Skyltar Stockholm

Skyltpromenad med gott och blandat = Skyltsöndag

Söndag! Och dags för en trevlig och rolig ”Skyltsöndag” som så  bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det ”skyltar” av olika slag som gäller och med väldigt fri tolkning. Även denna vecka bjuder jag på skyltar från Stockholm och Södermalm.  Veckan har för min del bjudit på en hel del promenader och idag blir det en uppiggande skyltpromenad.

Flera gånger i timmen  går färjorna från Barnängsbryggan över Hammarby Sjö till Hammarby Sjöstad/Södra Hammarbyhamnen.Och turen den är gratis. 

 

Skyltpromenad

Jag promenerar ofta längs vattnet här hemma på Söder. Och några hundra meter österut ligger Barnängsbryggan där  färjorna  går över till Sjöstan/Södra Hammarbyhamnen. Från Barnängsbryggan  man kan även ta färjan Emelie in Stockholms City/Nybroplan.(Dock till en kostnad) Och varför det heter Barnängen har jag berättat om här.

Nin skyltpromenad innebär också en del stopp. Här vid Barnängsbryggan. Min skyltpromenad innebär en del stopp. Här vid Barnängsbryggan.

Min skyltpromenad började hemma på kajen vid restaurang “Thai boat” och och vidare enligt den prickiga blå linjen. 

Fjällgatan, en av Stockholms mest besökta utsiktsplatser besökte jag i veckan liksom Stigberget och Stig Claessons Park (“SLAS”)

Sofia kyrka i bakgrunden.

Skyltpromenad var det .Och dessa fanns i Stig Claessons Park Skyltpromenad var det . Och dessa fanns i Stig Claessons Park.

Jag gick vidare och passerade Kapsylen  ett kulturhus på Tjärhovsgatan. Namnet Tjärhovsgatan kommer från att det här på gatan låge just en “tjärhov”. En tjärhov var en byggnad där man arbetade med tjära och där vattenhaltiga avsättningar från tjära togs bort. Flera sådana fanns förr på Södermalm. (Omskrivna också i Fogelströms Stockhholmsskildringar)

 

Fägglatt  på Ringvägeni butiken “Smegs” skyltfönster.

 

Visst har en många  caféer och restauranger knepiga tider nu. Men man försöker…

En astatisk “take away” kiosk. Just nu inga kunder. 

Och alldeles bredvid finns en pizzeria som försöker pigga upp med sin reklam. “Take away” finns även här.

 

Och så till sist på min skyltpromenad. Utsikt från min balkong när solen sakta sänker sig i väster.

 

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

 

 

34 svar på ”Skyltpromenad med gott och blandat = Skyltsöndag”

 1. Ja, det är tuffa tider för restauranger och annat inom det området.
  Jag lider verkligen med dem, både ägare och arbetstagare, mycket ångest där kan jag tänka mig.
  Fint att en del kan övergå till “Takeaway”, nu gäller det bara att vi går dit och handlar också.

  Tuffa tider kräver tuffa beslut och åtgärder.

  Ha det bäst nu och tack för rundturen. 🙂

  1. Visst är det! Här har många uteserveringar slagit upp sina portar idag. Annars brukar det vara till 1 april. Och i det vackra men kyliga vädret var det många som gett sig ut. Kanske kan detta hjälpa upp den branschen. Och en hel del av dessa har ju ingen stor kedja bakom sig. Vad gäller “take away” har jag sett att många stamgäster är solidariska och handlar men frågan är om det räcker.
   Önskar dig en fin eftermiddag och kväll och en bra start på veckan.

 2. Tack för promenaden, gott om skyltar =) Det är verkligen tuffa tider för vissa branscher nu. Önskar dig en trevlig eftermiddag och en bra start på nya veckan.

  1. Jadå, gott om skyltar finns det. Och nu har även en annan typ av skyltar dykt upp i samband med inskränkningar som råder. Många branscher har det väldigt tufft. Men jag såg idag att många uteserveringar är i gång och de hade en hel del besökare. Bra så.
   Önskar dig också en trevlig söndag och bra start på veckan.

 3. Härliga bilder från din promenad och fina skyltar bjuder du på , som alltid 🙂 Det är alltid så roligt att få följa med, tack Ditte <3

  1. Jag rör mig ju alltid mycket men nu när en hel del är stängt så blir det en hel del från huvudstaden. Så även på skyltfronten. Jättetrevligt att du är men.

  1. Pizzerians skult är riktigt fyndig! Här har man tänkt till. Vad gäller “Smeg” är det ju verkligen ett märke med kvalité. Men visst är det höga priser. Jag har en elvisp och mixer från dem och gillar dem verkligen. Dock med lite mer diskret färgsättning.

 4. Vilken salig blandning av skyltar.
  Har inte tänkt på det förr, men GB:s glassskylt sprider glädje, och så blir man ju sugen på glass.

  Må gott och ha en fin kommande vecka!
  Kram Christina

  1. Jag har promenerat mycket under veckan. Räknade ihop att jag under veckan promenerat dryga 6 mil så en del skyltar har jag sett. Idag har vi haft strålande sol men bara ca +4 så glass kändes inte så lockande. Men det var idag. det.
   Och visst finns det skyltar som sprider glädje och på olika sätt.
   Önskar dig också en bra kommande vecka.
   Kram

 5. De här “Smegs” har jag aldrig sett förut! Onekligen färgglatt, riktigt som en cirkus! Kul! 😀
  Bra skyltar om än tråkigt budskap på en del men man försöker så gott man kan, inte lätt. Här har några restauranger lockat med hemkörning, dock inga mataffärer än.
  Jag gör mig en god lergryta idag innehållande kyckling, ris och grönsaker, mums, gillar lergrytemat.
  Här blev det en långpromenad också.
  Stor kram och fortsätt njut av de vackra rosorna som du fick <3

  1. Smeg är ett italienskt märke som står för hög kvalité. Jag har en el-visp och en mixer därifrån, dock inte lika färgglada som de i fönstret, men med väldigt bra kvalité. Räcker nog min livslängd. Ja, caféer och restauranger har det som många svårt nu. Men idag öppnade många uteserveringar i Stockholm och det hjälper nog upp en del. Men mycket är ju rejält drabbat.
   Kanske kommer det även med hemkörning från matbutikerna. Man kan ju hoppas.
   Är rejält matt nu efter 13 km idag, mest ryggen, men så skönt att samla krafter ute i det fina vädret.
   Rosorna är lika vackra idag så de lyser verkligen upp.
   Stor kram!

 6. Har varit på Söder många gånger, men aldrig gått så många fina promenader som du bjuder på. Å den här Skyltpromenaden är då något alldeles extra. WOW, trots att även dina skyltar av naturliga skäl delvis är präglade av Coronaviruset.
  Måste säga att jag är totalt förälskad i SMEG. Vilka härliga och färgglada köksprodukter! Helt i min smak, fräckare än Alessi tycker jag.
  Kapsylens graffiti är WOW, love it! Ytterligare en uppiggande skyltning:-)
  Pizzerians “moodboard” är ju så fyndigt, har aldrig sett nåt liknande förut. Ja, jag bor ju norr om stan, här är det betydligt mindre fräck skyltning än på Söder. Det är kanske därför vi ofta är i dina trakter;-)
  Tusen tack för en toppen skyltning och länken:-)

  1. Den här veckan har jag verkligen rört mig, dryga 60 km, visade telefonen. Och skyltar har jag sett. Jag gillar också Smeg och har en mixer och en elvisp härifrån men något mindre färgstarka. Dyra är de men det är kvalité. Gillar också Alessi. Ja, lite Corona fick det bli för man kan ju inte direkt blunda för vad som händer. Kapsylen är ju speciell och när jag jobbade som lärare i Upplands Väsby hade vi mycket kontakt med dem och på olika sätt. (Teater, musik, kultur och konst)
   Pizzerians moodboard har funnits här länge men det var först nu i veckan jag förevigade det. Jag har sett det länge.
   Söder är även i dessa dagar en levande stadsdel med massor av folk ute, men med avstånd. Och nu har också uteserveringarna öppnat och det känns bra. Hoppas några fler caféer kan överleva.
   Och visst förstår jag varför ni ofta tar er till Söder.

 7. Vilka härliga promenader du gör ,-)
  Sofia kyrka var ju vacker. Fina bilder!
  Jag måste ju säga att du ger många fina tips! Har aldrig varit på någon av de här platserna, det blir mest Skansen, Gamla stan, eller shopping. men här hittar jag mycket intressant, fina bilder som gör att jag blir nyfiken! Bor ju inte så långt bort!
  Ha en härlig kommande vecka.
  KRAM Primrose ,-)

  1. Den här veckan har det blivit en hel del promenerande. TRor jag promenerat dryga 60 km enligt telefonens stegräknare. Jag går ju ofta och ganska mycket men nu när man inte kan ta sig någon vart, eller det är knepigare,och vi har ingen bil, så har jag verkligen promenerat.
   Fint o du kan få tips för det finns mycket att se och uppleva i Stockholm utanför det mer “vanliga”.
   Önskar dig också en bra vecka.
   Kram

 8. Gillar skarpt de färgglada köksprylarna i affären jag aldrig hört talas om! Mer färg åt folket…
  Många ledsamma skyltbudskap blir det i dessa tider, vårt fik Vildmarkscafeet har stängt ända till maj. Jag är inte helt säker på att man öppna då heller oavsett, tycker inte verksamheten varit så livlig senaste året.
  Jättegullig hundskylt, en sån behöver jag, kan nämligen för tillfället omöjligt böja mig ner och plocka upp hundbajs, når inte så långt ner….Ett dilemma som jag löser efter bästa förmåga genom att gå längse vägkanter där jag med foten kan skjutsa ner dom små kluttarna i diket! Om jag inte hade en hund som bajsar tre gånger varje promenad, ack ack! Han har iaf snabbt lärt sig att hoppa upp på sängen för att få på och av sin sele…Tack för fina och vackra vyer från min gamla hemstad, kram från pörtet

  1. Visst är det trevligt med färg! Detta är ett italienskt företag som säljer dessa. Har en mixer och en elvisp härifrån, dock inte lika färgstarka. Men med kvalité. Här, där hundskylten satt, är det en park och jag tror nog man är mer irriterad över stora hundar som få gå lösa och slå sig ner där de önskar. Barn leker ju också här. Tror du skulle vara förlåten med Daniel om något skulle hända. Kan bara tänka mig hur ont det skulle göra om du skulle böja dig ner- Nej låt bli! Bra att Daniel hoppar upp i sängen så du inte behöver böja dig.
   Ja, Stockholm är fint. Och många och långa promenader har det blivit i veckan. Jag ska på tisdag ta dig med på fler och då lite utanför stan.
   Tankar till dig och god bättring.

 9. Trots tuffa tider är det dags att njuta i nuet var man än är och försöka supporta de små butikerna och restaurangerna så gott man kan! Vilken härlig skyltpromenad du gjorde!
  Här packas det för fullt och hoppas att vårt flyg lyfter! Ingen jag känner har fått sin ursprungliga resa. Vi har ännu inte drabbats så hårt. Bara en försening på 4.5 timmar! Hoppas det planet går från Helsingfors till Göteborg! Kram

  1. Man får ta fram de positiva tankarna än mer och försöka se möjligheterna. Här har jag promenerat väldigt mycket i veckan och här på Söder har det varit många ute och rört sig eller satt sig på en bänk med en bok och en termos med kaffe- Och att se folk. Nog så viktigt. Många skyltar finns och man ser att det är knepigt för många. I går öppnade många uteserveringar i Stockholm och kanske kan det hjälpa upp. Tror nog att det är så i hela landet.
   Hoppas innerligt att flyget lyfter och att ni kommer hela vägen hem. Trevlig resa och välkomna hem-
   Kram

 10. Tack för den härliga promenaden Ditte! Många trevliga skyltar!
  En konstig tid just nu och svårt för många … bara att hoppas att de klarar krisen och kommer igen när detta är slut.
  Ha en bra dag!
  Kram

  1. Visst är det en konstig tid nu. Jag har gått mycket i veckan, än mer än vanligt, och visst ser man att många har det knepigt. Men många uteserveringar öppnade igår och här på Söder såg jag att de var välbesökta. Bra så! Håller alla tummar för de mindre företagen som ju inte har så mycket pengar på lut.
   Önskar dig också en fin måndag.
   Kram

 11. Ännu en härlig och avundsvärd promenad 😀 Vilket fantastiskt väder på dom två översta bilderna också, underbart!
  Älskar dom färgglada köksattiraljerna – hur läckra som helst.
  Restaurangerna har det inte lätt… Undrar hur det ska gå för dom här i Spanien? Många andra små näringsidkare har det inte lätt dom heller. Frisörer, affärsinnehavare… Må detta gå över fort!

  Ha en fin start på veckan 🙂

  1. Vi hade så vackert väder igår och var ute med S&J och promenerade i fyra timmar. Många steg blev det. Men jag har överlag promenerat mycket i veckan, dryga 6 mil och en hel del skyltar har jag sett. Visst är köksmaskinerna läckra. Har en el-visp och en mixer från SMEG och de är verkligen bra. Dock mindre färgglada än dessa. Mina är av äldre modell. Vi pratade just igår om hur det ska gå för Spanien med allt. Och nu fortsätter ju karantänen ett tag till. Inte bra för alla jobb och ekonomin. Ja, lika bedrövligt i många länder. Hoppas verkligen att det strikta som råder i många länder hjälper.
   Önskar er också en bra start på veckan.

 12. Vilken magisk utsikt du har från din balkong!!
  Väldig intressant läsning om Barnängen. Jag trodde dock att man bara förknippade tvålen med Barnängen och inte textil. Tack för din insats ochvtolkning <3
  Kram

  1. Tack! Alltid trevligt att ha något fint att titta på och ofta är det även omväxlande. Barnängen är ett gammalt industriområde med sin speciella historia och det finns en hel del liknande områden här i närheten. Jodå tvålar har också producerats på Barnängen och visst är det intressant hur namnet i sig kommit till.
   Önskar dig en så bra vecka som möjligt.
   Kram

 13. Så många och långa promenader du gör på Söder och i Stockholm.
  Det är så roligt och fint att få komma med nu då jag inte orkar gå så länge som förr.
  En härlig söndag- och skyltningspromenad.
  “Jag kan inte själv”. Hundens budskap är tydlig och jag hoppas att uppmaningen efterföljs.
  Många barer, caféer och restauranger har det mycket besvärligt nu och en del måste till och med stänga igen. Hyror och det löpande måste ju betalas och det kanske inte kommer så många gäster som förr.
  Var rädd om dig ute i vimlet.
  Varm kram!

  1. Du är varmt välkommen med mig via bloggen. Och det är ju också ett bra sätt för dig att komma ut lite längre.
   Här på Söder har många varit ute och promenerat eller tagit med sig kaffe i en termos och satt sig på en bänk. Många är ensamma med här längs kajen kan de i alla fall se folk.
   Svåra tider är det nu för många och hoppas innerligt att det hela mattas av.
   Var rädd om dig också.
   Stor kram

 14. Tack för den söndags promenaden. Gillade verkligen de färgglada maskinerna från SMEG, skulle vilja ha i vårat kök.
  Bra att kunna öppna utecafe tidigare än vanligt och att restaurangerna börjar med Take away. Tänk så många som går en tråkig framtid till mötes nu med allt som detta virus drar med sig.

  1. Trevligt att du gick med. Och visst är maskinerna från SMEG glada i sina färger. Har en elvisp och mixer från dem men de är lite äldter och mindre färgglada. Men väldigt bra kvalité.
   Visst är det bra att öppna uteserveringarna tidigare och jag såg igår här på Söder att de var välbesökta. Kylig vind men i lä var dte helt ok. Och sol var det ju.
   Illa för många just nu men hoppas på att det inom rimlig framtid blir ett slut.
   Ha det så bra du kan.

 15. Jag tror att jag har fotat “pussplatsen” men minns inte om hundskylten fanns där då. När vi var i Stockholm 2018 och bodde på söder då gick vi genom Stig Claessons park för att komma till ett cykelställ med hyrcyklar. Kul att få se den platsen igen.

  1. Vad gäller hundskylten är inte jag heller säker på att den “alltid” funnits där- Vad roligt att du kände igen där här. Fina områden här omkring med sin historia.

  1. Kul att du uppskattar promenaderna här på Söder. Det kommer några till nu i veckan men med tonvikt på Sicklaön i Nacka. Så fint där längs vattnet.
   Visst är hundskylten bra- Tror den är ganska ny.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *