Allmänt Stockholm

“Sharing is caring”

Häromdagen var jag ute och åt lunch med en väninna och vi hade stämt träff  under “Svampen” på Stureplan. Men inte var det den vanliga grå  betongsvampen som mötte oss.  Nej, mycket bättre upp. Det grå var nu på undersidan utbytt mot  orange och gult och piggade upp. Många kom förbi för att ta en extra titt. Vad var på gång? Jo, Tobiasregistret, det svenska registret för blodstamceller, har en kampanj, “Sharing is caring”, för att få fler donatorer. Och de behövs för  varje dag drabbas tusentals människor världen över av sjukdomar som kan behandlas med blodstamsceller  där leukemi är den vanligaste men det finns många fler. Stamceller är den enda behandling som återsår när inget annat fungerar.

Registret startades 1992 av föräldrarna till Tobias Storch som avled i väntan på en stamcellsdonator, för när han behövde fanns det ingen.  Om man anmäler sig som donator så matchar Tobiasregistret patienten med en lämplig givare i Sverige eller utomlands och finns man med i registret kan donatoerer hittas och liv räddas.  (I Sverige utför ca. 250 blodstamsdonationer varje år.)

Svampen på Stureplan lyses upp. Fler donatorer sökes till Tobiasregistret.

Tobiasregistret har över 80 000 som är registrerade och målet med den här kampanjen är att fördubbla antalet donatorer. Tittar du på Tobiasregistret hemsida så beskrivs allt väldigt noga i text och bild och  all info som kan behövas finns med.  Jag har anmält mig och kanske finns det fler som vill göra det. Tänker tanken  som jag  gör ibland –  “Jag vet vad jag har idag, men inget om morgondagen”.

 

22 svar på ”“Sharing is caring””

 1. Svampen såg definitivt trevligare ut och dessutom av en mycket behjärtansvärd anledning. Många fler borde anmäla sig. Fatta ett beslut helt enkelt…

  Kram och ha en bra lördag!

  1. Visst gkorde den och den orange färgen piggade verkligen upp. Tobiasregistret tycker jag är väldigt bra och ja vet att kampanjen genererat många fler donatorer vilket är väldigt bra.
   Lördagen har varit bra och jag har varit på resande fot. KOm i kväll till den spanska sommarstugan.
   Kram!

 2. Tobiasregistret är en toppengrej. Jag undrar om inte jag har fallit för åldersstrecket för att ge stamceller. Annars hade jag anmält mig.. Kram

  1. Vsst är Tobiasregistret bra och jag har förståt att kampanjen gett många fler donatorer vilket är jättebra.
   Hoppas att ännu fler anmäler sig för behovet är stort.
   Kram!

  1. Visst är det! Och jag har förstått att denna kampanj haft god effekt vilket är glädjande.

 3. Verkligen viktigt detta med donation … klart man vill kunna hjälpa andra om man kan och då är det förstås självklart att ha anmält sig till donationsregistret 🙂
  Ha en trevlig lördagskväll!
  Kram

  1. Visst är detta viktigt! Och att slå ett extra slag för donationsregistret ligger mig varmt om hjärtat och stamceller är ganska enkelt att ge och ta emot. Men all donation är viktig.
   I kväll har jag anlänt till den spanska sommarstugan och njuter nu på terrassen, det är +25, och snart kommer Mr Blund.
   Kram!

 4. Visst är det bra med dessa donationsregister. Jag har en bekant som nyligen fick ett begagnat hjärta och nu mår riktigt bra.
  Stamceller är ju dessutom enklare att både donera och ta emot.

  1. Visst är det bra! Så bra att din bekant fått ett begagnat hjärta och nu mår bra och jag vet också om några, så
   visst är dte bra med dessa donationsregister.
   Har förstått att Tobiasregistret i samband med kampanjen fått många nya donatorer och det är väldigt bra.För de behövs.

  1. Visst är det! Och de varma färgerna tittade jag extra på.
   Har nu lyckligt landat i den spanska sommarstugan och njuter i sena kvällen på terrassen och det är +25.
   Men inte det vackar ljus som fanns hos dig i Västerbotten- Här blir det mörkt runt 21.30
   Stor kram från B och mig.

  1. Tobiasregistret är väl värt att titta på och jag gillar verkligen syftet med det.
   Svampen gjorde sig verkligen i orange. Piggade upp.

  1. Visst har “svampen” piggats upp färmässigt! Och buskapet tycker jag helt klart om.
   Vad gäller aftonen njuter jag just nu på terrassenen i Torre och det är sköna +25.
   Hoppas ni haft en bra dag och kväll.

 5. Snyggt! Ja, inte bara svampen då, som ju underifrån faktiskt är ganska ful och tråkig. Nu är den betydligt finare, speciellt med det “budskapet”. Den kampanjen är estetiskt väldigt tilltalande och texterna är lite “vassare” än vanligt. Eloge till reklambyrån!!!

  1. Visst lyser svampen upp me ddet oragnga och budskapet tycker jag om. Vet att “svampen” lockat till sig många och att även
   en hel del valt att registrera sig i Tobiastergistret. Instämmer hely att reklambyrån gjort det där “lilla extra”.

 6. Det är verkligen behjärtansvärt! Jag har tittat på detta tidigare och även på att bli blodgivare, men där har jag för hög ålder på båda. När det gäller nyanmälningar i Tobiasregistret vill man ha folk under 35 år. Dock fick jag donera en njure.
  Jag brinner verkligen för de här frågorna!
  Fint att du skriver om detta, det behövs upplysning!
  Varm kram!

  1. Tack Gerd! Jag vet ju att du är engagerad i detta med donationer och brinner för det och vet ju att du gett din ena njure till din fina dotter Sarah, något jag också gärna skulle göra för mina döttar om det blir aktuellt och den skulle passa.
   Vet att Tobiasregistret genom denna “kampanj” fått många fler donatorer och det är fintför det behöbs ju många.
   Varm kram!
   (Sitter nu på terrassen i den spanska sommarstugan och här är +25.)

  1. Visst är det! Och jag såg när jag var på plats att många stannande extra här och läste och det verkar som om kampanjen för att få fler donatorer varit lyckosam, vilket är glädjande. Detta är så viktigt och kan hjälpa till att rädda många liv.
   Stor kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *