Allmänt Torrevieja

Skönt att vara på hemmaplan igen

Efter veckans snabba skiftningar är jag åter tillbaka hemma i den spanska sommarstugan. Skönt att vara på hemmaplan igen och att inte längre ha ont. Det  blir en lugn dag och förutom en stärkande promenad ska jag ägna mig åt att vila mig i form. Ett bra sätt att göra det på är i sällskap med en god bok eller ett korsord. En promenad i “Blogglandia” känns också väldigt överkomlig.  Snart är jag tillbaka i den gamla formen igen med vind i seglen och mer fart. Men inser att jag får skynda långsamt. I alla fall göra mitt bästa för att det blir så. Önskar er alla en fin lördag.

 

Skönt att vara hemma igen och fint att titta på blommorna på terrassenSkönt att vara hemma igen.

Snart har jag också vind i seglen igen. Bara en tidsfråga.

Och redo för nya hopp. (En gammal bild som jag verkligen gillar. Från en orörd del av kinesiska muren vid Simatai)

 

42 svar på ”Skönt att vara på hemmaplan igen”

 1. Så skönt att du är på hemmaplan igen! Dock låter det som ett klokt val att skynda långsamt och inte ha för bråttom. Vila sig i form med ett korsord eller en bok låter som en ypperlig sysselsättning 😀

  Kram och god lördag!

  1. Nu när jag är smärtfri känns det fint att vara på hemmaplan igen och att skynda långsamt blir det till att göra.
   Önskar dig en fin lördag.
   Kram!

  1. Jag mår mycket bättre och har inte längre ont. Så befriande!Och blommorna tyckte jag piggade upp både bloggen och tillvaron.
   Och skyndar långsamt – det gör jag.
   Tack för omtanken
   Kram!

 2. “Ljuvligt, ljuvligt bliver det till sist …! (sjöng jag på Frälsis en gg i tiden)

  Vilka UNDERBARA BLOMSTERFOTON !! De andra två visar
  FRIHET för mej. Såå glad att du “seglat” och “glidit” hem igen.

  1. Tänk. den sången minns jag också från Frälsis. Gick dit ibland med min farmor och de hade så glada sånger. Kände att blommor passade fint idag. Och frihet är de två sista bilderna för mig också. Nu är jag fri från det onda.
   Och seglat hem har jag.

 3. Så skönt att du är bättre och snart på banan igen. Den sista bilden ser väldigt läskigt ut, det skulle jag aldrig vågat.

  1. Jag är så glad jag fick så bra vård och snabbt dessutom. Och nu kan det bara bli bättre. Sista bilden, att ta “klivet”- när det är gjort så är man på väg. Och det kan man vara på många sätt.
   Kram!

 4. Babysteps är det bästa när man är konvalescent – så ta det lugnt och njut av tillvaron nu när du har “sluppit ut”!
  🙂

  Ha en fin kväller!

  1. Ja, små steg blir det och idag blev det just en promenad med dessa “babysteps” men jag kom framåt. Och hem kom jag också. Hade Bosse med som stötta och övervakare. Och nu när jag inte har ont kan jag helt klart vara här hemma.
   Önskar er en fin kväll.

 5. Så skönt att du är på hemmaplan i sommarstugan igen. Fina blombilder och den sista bilden är lite läskig ( i alla fall för min del).
  Var nu riktigt rädd om dig och vila dig i form.
  Många kramat/A-K

  1. Nu när jag inte har ont efter att ha fått bra behandling är det skönast att vara hemma och mediciner har jag ju fått med mig.
   Tyckte blommorna piggade upp.
   Sista bilden är lite en känsla av frihet för mig.
   Stor kram!

  1. Muchas gracias! Ja, fint att vara hemma igen och att inte ha ont. Sen är jag glad över en bra försäkring…
   Abrazo!

 6. Att vila dig i form på er terrass och i sällskap med sååååååå fina blommor, speciellt din älskade passionsblomma är ju rena paradiset. Å detta med soligt väder och minst 20 grader – ja, bättre förutsättningar för ett snabbt tillfrisknande kan man knappast ha.
  Sedan har du ju väldigt bra kondis efter alla dina långpromenader, så snart är du i gammal god form igen. Kram!

  1. Vilandet har gått ganska ok idag och den kompletterades med en promenad. Det har blåste på eftermiddagen men i lä har det varit riktigt skönt så jag har suttit ute ganska mycket.Och att titta på blommorna och inte göra något alls har fungerat det också.
   Jag har en hyfsad grundkondis och visst gör det sitt till både för välbefinnandet.
   Kram!

 7. Vad härligt att du är “hemma”! Många varm krya på dig -kramar från oss (här har vi haft det molnigt hela dagen och förkylningen gör att jag håller mig inomhus och framför teven och datorn)

  1. Nu när jag inte har ont längre är det skönare att vara hemma och mediciner har jag med. Stort tack för er omtanke.
   Hoppas att du nu kurerar din förkylning ordentligt och vilar dig i form.
   Kramar från oss.

 8. HEj Ditte skönt att du har blivit av med de men en fråga vad var orsaken till det så du kan undvika att få ont igen bra att veta för andra sen får vi regn lördag o söndag så även jag skall ta det lungt ha en trevlig kväll väntar på din nästa resa om du har planerat någon

  1. Jag har en rejäl inflammation i magen och vad som orsakat den vet man inte.mycket antibiotika har jag fått via dropp och nu fortsätter jag med mediciner här hemma. Och jag har inte ont längre. Jag har fått väldigt bra och snabb vård.Nu blir det att vila mig i form och samtidigt se till att krafterna återvänder. Vad gäller resor så får vi vänta ett tag för jag måste bli piggare.
   Önskar dig en fin kväll och helg.

 9. Hola! Skönt att du är hemma igen! Nu får du sakta men säkert traska dig i form!
  Själv är jag i en lägenhet vid stora torget i Karlstad och raggarbilarna susar förbi utanför fönstret med musiken på maxvolym… ?

  1. Hola! Fint att vara hemma och utan värk. Vi har varit ute och traskat lite idag och sedan får jag öka lite dag för dag i lugn takt. Men jag har hyfsad grundkondition och det är alltid något.
   Trevligt med Karlstad men raggarbilarna med hög musik kan man ju undvara. Hoppas natten blir musikfri.
   Kram!

  1. Vackra blommor piggar upp och det finns gott om dem här, egentligen hela året för kallt blir det ju inte. Idag ser det ut att bli heldagsregn så hoppas de inte drunknar.

 10. Jag är såå glad att se att du är hemma igen – och att du verkar må bra 🙂 Ta det lite lugnt några dagar … snart är du i gammal god form 🙂
  Kram

  1. Nu när smärtan är borta så känns det skönt att vara på hemmaplan. jag tar det lugnt och har en hyfsad grundkondition så nu vill det till att återfå den och lite mer ork rent allmänt.
   Kram

  1. Jag är också glad över det och det blir små skutt till att börja med. Men de blir snart större.
   kram!

 11. Gomorron Ditte!
  Så skönt att du verkar vara på benen igen! Vi önskar dej fortsatt god bättring!
  Leffe och Ingrid

  1. Gomorron!
   I alla fall efter gamla tiden…
   Det är skönt att vara på benen igen och att smärtan fått god hjälp av sjukhuset att försvinna. Nu kan det nog bara bli bättre.
   Tack för omtanken!
   Hälsningar till er från oss båda.

 12. Oh så skönt att du kan vila dig i form hemma och att man hittade roten till det onda! Jag antar att det bästa stället för vila finns just där du är just nu. Behagligt klimat och något vackert att vila ögonen på. Blommor och inte minst Bosse! Kram

  1. Nu när smärtan är borta känns det bra att var här hemma. Jag har ju med både restriktioner och medikamenter hem.God hjälp har jag också av “syster” Bosse.
   Kram!

  1. Tack Eva! Visst känns det skönt att vara av med smärtan och att vara hemma igen. Nu kan det bara bli bättre hoppas jag.
   Stor kram!

 13. Så härligt att höra att du inte har ont längre! Och skönt att du är hemma och kan ta det i din egen takt!
  Men lite sol hade ju varit trevligt nu….men den kommer väl tillbaks 🙂
  Fortsätt nu krya på dig!
  Stor kram

  1. Tack Ami! Smärtan är borta och då är det skönt att vara hemma igen. Solen väntar jag ivrigt på men den lär ha paus idag.
   Stor kram!

 14. Trodde jag hade skrivit, men tydligen inte.

  Skönt att du nu är hemma och kan ta det lugnt, göra det som passar. Hoppas bara att vädret blir behagligare, i dag har det regnat vilket är välbehövligt. Men värmen är också välbehövlig!

  Krya på dig!

  1. Tack, Emma! och nu när jag inte har smärtorna kvar känns det skönt att vara hemma igen. Önskar mig också bättre väder, men idag heldagsregn.

 15. Åh så härligt att du är på G igen. Kände bara att jag måste gå in och kolla läget trots sisådär uppkoppling. Det kan bara bli bättre eller hur?

  Vi har gjort Tbilisi idag, i kyla, snöblandat regn och allt som hör till, men det är en mysig stad och blogg kommer snart. I morgon åker vi upp i bergen, upp till Kaukasus, dit jag var på väg på en spektakulär skidresa för 40 år sedan, men Afghanistankriget kom emellan…se verkligen fram emot upplevelsen.

  Ha det gott och hoppas att det bara blir bättre och bättre för dig…jag hoppas på bloggeri, i alla fall i övermorgon.

  1. Så skönt att vara smärtfri och nu när jag är det är det fint att vara hemma.
   Har undrat så hur er resa gått och varit med i tankarna. Vet väldigt lite om Tiblisi och ser fram emot att få veta och se mer härifrån. Intressant med en tur upp i bergen och att resan dit nu blir av.Så spännande!
   Önskar er fina och händelserika dagar.
   Väntar med spänning på blogginlägg.

  1. Ja, så skönt att vara smärtfri och hemma igen. Dock med mediciner och förhållningsorder och det blir allt bättre dag för dag.
   Tack för omtanken.
   Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *