Skyltar Spanien

Skyltande resa

Dagens resa går i skyltarnas , skyltningens tecken och jag börjar i Torreviejas grannstad Murcia, en stad som är värd flera besök och som ligger ungefär en timmes resa västerut in i landet. Många gatuskyltar där är vackert målade och känns personliga och de känns som om de talar och berättar sin historia för besökare.

Viktigt är ju också att få veta vad som är tillåtet i en stad eller område och skyltar kan ge en god fingervisning därom.  Här tror jag att jag förstått budskapet i stort men exakt vad den överkryssade bilden till vänster vill förmedla är jag osäker på. Har i varje fall förstått att böter på 750 euro kan komma på fråga om jag inte följer budskapen.

 

Från Murcia blir det en förflyttning till den trevliga lilla staden Guardamar del Segura, 13 km norr om Torrevieja.

Ja, det var inte besök i Murcia och Guardamar under samma dag. Tydlig skyltning vad gällde  busstationen och extra roligt att konstatera att det var en trevlig byggnad i modern stil och med moderna faciliteter som wifi, biljettlucka, viss info och toaletter. (Busstationer tycker jag ofta tenderar att var slitna och trista tillställningar.)  Busstationen hade även ett konstverk i närheten som var svårt att upptäcka, men jag är uppmärksam och undrade vad som fanns där på en mur mot en sopstation. Varför det fanns just här förstod jag inte. Spelar dock mindre roll men tycker nog det förtjänade en mer framträdande plats.

Konstverket finns på en mur ca 50 meter bakom busstationen.

Att besöka parken, Dunas de Guardamar  – Parque Alfonso XIII kräver noggranna förberedelser och att man är varsam. Vi läste på, gick in i parken och visste förhoppningsvis vad som var tillåtet och det var ju en hel del.

 

Tillbaka i Torrevieja är  den färgglada flygbussen alltid en trevlig syn och den tar en smidigt både till och från Alicantes flygplats och dessutom med pensionärsrabatt.

I Torrevieja ser jag också en läcker belgisk HD motorcykel. En vackert röd och tänk att färdas upp genom Europa på den. Ja, tänka kan man alltid. Men inser att det stannar där.

De flesta resor har ett slut och så även denna skyltresa. Och för egen del blir det idag en annan resa.

 

Det är skyltsöndag  och skyltsöndagstemat förvaltas av bloggvännen BP och hos henne finns förutom de egna skyltarna med “knorr på” många olika skyltare och skyltar. Titta gärna in!

36 svar på ”Skyltande resa”

 1. Tack för en trevlig resa och skyltning 🙂

  Jag tror nog att den vänstra delen av hundskylten innebär att man inte får mata lösdrivande hundar? Inte för att det finns så jättemånga såna här. Har sett kattvarianten av den vid Aldea del Mar här i stan, och där är den mer befogad 🙂

  Ha en skön söndag!

  1. Tackar!
   Aha, så kan det ju vara. Och har du settt liknand eskyltar så är jag benägen att också tro det. Men man kan inte påstaå att den skylten är så tydlig i sitt budskap- men man kansk esla använda sin fantasi.
   Trevlig kväll önskar vi er.

 2. Hej” söstra mi”!
  Tar en liten besöksrunda denna dag 🙂
  Gillar dessa fina spanska skyltar, deär välkomnande! Men något röriga kan kan jag uppleva raden tillåtet och otillåtet, även om de har sin tydlighet i sig.
  Jag kom långt iväg då jag mellanlandade här hos dig! Förstår att du är kvar i Torrevieja än.
  Idag snöar det rejält här, men det gör då inget 🙂
  Ha det så gott och hälsa Bosse!
  Stor kram!

  1. God afton finaste Tove och tusen tack för besöket. Ja, så tydliga är ju inte de spanska skyltarna men man kanske får använda sin fantasi när det gäller tolkningen. Det är jag bra på…
   Vi reste hem idag och nu är det huvudstaden som gäller ett tag och det känns också bra. Fint att varva. INgen snö här utan lite vårkänsla.
   Bosse hälsar!
   Önskar dig det bästa!
   Stor kram!

 3. Vilka härliga skyltar!
  När det gäller den andra skylten:
  så betyder den överkryssade bilden att man inte får släppa sin hund lös i parken!
  Önskar er båda en trevlig hemresa!
  Kram!

  1. Tack! Tänkte också på detta men helt tydligt är det ju inte.
   Vi är hemma nu och resan gick galant med SAS och Stockholm bjöd på riktigt fint väder. Skönt! Och skönt att vara tillbaka i huvudstaden igen.
   Kram och trevlig kväll.

 4. Otroligt så många härliga skyltar det finns!! Och ytterliga kom nu i dagens inlägg, trevligt! Beträffande förra inlägget från Guardamar hann jag inte kommentera, vi har haft barnbarnskidsen hos oss i helgen….. Vi harcampat i Guardamar några gånger och gillar både stan och den underbara stranden!
  Nu avlevererat barnen och körde nyss förbi er bostad!

  1. Bråda tider med barnbarnen blir det och det är ju väldigt roligt men så mycket annat hinner man ju inte. Ska ha våra juniorer här i veckan och det ska bli jättetrevligt.
   Guardamar är verkligen trevligt och i sommar ska vi ta en cykeltur hit, 13 km är helt ok. Stranden är ju så fin och mysigt att sitta på någon av strandrestaurangerna i skuggan och då och då ta ett dopp.
   Vi hörs i veckan!
   Kram!

 5. Du har helt klart hamnat i “sign heaven” idag, eller rättare sagt jag med. Älskar spanska skyltar. De har liksom “det” lite mera än våra svenska varianter
  Kakelskyltarna är så fina, personliga och färgglada.
  Gissar att den överkryssade “perron” betyder att hunden inte får springa fritt, för den kan ju inte betyda att man ska plocka upp bajset i påsar när det är “bajsförbud” på skylten bredvid. Ja, inte att en hund förstår iaf;-)
  I parken får man iaf göra mera än vad man inte får göra – tydligt och bra!
  Bussen är fräsch och ögongodis.
  Å TACK för att du tackar för dig den här gången. Å jag säger TACK för toppen skyltning och länken:-)

  Hoppas du har en fin resa – hem kanske!?

  1. Ja, så kan det nog vara med den bilden på hundskylten jag inte riktigt kunde tyda, inga lösa hundar inom området. Men så tydlig var den ju inte… Vi kör på det.
   Vad gäller parken så var dte ju mycket man fick göra och så är det då inte överallt.
   Resan har gått hemåt idag med SAS och den gick bra. Och sista skylten med Tack var både till Torrevieja för denna gång och till alla som läser, kommenterar och uppmuntarar här på bloggen. Kul att vara med och skylta och ta del av andras skyltningar.

 6. Skyltar är lustiga saker, just när det kommer till publika platser där det är förbud och liknande. Uppenbarligen är parkskötarna trötta på att plocka bort ballonger från träden samt att det är förbjudet med Guerilla Gardening! Ja, om det inte är skogsväxter som man odlar.

  Och säg inte “Dutti vovve!” och klappa på huvudet när vovsingen kissar på gångvägen. Haha! Det är väl i Torrevieja kommunen håller på att skapa ett DNA-register över hundarna, va? För att kunna identifiera förövarna och bötfälla husse och matte. Det låter verkligen skrattretande men jag förstår det, verkligen! Har ju en sträcka intill Svenska skolan i Fuengirola som jag kallar för bajsgången.

  1. Visst kan skyltar vara både lustiga och mer eller mindre tydliga att tolka och förstå. Ibland vore det bättre om det stod vad som är tillåtet, har ofta tänkt på det just i USA.
   Ja, detta med DNA register i Torrevieja har jag läst om men det känns enklare med lite “civilare” ute på gatorne, skulle räcka för att få in bra med pengar itll kommunen. Tycker det är bedrövligt med hundägare som inte kan sköta hundarnas behov annat än på gator och trottoarer och det verkar vara liknande på sina ställen även i Fuengirola. Visst är detta trist!

 7. Visst ska man respektera vilka regler som ska följas som står på skyltar. Det var tur de skyltade stort så man verkligen visste vad som var förbjudet och tillåtet. Hur många följer dessa regler i Spanien…..
  Hundskylten var klurig att tyda. Jag kom så långt att hunden skulle vara kopplad och att man skulle plocka upp efter sig… Sedan kom det kluriga….
  Tack för skyltningen!!!

  1. Jag försöker att se hur man tänkt sig men just i Spanien är det ju inte så många som följer det som gäller- Tänker mycket på hundägare som sätter sina hundar här och var på trottoarer och inte plockar upp efter dem. Höga böter är det, men vem kollar…
   Likadant är det dryga böter öfr att bada vid röd flagg men inte är det många som får betala när de trotsar detta och sätter andras liv på spel.

   Skönt med lite stöd där vad gällde den vänstra bilden på hundskylten. Jag klurar fortfarande.
   Kram och trevlig kväll-

 8. Ja ni är en hög som är med i skyltning här i bloggvärlden du har ju fått bilder på bra skyltar hoppas ni njuter o solen är framme kramiz

  1. Jag kom också med i skyltningen och det är ju ofta men stöter på skyltar av olika slag och man kan ju göra det man själv vill av det hela.
   Vi har haft en bra dag med lite varierande väder.
   Hoppas du haft det bra.
   Kram!

 9. Vad roligt att följa med på din skyltresa! Det var både vackra och intressanta skyltar, vissa med rejäla förhållningsregler. 😉 Det där konstverket bakom busstationen var det tur att du hittade! Jag älskar sådana där konstverk man plötsligt träffar på under en promenad. Som en sann resebloggare hade du kameran med och det tackar vi för! Kramar

  1. Tack! Kul att du hängde med! Ja, visst var det lustigt med konstverket på en grå mur som ledde in till en sopstation. Och jag vet inte varför det fanns just där. Men man måste ju inte veta allt. Och kameran är ju med…
   Kram och välkommen hem från Asien! Ser fram emot många inlägg.

  1. Resande spanska skyltar blev ett passande tema idag och jag har ju dessutom rest hem så det blev lite dubbelt där.
   Kram!

 10. Tack säger jag för dessa härliga spanska skyltar! Gillar bussen som har så glada färger. Behövde något färgglatt att vila ögonen på efter en hektisk dag!
  Må så gott!
  Kram 🙂

  1. Jag delar gärna med mig av det mesta och så även av skyltar. Förstår att du haft en hektisk dag men kanske är ni nu snart i mål.
   Alltså vad gäller att flytta saker.
   Kram!

  1. Visst är den och roligt att gatunamn visas på detta sätt för det ligger omsorg bakom. Och motorcykeln var så häftig, men jag tror inte jag skulle våga köra den för den är tung.
   Kram!

 11. Många intressanta skyltar! Ser att du fått förslag på tolkningen av den överkryssade hundskylten. 🙂
  Sen ser jag också att ni rest hem till våren. Vi fick snö här uppe i natt, så våren låter sig vänta.
  Välkommen hem till Stockholm! Raoul håller på och flyttar tillbaka till Umeå och säljer sin lägenhet på Söder, så det ska bli spännande att se hur mina Stockholmsbesök kommer att bli i framtiden. 🙂
  Men den tiden, den sorgen.
  Ha en skön vecka! Kram!

  1. Tack! Ja, nu är vi hemmma igen ett varv och det är alltid fint att komma till Stockholm.
   Här är det snöfritt men det har regnat i natt men kanske orkar solen titta fram. Hoppas det.
   Aha, då kan det ju bli lite knepigt med besöken i Stockholm för din del för det har ju varit perfekt att ni kunnat bytlåna lägenhet. Du får skynda dig hit nu när den finns kvar.
   Kram och trevlig måndag.

 12. Härliga skyltar och för mig ovanliga och annorlunda.
  Festlig hundskylt. Två saker får man inte göra där och en sak går bra. Tydligt och klart.
  Håller med dig om busstationer så det måste ha varit trevligt att möta något som var genomtänkt. Konstverket? Vad föreställer det, har du en aning?
  Bra skyltat i parken. Får, får inte.
  Motorcykeln, den var läcker.
  Välkommen hem!
  Varm kram och sköt väl om dig.

  1. Tack! Det känns fint att vara hemma.
   Lite annorlunda skyltar blev det, Några tydliga och andra får man fundera lite på.
   Vda gäller konsverket har jag ingen aning om varför det är placerad på en grå mur in till en sopstation eller vad det föreställer- Fanns bara en liten skylt med namn på konstnären men jag skall söka vidare näsa gång jag kommer hit.
   Och motorcykeln! Riktigt vacker, men för tung för mig att ens kunna tänka tanken på att köra.
   Stor kram till dig och trevlig måndag.

 13. Det kan var både fint och kul och inspirerande att bli vägledd när man tar sig fram. Informativa och roliga skyltar och ibland små “landmärken” som är rena konsten.
  Önskar dig åtminstone en liten gnutta sol denna gråmulna dag. Men hur som, i alla fall en härlig måndag. Vädret rår vi ju inte på.
  Varm kram!

  1. Visst kan skyltar vara trevliga och ibland mer informativa och ibland förstår man inte alls- men då får fantasin träda i kraft.
   Grått är det, men jag bryr mig inte så mycket om vädret för det blir ju som det blir helt oavsett. Själv har jag en trevlig bloggdate med lunch på gång så det ser jag fram emot.
   Önskar dig en fin måndag.
   Stor kram!

 14. Visst är den del skyltar helt obegripliga! Som den där överkryssade tolkar man ju som att man inte får ge sin stackars hund mat 😀
  Förstår av kommentarerna att resan gått bra 🙂
  Stor kram från oss!

  1. Har läst i kommentarerna att det finns olika tolkningar av just denna överkryssade hundskylt så direkt tydlig är den ju inte.
   Resan gick bra och det är fint att vara hemma igen.
   Kram och trevlig måndag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *