Skyltar Stockholm

Sköna maj och Skyltsöndag. Varmt välkomna båda två.

Söndag! Och dags igen för en rolig ”Skyltsöndag” som bloggvännen BP så förtjänstfullt förvaltar. Här är det ”skyltar” av olika slag som gäller och med väldigt fri tolkning. Dagens skyltar, utom en, är hämtade från den gångna veckan och från Södermalm i Stockholm. Välkommen sköna maj.

Sköna maj välkomnade vi på balkongen. Stockholm är vackert både dag och kväll. Gårdagens kväll var vacker och vi blev sittandes länge på balkongen. Dock med en tröja på.

Sköna maj – Välkommen

April  månad har vi lämnat och sköna maj har anlänt. Ännu, så här i början ett oskrivet blad men viss kommer många blad att fyllas även denna månad.

Sköna maj visade sig fint i morse. Frukost på balkongen. Söndag morgon och frukost på balkongen. Och idag var verkligen sköna maj här redan på morgonen. 

en av veckans promenader såg jag utanför några butiker och restauranger olika färdigpackade matkassar som väntade. Några var beställda och andra fanns till försäljning.

Den här skylten fick jag från Uppsala och dottern. Lite klurigt budskap.

Restaurang Lokes bar på Bondegatan. En favorit. 

Rolig skylt på Lokes som visar vårt  bord.

En annan skylt som finns här på en vägg är boxaren Ingemar Johanssons autograf.

Och om man nu ska gå så mycket i Stockholm som vi gör är det ju bar att veta var man ska gå.

 

Flera gågator finns på Söder och jag uppskattar att man skriver vad som gäller. Men undrar hur en bilist eller annat motorfordon ska hinna läsa texten.  Kan ju vara bra för dem att veta vad som gäller.

 

Till sist en skylt med en helt annan typ av budskap. Och vänner! Visst är de alltid viktiga och inte mins nu när mycket av den mer vanliga tillvaron är satt  ur spel.

 

Fler ”söndagsskyltare” finns här!  Titta gärna in!

40 svar på ”Sköna maj och Skyltsöndag. Varmt välkomna båda två.”

 1. Frugan brukar köpa en kartong med grönt ibland men det var ett tag sedan nu, inte fel alls med den möjligheten.
  En och annan gågata har vi ju även i Göteborg, åkte runt i en liten lastbil en gång i tiden och levererade/hämtade lakan och handdukar till hotell.
  Många gågator där som man hade tillträde till och det var första gången jag insåg att man inte fick köra på sådana gator med bil.
  Lärorikt och bra motion, helt gratis 😉

  Ha det bäst.

  1. Här har jag sett att det både finns färdigpackade kassar och kassar som kunder har ringt och beställt. Bara att hämta dem ute om man nu inte vill gå in i en butik.
   Visst har Göteborg många fina gågator och stan i sig är jag väldigt förtjust i. Kanske lir det en tur dit i sommar med något av barnbarnen. Hoppas.
   Kan tänka mig att det för din del var knepigt här på gatorna med en liten bil. Vet att man här t.ex. i Gamla stan kan göra undantag för nyttotrafik som vissa tider får köra på en del gågator.
   Önskar dig en fin söndag.

 2. Fina skyltningar Ditte. Den sista väldigt tänkvärd i dagens läge.
  Sushiskylten är klurig. Inte sushi eller sushi ? Det var frågan det 🙂
  Ja, skyltar finns det verkligen gott om men man ska ju se dem också. Jag såg knappt en skylt förut. Nu ser jag bara skyltar..
  Så kan det blir när man är med i ett tema av det här slaget.
  Ha en fin söndag!

  1. Tackar! Ja, sista skylten är alltid viktig men kanske kan man nu behöva en extra påminnelse. Sushiskylten är klurig så jag får nog ta och kolla upp mer vad som menas.
   Skyltar finns av många slag har nog alltid gjort det. Men sedan jag för flera år sedan började vara med i Skyltsöndag så ser jag dem än oftare. Eller snarare lägger märke till dem på ett annat sätt.
   Önskar dig också en fin söndag.

 3. En mycket trevlig skyltvandring och sista skyltens budskap är ju bara bäst!
  Första bilden ser riktigt exotisk ut och andra bilden gillas mest för det underbart vackra lägets skull i strålande vackert väder!
  Annorlunda bordsplaceringsskylt! Och Inte Sushi på en sushirestaurang? Nog hajar man till!
  Ingen frukost ute för mig mer än en gång tidigare. I morse halvmulet men senare kom solen och nu har jag tryckt där i solstolen ganska länge, superskönt. Även lunchen intagen där.
  Hela förmiddagen har kommunen fått städa och sopa stora parkeringen tvärs över gatan efter gårkvällens raggarfest.
  Önskar fortsatt trevlig dag med en stor kram!
  .

  1. Tackar! Ja, många och långa promenader har det blivit även under denna under veckan och skyltar är det ingen brist på. Utsikten hemma hos oss är ju som en fin skylt i sig och särskilt i vackert ljus. Är man “stammis” på en restaurang så är det roligt med det där “lilla extra”. Sushiskylten är klurig men lockar blickarna till sig och gör folk nyfikna.
   Vi hade en helt ljuvlig morgon och strålande väder fram till klockan 13.30. Men då hade jag redan tagit båten ut till Nacka strand för att lunch vid havet med ena dottern. Så fint att kunna ses utomhus och njutbart med en båttur.
   Märkligt att de får ha raggarfest. Men kanske var de färre än 50. Dock borde de ju städa själva.
   Stor kram och fortsatt trevlig söndag.

   1. Svar till “raggarfesten”: Jag vet inte om du läste hela länken jag lade, med det var tusentals. De hade planerat Tidaholm, men där fick kommunen reda på det och kunde stoppa. Så planerade de Hjo, likadant där. Men Lidköping blev helt överraskade. Polisen bröt ju detta kl 00. Jag tror inte de var så särskilt utanför mitt denna gången utan på andra områden, som vid Mc Donalds. Jag varken såg eller hörde något.
    Uddevalla hade också haft streetracing.
    Jag blir så förb på denna totala hänsynslösheten. Här sliter folk i vården natt och dag.
    Nej, jag ville bara förklara och det är nog inte sista gången i år. Och den här Big Power Meet ligger i luften och dallrar…
    Trevlig söndag och kram, trots tråkiga rader 😀 <3

    1. Jodå, jag läste hela länken. Men hur som var det ju illa på många sätt. Jag läste din kommentar hos mig att det städats tvärs över gatan hos dig så i och med det antog jag att det hördes även till dig. Men skönt att du var ostörd. Desto jobbigare för det äldreboende det stod om att de hade varit utanför liksom på MC Donald´s. Tack för din förklaring. Men visst hade det ju varit önskvärt med ett snabbare ingripande men polisen kan ju inte hinna allt de heller. Säkert är de inte så många på plats heller. Vad gäller Power Meet så borde det ju inte kunna genomföras. Här får man ju inte samlas mer än 50 personer. Kan tänka mig att de borde ha tillstånd för Power Meet och det behöver ju inte myndigheterna bevilja.
     Inte kul för en stad, vart det än är, att drabbas av detta.
     Önskar dig också en fortsatt fin söndag.
     Kram

 4. Så fina bilder från april månad, det tackar jag för ,-)
  Mina ben blev ju inte lika trötta som dina ben kanske blev, för långt blev det! ,-)

  Härlig balkong, vilken härlig uggla! ,-))
  Bra att kunna köpa färdiga matkassar!
  Kul skyllt du fått från dottern ,-))
  Lokes skylt var också kul, roliga skyltar du visar.
  Bra att det visar var man ska gå eller cykla ,-) tycker de är bra med sånt i utlandet ,-)
  Ha det jättefint
  KRAM Primrose ,-)

  1. Tack! Det var roligt att sammanfatta april för det blev ju en speciell månad. Mars var i alla fall, till en början, mer vanlig. Långt har benen gått men det har varit pauser under gång.
   Balkongen använder vi mycket men det är söderläge så sommartid blir det varmt soliga dagar. Vi har markis men den hjälper inte så mycket mitt på dagen. Men frukost äter vi gärna här och likaså middag. Sen njuter vi här ute länge vackra sommarkvällar.
   En del skyltar blev det under veckan och till största delen lokala. Sushiskylten kommer dock från Uppsala.
   Önskar dig en fin kväll.
   kram

 5. Åh vad mysigt med frukost på balkongen, det är ju inte ofta det händer! Vi har en altan som vi brukar sitta på under sommaren när vi äter frukost om vädret tillåter, så mysigt 😀 <3

  1. Vi tar chansen när vi kan och idag var det en riktigt fin morgon och riktigt mysigt att sitta ute. Vad trevligt att ni har en altan och perfekt att sitta på när det är bra väder.
   Önskar dig en bra start på den nya veckan och en trevlig kväll.

 6. Underbara bilder från kajkanten! Ni ser ut att ett fint väder här i norr är det fortfarande snö kvar och kall blåst men hoppas på varmare väder till veckan.

  Bra med en informationsskylt om vad som gäller på gågator och så får vi hoppas att de som kör bil är gångtrafikanter ibland och hinner läsa skyltarna, fast det ska ju bilisterna egentligen kunna, vad som gäller för bilar på gågator.

  Sista skylten hade ett fint budskap.

  1. Vädret har varierat lite men vår är det och det grönskar fint. Stor skillnad mellan olika delar av landet och jag har förstått att snön är segdragen i norr. Men snart så…
   jag är just fundersam om bilförare och cyklister hinner läsa vad som gäller. På Söder finns sommartid många gågator och det gillar vi.
   Sista skylten kan nog behövas lite extra när det nu är som det är.
   Önskar dig en fin kväll och ne bra start på veckan.

 7. Ja, och så bjöd du på en härligt skyltpromenad också:-) Grönsakskassar är ju en strålande idé. Såg bara ramslök och började dregla.
  Inte Sushi är verkligen ett konstigt namn, men man studsar till och all uppmärksamhet är ju bra som man säger. Det är nog inte många som kan skryta med en autograf av Ingemar Johansson, coolt!
  Den där skylten med all information om vad en gågata är var faktiskt riktigt intressant. Har en känsla av att skylten borde läsas främst av cyklister som totalt struntar i reglerna.
  Sista skylten är ju såååå sant!
  Tusen tack för din fina skyltpromenad och länken:-)

  1. Tack! Och snart är jag väl känd för alla promenader jag släpar med folk på. Men det är många som är med på dem. Jätteroligt! Sushiskylten är knasig men jag tror att just det är vitsen. Man ska bli nyfiken. Men nästa gång jag kommer till Uppsala ska jag ta mig en närmare titt för udda är den. Dessa kassar har jag i veckan sett lite varstans på Söder. En del är beställda och har namn på sig och andra kan man köpa men behöver då inte gå in i butiken utan personal kommer ut och man betalar ute. För egen del har jag handlat hem ramslök.
   Gågateinfon bord cyklisterna läsa men det hinner de nog inte. Även i år blir dte ju många “sommargator” på söder och det är trevligt- Men än bättre om alla visste vad en gågata innebär.
   Sista skylten är alltid tänkvärd men än mer nu när många är ganska ensamma.

  1. Tack! Ja, man får se till att även få med lite av dte vackra vädret när det nu ibland visar sig.

 8. Har gått över Skanstullsbron tusentals gånger så himla kul att se den från “andra hållet” liksom 🙂 Tycker det är en himla massa oklarheter kring gågatorna på Söder, Götgatan upplever jag till exempel som både en gågata, en cykelgata och en bilgata där samtliga har företräde, haha. Cyklade där en gång i rusningstrafik och aldrig igen alltså, var ju djungelns lag som gällde där 😉

  1. Vi bor precis så att vi ser Skansbron och Skanstullsbron- Sitter nu i soffan och ser tunnelbanan och buss nr 4 ta sig över. Och visst ser det annorlunda ut när man ser något från ett annat håll.
   Visst är det oklarheter vad gäller gågatorna på Söder och cyklisterna hinner inte se den info som faktiskt finns på många ställen. Fler gågator blir det här i sommar så bar om alla visst evad som gäller. På Götgatan är det ofta rörigt så vi tar ofta Östgötagatan. Men vi har ju lärt oss nu att den gamla cykelbanan från Skanstull och söderut på vänstersidan även är gångbana. Ja, den plus trottoaren och att cykelbanan är i gatan. Vad gäller cyklisterna här på Götgatan tror de flesta att de är med i “Vätternrundan”. Puh! Och till detta elskotrarna….

 9. Underbara skyltar idag igen från dig, Ditte 🙂 Men jag är ju lite trög så jag fattade inte sushigrejen??? Inte sushi men ändå sushi….hmm….. Fast de andra skyltarna fattade jag 😀 😀
  Kram på dig <3

  1. Tack!Vad gäller sushiskylten så förstod jag heller ingenting. Inte annat än att dte var just det som var meningen . Man skulle bli nyfiken. Och jag blev det så jag ska när jag kommer till Uppsala reda ut begreppen.
   Skönt att de andra var lättare att hänga med på. Det tyckte jag också.
   Kram och jag önskar dig lite vårkänsla i morgon och en bra start på veckan.

 10. Vilken häftig hök (?) du har sittande på balkongräcket! Antar att den ska skrämma bort måsar och andra icke välkomna pippin?
  Märkligt budskap på sushiskylten…vill de säga att de har både sushi o fika kanske?
  Grönsakskassen såg spännande ut, men så blandade grejer så jag inte vet om jag hade kunnat nyttja allt innan grönsakerna började sloka…Nässlor ska jag nog leta efter nu i veckan som kommer, alldeles gratis.
  Fin skyltning, tack för den och kram från pörtet

  1. Höken är en ful plastuggla som kom in i huset för att avskräcka måsarna.Snarare trutarna. Och det har den delvis gjort. Så dina antaganden var helt rätt Just nu ser vi trutar som boar på granntaket och de är inte nådiga när de fått ungar utan går till attack mot hundar, katter, barn och vuxna på backen.
   Vad gäller sushiskylten tror jag att den är utformad så för att man ska lägga märke till den. Och det gör man ju. Men nästa gång jag kommer till Uppsala ska jag gå in och fråga.
   En del av grönsakskassarna hade namn på sig och kunder hade beställt dem för att hämta dem på plats. Men andra var färdigpackade. Jag nöjde mig med att köpa ramslök för hade nog inte heller kunnat nyttja allt innan “bäst före”. Nässlor har vi sett men de var inte direkt späda så de fick vara kvar. Hoppas du hittar några fina. Såg folk här som plockade spansk körvel. (Trodde de plockade nässlor. Men jag vet inte vad det är elle rvad jag skulle använda den till)
   Kram och natti från huvudstaden.

 11. Det där med gång- respektive cykelbana … visst är det konstigt att folk promenerar på cykelstråket medan andra tycker att det är OK att cykla på trottoaren?

  1. Instämmer helt. Och viss anarki råder i stan angående detta. Sedan tillkommer ju även elskotrarna som gör och kör var de vill.

 12. Härlig skylt på Lokes till ert reserverade bord. Man blir lite extra glad för sånt.
  Grönsakspåse – de har jag inte hört talas om att de finns färdiga. Kanske på torgen,
  Stockholm har dock lite mer än småstäderna o jag, ja jag bor inte äns i någon stad 😊
  Sushi – inget för mig. Har testat men nej, fast deras skylt var fin.
  Ja skyltarna som visar vad man ska gå och cykla är bra så man inte blir påcyklad när man är
  ute och går.
  Tack för min skyltvandring hos dig.
  Kramiz

  1. Våra vänner är “stammisar” och vi kommer också gärna hit och det känns extra välkomnande med en sådan skylt. En del grönsakspåsar var beställda och hade namn på sig och andra kunde vem som helst köpa. Bra för de som inte vill gå in själva och handla. Sushi har jag lärt mig att tycka om efter hand men jag förstår de som inte gillar det. Skylten förstod jag inte men visst tittar man till och undrar vad de menar.
   Här kommer nu i sommar fler gågator så att cyklister, framför allt, men även bilister har koll på vad som gäller.
   Kul att du var med och skyltvandrade med mig.
   kram

  1. Tack! Ja, många steg blir det om dagarna och en hel del skyltar kantar vägen.
   Kram och trevlig måndag.

 13. Braig och rolig skyltning som vanligt 🙂 Sushiskylten var väldigt märklig…
  Jag gillar att dom har hängt upp trafikreglerna där, även fast folk många gånger struntar i det hela.

  Ha en bra start på veckan! 🙂

  1. Tackar! Tror att sushiskylten är utformad så här för att man ska stanna till och bli nyfiken. Får ta mig en titt nästa gång jag kommer till Uppsala. I sommar blir det än fler gågator här på Söder (just sommartid utökas de) så att påminna cyklister, el- skoterförare och bilister om vad som gäller är en god idé. Får se om det har någon effekt.
   Önskar er också en fin vecka.

 14. Ja tyvärr har mycket satts ur spel. Jag tänker mig alltid för numer om jag måste besöka ett varuhus tex. Jag samlar på mig vad jag tänkt ska handla, nu blev det till en lista på Biltema… men jag drar mig. Tydlig skylt för en gågata. Men som bilist kan man stanna och läsa den? Jag gör nog det troligast att inte åka in på en gågata. Jag mins jag cyklade till den där Skanstull Marin på början av 80 talet… jag cyklade 10 mil för att leta båt. 1989 seglade jag en Shippman 28 därifrån for jag förbi där då kanske… Finns Skanstull Marin kvar förresten? Matkassar är smart 🙂 En gång bad LillPluttens mamma fara in på ICA Supermarket och hämta några matkassar när vi skulle ut till dem i deras stuga. Tur jag hade släpvagnen med kåpa med, för det var 7 st att hämta… Jag hade full bil så tur att vagnen var med men jag hade byggverktyg som byggsåg osv. Ni bor då så vackert till. Vilket läge 🙂

  1. Visst är det så! På Söder blir det fler gågator i sommar så att påminna om vad som gäller är bra. Tror det mest är cyklisterna och el- skoterförarna som behöver en uppdatering. Men tveksamt om de ens hinner se skyltarna om vad som gäller. Vad gäller bilisterna så tror jag de har mer fokus på fotgängare än liknande skyltar. Skanstulls Marina finns kvar och jag kan se delar av den härifrån under Skansbron och Skanstullsbron men de säljer nog mest nu motorbåtar med “kraft”- Och visst åkte du förbi oss här med Shipman 28 när du kom ut genom Hammarbyslussen.
   Att hämta matkassar som är färdigpackade är ju smidigt. Vi handlar fortfarande själva men på tider där det är luftigt i butiken. Här har vi många butiker så trängt blir det inte.
   Ska man nu bo i stan så bor vi väldigt bra här. Alltid mycket att titta på.
   Önskar dig en bra vecka.

 15. Jag tror att färdigpackade kassar är här för att stanna. Inget ont som inte har något gott med sig, även om vi hade kunnat vara utan coronaeländet!
  Det gäller nu för oss att göra det bästa av allting tills det har lugnat ner sig även om det kommer att ta tid!
  Kram

  1. Här såg jag både kassar som var beställda med sitt innehåll och en del andra där man kunde välja vilken man skulle vilja köpa. Vi handlar än så länge själva men det finns fler butiker så det blir ingen trängsel. Och visst gäller det att göra det bästa av tillvaron och slå sig till ro. För långdraget kommer det att bli.
   Kram och jag önskar dig en fin vecka.

 16. Men tack för en super trevlig tur i staden, roliga skyltar du fångat 🙂 hoppas din måndag blir fin med massa sol 🙂 kram

  1. Lite gott och blandat blev det härifrån och med en promenad som ingick. Kul att du gick med.
   Önskar dig också en fin måndag. Lite halvmulet idag men en långpromenad väntar.
   Kram

 17. Vilken kul skylt den där med sushi; inte bara sushi utan sushi & kanske? Lite hjärngympa där 🙂
  Sista skylten om vänskap är talande nog, mycket tankar gav den. Inte bara av viktigheten särskilt i dessa dagar men över lag. Många erfarenheter har jag fått då jag ju flyttat en del på mig. Så finns ju de som finns oavsett geografisk närhet eller inte. Lyckligt lottat den vägen. Vänskap kommer också och går i faser i livet. Så finns det ju de som går ur livet, lämnar tomrum som en får hantera. Men det en har varit med om är där för alltid om det är nära. Större saknad vill jag säga.
  För några år sedan uppe i norr kom vi ett gäng arbetskamrater där några levde i par relationer och några av oss var singla att diskutera vänskap, hur det såg ut i dessa konstellationer. Intressant, vill minnas vi kom fram till att vänskap har olika förtecken utifrån dessa konstellationer.
  Tack för god skyltning!
  Kallt och blåsigt här i dag, men det gör då inget 🙂
  Stor måndagskram

  1. Tack Tove! Man tittar i alla fall till lite extra på den här sushi skylten. Lite hjärngympa också. Vänskap är alltid viktigt men ibland kan det behövas en och annan påminnelse. Visst är det så att några vänner, kanske snarare bekanta, försvinner, och nya tillkommer. Men visst kan det var så med mer riktiga vänner också. Man hamnar isär utan att man egentligen vet riktigt varför. Och några vänner mister vi för att de lämnar det här livet och tar sig vidare. Och vi saknar dem.
   Mulet här idag men en promenad får det allt bli.
   Många tankar och stor kram till sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *