Foto

Skina – Ordet att tolka i Gems Weekly Photo Challenge

Skina är veckans ord att tolka i Sannas roliga fotoutmaning – Gems Weekly Photo Challenge.  Utmaningen i sig går ut på att med en eller fler bilder, kanske också med text, tolka det angivna ordet. Orden vi fått att tolka detta år är verb och det är fritt fram för egna funderingar och tolkningar. Och alla som vill är välkomna att vara med. (På hemsidan, länk här ovan, finns temaorden angivna veckovis för hela året.)

Ordet skina har som så många andra svenska ord flera betydelser och några av dem finns med här. Bilderna, utom de två sista, är hämtade från “arkivet”.

Spanien. Torrevieja. Solen skiner och får även vattnet att glänsa.

Skina

finns det mycket som kan göra och på olika sätt. Solen inte minst. Men det finns också annat som på olika sätt också kan stråla, lysa, lysa upp eller glänsa

Spanien. Torrevieja. Här är det mer regel än undantag att se solen skina. Skina. Här är det solen som strålar från en molnfri himmel i Torrevieja i juni i år. 

Östersjön. På väg till Helsingfors.Solen har gjort sitt för dagen och vi njuter på däck av de sista strålarna innan den sänker sig i väster.

Timrå. Medelpad. Blommor jan också skina. Här når eftermiddagens solstrålar dessa krolliljor. Blommor kan också skina. Här är det vackra krolliljor som skimrar i eftermiddagssolen.(Bild från besök i juli i Bergeforsen, Timrå,Medelpad)

Akvarellmålaren Lars Lerin får verkligen sina målningar att stråla och bli levande med hjälp av  ljuset. Jag har flera gånger besökt Sandgrund, hans permaneneta konsthall i Karlstad och fascinerats just av ljuset i tavlorna. Och i veckan som var besökte jag hans sommarutställning i Mariehamn på Åland. Extra rolig att  här se så många för mig nya målningar,

Karlstad. Sandgrund. Lars Lerin. Imponerande hur han får dessa silverskålar att skina genom målningen. Ett stilleben Lars Lerin målat och som jag sett på Sandgrund. Imponerande hur L. L. får dessa silverskålar att verkligen skina genom målningen. 

Avslutningsvis ett par bilder på yngsta barnbarnet William som hans mamma, Liv Viberg, tog igår. En sann livsnjutare.Här

Här kan man tala om att skina upp. Det verkligen strålar om  hela William-

 

Titta gärna in här för att se fler av veckans tolkningar.

 

32 svar på ”Skina – Ordet att tolka i Gems Weekly Photo Challenge”

 1. Vilken bra tolkning och vilka passande bilder! Vilken delikatess William skiner upp inför för visst ska vi njuta av livets goda.

  Kram och ha en fin tisdag!

  1. Tackar! Är så förtjust i Williams ansiktsuttryck och hur hela han skiner upp inför denna glass. En riktig livsnjutare.
   Önskar dig också en bra tisdag.
   Kram

 2. Tack för att du delar med dig av ljuvliga bilder från Torrevieja, blå himmel och sol, det skulle vi vilja ha lite grann av idag här hemma! Solnedgången på Östersjön var inte dålig den heller. Å visst kan blommor skina, liksom Lerins målningar.
  En strålande William är en ljuvlig avslutning på veckans tolkning av skina! Så fin!!
  Ha en bra dag, trots regnet!
  Kram

  1. Lite gott och blandat som skiner här på bloggen idag. Och i dagens regnväder är det extra trevligt med det som lyser upp.
   Visst är det härligt att se hur hela William skiner upp inför åsynen av glassen som är hans.
   Har haft en bra dag och lite i dina trakter. Har varit i Tivoliparken i Bergshamra och passerade ditt bostadsområden med bussen hem.
   Önskar dig också en bra tisdag.
   Kram

  1. Tack! Och visst är bilderna på William fina. Han verkligen lyser av glädje.
   Regn här idag men trotsade det och har varit ute i flera timmar. Skönt men blött. NU sent på eftermiddagen har regnet upphört.
   Trevlig kväll.

 3. Bra bilder till temat som jag tyckte var lite lättare den här veckan. Kan knappast se mig mätt på den lille charmören som skiner upp när det vankas glass! Och det är inte vilken glass som helst, den är säkert helt underbart god.
  Ha en fin vecka!

  1. Visst var det lite lättare den här veckan att tolka temaordet. Här blev det som vanligt lite blandat. William skiner verkligen upp, hela han, inför åsynen av glassen.Stor var den så säkert blev det lite till storebror och mamma Liv också.
   Önskar dig också en fin vecka.

 4. Fin kille, William. Strålande glad och pepp på glass!
  En sådan där glas och silverskål som Lerin målar, det hade min mormor. Den var fin. Undrar vart den tog vägen. Antagligen sålde min mamma den, till uppvaktande antikvitetsspekulanter. Nästan så att hon blev skinnad av dem, mot bättre vetande.
  Och förstas vackra solbilder. Idag hade det avrit gott med lite solvärme. I och för sig bröt solen igenom några minuter under eftermiddagen, och regn har vi knappast haft under dagen- trots klass ett varning för nederbörd ( den har gått nordväst om oss).. men det känns ändå höstlikt.
  Längtar efter att solen ska skina och värma lite till denna, i övrigt, så fina sommar. Kram!

  1. Visst är han! Och vid åsynen av denna jätteglass skiner hela han upp med hela sitt jag.
   Silverskålarna såg jag på Sandgrund och jag är så fascinerad av hur Lars Lerin verkligen får fram ljuset och får dem att glänsa så vackert. Såg även originalen här i ett skåp. Vad roligt att di mormor hade liknande. Min också och dem har jag kvar och använde dem ibland som vaser. Annars är de instängda i sitt skåp.
   Visst var det fint att se solen på bild idag för här har det varit heldagsregn. Nästan. Nu på sena em har regnet rast men det lär komma tillbaka.
   Och att solen ska förstå att den har jobb hoppas vi den förstår. Augusti är ju en sommarmånad.
   Kram och trevlig kväll.

 5. Gissa vilka bilder är mina favon den här gången:-) Alltså William är allt i ett – söt, fin, vacker, rolig, charmerande och .. nyklippt. Här skiner jag upp i ett stort leende.
  Lars Lerins stilleben är ytterligare en för honom annorlunda målning. Precis som med vita vinterlandskap lyckas han även här att få rätt färgeffekt. LL är verkligen en fantastisk konstnär.

  1. Jo, dessa bilder är även mina favoriter. Han skiner ju verkligen. Och jag skiner också upp när jag ser honom.
   Dessa silverföremål fanns i ett skåp på Sandgrund, helt nära målningen och han fick dem verkligen att glänsa även i sin målning.
   Lars Lerin är verkligen allsidig och just ljuset fascinerar mig hela tiden.

 6. Att SKINA, det är ett viktigt ord. Tack för alla skinande bilder.
  Man kan ha skinande rent, en skinande sol, en skinande lycka, ett skinande ansikte.
  Jag hade ett skinande möte med mina själsfränder idag.
  Barnbarnet William är ju för underbart söt och go med sin impulsiva skinande glädje 😀
  Stor kram!

  1. Visst finns det många varianter av skina och jag valde bilder som jag verkligen tycker om. Och de var många i utgångsläget.
   William är ju så fin och charmig. Och han skiner verkligen med hela sitt goa “jag ” här. Verkligen en skinande glädje i honom.
   Stor kram

 7. Vilket crescendo du avslutar med, hela pojken skiner som en sol! Jag tror jag såg stillebenet på skålarna i Karlstad, eller så var det några mycket liknande. Redan då tänkte jag på hur han lyckas få sådan lyster i glaset! Och du Ditte, ditt leende skiner så fint!
  Kram

  1. Visst gör han! Verkligen lycka. Säkert såg du “skålarna” på Sandgrund för det är där jag sett dem. Originalen av den fanns också där i ett skåp. är så fascinerad över hur Lars Lerin får till detta lyster och ljus i sina målningar.
   Kram

 8. De sista bilderna vinner helt klart över solen =) Ååå vilken glass, den var han så värd.
  Här får man vara sol själv idag…..för fy vad det regnar. Nu ska jag iväg till jobbet och sprida lite glädje. Ha en fin onsdag!

  1. Visst är det härliga bilder på William som skiner som en stor sol med hela sin kropp över åsynen av denna glass.
   Även här får en stråla på egen hand idag för regnet verkar vara rejält i farten.
   Önskar dig också en fin dag trots regn.

 9. Vilka bra tolkningar, superfina bilder! Jag hittade din blogg nu precis och läste att du bott i Peking, så himla coolt! Jag har pluggat kinesiska i några år nu och varit i Peking en gång. Längtar verkligen tills jag kan åka tillbaka, är så fascinerad av språket, landet och kulturen, det är verkligen en del av min vardag, eller i alla fall så gott det går när man bor i Sverige, haha. ^^ Ha en fin dag!

  1. Tack! Vad roligt att du hittat hit. Ja, vi bodde drygt fyra år i Pekin; från 2007 -2010 och en del på hösten 2011. Jag jobbade på Svenska skolan som då labbs där. Vad roligt att du pluggat kinesiska. Förstår att du vill åka tillbaka. Vi var där ett par veckor i mars 2018 och det var så roligt. Jag pluggade också lite kinesiska när vi bodde där så att jag skulle klara det dagliga livet. Jag hade en privatlärare som kom hem några tillfällen varje vecka och vi var också ute och tränade mig i att ta mig fram på kinesiska.Några tecken kan jag inte.
   Vi hade fantastiska år här och har så fina minnen med oss hem. Vi reste även en hel del inom Kina under tiden. Det blev även ett besök i Tibet dit vi tog tåget.
   Vill du läsa mer så finns en del här i bloggen under kategori Kina och mycket om tillvaron och vad vi gjorde i min gamla blogg; akker.blogg.se
   Nu blev jag nyfiken och tittar in till dig.
   Ha det gott! Och tack för titten.

 10. Ordet skina inbjuder till positiva tankar!
  Du har verkligen hitta riktiga “skinabilder” som man kan vila ögonen på. Härligt!
  Kram

 11. Sv: Din kommentar kom fram, precis som du skrev måste jag godkänna den först innan den blir synlig. ^^ Kul att du gillade inlägget, han och hans familj blev sååå glada! Jag hoppas kunna fylla på den kategorin ännu mer inom de närmsta åren!

 12. Promenaddagar med vänner är bra!
  Jag har börjat promenera lite nu, oftast blir det att jag gör det ensam, men kanske hittar nån kompis att gå med då och då under hösten.
  Har inte så bra kondis, men tänker att den blir ju hela tiden snäppet bättre om jag promenerar ens 1,5 km per dag.

  1. Visst är dessa promenaddagar med vänner bra! Och på många olika sätt. Jag har alltid promenerat mycket men i sällskap blir det än trevligare. I snitt per vecka blir det 5-6 km /dag och det stärker också kroppen och det finns här mycket att se och uppleva.
   Roligt att du är “på gång”. med promenader och man kan ju ta det i sin egen takt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *