Resor utomlands

Shanghai -en weekendutflykt

Välkomna till min nygamla blogg. Ny därför att det är en för mig nytt “webhotell” och jag är nu också min “egen”. Alltsedan jag började blogga, i september 2007 och vi bodde i Peking har jag hållt fast vid portalen blogg.se och det har under många år varit bra. i Kina gick det dessutom inte när jag började blogga att välja, fördet fanns ett val och det var just blogg.se som inte där var blockerat, vilket de andra portalerna var. Men blockeringen lättade snart, men jag blev kvar och under många år var det heller inte reklamen som var  fokus. Under årens lopp har jag skrivit 2810 inlägg och att flytta dessa manuellt låter sig inte göras men jag kommer då och då att flytta en del. Inläggen ligger kvar på blogg.se och man kan söka bloggen där och även herr/fru Google är vänlig nog att ha hjälpa till vid letandet. Detta inlägg blir ett prov på hur jag för hand i princip kan flytta ett inlägg och jag har valt ett rent slupmässigt, en weekendresa från Peking till Shanghai och skulle detta inte fungera så har jag inlägget kvar i arkivet på blogg.se. Friskt vågat är hälften vunnet sägs det ju.

Till Shanghai. En verkligt trevlig weekendutflykt och målet med resan var att se en konsert med Celine Dion som hade blivit inställd i peking och vi kunde få använda biljetterna i Shanghai.  Förutom Celine Dion konserten så hann vi uppleva en hel del av staden men tyvärr var det inte samma sommarvärme här i april som i Peking

Vi bodde otroligt centralt, vilket är bra med storstadsbesök och det ska vara enkelt att ta sig runt.  Rummet var välutrustat och med föremål som vi inte direkt var vana vid att finna just på ett hotellrum.

Vad sägs om gasmask som standard på ett hotellrum?

Gasmasken förekom i två exemplar. Min undran i detta trebäddsrum var givetvis vilka av oss skulle få förmånen att använda den? Turligt nog aktualiserades aldrig frågan.
Shanghai lär vara Kinas största stad med ett invånarantal på ca, 19 miljoner. Det är mycket!!! Jag lovar! Om jag tyckt det varit mycket folk i Peking så kände jag att Shanghai var  mycket större på ALLA SÄTT. Överallt var det mängder med människor. De tog liksom aldrig slut….
Även höghusen och skyskraporna var såååå många. Shanghai kändes så mycket modernare än Beijing. Och kanske lite mer charmlöst. En högst personlig tanke. Men vi fann vår oaser.
I de franska kvarteren  kändes det som om tiden stått stilla sedan början av 1900 talet. Det vardagliga livet gick fortfarande sin gilla gång.

Charmigt i de gamla franska kvarteren och här går livet sin gilla gång.

Vi hann med många besök i små butiker och gallerier. Vi vandrade gata upp och gata ner och tittade på alla de fantastiska kolonialbyggnaderna likväl som de små ursprungliga kvarteren.  Hoppas innerligt att denna del av Shanghai får förbli som den är.

                      Långkallingarna på tvätt så kanske hoppas man på våren.

 

Jag, Bosse  och Anna äter lunch på mysiga Komune som ligger helt dold inne på en liten gård.  Restaurangen är omgiven av gallerier och hantverksbutiker och det är svårt att förstå att man är mitt inne i en 18 miljoners stad.

Ytterligare en oas förgyllde vår tillvaro, baren på Gran Hyatt hotell, 87 våningar upp. Vi åkte hiss till 54 de våningen, bytte hiss och kom till våning 85. Nytt hissbyte och sen var vi framme/uppe. Hela byggnaden har 88 våningar och den är 420 m hög. Inget för den som är rädd för höjder! Tyvärr var det inget klart väder men utsikten var ändå magnifik.

Givetvis måste man också promenera på gatan The Bund. Detta är Shanghais gamla koloniala paradgata med mängder av fantastiska art-deco byggnader.
Vi gick också längs med vattnet. Funderade på Shanghai som hamnstad när jag såg båtar komma längs floden.

Shanghais tv-torn. Pearl Tower till vänster i bild och högst upp finns en roterande restaurang. I den största “bollen” finns också en berg och dalbana om man vill ha extra äventyr. Tornet är 468 meter högt och i klart väder erbjuds en magnifik utsikt.

 

Ett och ett halvt dygn i Shanghai, sen “hem” till Beijing igen. Och konserten med Celine Dion, orsaken till att vi var i Shanghai…Inlägg kommer här i morgon.

 

31 svar på ”Shanghai -en weekendutflykt”

  1. Tack! Jag har börjat så smått och det är lite kvar men det känns väldigt roligt att vara i gång.
   Kul att kommentarerna också verkar fungera.
   Kram!

 1. Fungerar alldeles utmärkt. Ska bli så skoj att få följa dina inlägg om alla dina resor här. Tänk så många platser jag skulle vilja besöka. Därför att det är så roligt och inspirerande att läsa om dina äventyr.
  Kramen på dig.

  1. Vad skönt att det fungerar! Och nog kommer det inlägg både om resor, sommarstugevistelser i Spanien och en hel del annat.
   Och jag hänger med på dina äventyr och du har ju ett stort sådant framför dig.
   Kram!

 2. Kul att det funkade. Det ser fräscht och överskådligt ut. 🙂 Undrar såklart om du har möjlighet att ha “saker” som typ favoritfoton till höger. Jag minns att det fanns väldigt många olika varianter att välja på. Tur jag hade fått ett bra tips. Annars hade jag inte kunnat bestämma mig. Bra att det inte strulade med en länk till din gamla. Otroligt vad många inlägg du lagt in. Blir impad av den höga siffran. Framför allt av den höga kvaliteten och höga lägsta nivå du haft under den tid som jag haft dig som en av mina favoritbloggar.
  Bra tillfälle på året att byta tycker jag.
  Januarikramar från södern.

  1. Tack! Vad roligt att du tycker det! Jag känner mig väldigt nöjd och säkert kommer designen att ändras lite efter hand. Jag får ju väldigt bra hjälp och det underlättar.
   Instagram ska kopplas till bloggen och vad gäller favoritfoton så kan det säkert ordnas. Måste kollas upp. Tack för det tipset.
   Visst fanns det många olika varianter att välja på men jag talade om för Sanna, min privata “designer” hur jag ville ha det och sedan hade hon ett bra förslag. Men lite ändringar kommer nog under resans gång.
   Skönt att slippa reklamen på blogg.se.
   Många inlägg har dte blivit och jag hoppas på att manuellt kunna flytta ett 50-tal hit till nya blooggen för man vet jy aldrig hur länge blogg.se finns kvar. Mycket ligger också hos google om jag elle rnågon annan söker.
   Jag känner mig både glad och hedrad över dina fin ord och också väldigt inspirerad.
   Önskar dig och de dina en riktigt God fortsättning på 2017 och jag längtar efter att du är tillbaka igen.
   Kramar från ett ikväll snöslaskigt Stockholm.

  1. Tack! Välkommen att följa med på resan. Även min gamla blog hette ju liknande; Mitt i- möten och betraktelser men nu blir både namn och adress lika.
   Känns roligt att använda WP och nu bestämmer jag själv hur det ska vara. Skönt! Och ingen reklam!
   Kram!

  1. Ja, det känns bra för jag blev så trött på reklamen och att jag hos blogg.se inte fick ta med de inlägg jag ville. Ett inlägg, en intervju som Freedomtravel gjorde fick jag inte ha och helle rinte en intervju i Expressen för blogg. se tyk´ckte det var reklam. Men all sin egen som ploppar upp hade man glömt.
   Men jag var nöjd med blogg.se innan all reklam kom och i Peking var ju det den sida som fungerade utan “tummel.”.
   Ser att du slipper reklam hos dem, men du har kanske ett annat avtal.
   Annars har jag varit nöjd.
   Kram! (GT kompisen är i dina trakter men längre norr ut.)

 3. Ser ju bra ut det här! 🙂

  Jag har drygt 1000 inlägg som fanns på den numera försvunna metrobloggen. Dom ligger säkrade lite här och där på molnet och datorer i väntan på att jag (nåja, Anders såklart) ska ta tag i lite programmering så dom går att återskapa på WP.
  Jag var helt nöjd med att ha dom liggandes på metrobloggen och hänvisa dit vid “behov”, men så la dom ju ner alltihopa… Suck!

  Men så länge dom finns kvar på andra bloggpunktesse dina inlägg, så behöver du ju inte flytta på dom. Onödigt jobb bara 🙂

  Lycka till på ditt nya plejs! 😀

  1. Tackar! Det käns bra och skönt att slippa reklamen. Just nu ligger ju inläggen kvar hos blogg.se men om den läggs ner så vet man inte. Å andra sidan finns mycket också hos Google. Jag ska försöka flytta en del inlägg manuellt för från blogg.se kan man inte göra det per automatik. DE vill inte att man ska lämna-
   Skönt att du har dina inlägg ute i rymden men visst blir det säkrare att få dem till WP och kanske även på separata hårddiskar.

  1. Så bra att det fungerar med kommentarerna och jag byter helt från och med onsdag. Bra att du har den nya adressen.
   Kram!

 4. Måste säga att jag är OTROLIGT imponerad över att du fick till det i WP på rekordtid! Stort, stort GRATTIS! Nu ska jag genast ändra i min blogglista också.
  Åsså gillar jag namnet på din nya blogg också Mitt i – påminner om tidningen Mitt i som ju är minst sagt störst i Stockholmsområdet som lokaltidning för olika stadsdelar.
  Som sagt – jag är nästan mållös!

  PS. Länken till din duktiga medhjälpare funkar inte. Tänkte du ville veta.DS.

  1. Tackar! Men jag har fått hjälp av duktiga Sanna och väldigt bra instruktion och handledning. Tack för att du påpekade att länken inte fungerar. Ska genast se efter. Har säkert missat något.
   Även min förra blogg hette Mitt i men med tillägget Beijing- mäten och betraktelser. Och jag tror den hetts det innan tidningen ens fanns.
   Jag har mycket kvar att ta in men jag skyndar långsamt. Ibland i alla fall.

  1. Tack! Ja, det har varit spännande och roligt för mig att komma igång och ovant förstås. Men jag har fått så bra hjälp av Sanna som hjälpt mig och också skrivit manualer och även haft personlig genomgång. Toppen! Så det här känns roligt
   Celine Dion kommer imorgon!
   Kram!

 5. Svar: Nej du, din kommentar försvann inte. Iställer fick jag glädjas över två fina kommentarer från dig. Jag tackar ödmjukast:-)

  PS. Vet att din förra blogg också hade “Mitt i” som tema, men din nya header påminner lite extra om Mitti. Love it:-) DS.

  1. Tack, jag såg det senare. Men det var Google som dök upp där i kommentarsfälter.
   Lite ovant bara.
   Jätteroligt att du gillar min nya “header” och lite kul att den sammanfaller med den som
   tidningen “Mitt i” har. (Har inte tjuvkikat..)

 6. Grattis till din nya blogg 🙂 super fint hade jag visst hur man gjorde hade jag oxå kunnat tänka mig flytta skönt ..blir säkert toppen här inne har bytt din länk så jag inte blir av med dig …härligt kram

  1. Tack! Ja, det känns bra med bytet. En del nytt att lära mig är det men jag får bra hjälp
   och provar mig fram.
   Kram!

 7. Det ser jättebra ut! Shanghai är för övrigt en av de (väldigt många!) städer som finns kvar på min “skulle-vilja-besöka-lista”.

  1. Tack! Och jag har en del träning och finjusteringar kvar. Men det känns roligt att byta till WP.
   Shanghai är absolut värt ett besök och vi har varit här fler gånger än denna helgtur.

  1. Tack! Välkommen in! Och jag håller på att bo in mig. Viken liknelse, för det är just vad jag gör.
   Kram!

 8. Fin t du fått till det på bloggen! Jag är också sugen att byta från blogg.se men just nu tampas jag med att hinna blogga överhuvudtaget då mitt nya jobb gör att jag känner att nu behöver jag vila mer utan att ha en datorskärm framför näsan på kvällarna 🙂 Men det kanske blir av en vacker dag!

  1. Tack! Det känns väldigt bra, men jag håller på att träna. På WP måste man själv krympa fotona och på blogg.se gjordes det per automatik. Men nu vet jag. (För många pixlar) Ohc på en skärm behövs ju inte alla pixlarna heller.
   Jag var ju så trött på all reklam på Blogg.se och nu slipper jag allt sådant. Jag har fått bar hjälp och har bra back up av Sanna som hjälpt mig och det underlättade mycket.
   Men din blogg är så fin som den är.
   Hoppas du hinner andas emellanåt med nya jobbet.
   Tänker på dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *