Resor i Sverige Skyltar

En “pärla” med skyltar

Möten av skilda slag är något jag verkligen uppskattar och likaså att besöka platser där jag har varit (både en och flera gånger – känns lite som att komma hem fast en är borta) och  även att komma till för  mig nya trakter. För snart ett par veckor sedan hade jag förmånen att göra en jobbresa tur och retur Stockholm – Höga kusten, ett område jag besökt flera gånger och gärna återkommer till, men förvisso är det så att man inte har möjlighet att upptäcka allt på en kortare tur. Många fina avstickare finns att göra under en resa och en del gjorde vi och de blev alla väldigt lyckade. (Mer att läsa om Höga Kustenresan finns i bloggarkivet från den 14-17/7-2017)

Reser man med en grupp gäster så är det inte “bara” att slinka in på lunch/kaffe/ställen utan dessa måste bokas i god tid innan, särskilt de mest populära,  vilket också är en klar fördel eftersom allt är förberett med mat och dryck och köer m.m. undviks. (Har noterat att dessa pärlor till lunchställen som odta ligger en liten bit från de stora vägarna lockar många gäster och bilister tar gärna en liten omväg för att få bra mat i trevlig miljö. Och givetvis gör det företag jag arbetar för likadant. )

En pärla, bland många, under resan var Timrå Gårdsbutik, ett par mil norr om Sundsvall och härifrån har jag hittat veckans skyltar.  Det är söndag, skyltsöndag, som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar och här hittas övriga skyltare.

 

En fin röd träbyggnad ute på landet  i vackra omgivningar skulle visa sig innehålla en hel del godsaker.

Välkommen med in.

Om man nu tycker om kaffe så kunde detta stämma in men det var först lunch och sedan kaffe.

Som lunchgäst behövde jag inte tänka på några köksregler annat än att stänga av mobilen eller ha den på ljudlöst.

Vi serverades nygjord varmrökt lax med färskpotatisstomp, (grovt potatismos) inlagd gurka och romsås. Verkligen gott!

Förutom den trevliga restaurangen, kombinerad med café finns en butik där det var lätt att hitta något som kunde följa med hem och även komma till användning.   Gott om skyltar var det och en del favoriter fann jag.

Stämmer bra! “Livet är som att cykla – för att behålla balansen måste man fortsätta att röra på sig. “

Kunde inte låta denna godbit till skylt förbli ofotograferad….

 

 

 

30 svar på ”En “pärla” med skyltar”

  1. Tack! Timrå Gårdsbutik var en riktigt “pärla” ute på landet och hit återkommer jag gärna-
   God mat, fina omgivningar och mycket annat fanns här.

 1. God mat förhöjer alltid stämningen.
  Stämmer ju väl den där skylten om att livet är som en cykeltur där man alltid måste röra sig för att hålla balansen 🙂
  Och nätet, ja visst har ens liv en förmåga att vara fantastiskt på nätet 😉

  Önskar dig en fortsatt fin sommardag!
  Kram Christina

  1. Visst gör det och likaså vacker miljö och fin dukning.
   Cykelskylten fastnade jag också extra för för att just finna balansen i tillvaron är så viktigt och vi har alla våra sätt att göra det.
   Och visst är det lättare ibland att livet är “perfekt” på nätet. Tänkvärd skylt.
   Önskar dig också en fin kväll och en spännande vecka. Vet ju att du har mycket på gång.
   kram!

 2. Förträffliga skyltar och omgivningar. Riktigt lantliv.
  Ja, de där om Livet, det finns en del sanna påståenden. Livet är som en promenad, med grus i skorna. Livet är som en påse, tomt och innehållslöst, tills man fyller det.
  Ja, och så sista skylten, ack ack.
  Din lunch där, den skulle ha smakat mig, ser delikat ut!
  Skyltsöndagskram!

  1. Tack! Och det var väldigt roligt att finna dem här i lilla Timrå gårdsbutik ute på landet. En butik och restaurang väl värd en liten omväg.
   Och visst är livet lite av varje. En del grus komer in i skorna och livet behöver en fylla med något.
   Lunchen var verkligen god och likaså var kakbuffén, allt bakat på plats, vi fick till dessert också väldigt god.
   Önskar dig en fin skyltsöndagskväll.
   Kram!

 3. Gillar alla dina skyltar. Speciellt skylten “Livet är som att cykla” kanonbra jämförelse!!
  Den sista är även en bra… Så bra Du har det och Vi alla andra som har ett bra bloggnät. Gillar verkligen lunchen som intogs innan kaffet?Kram på dig

  1. Tack! Jag blev förtjust i flera och log när jag såg dem. Och den sista är en favorit. Och visst har vi det bra och mend vänner runt om oss och vänner i bloggvärlden och ibland så går de ihop.
   Kram och trevlig kväll.

  1. Här var det verkligen fint på alla sätt med god mat och härliga omgivningar. Ofta kan man hitta “pärlor” om de stora vägarna lämnas.
   Dessutom finns en trevlig butik med en hel del roliga saker.
   Stor kram!

 4. Vilket mysigt ställe och maten, den maten… Det finns många pärlor i vårt land minst sagt! Trevligt att få se ytterligare en!

  Kram

  1. Visst finns det gott om “pärlor” i Sverige. Oftast måste man bara lämna de stora vägarna och ta sig några km bort så finns de.
   Och hit till Timrå gårdsbutik återkommer jag gärna.
   Kram!

 5. Vilket gulligt ställe! Så mysigt att slå sig ner där och äta den goda lunchen och sen en kopp kaffe som efterrätt!
  Haha! Skrattade gott åt sista skylten 😀
  Stor kram

  1. Detta var verkligen en “pärla” och jag återkommer gärna hit även privat. Lämnar man de stora vägarna så finns det en hel del att hitta. Nu var ju detta beställt och bokat innan och ett bra jobb som gjorts av de ansvariga på resebyrån som hittat både bra hotell, restauranger och utflyktsmål. Extra roligt att jobba då.
   Flera roliga skyltar fanns i butiken och den sista gillade jag också extra mycket.
   Stor kram!

 6. Ja hon har verkligen förvarat vitrinskåpet väl åt mig, Tur hon behövde ett då jag skulle göra mig av med det, annars hade det nog inte gått och få tillbaka. Det stod hos mormor och morfar på sommarstället, så det betyder ändå lite för en 🙂

  1. Ibland har en tur och det hade du ju. Finte att nu få vitrinskåpet tillbaka när du har plats för det. För visst rymmer det fina minnen.

  1. Tack! Ja, flera skyltar kan en skratta åt och visst ligger det en del i budskapet.
   Ha det bra! Och njut av allt!

 7. HIhi, vilka härliga skyltar du hittat! Köksreglerna är verkligen tänkvärda, cykelskylten likaså, och inte minst den sista skylten, love it!

 8. Så härligt att du får resa en hel del, älskar att komma tillbaka till platser jag trivts på, precis så är det ,det kännas som att komma hem ,-)
  Nya platser är härligt det med, båda behövs ,-)
  Ser fint ut och härliga skyltar!
  Ha det riktigt fint
  KRAM Primrose ,-)

  1. Just kombinationen av att både besöka för mig nya platser och komma tillbaka till gamla tycker jag om.
   Och roligt är det att på gamla ställen se/uppleva nya saker. Eller med “nya ögon”. Första gången är det ofta så mycket nya intryck att det är svårt att ta in allt. Man ser men upplever inte alltid.
   Idag ska vi se och uppleva Helsingfors, en nygammal bekantskap.
   Önskar dig en bra start på veckan.
   Kram!

 9. Inte bara härliga bilder här utan riktigt roliga skyltar också:-)
  Jag menar utan en Nespresso på morgonen skulle livet ju vara rena döden , eller hur;-) Så livet börjar absolut efter en kaffe:-)

  Att prata i mobilen, messa, läsa bloggar med mera under måltider borde vra lika förbjudet som att göra samma sak när man kör bil, vilket det är i många europeiska länder, dock inte i Sverige. Konstigt, då Sverige gillar förbud…

  Sista skylten är bäst!!! Ja, visst är det många som låtsas ha det perfekta livet på nätet – kanske även du, jag och våra bloggkomisar också… . Den skylten äger mycket tycker jag.

  Tusen tack för en härlig skyltning och länken:-)

  1. Här i Timrå gårdsbutik stötte jag på många godbitar i skyltväg och några förevigades. Vad gäller mobiler är det nog så att en del inte förstått att de inte hör hemma vare sig vid bilkörning eller vid ett matbord. Visst är det märkligt att det i Sverige inte finns förbud mot att tala i mobilen vid bilkörning. Och som sagt. Mycket annat är förbjudet så varför inte detta…
   Sista skylten tror jag stämmer ganska bra för även om en har det bra finns det dagar och stunder som inte alls är de där perfekta.
   Märkligt vore det annnars.

 10. Vilken trevlig gårdsbutik med många härliga skyltar … och den där varmrökta laxen ser helt fantastisk ut. Rökt lax är bland det godaste jag vet!
  Köksreglerna känns trots allt väldigt självklara, men är kul när man ser dem på pränt 🙂
  Klokt citat av Einstein och den sista är bara såå talande!
  Önskar dig en ny fin dag!
  Kram

  1. Timrå Gårdsbutik var verkligen en “pärla” och det fanns en hel del annat förutom väldigt god mat. Skyltutbudet var varierat och den sista skylten är verkligen talande.
   Just nu är vi på väg in till Helsingfors med båt och nya möten och upplevelser väntar.
   Önskar er också en fin måndag.
   Kram!

 11. Superbra skyltar! Den sista är väldigt bra. Man får bara hoppas att de som skyltar om det också anser det så mycket så det blir självuppfyllande. Positivt tänkande!

  1. Tack! Ja, positivt tänkande i alla lägen. Och jag försöker med det, dock kör det ihop sig ibland…
   Sista skylten har en del med sig att tänka på. (Jodå, de andra också…)

  1. Jadå! Och jag trivdes verkligen där med precis allt. Kommer gärna tillbaka både privat och med resenärer. Antar att du kände igen dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *