Södermalm Stockholm

Skön musikkväll i Vitabergsparken

Augusti är inne på slutspurten och har bjudit på många vackra  dagar och kvällar. Och lördagen var just en av dessa. Jag hade bestämt träff med vänner och vi hade tänkt oss en skön musikkväll i Vitabergsparken. Nu, efter ett par års uppehåll p.g.a. pandemin, har Stockholms parkteater på nytt vaknat till liv. Runt om i Stockholms innerstad  och i en del ytterområden bjuds man på underhållning i form av musik, dans, teater m.m. Och allt är gratis.  Helt fantastiskt.(Mer info. om Parkteatern via länken ovan)

Stockholm. Södermalm. En skön musikkväll i Vitabersparken i Parkteaterns regi. Helt fullsatt. Lördagen bjöd på en helt ljuvlig kväll med +25 grader och det blev en skön musikkväll i Vitabergsparken här hemma på Söder. Här var mer än fullsatt och arrangörerna räknade med ca. 4200 besökare. Och säkert var det än fler som hittat lyssnarplatser.

En skön musikkväll

blev det här i Vitabergsparken. Och inte minst det vackra vädret betydde mycket. Området Vita Bergen här på Söder ingår ofta i mina promenader och det är ett stort parkområde i sig. Här finns också en teater där Parkteatern många år haft olika förställningar. Men nu under pandemiåren har det varit stiltje.

Kvällens föreställning hade namnet “Vegas i Vitan”. Och liknande föreställningar har jag upplevt här några gånger. (Bl.a. 2017 och 2018)

Även i år var Blåsarsymfonikerna och musikalartisterna m.m. Rennie Mirrro och Joachim Bergström med i föreställningen.  Men Karl Dyall som också brukar vara med i föreställningen hade blivit sjuk och ersattes av Sarah Dawn Finer.

Föreställningen skulle börja klockan 18 men jag var på plats redan klockan 16. Har ju varit med förr men redan så tidigt var det nästan halvfullt. Hade med en filt som jag la ut och markerade platser till “de mina”. Och perfekt att ta sig an lite ät och drickbart innan föreställningen började.

Repetition pågår. Här Sarah Dawn Finer och Rennie Mirro som är hennes halvbror tillsammans med Blåsarsymfonikerna.

Föreställningen är i gång.

“Vegas i Vitan är tillbaka i Vitabergsparken och nu är det äntligen dags att svänga loss i låtar som I Got Rhythm, Birth of the Blues och Let the Good Times Rolls. Spelsugna och taggade Blåsarsymfonikerna, under ledning av Jan-Erik Radesjö, bygger upp stämningen och groovet så att hela parken kommer sjuda av häftig puls & rytm och tillsammans med fantastiska trion Karl DyallRennie Mirro och Joachim Bergström blir det en oförglömlig kväll i Vitabergsparken.”  (Från Parkteaterna hemsida)

Nu ersatte dock Sarah Dawn Finer Karl Dyall. Men visst blev det blev en musikshow i Frank Sinatras, Dean Martins och Sammy Davis Jr´s anda

Stockholm. Södermalm. Vitabergsparken. En skön musikkväll är i gång. Joachim Bergström, Rennie Mirro och Blåsarsymfonikerna. En skön musikkväll är i gång. Och skön på flera sätt.  Varmt var det för oss i publiken men än varmare i tredelad smoking för Joachim Bergström (till vänster) och Rennie Mirro till höger.

Dags för Sarah Dawn Finer och “Kärleksvisan”. Så vacker!

Jag satt långt fram så det gick att få till bra bilder. Och beundrnde blickar kom till Sarah från både Joachim Bergström och Rennie Mirro.

Mycket fart, humor och glädje fanns genom hela föreställningen.

Flera goa skratt på scenen.

Full fart ändå till slutet. Och tacksam för att detta med parkteater ingår i “kommunalskatten” i Stockholm .

Stockholm. Södermalm. Vitabergsparken. Vegas i VItan. En skön musikkväll med Rennie Mirro. Sarah Dawn Finer, Joachim Bergström och Blåsarsymfonikerna. En skön musikkväll här i Vitabergsparken går mot sitt slut. Kvällen är fortsatt ljummen och med ett leende på läpparna vandrar vi hemåt.

Full fart på publiken och “Let the Good Times Roll”. Är så glad över att bo så här och ha tillgång till så mycket som Stockholm bjuder på.

 

22 svar på ”Skön musikkväll i Vitabergsparken”

  1. Verkligen! Är så förtjust i allt utbud som Stockholm har och inte minst Söder.
   Och lördagens föreställningen var så bra och en helt fantastisk kväll.
   En fin kväll här och sitter kvar på balkongen med en kofta på. Så fint.
   Hoppas att sommaren håller i sig.

 1. Det kulturella utbudet är väl en av fördelarna med att bo i en storstad. När det dessutom bjuds på högklassig underhållning alldeles gratis är det ytterligare en fördel. Vilken härlig kväll med duktiga artister. Musikalartister brukar ofta vara otroligt mångsidiga och sevärda !

  1. Visst är det! Och Parkteatern är perfekt. Tillgänglig och kostnadsfri. Eller som Sissela Kyle sa en gång när hon var chef; ” detta är stockholmarnas skatteåterbäring”- Tackar och tar emot.
   Det blev en så fin kväll och en väldigt medryckande föreställning.
   Och helt otroligt med minst 4200 besökare på plats.

 2. Där var det fullsatt minsann! Så härligt att se efter två år av “stiltje”. En före detta arbetskompis bor också söder om stan och besökte föreställningen. Hon var lika nöjd som du. Och Sarah Dawn Finer är ju otroligt duktig. Härligt också med så fint väder. Troligen den sista varma sommarkvällen för i år. Perfekt tajming med andra ord.

  1. Verkligen fullsatt och många befann sig även på “hörplatser” långt bort i “Vitan”.
   Kul att din f.d. jobbarkompis också gillade föreställningen. Och Sarah Dawn Finer har ju en otroligt vacker röst och mycket humor.-
   Roligt att de i år kunde köra igen.
   Och sicken kväll både vad gäller väder och upplevelse.

 3. Vilken fantastisk och härlig kväll och tur med vädret hade ni också. Duktiga artister dessutom. Så roligt att fler och fler aktiviteter kommer igång igen. Många har ju varit väldigt saknade.

  Önskar en god kväll nu!

  Kram

  1. En väldigt lyckad kväll på alla sätt.Inte minst vädret- Men artisterna och allt var njutbart. Och perfekt att traska hit på 15 minuter och att Parkteatern sedan också är gratis är ju så bra.
   En bra kväll blev det och fortfarande en stund på balkongen.
   Kram

 4. Fantastiskt ! Så ska det vara, kultur till folket så blir folket glatt och kultiverat! 🙂
  Ronnie och Sarah är syskon, tänk så roligt för dem att få uppträda tillsammans och vilka röster de har alla tre som stod på scenen.
  Fina bilder, trevlig text som vanligt här hos dig!
  Tack för det och kramar!

  1. Det var en väldigt fin kväll. På alla sätt. Både underhållning, musik, miljön och kvällen i sig . Rennie Mirro och Sarah Dawn Finer är halvsyskon. (Hon är lillasyster.)
   Visst är det fint att detta kan erbjudas kostnadsfritt och blir då möjligt för många att ta del av.
   Trevligt att du var med.
   (I morgon ska vi ta en tur till Åland, Mariehamn och det ser vi fram emot)
   Kram

 5. Så underbart, önskar jag var där, men vi hade ju ett annat event att gå på. Vilken sommarkväll vi fick, kan tänka mej att det var mycket folk, smart att vara ute i god tid och få bra platser. Å vilken fantastisk underhållning man får helt gratis!
  Ha det gott!
  Varm Kram

  1. En väldigt lyckad kväll och på alla sätt. Tycker de är så bra och just utomhus här är speciellt. Ja, ni hade ju annat. Förstår att det också var lyckat.
   Ha det fint du också-
   Kram

 6. Vilken begåvad skatteåterbäring! Förstår att du var mer än nöjd, med så bra artister. Har sett dem live tidigare t o m Dean Martin och Sammy Davis Jr. Skryt! ⭐
  Roligt att du är på plats i sta’n igen, jag läser dina rapporter med stort nöje .
  Träffade en pratgad kvinna i en affär igår, hon hade just köpt ett boende i Torrevieja!

  1. Det blev en lyckad kväll både musikalisk och vädermässigt.
   Kul att du sett Dean Martin och Sammy Davis Jr.
   Har också sett dem för många år sedan i Las Vegas. Kanske det var där du också såg dem- Minnesvärt.
   Vi har sålt vår bostad och är nöjd med det. Min rygg är inte i form. Snarare instabil, så det här blir bra. Kul att du träffade en kvinna som löpt bostad i Torre. Vet att det är populärt.
   Kul att du hänger med mig.

 7. Det är ju så fint när allt drar igång igen efter pandemin med all underhållning.
  Underbart att du har så bra möjligheter för dessa kvällar, men nu tillönskar jag dig en fantastisk tisdag Ditte. 🙂

  1. Ja, det har verkligen varit tomt. Vi är ju vana vid ett stort utbud. Och att Parkteatern är i gång igen är extra roligt. Många kan komma eftersom det också är gratis.
   Är nu på Ålands hav och på väg till Mariehamn på Åland för ett par dagar.
   Önskar dig också en fin tisdag.

  1. Verkligen en härlig kväll på alla sätt. Och en toppenbra musikalisk underhållning. Fantastiskt att ha detta så nära. Extra roligt att det var Sarah Dawn Finer som ersatte Karl Dyall så programmet ändrades lite.
   Hon har ju en fantastisk röst och utstrålning.

 8. Parkteatern är verkligen ett trevligt inslag och att det fortfarande är gratis, blir man ju förvånad över. Med så bra artister förstår jag att du ville vara ute i så god tid. Gäller att ha bra sittunderlag med tanke på träsmaken i baken.

  1. Visst är det fint med Parkteatern! Och nu är de äntligen i gång igen.
   En jättefin kväll på alla sätt där både underhållning och det vackra vädret samverkade på bästa sätt.
   Jag hade en sorts stol man sätter “på bänken” med ryggstöd så det var riktigt bekvämt. (Vanliga campingstolar får man inte ha med.)

 9. Fantastiskt trevligt ser det ut! Platsen känner jag väl till, har dock inte varit på evenemang där. Är ju dålig på att gå på tillställningar med mycket folk pga min gamla ovän paniksyndromet som gärna strular till tillvaron. Blåsarsymfonikerna känner jag igen, vill minnas att de eller delar av dem uppträdde här i Sundborns kyrka under sommaren. Nej, jag var inte med där heller…
  Och vilken tur ni hade med vädret! Här är det lite tvärtom, varje gång vi tänker oss en ute.-aktivitet så regnar det…Men det kan ju ingen göra något åt.
  Kramen

  1. Det blev en lyckad kväll på alla sätt med fina artister och bra musik.
   Men jag kan helt klart förstå att det för din del skulle kännas trångt med mycket folk.
   Blåsarsymfonikerna turnerar ju en hel del så roligt att de också varit i Sundborns kyrka.
   Visst hade vi tur med vädret. I regn hade det ju inte alls blivit liknande stämning. Och träblåsarna hade ju inte kunnat vara med för det blir ju knasigt med fukten.
   Nej, vädret rår en inte på.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *