt att få till på olika varianter av soptunnor. För måsarna som plockar i soptunnorna lämnar mycket på marken och då kommer råttorna. Är ju lite av ett bekymmer här i stan. Fint väder har vi haft och det hjälper ju till. Och det positiva finns. Viktigt att notera det. Visst är vardagen tung för väldigt många. Och vi är ju absolut inte rustade för detta. Är glad att Svindersviks Brygghus och café i alla fall än har många besökare. Och med uteplatser så är det ju enklare med en servering.
   Vi skickar många tankar till er och ha det så bra ni kan.

 2. En snygg och positiv skyltning i tider som dessa. Bra att många tar ansvar för att det ska bli så bra som möjligt. Även här har det varit en solig och fin dag fast vinden var i vassaste laget. Gick man i lä så var det dock väldigt skönt. Döm om min förvåning dock när det snöade i morse men det rättade till sig.

  Kram och ha en fortsatt fin söndag!

  1. Tack! Ja, det positiva finns och vi mår så mycket bättre med fokus på det. Här och i trakterna jag vistas tycker jag att många visar hänsyn och är varsamma och det känns som om det är så på många ställen. Och att komma ut och röra sig är att tanka energi. Man behöver ju inte vistas “bland folk”. Idag är vinden här också vass. Har nyss kommit hem efter en lång runda i Nacka reservatet och avstod just nu balkongen. Skönt att ni också haft fint promenadväder.Oj,snö i morse! Men skönt att det inte blev bestående.
   Önskar dig också en fin söndag.
   Kram

 3. Det var trevliga skyltar och fina sopkorgar. Bra den för engångsgrillar så att de inte ligger och skräpar i naturen och sätter eld på något. Kul att ni är ute och promenerar och dokumenterar rundorna så att vi också får “följa med”. 🙂

  1. Tack! Och skyltar i positiv anda fick det bli. Jag tror att sopkorgen med kedjor kan vara lämplig på många ställen i stan när nu snart måssäsongen inträder. Vi är ute mycket. så även i vanliga fall, men i dessa dagar än mer. Men undviker folksamlingar och håller avstånd. Vad roligt att du också hänger med på rundorna. Har konstaterat att det är många som gör det. Extra roligt.

 4. Tack för glada och trevliga skyltar! Smart med papperskorg med kedjor på så att fåglarna låter bli skräpet.
  Ja idag blev det en promenad i friska luften, varmt i solen, men kyligt när det blåste. Skönt dock att få komma ut lite.
  Må så gott!
  Kram

  1. Positiva vibbar och skyltar behövs nu. Och jag hittade en del. Tycker att papperskorgen med kedjorna är riktigt bra. Kanske kunde fler använda den.
   Ja, lite kylslaget var det men ändå skönt att komma ut. Ger energi.
   Önskar dig en skön kväll.
   Kram

 5. Du är då en suverän skyltsamlare. Så många bra skyltar du stött på i veckan. Du är allert och har ögonen med dig vilket gör dina promenader intressanta.
  Fortsätt promenera och hålla avstånd.
  Kram

  1. Tackar! Jag har numera skyltögonen med mig när jag går. Och går gör jag mycket och än mer i dessa tider. Jag vandrar vidare och med gott avstånd. Ren friskvård.
   Kram! Och var försiktig!

 6. Det var en väldigt positiv söndagsskyltning. Alla försöker dra sitt strå till stacken för att göra det så trevligt som möjligt.
  Många bra tips på bra åtgärder för att hålla Sverige rent också.
  Ja, idag såg jag många som promenerade och cyklade ute vid Lidan. Jag var nämligen till Minneslunden. Strålande väder igen, men man får ta på sig bra. Kyligt och lite blåsigt.
  Trevlig söndag, stor kram!

  1. Tack! Ja, det positiva som finns tycker jag är värt att lyfta fram. Och visst känns det som om många vill göra det bästa av den verklighet vi nu har.
   Roligt att du också såg många ute i Lidköping idag. Så även här. Väldigt många ute och jag tror det är bra bara man håller avstånd- Fint med en tur till Minneslunden. Men visst var det kyligt även här trots att some lyste från en blå himmel-
   Önskar dig också en fin kväll.
   Stor kram

  1. Tack! Tycker det är bra med lite positiva skyltar i dagens läge. Trevligt att du hängde med.

 7. Engångsgrillar var något nytt för mig faktiskt, inte sett eller hört om innan! Måsar påminner verkligen om våren <3 Hoppas du haft en bra kväll! <3

  1. Här är det ganska vanligt att man tar med en engångsgrill ut på pick nick. Men det har varit knepigt att få dem att hamna på rätt plats när man använt dem klart. Så detta men behållare för dem är ett gott initativ.
   Vi har haft en bra helg och med fint väder- Men visst är det en begränsande tillvaro. Dock fint att vi ändå kan örra oss ute.
   Hoppas du haft det bra.

 8. Den Skyltsöndagen blev jag verkligen glad över! Den var ju riktigt somrigt! Riktigt sympatiska skyltar på Svindersvik med ett positivt ordval och inga pekfingrar. Bra där! Behållare för engångsgrillar er man mer och mer. Å du, äntligen, äntligen har jag fått ett svar på varför papperskorgarna i vårt bostadsområde sedan några år tillbaka har fått sådana kedjor. Har tänkt att fråga fastighetsskötaren många gånger, men alltid glömt bort det. Nu har jag fått svaret:-)
  Graffitimålningen är helt i min smak, så mycket roligare att titta på än ett tråkigt, grått pumphus. Också glädjande att se att den inte har klottrats ner.
  En toppen Skyltsöndag! Tusen tack för den och länken:-)

  1. Visst blev det en positiv Skyltsöndag! Och med soliga och blå inslag. Kul att ni i ert område också har dessa papperskorgar. Jag hade inte sett dem tidigare men de skulle ju finnas överallt. Vad bra att jag kunde komma med ett svar på funderingen du hade om kedjorna. Skyltarna på Svindersvik tyckte vi också var hållna i en så positiv anda och hela stället är verkligen det så de passar in.
   Här vid pumphuset har säkert någon fått uppdraget att måla eftersom namnet syns överst i högra hörnet. Och visst är det glädjande att målningen är intakt.

   1. Som vanligt är jag på BPs våglängd.
    Graffitin var SUPERDELICIOUS. Härliga färge!

    Det hela var en njutflykt för mej.

    1. Vad trevligt! Och visst blev det en fin njutflykt! Jag tyckte också graffitin lyste upp väggen och jag tror den kommit till på beställning.(Konstnärens namn i högra hörnet som också var läsbar) Hoppas det är bra med dig och att du tar det försiktigt.

 9. Lägenheterna på pålar ser faktiskt ut som en kryssare vid kaj! Hoppas den inte får slagsida! Verkligen enskyltpromenad i strålande sol!
  Kram

  1. Så tyckte vi också. Men husen verkar stabila. Men vi har ju inte varit här i storm. Men utgår för att man förtöjt för en storm.
   Fint väder har vi haft och långt har vi gått. Energigivande!
   kram

  1. Kedjorna lär fungera bra och något för många kommuner att ta efter tycker jag. För det är ju gott om fåglar som länsar papperskorgar och sedan hamnar resterna på marken och råttor kommer. Med kedjorna kan inte fåglarna få ut innehållet.
   Visst är det trevligt med de positiva skultarna på Svindersvik. Men här är det en positiv och välkomnande stämning ås skyltarna stämmer väl in på den atmosfär som finns.

  1. Du behöver ju inte gå på alla. Jag är ju en tämligen pigg pensionär så jag knallar på. Finns inte så mycket annat att ta sig för just nu. Om man nu inte vill mata duvorna i parken förstås. Och det vill jag inte. Men gärna ta en öl…

 10. Härlig skyltning från en härlig promenad i härligt väder 😀
  Fiffigt där med kedjorna på papperskorgarna. Här ser man ofta den “självtömmande” modellen, där påsarna står rätt upp i blåsten och innehållet är bortblåst. Inte fullt lika smart…

  Ha en fin start på veckan!

  1. Tackar! Ja, vi hade en fin promenad och vädret var strålande. Visst är papperskorgarna med kedjorna bra. Jag hade inte sett dem tidigare men BP har den i sin hemkommun. Detta är ju ett enkelt sätt sätt få innehållet i papperskorgarna att inte drälla runt med hjälp av fåglar.
   Önskar er också en bra start på veckan. Ja, en bra vecka över huvud taget.

 11. En härlig skyltpromenad i perfekt promenadväder! Många bra och informativa skyltar!
  Ha en bra start på denna nya vecka!
  Kram

  1. Här går det oftast fint att kombinera promenad med skyltar. Skyltarna liksom bara finns. Och visst hade vi tur med vädret.
   Önskar dig också en fin start på veckan.
   Kram

 12. Vilket härligt, splitt väder det värkar vara. Vi har också haft några fina dagar här, men i morse kom det lite snö….så onödigt. Tunnan för engångsgrillar var smart. Sådana borde finnas lite fler. Färg piggar verkligen upp en trist byggnad. Ha det bra.

  1. Vi har haft flera fina dagar förra veckan. Även idag är det ganska fint men kallt. Dock ingen snö men jag såg att det kunde bli minusgrader i morgon.Verkligen onödigt med snö hos dig.
   Jag gillade både tunnan för engångsgrillar och att den var i en glad färg- Sådana behövs verkligen här.
   Även papperskorgen med kedjorna i ser lovande ut. Här kan de större fåglarna inte nå ner om kedjorna finns för de större fåglarna drar sig inte för att länsa dem.En del hamnar på marken och så kommer råttorna…
   Och visst piggade den färgglada målningen upp den annars så trista väggen .
   Ha det bra du också och var rädd om dig.

 13. Det var många fina och trevliga skyltar.
  Jag ser något visst hos alla, sådant är roligt och intressant.
  Det ser ut som om det är sommar på dina bilder. Himlen blå och solen lyser.
  Sköt om dig.
  Varm kram.

  1. Tack! Jag tycker det är viktigt nu att se det som är positivt. Här var det en skön dag och jag tyckte även skyltarna var i positiv riktning. Tänk så viktigt det är med en positiv anda.
   Ta hand om dig också och var försiktig.
   Kram!

 14. Ni har det nog renare än vad vi har, här slänger folk bara där de står! Otroligt tråkigt.
  Fin papperskorg med kedjor, har inte sett någon sådan förr, och för grillning!
  Sista bilden var ju härlig ,-))
  Mysigt och att få ta med hunden gillar jag, det är ju många som har hund,
  Ha det jättefint
  KRAM Primrose ,-)

 15. Så försvann kommentaren!
  Fint med papperskorg med kedjor! Och för grillning.
  Du har nog mycket renare än jag, här slängs det bara.
  Sista bilden var ju kul ,-))
  Mysigt ser det ut och att få ta med hunden gillar ju jag och många andra!
  Ha det jättefint
  STOR KRAM Primrose ,-)

  1. Nej, då! Även din andra kommentar är här. Men jag måste godkänna dem. Men ibland lever kommentarerna sitt eget liv. Visst är det trevligt att hundar är välkomna hit. Så är det på många uteserveringar här i stan och vatten sätts ofta fram, eller finns framme.
   Visst är papperskorgarna med kedjor bra.Och effektiva. Kunde finnas på många platser tycker jag.
   Ha det fint du också.
   kram

 16. Härliga skyltar på din promenad, Ditte! Kul att se att det finns ställen dit hunden får följa med, som hundägare vet jag att det inte är så vanligt 🙂
  Tack för fin skyltning, ha det så gott nu, denna soliga men kalla måndag <3

  1. Tack! Jodå, här finns det ganska gott om ställen där hundar är välkomna. Vi har även en restaurang här på Söder, “Loke” och där är hundar välkomna med in.(En restaurang dit vi ofta går) De får dock inte “socialisera” eller skälla, men gärna vara med och ligga ligga vid bordet,
   Soligt men kallt även här idag.
   Önskar dig en bra vecka.

 17. Vilket spännande, informativt och varierat inlägg i skyltarnas tecken! Den sista damen hade jag lite bekymmer med att begripa, hade hon Argusögon tro?
  Mycket omtänksamt av cafeet med den trevliga tonen i informationen. Annat var det hos vårdcentralen i *Caritas inlägg, där var det bara pekpinnar!
  Engångsgrillar förbjöds för ett par år sedan här, alltför många skogs bränder orsakades av för heta grillar ute i naturen .
  Undrar varför man skriver Pirar med stor bokstav? Kanske är det rätt och riktigt, snygg miljö är det i alla fall, trist att man måste tala om att området är privat men så är det ju i storstäderna där man annars inte visar tillräckligt stor hänsyn. Hoppas du hittar lä på balkong eller annan plats att vistas på i solen idag, blåsten går genom märg och ben, det gäller att hålla sig igång. Kram från pörtet

  1. Tackar! Jag funderade också på detta med ögonen men kom fram till att ögonen i varje fall blir ett samtalsämne. Och den grå dörren piggades upp. Café Brygghus här på Svindersvik är verkligen trevligt och välkomnande och det visar ju skyltarna också. Och hundar är välkomna.
   Här ser det nog lite olika ut i olika kommuner runt stan vad gäller engångsgrillarna. Men det är ju ganska ofta grillförbud och då ger det sig själv. Men bra med behållarna för dem – Vad gäller Pirar med stort P så tror jag att man tycker att ordet ingår i namnet, som ett dubbelnamn.
   Idag här vi rejält blåsigt och det har kommit lite snö yrandes. Så jag tror balkongen får ledigt idag. Blåst hos dig också så ta det lugnt inomhus.
   Kram och tankar till dig. Hoppas att du mår lite bättre nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *